Log in

View Full Version : Проблем с бубина?

alfatras
24-02-2008, 18:59
Здравейте колеги-имам проблем с едната бубина-за едната свещ не хвърля :roll: -мислех да взимам друга,но в гаража попаднах на една друга бубина от фиат(магнети марели)но единична и я метнах до другите като сега захранва само тази свещ която беше проблемна взимайки ток от жицата на комутатора отдолу-сделано в България :lol: -засега колата се държи добре-та въпроса ми е понеже аз първо майсторя а после питам-може ли да поломя нещо по колата с тая бубинка донорче?Благодаря предварително

Бобби
25-02-2008, 09:19
Интересно ми е :roll: как си я направил тая връзка с комутатора и другата бобина :!: :?: :!: ......аз все си мисля, че ти е заминал комутатора :idea: ....а не бобината :!:....май не си взел информация от комутатора за същата свещ....а си доблирал с друга писта!!!....и малко маитап - да не си завършил микроелектроника :?: :wink:

hsr
25-02-2008, 09:35
Според мен най много да избие свещта,която е на фиатската бобина,ако напрежението не отговаря .Обаче си мисля, че щом е тръгнала,т.е. щом е изгорял единия изход скоро ще го последва и някой от другите :roll: И моята по едно време беше направена по подобен начин с 3 бобини - на едната й работеха и 4-те изхода, а на другите 2 им работеха само по 2 :lol: След извесно време обаче на едната от тия които работиха по на 2 изхода й изгоря и още един и тогава си взех здрава бобинка 2-ра ръка и сега всички си работят .

Xman
25-02-2008, 18:36
Здравейте колеги-имам проблем с едната бубина-за едната свещ не хвърля :roll: -мислех да взимам друга,но в гаража попаднах на една друга бубина от фиат(магнети марели)но единична и я метнах до другите като сега захранва само тази свещ която беше проблемна взимайки ток от жицата на комутатора отдолу-сделано в България :lol: -засега колата се държи добре-та въпроса ми е понеже аз първо майсторя а после питам-може ли да поломя нещо по колата с тая бубинка донорче?Благодаря предварително
Ако имаш проблем с бубина и комутатори-имам.Свиркаи :wink:

The_Game
25-02-2008, 20:43
Ако имаш проблем с бубина и комутатори-имам.Свиркаи :wink:
А зли не разбирам на кое викаш комутатор или на 1,7 е различно от 156 1,6 1,8 2,0 ТС

Вика комутатор на това от дясно на снимката. Подобно е (това от снимката е някакъв друг не е като нашите но не се сетих как е на ENG комутатор :oops: )

http://www.nest-agency.com/vertretung/Firmen/hue2.gif

То командва бобината кога да и къде да "хвърли" искрата.

alfatras
25-02-2008, 21:56
Според мен най много да избие свещта,която е на фиатската бобина,ако напрежението не отговаря .Обаче си мисля, че щом е тръгнала,т.е. щом е изгорял единия изход скоро ще го последва и някой от другите :roll: И моята по едно време беше направена по подобен начин с 3 бобини - на едната й работеха и 4-те изхода, а на другите 2 им работеха само по 2 :lol: След извесно време обаче на едната от тия които работиха по на 2 изхода й изгоря и още един и тогава си взех здрава бобинка 2-ра ръка и сега всички си работят .
Незнам колеги докога ще изкара така,но засега е много добре-мърка като коте-човек трябва да пробва всичко-така се учи :D само да не се взривя хахаха!

pr_00f
26-02-2008, 09:32
Абе, колеги кога ще се научите че 8 и 16 в ТС двигателите си имат съществени разлики.
Колегата си е казал ясно 1.7 - а това е 8в двигател.
Така че не търсете прилики с двигателите на 156.

Бобби
26-02-2008, 17:05
Пак ще подсетя :!: ...заминал е комутатора(ел.модула)...не може бобината на 3 свещи да дава искра а на 4 не.....значи куца информацията :!: :!: :!: ....а от къде идва тя :?: ..... :idea: комутатора, които се намира под нея :!: :wink:

търтей
26-02-2008, 17:09
или кабелът към свеща е скъсан :wink:

hsr
26-02-2008, 17:09
Пак ще подсетя :!: ...заминал е комутатора(ел.модула)...не може бобината на 3 свещи да дава искра а на 4 не.....значи куца информацията :!: :!: :!: ....а от къде идва тя :?: ..... :idea: комутатора, които се намира под нея :!: :wink:

Искаш ли да се обзаложим, че е бубината ? :lol: Ако искаш даже мога да ти пратя една да я пробваш да видиш, че може :lol:

или кабелът към свеща е скъсан :wink:

Това е другият вариант, ако не се е сетил да пробва с друг кабел .

alfatras
27-02-2008, 03:18
Кабела беше сменен с нов-без резултат,само едното "гнездо" не работеше-това е :)