View Full Version : Да се чудиш
Колеги,
чуда се Защо тоя Опел дето ми го подариха и е вече на 335.500 километра, не му скърца предницата нито Задницата всичко е оригинално нищо не е сменяно. Също се чуда Защо аджеба, тоя мотор дето е на 335.500 километра не харчи масло :shock:
Оня ден му смених амортесьорите и 4 те, естествено със стари от кола на 65.000 километра след удар пратена на моргата. Само 2 бяха zа смяна , но ги смених и 4те. Да се чудиш на тая кола, как така на толкова километра и да няма раЗбита ходова част. А това, че всичко е оргинално го видях с очите си когато беше на крика, има щампована дата на пройzводства на детайлите и си отговаря до месец с датата на пр. на колата.
Бахти и Опела, преди да се раЗпадне сигурно ще иЗгние първо :D
.
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)
Мда, тя обаче Кадетката е 10 години по стар модел и 3 класа по надолу .....
Малко все едно Алфа 33 с 166 да сравняваш
.
а дали не караш извън бг а?
Колеги,
чуда се Защо тоя Опел дето ми го подариха и е вече на 335.500 километра, не му скърца предницата нито Задницата всичко е оригинално нищо не е сменяно. Също се чуда Защо аджеба, тоя мотор дето е на 335.500 километра не харчи масло :shock:
Оня ден му смених амортесьорите и 4 те, естествено със стари от кола на 65.000 километра след удар пратена на моргата. Само 2 бяха zа смяна , но ги смених и 4те. Да се чудиш на тая кола, как така на толкова километра и да няма раЗбита ходова част. А това, че всичко е оргинално го видях с очите си когато беше на крика, има щампована дата на пройzводства на детайлите и си отговаря до месец с датата на пр. на колата.
Бахти и Опела, преди да се раЗпадне сигурно ще иЗгние първо :D
.
не става ясно какъв е модела на опела
Mind_Control
25-02-2008, 22:57
Omega най- вероятно.
Omega най- вероятно.
Да Омега Б , 1995 година
Аз пЪк имам един приятел с "Лада 1600" на 31г. и смея да твърдя, че е по-здрава и по-впечатляваща от "Омега" 13г. 8)
С малко повечко късмет лятото може да има и климатик :lol:
AlfaRomeo
25-02-2008, 23:33
а дали не караш извън бг а?
Само там кара :) как нема да е така колата ;)
Omega най- вероятно.
Да Омега Б , 1995 година
Аз пЪк имам един приятел с "Лада 1600" на 31г. и смея да твърдя, че е по-здрава и по-впечатляваща от "Омега" 13г. 8)
за такива като вас има други форуми си мисля......
може и да е здрав тоя опел, ама нищо друго не е..... превозно средство
Не че съм интригант, ма що ли правя аналгия между колегата Петко и един друг колега, дето доскоро пишеше. И той живееше в Австрия или Германия- не помня вече, беше автотърговец и хем се интересуваше от Алфа Ромео, хем не ги долюбваше...
Ето ако този автомобил е бил до сега в чужбина много ясно,че няма нищо да се сменя те хората имат пътища и сега ако е докаран в БГ ще почнеш да ги сменяш.
Аз си мисля че и повечето Алфи идващи в БГ са още с оригиналните носачи, но все пак оргиналното си е в пъти по здраво.
virusalfa
26-02-2008, 11:25
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)Аз пък ако дойдеш тук,ще ти покажа кадет-бивше такси,пребоядисвано и кърпено незнам колко пъти,но е на много над 600 000км и си е с оригиналния съединител примерно :wink: Да не говорим,че пък с парите за комплект амортисьори за 33-ка,на опела ще направиш основен ремонт на двигателя и скоростната кутия,както и цялостно изкърпване и боядисване :wink: За последното се шегувам,ама се сещаш накъде бия.А и за опел части се намират в първия магазин,а не да ги поръчвам от София или да чакам внос!Навърти на твойта 300-400 хиляди и да видиш дали пък няма да дадеш дотогава пари за няколко кадета :idea: Все пак сме в Булгаристан,а не в Европа :idea:
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)Аз пък ако дойдеш тук,ще ти покажа кадет-бивше такси,пребоядисвано и кърпено незнам колко пъти,но е на много над 600 000км и си е с оригиналния съединител примерно :wink: Да не говорим,че пък с парите за комплект амортисьори за 33-ка,на опела ще направиш основен ремонт на двигателя и скоростната кутия,както и цялостно изкърпване и боядисване :wink: За последното се шегувам,ама се сещаш накъде бия.А и за опел части се намират в първия магазин,а не да ги поръчвам от София или да чакам внос!Навърти на твойта 300-400 хиляди и да видиш дали пък няма да дадеш дотогава пари за няколко кадета :idea: Все пак сме в Булгаристан,а не в Европа :idea:
ок, тогава не карай алфа.....
virusalfa
26-02-2008, 11:31
ок, тогава не карай алфа.....E па имам ли избор според теб?На моята в тая селска даржава диагностика няма къде да направя.Къде са сервизите?
Няма какво да му се чудиш :lol: .... карай го по бързо....за да не го хване ръждата :D :D :D ...и аз се чудя, как 16 години мойта Алфа движи без проблеми...то само в Балгария :!: :wink: .....в Европа е минала само около 3000км....иначе е на 260000км :!: :!: :!:
Ми моя кум е с опел, ама непрекъснато му сменя разни работи, на старо го взе от Германия, в отилично състояние и от познат търговец. А там където живея, има сервиз на Опел, спретнат, работи без почивен ден кажи речи и е пълно с опели, какво правят не знам, сигурно са на 320 хиляди и си сменят амортисьорите явно. :lol:
ей сега един колега се "похвали" че е правил основен ремонт на двигателя на астрата си (незнам на колко е) с пилене на глава, смяна сегменти и т.н. в клубния сервиз (нашия визирам, ако се води клубен тоя дето е зад Мултигруп).......
край с хлопела ако е като на стефан :lol: :lol: :lol:
virusalfa
26-02-2008, 15:12
ей сега един колега се "похвали" че е правил основен ремонт на двигателя на астрата си (незнам на колко е) с пилене на глава, смяна сегменти и т.н. в клубния сервиз (нашия визирам, ако се води клубен тоя дето е зад Мултигруп).......Смяната на сегменти и шлайф глава не е основен ремонт :idea: Това някои модели фиат за нищо го нямат :idea: Хайде преди да сме фенове нека сме реалисти :idea:
ей сега един колега се "похвали" че е правил основен ремонт на двигателя на астрата си (незнам на колко е) с пилене на глава, смяна сегменти и т.н. в клубния сервиз (нашия визирам, ако се води клубен тоя дето е зад Мултигруп).......Смяната на сегменти и шлайф глава не е основен ремонт :idea: Това някои модели фиат за нищо го нямат :idea: Хайде преди да сме фенове нека сме реалисти :idea:
човека не е правил само това, това запомних ....
просто превъзнасянето на опелите нещо не ми допада като идея. то е ясно, че вечни неща няма. Въпросът е (поне за мен) дали автомобилът ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....
virusalfa
26-02-2008, 16:09
просто превъзнасянето на опелите нещо не ми допада като идея. то е ясно, че вечни неща няма. Въпросът е (поне за мен) дали автомобилът ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....Удоволствие от шофирането може да ти достави почти всеки автомобил,стига да се приспособиш към него :idea: Аз не ги превъзнасям опелите,но трябва да покарате и други автомобили :idea:
е ся карах с80
миии кво да кажа
не е лошо ама
:wink:
........................ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....Удоволствие от шофирането може да ти достави почти всеки автомобил,стига да се приспособиш към него :idea: Аз не ги превъзнасям опелите,но трябва да покарате и други автомобили :idea:
Аз съм карал много модели автомобили и соц коли, и тъй наречените западни модели, сега вече няма соц, всички са западни :D .Кола никога не съм купувал, защото съм ползвал, когато ми се е налагало служебна.То и сега не ми трябва, ама купих една Афа и я карам само за кеф.Разбира се, че има и други марки, и те доставят удоволствие, но на Петко от 10 изказвания 9 са против алфите :shock: А тия митове и легенди, как нищо не се сменяло и колата била на 350 000 км съм ги чувал за много марки.
virusalfa
26-02-2008, 16:26
Кой Петко,бе? :boxed: :hmm:
е те тос ПЕТКО (http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=910)
Петко е отворил тая тема за опела, виж му и другите изказвания, чудя се какво харесва на алфата въобще :D :Bolt:
EvgeniiM
26-02-2008, 16:54
Петко е отворил тая тема за опела, виж му и другите изказвания, чудя се какво харесва на алфата въобще :D :Bolt:
продажбата
Ама нека не ги харесва, лошо няма, всеки си има вкус. Само не мога да разбера с каква цел пуска провокативни теми ука. Да е жив и здрав и още два пъти по толкова километри да си кара безаварийно Опела, но тия провокации са детински.
просто превъзнасянето на опелите нещо не ми допада като идея. то е ясно, че вечни неща няма. Въпросът е (поне за мен) дали автомобилът ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....Удоволствие от шофирането може да ти достави почти всеки автомобил,стига да се приспособиш към него :idea: Аз не ги превъзнасям опелите,но трябва да покарате и други автомобили :idea:
не че нещо, но съм карала доста автомобили, доста модели и на опел и на Мерцедес (вкл. и най-вече новите им модели) и какви ли не. Обаче усещането в алфата не мога да го сравня с нищо друго.....
продажбата
А да, това е вярно, виждал съм му разнните обяви, явно е това :lol:
Виждам, че си фен на ладите да ти купя една. Като гледам, май това наистина са най-здравите коли, аз също се замислям да си взема, вместо да стоя без кола.
Под секрет ще ти обадя, че съм на крачка от започване на проекта "Лада бегачка наказва всичко живо в Серес" :lol:
Иначе не съм им фен, но просто е най-лесно, най-евтино и най-сигурно, а резултата е най-добър :wink:
Crusader
27-02-2008, 14:20
Между другото ми прави впечатление че колите дето продава Петко са доста добри и ако не бях взел "шапката" можеше да скоча на една негова 156-ца /което пак може да се случи де :wink: /
не че съм фен на Опел , ама 1 година карах служебна Вектра V6 , не съм срещал тогава по пътищата кола да ми се опре :lol:
Твоя въпрос и за гатанка не става :lol:
Автомобила е каран в нормална държава, на нормални пътища, с читави консумативи и гориво.
Ако е каран и по-пенсионерската може да е на 500 000 и пак да не тропа и скърца.
Нали видях един такъв как за малко над 10 000 у нас стана на гъз и коприва, а като го вкараха имаше вид на излязъл от магазин нищо че беше 8 годишен.
Я ела да го видиш сега :twisted:
И това не е единствения случай на кола която е вкарана в добро състояние и за годинка две заприличва на тормозен бакшиш.