Log in

View Full Version : проблем-гасне без причина

vanboxer
24-02-2008, 00:02
От известно време имам проблем,колата гасне когато си иска,дори в движение със 120км/час на скорост изгасва-моторът върти но не се възпламенява горивото,все едно няма ток и после изведнъж пак тръгва.Прави го и на бензин и на метан все едно губи ток,но само гаснее или и падат оборотите до долу и светва лампата на инжекциона,иначе всичко друго си работи-таблото си свети ,мп3 работи,фаровете също работят.Не знам какво и става.Когато е на място понякога претриса и след малко изгасва,понякога след това много трудно пали.Последният пат когато взе да ми прави този проблем се оправи сама и след това съм изминал 1500км без ядове, но от вчера пак я прихванаха лудите и днес от работа до нас(около2-3км) изгасна поне 5-6 пъти.Ходих на елкон но от там ми казаха 4е докато не го направи пред тях този проблем нищо нямало да покаже и тя наистина като я закачиха се кротна и като нова работеше. :(
Не знам какво да правя,много е гадно така,както си караш и забие муцуна.
Даите съвет,какво може да бъде.Благодаря предварително!

gh0str1d3r
24-02-2008, 00:06
и мойта го правеше тва същото, само, че след изгасване, не палеше поне 10-15 минути и после пак си вървеше... почти същото... при мен се оказа дебитомер, но незнам боксера как е....

tonov
24-02-2008, 00:06
Датчика на Хол (на маховика) според мен е най-вероятния проблем.

пс 1,6 boxer няма дебитомер

vanboxer
24-02-2008, 00:08
какъв е този датчик

tonov
24-02-2008, 00:10
Подава сигнали към ECU-то за оборотите на ДВГ и в какво положение точно е. Като се скапе той, ECU-то смята че ДВГ не се върти и не подава искри и гориво.

vanboxer
24-02-2008, 00:12
скъп ли е този датчик и лесно ли се сменя

trouble
24-02-2008, 00:14
Все едно ми говориш за Бравата като я взех преди 4 години. И тя е с метан, още оттогава..Същата работа колега. На магистралата със 120 гасне и тоя инжекцион и до ден днешен си свети...не угасва. Обаче преди 2 години нещо ровиха в настройките на метана и му сменяха някой части и оттогава нямам проблеми да чукна да дърво...

gh0str1d3r
24-02-2008, 00:14
Датчика на Хол (на маховика) според мен е най-вероятния проблем.

пс 1,6 boxer няма дебитомер

именно затова казах, че при боксера незнам как е :)

vanboxer
24-02-2008, 00:16
да ама при мен и на бензин го прави,а боксера няма дебитомер поне моята няма

tonov
24-02-2008, 00:18
скъп ли е този датчик и лесно ли се сменя

честно казано не съм сигурен дали там ти е проблема, просто предполагам. Едва ли е много скъп. Беше някъде на блока отзад при маховика, ако не се лъжа се падаше отляво

vanboxer
24-02-2008, 00:21
не знам аз така или иначе пак ще я закарам на елкон докато са я прихванали лудите че този пат дано да намерят проблема

vanboxer
25-02-2008, 11:44
днес ходих на елкон и по пътя към сервиза колата работи пак като нова,казаха ми същото като миналия път,без да направи проблема при тях нищо не могат да хванат???
Трагвам обратно и на 200 метра от вкъщи изгасна и 10минути няма палене,след триста зора запали и пак изгасня и така още 2-3 пъти после пак се оправи??????
От елкона казаха че не е датчик на Хол,щото тои или работел или не.
Даите съвет някои друг имал ли е такав проблем?

kordilio
25-02-2008, 15:41
Аз преди го имах същия проблем, но след смяна на бензинова помпа изчезна.... или поне засега... но при теб не виждам връзка с това щом и на метан го прави... :shock:

blabla
25-02-2008, 15:58
Абе това за датчика на Хол не е точно така. Той си прави точно такава мизерия както ти я описваш и после пак пали.

Ама тоя датчик не е ли в делкото, а те тея коли май нямат делко, има ли въобще такъв датчик и къде се намира на алфата?

vanboxer
25-02-2008, 17:40
малко по горе един колега го е описал каде се намира :)