Log in

View Full Version : Турбо перка

Abizianata
29-02-2008, 19:17
сложих турбо перка ето тази ефекта е учудващо голям :shock: :shock: сложих я и след нея спортен филтар
ето това е http://topspeed.bg/product.php?iid=1489 кажете си мнението

acko88
29-02-2008, 19:32
И какъв е ефекта ?

cvetelin
29-02-2008, 19:35
сложих турбо перка ето тази ефекта е учудващо голям :shock: :shock: сложих я и след нея спортен филтар

я дай малко повече инфо ,... как се държи колата, монтаж и т.н.

acko88
29-02-2008, 19:48
Предполагам тва се слага в тръбата за въздуха.И какво прави изкривява въздушната струя?Какво колата ли тръгна повече какво стана след като я сложи

mitaka_cs
29-02-2008, 21:59
Идеята е да влиза повече въздух в колектора, но по този начин задвижвана перката, невярвам че създава впечатляващо налягане :roll:

hristiqn
29-02-2008, 22:09
И резултата какъв е ?

Novachev
29-02-2008, 22:25
Значи поставяме съпротивление на пътя на въздуха и като се завърти перката се върти перката. Значи знаете че всеки механизъм си има КПД (коефициент на полезно действие) значи перката ила лагерче чито КПД е около 0,98-0.99 ( да не говорим че има съпротивление при триенето между лопатките на перката и въздуха) тоест ако на входа преди перката имане поток от 5 кг /мин след преминаването през перката това количество въздух ще е 0,99х5=0,495 кг/мин.
И още нещо много интересно не съм чул за кола със сериозни заявки за вървене да използва въпросната перка защо ли?

Abizianata
29-02-2008, 22:30
Значи поставяме съпротивление на пътя на въздуха и като се завърти перката се върти перката. Значи знаете че всеки механизъм си има КПД (коефициент на полезно действие) значи перката ила лагерче чито КПД е около 0,98-0.99 ( да не говорим че има съпротивление при триенето между лопатките на перката и въздуха) тоест ако на входа преди перката имане поток от 5 кг /мин след преминаването през перката това количество въздух ще е 0,99х5=0,495 кг/мин.
И още нещо много интересно не съм чул за кола със сериозни заявки за вървене да използва въпросната перка защо ли? ми незнам защо мислиш така оба4е колата започна много да върви много в високите обороти и аз се учудих преправих си трабата за въздуха и го сложих след това и филтара след него и уплътних и хоп готово

Abizianata
29-02-2008, 22:31
утре снимки че са нема смисал да слизам до гаража и видео ще направя

Abizianata
29-02-2008, 22:37

я дай малко повече инфо ,... как се държи колата, монтаж и т.н. преправяш трабата за въздуха след това я искарваш там кадето ти е въздушния филтар и слагаш перката директно на нея въздушния филтар- спортен и уплутняваш сичко с леикопласт че силно лепи и си ти моята има повече сила в високите обороти

Novachev
29-02-2008, 22:38
И още нещо много интересно не съм чул за кола със сериозни заявки за вървене да използва въпросната перка защо ли? ми незнам защо мислиш така оба4е колата започна много да върви много в високите обороти и аз се учудих преправих си трабата за въздуха и го сложих след това и филтара след него и уплътних и хоп готово
Филтъра имаше ли го преди това или не. Преправянето на тръбата и поставянето на филтър може да е причина за подобрение на вървенето не перката. А да не би звука ти да се е променил и ти да мислиш че върви повече, защото не само перки продават в тунинг сайтчетата има много други глупости които обещават много конски сили. И ако сложиш перка магнит за поляризиране на горивото гърне филтур и чип и от 100к.с. може да ги докараш 150 нали и един мармот завива щоколада.
Доказването на подобрения от подобни "тунинги" става само със замер със техника не се ли докаже си е живо самовнушение.

Abizianata
29-02-2008, 22:44
преди това бях с нормалния си филтър а трабата е тази която излиза от филтара трябваха ми 20 сантиметра после перка после филтар

Novachev
29-02-2008, 22:46
Разликата ти е дошла от филтъра най вероятно особено ако стария ти филтър е бил и замърсен нормално е да усещаш че колата върви по добре. махни перката и пробвай дали ще върви повече или по малко, и да не забравиш да пишеш

Abizianata
29-02-2008, 22:47
Филтъра имаше ли го преди това или не. Преправянето на тръбата и поставянето на филтър може да е причина за подобрение на вървенето не перката. А да не би звука ти да се е променил и ти да мислиш че върви повече, защото не само перки продават в тунинг сайтчетата има много други глупости които обещават много конски сили. И ако сложиш перка магнит за поляризиране на горивото гърне филтур и чип и от 100к.с. може да ги докараш 150 нали и един мармот завива щоколада.
Доказването на подобрения от подобни "тунинги" става само със замер със техника не се ли докаже си е живо самовнушение. и това с самовнушението си е истина

Abizianata
29-02-2008, 22:47
ок да мръсен беше направо отвратителен утре ше проверя и ше пиша

Alexanderbb
01-03-2008, 08:06
Ей как убихте детското у човека.

drigata
01-03-2008, 10:24
на времето имаше нещо подобно за соц возилата което се слагаше под карбуратора и подобрява завихрянето на въздушната струя

предполагам че и това е нещо от този род

по принцип заводските настройки на един двигател са към 70-75 кпд,не се доиспипват портовете на главата и се получават прагове,а от там се нарушава пълноценното пълнене и празнене на мотора

посредством перката се придава турболентен поток към смукателният тракт и явно се получава по добро смесообразуване в някои обороти на двигателя,но в висиките обороти когато мотора се нуждае от по прицизно пълнене и повече въздух ще е голяма пречка

принционо това са хвърлени пари на вятъра,по добре да се портват отворите на главата

gad3n
03-03-2008, 22:21
самозаблудата е голяма работа ... проумейте че тунинг не се прави така

acko88
03-03-2008, 23:03
Добре а има ли вариант от пренасищане на въздух така да го кажа незнам как по друг начин....Та примерно виждал сам хора си махат единия фар и от там изкарват филтера и въздушната струя се набива директно в него,от там идва логиката че колкото по голяма скорост развива колата толкова по силна е струята и въздуха влиза с по голям дебит и варви повече.Има ли нещо истинско в това или си го представям грешно!?! :D

ShoxXx
03-03-2008, 23:58
1-во това е нещо, което няма собствена сила ами се завърта в следствие на въздуха,м който дръгателя засмуква. Един приятел си сложи такова на колата. Разлика никаква, но той си го държи, защото понякога изкарва един странен звук. Това е супер прост механизъм на перка и ако вършеше работа щеше да влиза в употреба на много други коли.

2-ро колите са модерни и нови, за да имат дебитомери. Тоя дебитомер едва ли е сложен за красота, ами с цел да пропуска толкова въздух, колкото има нужда двигателя. Вие може 5 вентулатора да му сложите, ама ако дебитомера не е на едно мнение с вас става кофти.

3-то прочетох го по-нагоре в темата. Тунинг не се прави така...

Bodom
04-03-2008, 00:57
... Тоя дебитомер едва ли е сложен за красота, ами с цел да пропуска толкова въздух, колкото има нужда двигателя. ...

:shock: Дебитомера мери въздуха, а не го ограничава !!! :roll:

ShoxXx
04-03-2008, 01:02
Да! То няма с какво да го ограничава. Просто настройва сместта според въздуха. Но всякакви изкарвания на маркучи някъде по предната броня при максимални скорости са гавра с дебитомера. Това исках да кажа.

Novachev
04-03-2008, 08:30
Аз съм чел в дебелите книги че има ефект пълненето през отвор който като този през фара но само че при скорости по големи от 40м/с.

ne0
04-03-2008, 09:47

ти дам ляв фар ко нямаш Ице а?

drigata
04-03-2008, 10:16
оххххх,мале ,мале :shock:

вземете потърсете в тунинг бг , темата за свръх пълнене,и тогава коментирайте

п.с не е свързано с перката,а е обяснено за пълненето на един двигател,дебитомери,фарове,спортни филтри,валове,порове,атм.налягане и прочие :idea:

gad3n
04-03-2008, 10:51

ти дам ляв фар ко нямаш Ице а?

имам си :) дай десен :)

Бобби
04-03-2008, 15:42
Ей как убихте детското у човека.... :D :D :D ...ами той не се найгра :!: ....от начало турбо компресори се беше засилил да слага...сега некви си перки....утре витло.... :plane:....

Mind_Control
04-03-2008, 16:41
а ако се сложи перка задвижвана от електричество дали може да създаде достатъчно налягане? :roll:

Novachev
04-03-2008, 16:45
Ами не няма да може турбото прави около70000-100000 оборота за да може да дигне налягане ако сложиш ел задвижвана перка ше имаш положителен ефект при ниски обороти но на високите ефекта ще е отрицателен.

gad3n
04-03-2008, 16:50
нужната мощност да развъртиш перка електрически е по голяма от това което ще спечелиш прави сам сметката ... тия дни не знам с колко човека споря вече за тия перки накрая викам да съберем пари за едно дино да видите как реално умират магаренца от тая перка

Бобби
04-03-2008, 17:11
а ако се сложи перка задвижвана от електричество дали може да създаде достатъчно налягане? :roll:...а бе момчета не изтрещяваите :screwy: ...ел. компресор има при мерцедес.....но системата е съвсем друга.......кви са тия вентилатори, където ви духат :?: :roll: :?:

Absente_
04-03-2008, 18:05
не съм чел темата , само първия пост на колегата и мението ми е че нещо си въобразява :lol: освен тая перка да са я направили да издава някакъв свирукащ звук , това ще и е единственото хубаво , друг ефект от нея.... трудно

Коки
05-03-2008, 03:20
а ако се сложи перка задвижвана от електричество дали може да създаде достатъчно налягане? :roll:

Може и един сешоар да се сложи :)

Ivo Skoklev
05-03-2008, 11:35
[quote="Mind_Control":2hxvz19p]а ако се сложи перка задвижвана от електричество дали може да създаде достатъчно налягане? :roll:

Може и един сешоар да се сложи :)[/quote:2hxvz19p]
:lol: Патентовай го :lol: ,поне е по-евтино от "ТУРБО"перката,и развива по високи обороти :biker: >Нова мода в тунинга-Сешоар тунинг,аз имам един стар,още утре ша го пробвам,след това ще замеря ускорението....
PS:Как може да си давате парите за глупости бе хора,изпиите ги по-добре(от турбо перка спомени няма)

Коки
05-03-2008, 11:49
[quote="Коки":wmiy71tq][quote="Mind_Control":wmiy71tq]а ако се сложи перка задвижвана от електричество дали може да създаде достатъчно налягане? :roll:

Може и един сешоар да се сложи :)[/quote:wmiy71tq]
:lol: Патентовай го :lol: ,поне е по-евтино от "ТУРБО"перката,и развива по високи обороти :biker: >Нова мода в тунинга-Сешоар тунинг,аз имам един стар,още утре ша го пробвам,след това ще замеря ускорението....[/quote:wmiy71tq]

:!: Само внимавай да не го бастисаш, чи жината ша та утрепи :bangin:

Dexer
06-03-2008, 09:36
[quote="Mind_Control":26f6oqzj]а ако се сложи перка задвижвана от електричество дали може да създаде достатъчно налягане? :roll:

Може и един сешоар да се сложи :)[/quote:26f6oqzj]
Аз на моя мотокар му я прилагам тая техника от години, ама само докато запали, че после почва мноо да бега 8)

JacK`DanielS
19-03-2008, 00:19
във WV форума един пич беше почнал да си прави турбо на ГОУФА от вентилатор за компютар ама бил някакъв нечуван страшни обороти развивал и даже имаше снимки как го прави това онова :) с интерес следях развитието му ама уви нещо стана с темата и я няма вече за жалост ако беше там щях да ви оставя линк да се посмеете :) неискам да си спомням как съм се смял като четях. бахти и тъпите ГОУФаджий.

hristiqn
19-03-2008, 00:32
във WV форума един пич беше почнал да си прави турбо на ГОУФА от вентилатор за компютар ама бил някакъв нечуван страшни обороти развивал и даже имаше снимки как го прави това онова :) с интерес следях развитието му ама уви нещо стана с темата и я няма вече за жалост ако беше там щях да ви оставя линк да се посмеете :) неискам да си спомням как съм се смял като четях. бахти и тъпите ГОУФаджий.
Темата си я има, ама не си я про4ел май както трябва ;) Колата е Пасат и вентилатора си е нормален .... системата е готова и се събират пари за няколко сетъпа на диното , незнам кое ти смешното :roll:

JacK`DanielS
19-03-2008, 01:08
да сега се порастаршувах по обстойно и янамерих!!!! http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.ph ... sc&start=0 (http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=66166&postdays=0&postorder=asc&start=0) пасат е да ама само купето....! смешно е как данее смешно, тия ГОУФаджий нещо хич ги няма в главата. що не вемат да вгадят климатика да духа във кутията хем ша има студен и хубав въздух хем ша е като "турбо". мале защо го казах това някой ГОУФаджия ше земе да го направи като ги знам кви са хахахахах!!!

Abizianata
19-03-2008, 23:41
абе бате вие се изгаврихте с мене искал сам опитал сам просто ви казах и то кво стана :shock: :shock:
голяма работа

bager
20-03-2008, 00:31
Не се сърди, никой не злобее. Малко шеги и закачки и стана весела тема.

Бобби
20-03-2008, 09:09
bager е прав!...аз колко пъти съм изпадал в тъпи ситуаций :roll: ...не го взимай на вътре...защото след това става...некакав си комплекс...колко учени са тръгнали от опити!...подигравали са ги...а след това признали!!!

trustworthy
20-03-2008, 09:17
Толкова много истини за механиката и в частност - тази на флуидите - на едно място не бях срещал :big_whoops: