View Full Version : спортен филтър ??
vaklinator
25-02-2008, 21:46
1. как да сложа това
2. откъде да намеря преходник
поздрави.
davidoff_306
25-02-2008, 22:17
За колко пари го взема ?
vaklinator
25-02-2008, 22:19
колеги питам преди да го взема
цената беше нещо 17-18 лева.
davidoff_306
25-02-2008, 22:21
Ок питам защото мисля и аз да земам.Сори,че пися друго не е по темата. ПОЗДРАВИ
davidoff_306
25-02-2008, 22:23
Ето по този начин го свържи
Хах, гледам си си купил същият ментак като мен - 11 лв на "Илиенци"(Вносител сливенска фирма, произведено в Китай). Поръчал съм си JR, ама съм на 1 месец изчакване, че универсалното KU-120 свършило. Преходник няма да намериш :wink: , но може да си направиш. Понеже в ХЕЕД 91, когато отидох само за филтър, започнаха да ме "плакнат" и да ми обявяват цени от 200 лв за филтър и да оставя колата, за да ми направят преходник и термощит ми се видя много. Ми направих си ги сам.
Съсипах си кутията за фъздушния филтър + много малка част от въздуховода, който влиза в нея и след около 2-3 часа игра с пистолет за топъл въздух си направих преходника. Без това беше лепена от някогашен удар, а и на обикновен филтър няма да се върна, така че без притеснения я принесох в жертва. Малко кит, малко спрей (червен) и стана почти красиво даже.
Гофрирана алуминиева тръба от тези дето от 1 метър стават на 3 (9 лв) като се разчекнат и си правиш 2-ри въздуховод от отвора до левия халоген към конуса. Остава ти поне за още 2-3 коли, ама какво да се прави на такива парчета се продават. Оставих си и оригиналният въздуховод.
За термощита най-лесно е да си направиш един шаблон от картон за начало. После (днес го правих) си купуваш еластичен и здрав материал (търсих такъв, от който правят PVC кашоните - перфектен е), аз не успях да намеря и си взех 1 лист подложка за ламинат 3 мм (0.5 кв. м ~ 3 лв). По картоненият шаблон изрязваш и вече сърцевината на щита ти е готова. Днес докато обикалях намерих разни термозащитни мат`ряли, но бяха на достатъчно дълги ролки и на цена от 20 лв на горе за ролка. При положение, че ми трябва парче 50х50 см и то даже ще е много - реших по сиромашки проблема. Купих сенник за кола за 5 кинта, съсипах го по шаблона и до залепих от 2-те страни на подложката с прома. Промата се слага хипер тънко (колко за бог да прости), защото разяжда подложката (някакъв вариант на стериопора е, но по-еластичен, плътен и здрав). Ако си намериш ПВЦ кашон за развасоване мисля, че ще е достатъчно и само от горната страна да му лепнеш термоизолация. При Бобо гледам, че и само с него минават
цък (http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=10716)... Совалката се разбръмча на Субару направо и не знам, дали заради звука си втълпявам, ама май се раздвижи леко :hehehm: ...
Утре ще ти щракна да видиш как се е получило при мен.
Ето по този начин го свържи
Да, ама дебитомера на "совалките" не е с кръгъл изход към кутията на възд. филтър и така не става...
БТВ Всичко, барабар с менте конуса ми излезе ~ 20 лв. Като ми пристигне JR-то само сменявам и излитам :wink: .
vaklinator
25-02-2008, 22:40
много съм благодарен на колегата тиенди
ще си направя преходник, но може би ще си потърся истински филтър
поздрави и пак благодарско
на 155 не може да го нанижеш това чудо ей така направо на дебитомера без преходник!! там дупката е правоъгълна и ... правиш чудеса
Препоръчайте ми хубав филтър. все пак на приемлива цена
Хубавите филтри са скъпички JR ~ 100 лв; K&N ~ 140 лв. За тях си приготвяш и още 35-40 лв за почистващ и омасляващ спрей.
Както написах, този го взех за 11 лв, а аналога на YED (турските) с подобен размер мисля е около 20-25 лв.
vaklinator
25-02-2008, 22:46
Утре ще ти щракна да видиш как се е получило при мен.[/quote]
Много ще ми е полезно бих искал да погледна, преди да се захвана д пиключения. Ако не е много нахално де :D
ALFA CORSE
25-02-2008, 23:02
Има да се продават и готови преходници за дебитомера, тук са по 40лв, не са нищо особено - ламарина, дебела няколко мм, в средата изрязана и заварена тръба, това представляват.
Моя го направихме с алуминиева отливка :)
vaklinator
25-02-2008, 23:06
10х
А може ли да се използва в комбинация с газ?
Тази (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170822&photo=12&pid=5242690) и следващите 4 снимки в албума. По-късно ще дам линк и на клипче. Само да успея да го обработя, че стана 2 GB и има много излишни неща и мегабайти за рязане от него.
Клипчетата (http://89.215.133.99/KonusMente/Video/) :roll:
Другият път ще направя сенник на уебкамерката, че повече се чува, отколкото се вижда. :oops:
Abizianata
26-02-2008, 18:47
Тази (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170822&photo=12) и следващите 4 снимки в албума. По-късно ще дам линк и на клипче. Само да успея да го обработя, че стана 2 GB и има много излишни неща и мегабайти за рязане от него.
Клипчетата (http://89.215.133.99/KonusMente/Video/) :roll:
Другият път ще направя сенник на уебкамерката, че повече се чува, отколкото се вижда. :oops: ТОВА БЕ6Е 1 ДОБЪР ОТГОВОР ПО ТЕМАТА :wink:
vaklinator
26-02-2008, 21:09
а кажете нещо и за газта дее..
Furious 155
26-02-2008, 21:33
Еа еййййй какви са тия спортни филтри от илиенци???? То ако ще е такъв по-добре вържи един тензух отпред пред дебитомера и карай така!!! Мен ме вълнуват и мен тия филтри, ама още не съм измислил риплейсмънт ли да е или конусче... отделно че за двете ще трябва конкретно техническо решение, за захранване с хладен въздух, за да има ефект от него върху колата!
Abizianata
26-02-2008, 21:51
според мене няма проблеми за газта
Abizianata
26-02-2008, 21:51
я кажи ти сега аз зашто имам масло по свештите
Abizianata
26-02-2008, 21:52
ако е не6то лошо напрао ше се самообия :cry: :cry: :cry: :x :x
Abizianata
26-02-2008, 22:12
и аз така мисля
ама от каде да си купя и горе долу кви пари
и аз така мисля
ама от каде да си купя и горе долу кви пари
..от 107 през 160 до 198 лв/комплект. Това е само за 1бр бутало. За 4-те бутала, съответната сума се умножава по 4.
Дано не са сегменти!
ALFA CORSE
27-02-2008, 16:44
Добре де, темата за какво беше :?:
Abizianata пуснал си тема за твоя проблем, това е достатъчно :!:
Относно газта и спортния филтър - има си раздел Алфи на газ, има и такава тема :idea:
Според вас това дали ще стане за 8 в. ? :twisted:
Питам за фланеца/преходника за дебитомера .Става за е 36 и според окомера ще стане и на Алфата :roll:
Furious 155
10-05-2008, 17:58
Питам за фланеца/преходника за дебитомера .Става за е 36 и според окомера ще стане и на Алфата :roll:
Според мен ще стане - вчера гледах една е36 точно около дебитомер-а и ми изглеждаше супер еднакъв на размер на моя на 8в-то! ;) Хубав фланец - от де го имаш?
Според мен ще стане - вчера гледах една е36 точно около дебитомер-а и ми изглеждаше супер еднакъв на размер на моя на 8в-то! ;) Хубав фланец - от де го имаш?
Нямам го, иначе щях да знам със сигурност :D
Филтърчето се продава заедно с фланеца на доста примамлива цена, ама пича нещо не иска да го праща по куриер :not-fair:
Снимките на новия фланец, който си направих, ще ти помогнат.
тук (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184397&photo=31&pid=5820761)
и тук (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184397&photo=31&pid=5820763)
Под тях съм написал малко размери за по-точно.
ALFA CORSE
11-05-2008, 11:50
На 2.4тди на фиат има оригинално такъв преходник, може да пробваш да потърсиш по моргите.
Аз мисля да взимам реплейсмънт, но тая го дават изгодно и затова питам дали става, ако евентуално момчето реши...... :roll:
Пък и е добре да се знае кое става и за нашите коли .
В тоя ред на мисли TRENDi може да сподели как (и с какви материали) е направил неговия преходник :)
Парче пластмаса за основата от рекламно пано; Макетно ножче за по-трудно, но по-точно изрязване и без опасност от счупване, при употреба на друг инструмент; Молив; Част от ВиК коляно 50; Малък флекс; Пистолет за горещ въздух; Тънка и дълга шпакличка; Пистолет за топъл силикон + 1 пръчка от късите; Кит за пластмаса + малко шкурки; Бормашина и бургия 6; Червен спрей и малко свободно време...
Едит. Търсех нещо та попаднах пак тук. Нестава с пластмаса - преходника не издържа тежестта на редуктора, алуминиевото коляно и филтъра и се счупи. Трябва си метален. Та си се върнах на варианта, който си направих от кутията на ориг. възд. филтър.