View Full Version : Какво трябва да е показанието на маномвтъра на маслото?
Petronii
29-02-2008, 22:13
:?: Колеги, какво трябва да е показанието на манометъра за маслото на празен ход при 90 градуса на водата и 80 на маслото. Не съм с оригиналният датчик ами с такъв от Лада. В началото (Преди около година го смених с ладов) показваше при тези стойности на вода и масло 1,5 атм. а сега стрелката е малко над 0 -та . Маслото е Валволин синтетично 10W-40?. Някой можели да ми даде стойностите от сервизна книжка например?
Абе то тея датчици малко лъжат ама там трябва да си седи... И при мен там си седи....
До колкото разбрах от Астра ставали датчиците и показвали вярно...
:?: Колеги, какво трябва да е показанието на манометъра за маслото на празен ход при 90 градуса на водата и 80 на маслото. Не съм с оригиналният датчик ами с такъв от Лада. В началото (Преди около година го смених с ладов) показваше при тези стойности на вода и масло 1,5 атм. а сега стрелката е малко над 0 -та . Маслото е Валволин синтетично 10W-40?. Някой можели да ми даде стойностите от сервизна книжка например?
Моя показва 2,5 при тия стоиности и ми се вижда малко
Furious 155
01-03-2008, 18:52
На студен мотор ми минава 4 атм. на празен ход.
На топъл мотор и 60 градуса на маслото е 2 атм. на празен ход.
На масло над 80 градуса пада на 1 атм на празен ход.
При каране е обикновено около 4атм или малко под това показание.
:shock: Как го загрявате тва масло до 80 гр. ? Аз повече от 65-70 никога не съм правил .
Furious 155
01-03-2008, 20:06
:shock: Как го загрявате тва масло до 80 гр. ? Аз повече от 65-70 никога не съм правил .
Ти маслен радиатор имаш ли? Моята няма и предполагам е затова. Обикновено го имат само 2.0 8в моторите, но и има на 1.8 такива слагани лимитирано. Про мен на 90 градуса беше днес на 140км/ч и 20 градуса външна температура.
PEPI-2ALFA
02-03-2008, 18:39
И аз съм така. Само на магистрала при продължително каране над ...120-130 км/ч съм виждал такива стойности.
П.П. И аз имам маслен радиатор.
При загрял мотор 2.5 атм. е нормална стойност-това по книжка.
Furious 155
02-03-2008, 23:18
При загрял мотор 2.5 атм. е нормална стойност-това по книжка. А това на какви обороти ???
Абе глупости при 850 - 1000 оборота нормалното налягане на маслото при загрял двигател и загряло масло беше към 1 бар дори май и 0.8 бар . Плюс това сме споменали че ладовите датчици дават отклонения така че.......
мойта рядко пада под 4 :lol: обикновено сутрин като паля е към 6 и не харчи масло 12 000 км без да доливам нито капка малко под максимума е . 8)
И зима и лято,студен или загрял мотор си държи 4 атм.... Температурата на водата (антифриза) рядко минава 95....
а маслото само жеднъж съм виждал да вдига различна температура от минимума-зимата на 02.01.08 като снега ме беше заклещил на задръстването при сливен и там 15 мин. работа на място - 15 метра движение и т.н....
Я дай да я поизпържа с 200-220км/ч на магистрала през м. август и после пак питай. затова тма карам 200-220 изклщчвам от скорост по инерция като падне на 80 пак ключване на скорост и газ , иначе ги подминава тези 80 гр , че даже и 90 гр.
И зима и лято,студен или загрял мотор си държи 4 атм.... Температурата на водата (антифриза) рядко минава 95....
а маслото само жеднъж съм виждал да вдига различна температура от минимума-зимата на 02.01.08 като снега ме беше заклещил на задръстването при сливен и там 15 мин. работа на място - 15 метра движение и т.н.... колега, уточни 4 атм при какви обороти е. едва ли при 900 оборота и загрял двигател налягането ти е много над 2. това ще означава или много гъсто масло или добавки. при всички случаи датчикът в определен момент започва да лъже. при мен така се получи.показваше все по малко докато стигна 0. след като го смених, отново си започно да показва 2 атм на загрят мотор (на свободен ход де)
lulin racing
22-04-2008, 08:52
При мен датчика показва 0.8 (при празен ход....загряла)
WhitePower
22-04-2008, 18:43
при мене е 3.5 на гарял автомобил на празен ход и 4.5 на студен на празен
4-5 бара е на обороти като настъпя
на студена стига и до 8
Furious 155
22-04-2008, 20:28
на студена стига и до 8
мдам, на 16в моторите са ви по-тесни маслените магистрали и май дава по-голямо налягане. Аз моята никога не съм я виждал на след 4,5-5 може би ;)
на студена стига и до 8 щом казваш!
mimouzunov
04-05-2008, 11:19
При положение ,че отварях датчика (според много хора било невъзможно) при студен двигател на ниски обороти държи точно 4 а като загрее, на ниски малко под 1!!В моя случаи се беше откачила една телчица вътре в датчика ,след празниците ще кача снимки (в служебния комп. са)
С ладов датчик:
Студена - до 5 стига на празен ход;
Топла и масло 60 и повече градуса - празен ход 0,5 - 0,8 (с окомера, че няма скала там), на обороти - около 5 се върти.
колеги някой може ли да качи снимка как изглежда и къде се намира датчикът на 2,5td за да го проверя че при мен показанията са доста разнообразни