PDA

View Full Version : Да се чудиш

petko
25-02-2008, 22:30
Колеги,
чуда се Защо тоя Опел дето ми го подариха и е вече на 335.500 километра, не му скърца предницата нито Задницата всичко е оригинално нищо не е сменяно. Също се чуда Защо аджеба, тоя мотор дето е на 335.500 километра не харчи масло :shock:
Оня ден му смених амортесьорите и 4 те, естествено със стари от кола на 65.000 километра след удар пратена на моргата. Само 2 бяха zа смяна , но ги смених и 4те. Да се чудиш на тая кола, как така на толкова километра и да няма раЗбита ходова част. А това, че всичко е оргинално го видях с очите си когато беше на крика, има щампована дата на пройzводства на детайлите и си отговаря до месец с датата на пр. на колата.

Бахти и Опела, преди да се раЗпадне сигурно ще иЗгние първо :D

.

lyuli
25-02-2008, 22:39
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)

petko
25-02-2008, 22:43
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)

Мда, тя обаче Кадетката е 10 години по стар модел и 3 класа по надолу .....
Малко все едно Алфа 33 с 166 да сравняваш

.

търтей
25-02-2008, 22:50
а дали не караш извън бг а?

lyuli
25-02-2008, 22:54
Колеги,
чуда се Защо тоя Опел дето ми го подариха и е вече на 335.500 километра, не му скърца предницата нито Задницата всичко е оригинално нищо не е сменяно. Също се чуда Защо аджеба, тоя мотор дето е на 335.500 километра не харчи масло :shock:
Оня ден му смених амортесьорите и 4 те, естествено със стари от кола на 65.000 километра след удар пратена на моргата. Само 2 бяха zа смяна , но ги смених и 4те. Да се чудиш на тая кола, как така на толкова километра и да няма раЗбита ходова част. А това, че всичко е оргинално го видях с очите си когато беше на крика, има щампована дата на пройzводства на детайлите и си отговаря до месец с датата на пр. на колата.

Бахти и Опела, преди да се раЗпадне сигурно ще иЗгние първо :D

.

не става ясно какъв е модела на опела

Mind_Control
25-02-2008, 22:57
Omega най- вероятно.

petko
25-02-2008, 23:06
Omega най- вероятно.

Да Омега Б , 1995 година

Kuku
25-02-2008, 23:27
Аз пЪк имам един приятел с "Лада 1600" на 31г. и смея да твърдя, че е по-здрава и по-впечатляваща от "Омега" 13г. 8)
С малко повечко късмет лятото може да има и климатик :lol:

търтей
25-02-2008, 23:31
и ксенон :lol:

AlfaRomeo
25-02-2008, 23:33
а дали не караш извън бг а?

Само там кара :) как нема да е така колата ;)

lyuli
25-02-2008, 23:39
Omega най- вероятно.

Да Омега Б , 1995 година

Аз пЪк имам един приятел с "Лада 1600" на 31г. и смея да твърдя, че е по-здрава и по-впечатляваща от "Омега" 13г. 8)

за такива като вас има други форуми си мисля......

може и да е здрав тоя опел, ама нищо друго не е..... превозно средство

koolio
26-02-2008, 00:29
Не че съм интригант, ма що ли правя аналгия между колегата Петко и един друг колега, дето доскоро пишеше. И той живееше в Австрия или Германия- не помня вече, беше автотърговец и хем се интересуваше от Алфа Ромео, хем не ги долюбваше...

niki-25
26-02-2008, 08:43
Ето ако този автомобил е бил до сега в чужбина много ясно,че няма нищо да се сменя те хората имат пътища и сега ако е докаран в БГ ще почнеш да ги сменяш.

MONI
26-02-2008, 08:59
Аз си мисля че и повечето Алфи идващи в БГ са още с оригиналните носачи, но все пак оргиналното си е в пъти по здраво.

virusalfa
26-02-2008, 11:25
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)Аз пък ако дойдеш тук,ще ти покажа кадет-бивше такси,пребоядисвано и кърпено незнам колко пъти,но е на много над 600 000км и си е с оригиналния съединител примерно :wink: Да не говорим,че пък с парите за комплект амортисьори за 33-ка,на опела ще направиш основен ремонт на двигателя и скоростната кутия,както и цялостно изкърпване и боядисване :wink: За последното се шегувам,ама се сещаш накъде бия.А и за опел части се намират в първия магазин,а не да ги поръчвам от София или да чакам внос!Навърти на твойта 300-400 хиляди и да видиш дали пък няма да дадеш дотогава пари за няколко кадета :idea: Все пак сме в Булгаристан,а не в Европа :idea:

lyuli
26-02-2008, 11:29
мой познат пък има кадет дето не само е изгнил, но и постоянно е в бокса и масло тече и стартери и какво ли не сменя, да не говорим как тропа окачването ..... (също е на около 300 хил)Аз пък ако дойдеш тук,ще ти покажа кадет-бивше такси,пребоядисвано и кърпено незнам колко пъти,но е на много над 600 000км и си е с оригиналния съединител примерно :wink: Да не говорим,че пък с парите за комплект амортисьори за 33-ка,на опела ще направиш основен ремонт на двигателя и скоростната кутия,както и цялостно изкърпване и боядисване :wink: За последното се шегувам,ама се сещаш накъде бия.А и за опел части се намират в първия магазин,а не да ги поръчвам от София или да чакам внос!Навърти на твойта 300-400 хиляди и да видиш дали пък няма да дадеш дотогава пари за няколко кадета :idea: Все пак сме в Булгаристан,а не в Европа :idea:

ок, тогава не карай алфа.....

virusalfa
26-02-2008, 11:31

ок, тогава не карай алфа.....E па имам ли избор според теб?На моята в тая селска даржава диагностика няма къде да направя.Къде са сервизите?

Бобби
26-02-2008, 11:34
Няма какво да му се чудиш :lol: .... карай го по бързо....за да не го хване ръждата :D :D :D ...и аз се чудя, как 16 години мойта Алфа движи без проблеми...то само в Балгария :!: :wink: .....в Европа е минала само около 3000км....иначе е на 260000км :!: :!: :!:

fred
26-02-2008, 11:42
Ми моя кум е с опел, ама непрекъснато му сменя разни работи, на старо го взе от Германия, в отилично състояние и от познат търговец. А там където живея, има сервиз на Опел, спретнат, работи без почивен ден кажи речи и е пълно с опели, какво правят не знам, сигурно са на 320 хиляди и си сменят амортисьорите явно. :lol:

lyuli
26-02-2008, 14:37
ей сега един колега се "похвали" че е правил основен ремонт на двигателя на астрата си (незнам на колко е) с пилене на глава, смяна сегменти и т.н. в клубния сервиз (нашия визирам, ако се води клубен тоя дето е зад Мултигруп).......

търтей
26-02-2008, 14:38
край с хлопела ако е като на стефан :lol: :lol: :lol:

virusalfa
26-02-2008, 15:12
ей сега един колега се "похвали" че е правил основен ремонт на двигателя на астрата си (незнам на колко е) с пилене на глава, смяна сегменти и т.н. в клубния сервиз (нашия визирам, ако се води клубен тоя дето е зад Мултигруп).......Смяната на сегменти и шлайф глава не е основен ремонт :idea: Това някои модели фиат за нищо го нямат :idea: Хайде преди да сме фенове нека сме реалисти :idea:

lyuli
26-02-2008, 16:05
ей сега един колега се "похвали" че е правил основен ремонт на двигателя на астрата си (незнам на колко е) с пилене на глава, смяна сегменти и т.н. в клубния сервиз (нашия визирам, ако се води клубен тоя дето е зад Мултигруп).......Смяната на сегменти и шлайф глава не е основен ремонт :idea: Това някои модели фиат за нищо го нямат :idea: Хайде преди да сме фенове нека сме реалисти :idea:

човека не е правил само това, това запомних ....

просто превъзнасянето на опелите нещо не ми допада като идея. то е ясно, че вечни неща няма. Въпросът е (поне за мен) дали автомобилът ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....

virusalfa
26-02-2008, 16:09

просто превъзнасянето на опелите нещо не ми допада като идея. то е ясно, че вечни неща няма. Въпросът е (поне за мен) дали автомобилът ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....Удоволствие от шофирането може да ти достави почти всеки автомобил,стига да се приспособиш към него :idea: Аз не ги превъзнасям опелите,но трябва да покарате и други автомобили :idea:

търтей
26-02-2008, 16:11
е ся карах с80
миии кво да кажа
не е лошо ама
:wink:

fred
26-02-2008, 16:22
........................ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....Удоволствие от шофирането може да ти достави почти всеки автомобил,стига да се приспособиш към него :idea: Аз не ги превъзнасям опелите,но трябва да покарате и други автомобили :idea:

Аз съм карал много модели автомобили и соц коли, и тъй наречените западни модели, сега вече няма соц, всички са западни :D .Кола никога не съм купувал, защото съм ползвал, когато ми се е налагало служебна.То и сега не ми трябва, ама купих една Афа и я карам само за кеф.Разбира се, че има и други марки, и те доставят удоволствие, но на Петко от 10 изказвания 9 са против алфите :shock: А тия митове и легенди, как нищо не се сменяло и колата била на 350 000 км съм ги чувал за много марки.

virusalfa
26-02-2008, 16:26
Кой Петко,бе? :boxed: :hmm:

търтей
26-02-2008, 16:27
е те тос ПЕТКО (http://clubalfaromeo.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=910)

fred
26-02-2008, 16:35

Петко е отворил тая тема за опела, виж му и другите изказвания, чудя се какво харесва на алфата въобще :D :Bolt:

EvgeniiM
26-02-2008, 16:54

Петко е отворил тая тема за опела, виж му и другите изказвания, чудя се какво харесва на алфата въобще :D :Bolt:

продажбата

koolio
26-02-2008, 16:54
Ама нека не ги харесва, лошо няма, всеки си има вкус. Само не мога да разбера с каква цел пуска провокативни теми ука. Да е жив и здрав и още два пъти по толкова километри да си кара безаварийно Опела, но тия провокации са детински.

lyuli
26-02-2008, 17:05

просто превъзнасянето на опелите нещо не ми допада като идея. то е ясно, че вечни неща няма. Въпросът е (поне за мен) дали автомобилът ти е превозно средство (опел) или шофирането ти доставя удоволствие (алфа) ....Удоволствие от шофирането може да ти достави почти всеки автомобил,стига да се приспособиш към него :idea: Аз не ги превъзнасям опелите,но трябва да покарате и други автомобили :idea:

не че нещо, но съм карала доста автомобили, доста модели и на опел и на Мерцедес (вкл. и най-вече новите им модели) и какви ли не. Обаче усещането в алфата не мога да го сравня с нищо друго.....

fred
26-02-2008, 23:01

продажбата

А да, това е вярно, виждал съм му разнните обяви, явно е това :lol:

pipi
27-02-2008, 00:10

Виждам, че си фен на ладите да ти купя една. Като гледам, май това наистина са най-здравите коли, аз също се замислям да си взема, вместо да стоя без кола.

Kuku
27-02-2008, 09:42
Под секрет ще ти обадя, че съм на крачка от започване на проекта "Лада бегачка наказва всичко живо в Серес" :lol:
Иначе не съм им фен, но просто е най-лесно, най-евтино и най-сигурно, а резултата е най-добър :wink:

Crusader
27-02-2008, 14:20
Между другото ми прави впечатление че колите дето продава Петко са доста добри и ако не бях взел "шапката" можеше да скоча на една негова 156-ца /което пак може да се случи де :wink: /

SFINKS
27-02-2008, 14:59
не че съм фен на Опел , ама 1 година карах служебна Вектра V6 , не съм срещал тогава по пътищата кола да ми се опре :lol:

morfius
27-02-2008, 15:04
Твоя въпрос и за гатанка не става :lol:
Автомобила е каран в нормална държава, на нормални пътища, с читави консумативи и гориво.
Ако е каран и по-пенсионерската може да е на 500 000 и пак да не тропа и скърца.
Нали видях един такъв как за малко над 10 000 у нас стана на гъз и коприва, а като го вкараха имаше вид на излязъл от магазин нищо че беше 8 годишен.
Я ела да го видиш сега :twisted:
И това не е единствения случай на кола която е вкарана в добро състояние и за годинка две заприличва на тормозен бакшиш.