View Full Version : лампа за колана на таблото
cvetelin
25-02-2008, 18:41
когато купух колата и като тръгнах от автокъщата ми се стори, че ми светеше лампа на таблото за колана. вечерта когато седя в подземния паркинг на блока пак ми се стори,че светеше. обаче сутринта когато си тръгвах към бг не ми светеше часовника и тая лампа.... него го направих ама сега съм останал с впечетленито, че и въпросната лампа светеше.
аз ли съм в грешка и с грешно впечетление, че някога е светела такава лампа...
Нацяло омотах посоките :shocking: Какво всъщност питаш?
cvetelin
25-02-2008, 19:06
питам има ли такава лампа.... на някой свети ли му ...
да разбера дали при мене е имало някога ... или съм се объркал с някоя друга ...
davidoff_306
25-02-2008, 19:17
Иска да пита има ли лампа на таблото за колана или не.По накратко да се каже.
Ами на 166 има. В средата на таблото ми е, червена. И като не си сложиш колана ти свети 3мин в очите :?
cvetelin
25-02-2008, 19:49
Ами на 166 има. В средата на таблото ми е, червена. И като не си сложиш колана ти свети 3мин в очите :?
баце питам за 146... за 166 знаем...
аз нямам такава лампа за другите незнам но нека и някои друг да каже 4е и на мен ми стана интересно
Да, има такава лампа..поне аз имам колата е 146 1.6 Фейска....светеше като я взех ама сега не свети и не знам как да го оправя....
Имат,имат.Странното при мен е че някак беше направена да не свети изобщо и един ден реших да си сменям цвета в който ми свети таблото и след като сглобих всичко тази лампа почна да свети постоянно.Какво ли неправих сложих и двата колана местих бутах лампата сега си свети нон стоп :cry: :lol:
аз имам такава на тракторчето, ама само като дам на контакт светва и полсе като запаля си гасне...независимо дали е сложен колана или не :roll:
:lol: Има жълта лампа за еарбега,която светва като дадеш на контакт.Трябва да я изчакаш да изгасне и тогава да запалиш.Друга лампа няма. :lol:
моита за ербега е 4ервена но това няма зна4ение утре ще погледна дали на заклю4алките за коланите има дат4ици
Нямат датчици няма смисал да гледаш проверил сам.Но лампа която е с функция за припомняне за поставяне на колан ИМА!
gh0str1d3r
25-02-2008, 22:46
аз скоро си сменявах диодите, че ми бяха изгорели на еърбега и на инжекциона и не видях да има такава лампа на мойта, а ги проверявах дали всички са ок... така че май няма такава лампа.... поне на мойта
Колеги ето я лапмата...вгледайте се по-добре че не се вижда ясно, но това е лампата на таблото за колана, която изгасва след като си сложиш колана и седи светната когато не си си го сложил. Кратко и ясно....
alfatras
25-02-2008, 23:55
Колеги ето я лапмата...вгледайте се по-добре че не се вижда ясно, но това е лампата на таблото за колана, която изгасва след като си сложиш колана и седи светната когато не си си го сложил. Кратко и ясно....
На моята това е лампата за еърбега!
На моята това е лампата за еърбега!
Всъщност да..извинявам се.....грешката е моя, утре ще погледна пак аджеба коя беше тая лампа....
cvetelin
26-02-2008, 08:16
моята за еърбеговете е червена.... и като си ги чекне си огасва..
ма сигурно е имало такава за коланите...
щото си спомням че светеше и слагахме колани че ме дразни като свети...
ми ша си равфърлям таблото да видим
Лампа има но датчици няма... Лампата ако работи добре има припомняща функция водача да си постави колана след няколко секунди трябва да изгасне моменталното слагане на колана нея гаси.Както ви казах моята лампа иткачи нещо и са си свети нон стоп :lol:
Аз имам лампа за колана и всеки път като паля и ми светва и след 2-3 сек изгасва.
Значи ти работи правилно може да се радваш.Май си единствен за сега :lol:
Аз имам лампа за колана и всеки път като паля и ми светва и след 2-3 сек изгасва.
Колега снимай я тая лампа да я видиме...
Има и е точно напомняща, при мен си работи както е казано по горе... пробвано е - слагам колана и давам контакт - пак си свети няколко сек., свалям колана и пробвам пак - гасне за същото време.
Чиста проба ремайндърче, на вид е човече препасано с колан.
Ако не забравя ще щракна таблото докато свети.
gh0str1d3r
27-02-2008, 22:15
доколкото се вижда на снимката, лампата която търсим е малко по-вдясно, не свети но се вижда къде трябва да светне. загледайте се вдясно от кръгчето и ще я видите. само че аз не съм виждал моята да свети никога.... а само да вметна. имам една дедра 90-та година... от 98 я имаме и започна да свети тази лампа преди около месец... и то не само свети а и работи, тоест като сложа колана гасне... никога не беше светила до сега... италиянска му работа :)
Снощи гледах на таблото на 146-цата - има (или поне е направено място за такава лампа и символ на таблото) Обаче не свети хич. А имам ербег :roll:
Тая тема си е за триене вече :lol:
доколкото се вижда на снимката, лампата която търсим е малко по-вдясно, не свети но се вижда къде трябва да светне. загледайте се вдясно от кръгчето и ще я видите. само че аз не съм виждал моята да свети никога.... а само да вметна. имам една дедра 90-та година... от 98 я имаме и започна да свети тази лампа преди около месец... и то не само свети а и работи, тоест като сложа колана гасне... никога не беше светила до сега... италиянска му работа :)
A..именно колега, точно тая лампа исках да снимам но съм оградил в червено по погрешка другата. Та точно това е лампата за колана и не е напомнителна или да светва като запалиш и после да угасва а си е баш индикатор дали си си сложил колана или не. Имаш колан - не свети, нямаш колан- свети..това е. Жалко че моята угасна и не знам как да я оправя.....
cvetelin
28-02-2008, 08:27
Тая тема си е за триене вече :lol:
ти па кой си, че ша казваш коя тема за къде е :!:
явно е че при новите има .. а при наще паметници няма ...
ма интересното е че не свети постояно а само сигнализира...
gh0str1d3r
28-02-2008, 18:44
според мен, зависи от това за къде е била произведена колата, тоест дали в дадената държава, слагането на предпазни колани е задължително... защото, ако не е задължително - няма да има датчик в колана, но таблото е стандартно и за тва така се получава мисля...
Тебе кво те брига кой сам??Темата се изчерпа и сичко се е разбрало...Ти какво очакваш все още да научиш за мултифункционалната мега пълна с екстри напомняща поставянето на колана лампа...Кви са тия колегиални отношения кой сам бил и т.н. накрая дайте от заяждане да се избием а!?!?
колеги не спорете няма смисъл...аз понеже зная коя е тази лампа и знам кога е светела и кога не искам да попитам нещо. Виждам че има сякаш 2 мнения по този въпрос: Значи лапмата за която спорите НЕ Е напомнителна, моята поне не е такава. А тук половината говорите че просто ви напомня. Това означава ли че има 2 вида лампи. Първия вид постоянно светещи докато не си сложите колана (моята) и втори вид напомняща (като вашите)....
Може и да има 2 вида ти провери ли дали имаш датчици?
Може и да има 2 вида ти провери ли дали имаш датчици?
Не не знам къде да видя...
Амии провери там кадето се захващат коланите деда знам как се казваше :lol: :lol: държач ли е кво е незнам :lol: :lol: :lol:
Тая лампа според моито скромно мнение, показва неизправност в airbag, или нещо от сорта....
моята като я запаля, светва за секунда, и изгасва !?
Смятам че е нещо като чек на airbag