View Full Version : страх от термини
galinves71
29-02-2008, 22:00
вече повдигнах 1 тема за газово и се оказа че във всяка област в БГ 1 дума значи много та реших да повдигна още 1на,този кит за вариатора точно така ли е записан в дебелите книги или е пак някакъв жаргон защото като кажа някъде КИТ веднага подлежи на коментар и обсъждане имали някакво техническо наименование освен КИТ?
BlueStorm
29-02-2008, 22:08
Има, има:
"Ремонтен комплект за вариатор" :idea:
galinves71
29-02-2008, 22:25
евала бе бацка ти си №1, имам приятел на възраст за уважение инжинер ДВГ специално по fiat,alfa & lancia работил в арабския свят също по профила от 1999 до2001 в сервиз във Варна също на тези марки и като заговорихме за тези китове ме разбра но доста се почуди и следваше коментар по пояснение,той също кара алфа 156jtd и ми каза в автомобила не съществува терминът поправка има или смяна на елемент или командировка в друг собственик както сме в момента ние(2рите) и от там нататък ФОРУМ :gayfight:
шибана тракаща пружинка = КИТ
Novachev
01-03-2008, 09:53
Думата kit се използва в смисъла на комплект ако погледнете някакви части комплект за нещо си пише KIT което значи че са комплект , това е просто взаимствана дума и понеже като се пише не на всеки му се изписва цялото наименование ремонтен комплект за вариатор пишр се кит и това е.