Log in

View Full Version : "Пръскачка" на чистаките

SIS
18-08-2005, 09:37
В последно време няма налягане и когато ми трябва задържам доста време, за да започне да полива стъклото (трудно може да се каже че пръска). Има ли някой идея, дали помпата е само една и за предно и за задното стъкло, или са две отделни. Ако е само една, която се върти в двете посоки, то поне мога да съм спокоен, че не е помпа, защото на задното стъкло си "хвърля" много добре. Остава прегънат маркуч, което е малко вероятно или да е запушена системата. Ако е запушена системата, някой може ли да каже как е най-добре и най-лесно да се отпуши!?

hf hpe
18-08-2005, 10:14
моторчето за пръскалките е едно, като му се обръща поляритета за да пръска в 2-те посоки
наистина сигурно ти е запушена системата, а има голяма вероятност да ти е заминал възвратният клапан, който служи за това да не се стича водата обратно в казанчето а да остава в системата
разглоби кората под стъклото която покрива моторчето на чистачките и там лесно ще видиш маркучите за пръкачките и ще ги почистиш

valjo
18-08-2005, 10:16
моторчето за пръскалките е едно, като му се обръща поляритета за да пръска в 2-те посоки
наистина сигурно ти е запушена системата, а има голяма вероятност да ти е заминал възвратният клапан, който служи за това да не се стича водата обратно в казанчето а да остава в системата
разглоби кората под стъклото която покрива моторчето на чистачките и там лесно ще видиш маркучите за пръкачките и ще ги почистиш
хм а при мен като пръскам на предните, пръска и на задните, ама малко
и обратно
тва значи ли че нешо е заминало ? :unsure:

hf hpe
18-08-2005, 10:24
и обратно
значи че не си ползваш редовно пръскалките
в самото моторче има един клапан, който блокира
и при мен е така ма ме мързи да го оправям,
иначе е елементарно дори не се разглобява нищо

valjo
18-08-2005, 10:33
и обратно
значи че не си ползваш редовно пръскалките
в самото моторче има един клапан, който блокира
и при мен е така ма ме мързи да го оправям,
иначе е елементарно дори не се разглобява нищо
а ако почна да ги ползвам редовно, ше се оправи ли :)

Bobo
18-08-2005, 10:50
Има един тройник който е с възвратен клапан точно както обесни HF HPE преебава се клапана има го у ванто и струва 2 лева :wink:

gigi
22-08-2005, 00:20
Има един тройник който е с възвратен клапан точно както обесни HF HPE преебава се клапана има го у ванто и струва 2 лева :wink: :th_up:
А за информаця на Валъо има и такъв възвратен клапан и на задната чистачка но се намира нкъде при левият стоп

alcatrazy
22-08-2005, 03:39
Аз имах същият проблем със задната пръскачка и се оказа че меркучето се е пречупило и дори ми мокреше вътре в купето точно над левият стоп явно там му е слабото място.

===========================
Второ предупреждение за кирилицата прочети правилата и използвай кредора!!!!!!!!!!!!!!!