View Full Version : АЛФА 156 2.0ТС+ЧИП
Сега си идвам от дръпки.Аз АЛФА 156 2.0ТС+чип от Бобо срещу Рено клио 136к.с би ме с две коли,срещу Ford probe 2.2турбо каза че е 150к.с би ме с три коли.Пистата е 3км,накрая Реното го застигам но имаше силен вятър и повече от 190км неможах да вдигна.Не съм доволен от кола си как върви.
Alexanderbb
01-03-2008, 18:08
клиото е много леко и с тези 136 коня сигурно върви страшно много a другото е бензиново турбо. как искаш да го биеш
svetlinst
01-03-2008, 18:15
Рени Клио Ф1 Уилиямс 136 к.с. ...... без коментар - това е супер бегачка и наказва коли с доста по-голяма кубатура и конски сили. Мисля че е нормално да не можеш да го биеш. За Форд Проб незнам как стоят нещата, но ако наистина е с турбо не мисля че имаш шанс да го биеш. Без да се обиждаш, но това че си с чип не значи че колата ще почне да лети :?
Willians-а е 2.0 16 в. , а тук май става въпрос за 1,8. 16 в. И 2-те рендета са доста по-пъргави от Алфата дори и стокови, а Форда освен, че е турбо ако има и чип .....Така че няма защо да се ядосваш, важното е че си пробвал .
Ако съдим по спецификациите дадени във carfolio.com, 156 2.0TS без чип е 153 к.с. (с чип може би 165-170 к.с не знам) и тежи със 65 кила повече само от Рено Клио 2.0 16V 137 к.с....За мен допълнителните кила на Алфата се компенсират от повечето конски сили, би трябвало да си го издухал баце, не знам..Тия Рендета са зверове май... :roll:
Реното е 1,8 не 2,0. Возили са ме на такова и маниака сваля от 4-та на 3-та с 80 и върти гуми :lol: . А ето това е истинската мания, само че струва малко по-малко от Порше Бокстер
http://www.klubsportovnichaut.cz/fotky_nasich_aut/renault_clio_sport_3_0.jpg
че тя и моята дърти гуми на 3-та и то без да минавам от 4-та на 3-та....
просто натискам педала... и гледай кво стааа...
п.п. това при студени гуми !!
sa6o_roman
01-03-2008, 19:25
нема начин клио да тежи 65 кила по малко от алфата, само ако е ВТЦЦ алфата дет беше ма се сещате що ;)
Renault Clio 1994-1996
Мощность, л.с./об мин.......................137 / 6500
Крутящий момент, Нм/об мин..............158 / 4250
Максимальная скорость, км/час..........209
Разгон до 100 км/час,с.......................8 сек.
Снаряженная масса, кг......................997
Допустимая масса, кг..........................800
Да бе, да :lol:
Реното е 1,8 не 2,0. Возили са ме на такова и маниака сваля от 4-та на 3-та с 80 и върти гуми :lol: . А ето това е истинската мания, само че струва малко по-малко от Порше Бокстер
http://www.klubsportovnichaut.cz/fotky_nasich_aut/renault_clio_sport_3_0.jpg
Да вярно има едно 1.8 91 година 137 коня, 980 кила...ей тва е зверче...
Alexanderbb
01-03-2008, 19:45
Ако съдим по спецификациите дадени във carfolio.com, 156 2.0TS без чип е 153 к.с. (с чип може би 165-170 к.с не знам) и тежи със 65 кила повече само от Рено Клио 2.0 16V 137 к.с....За мен допълнителните кила на Алфата се компенсират от повечето конски сили, би трябвало да си го издухал баце, не знам..Тия Рендета са зверове май... :roll:
Не карай човека да не си харесва колата. Стандартно като нова е 150 коня а с чипа повече от 165 надали е станала. Що се касае в теглото разликата е според мен по-скоро около 150 - 200 кг.
Abizianata
01-03-2008, 20:37
п.п. това при студени гуми !! смени си гумите!
а пък ford probe само емблемата му е ford
иначе си е чист японец
мда http://209.85.135.104/search?q=cache:KG ... lr=lang_bg (http://209.85.135.104/search?q=cache:KG0dMV2WPVcJ:www.clubford.org/portal/content/view/212/95/+probe+mazda&hl=bg&ct=clnk&cd=6&gl=bg&lr=lang_bg)
на мокро и на сън :lol:
Сега си идвам от дръпки.Аз АЛФА 156 2.0ТС+чип от Бобо срещу Рено клио 136к.с би ме с две коли,срещу Ford probe 2.2турбо каза че е 150к.с би ме с три коли.Пистата е 3км,накрая Реното го застигам но имаше силен вятър и повече от 190км неможах да вдигна.Не съм доволен от кола си как върви.
не се очудвам, колега, чипът на атмусверна кола е безмислен а клиото е много бързо за конете си и наще доста по-тромави алфи нямат шанс със 2.0 ТS двигатели.
ок, съжалявам че съм сънувал ;)
знам си аз да не пиша по такива теми, ама кво се изпуснах...
повече няма да се обаждам, обещавам ;)
Моята върти гуми на 5-та само като докосна леко педала и както са се въртели с 51.7км/ч и изведнъж се завъртат с 54.2км/ч и напраооооо егати пауъра. А ако върна от 5-та на 1-ва направо излита и ми падат кислородните маски.
Иначе по темата.
Къде ги видяхте тия 165-170 коня след чип не знам, ама е хубаво да ги мислите на богато и на едро нещата. Нормално е такова Clio да върви повече, не е номално колата да не може да вдигне повече от 190км/ч.
Renault Clio Williams колкото различно от 1.8 16V, толкова и си приличат адски много.
Клиото е точно 2.0 16v Wiliams,още от старта ми взе две коли защото я бях вкарал много в обороти и завъртя.От другия край на пистата пак тръгнахме но нямаше кой да ни даде старт и аз потеглих пръв,а той остана зад мен някаде 2/3 коли и при движението с голяма скорост изхвърлих камък и се счупи предното му стъкло.Чипа го имам от един месец,а алфата от близо две години така че има смисъл от него,разликата е голяма във вървенето и тегленето на колата :wink:
Ако е 2,0 значи не говорим за старото Клио. С това пък въобще не е трябвало да влизаш в спор то бяга още повече :go:
Теглота винаги има значение. 156 2.0 дори и с чип върви по-малко от 145 QV без чип(стига да е читаво де). По този начин веднага се разбира от какво значение е теглото. Когато пуснеш 2 коли от една и съща марка с един и същ мотор, но с различни купета става ясно относно теглото. Между 156 И 145 има разлика в теглото от около 100 кг, не повече и винаги се усеща тая разлика.
thecleaner
02-03-2008, 12:20
аз си държа на тезата обаче че 145,145,155,156 са почти еднакви килограми и за QV не съм много съгласен че е леко .Ако беше леко немаше да може нито една японска или немска кола с 2,0 16в да му се опъне грам :wink:
http://www.carexpert.ru/compare.php?vie ... alfa55s18& (http://www.carexpert.ru/compare.php?view=FromSearch&modid%5B%5D=alfa45h20&modid%5B%5D=alfa56s20&modid%5B%5D=alfa55s18&)
155 цата в линка познайте що е там :lol:
sa6o_roman
02-03-2008, 13:48
съгласен съм и с Bobi_33 и с thecleaner, ама забравяте че 145 с 2.0 си е КуВе, демек спортната версия. вижте в същия сайт примерно разликите м/у 1.8 ТС. Килата са по малко на 145 но не е чак такава разликата в този случай. Едва ли измислям топлата вода сега :lol:
та като извод това клио си е голяма лъжица с това отн кила/коне. интеесно ми е какъв ще е резултата от дръпка м/у него и Астра 150кс
Клиото е точно 2.0 16v Wiliams,още от старта ми взе две коли защото я бях вкарал много в обороти и завъртя.От другия край на пистата пак тръгнахме но нямаше кой да ни даде старт и аз потеглих пръв,а той остана зад мен някаде 2/3 коли и при движението с голяма скорост изхвърлих камък и се счупи предното му стъкло.Чипа го имам от един месец,а алфата от близо две години така че има смисъл от него,разликата е голяма във вървенето и тегленето на колата :wink:
Ако Клиото наистина е Уилиамс,шанса да го биеш е нулев ако ще и два чипа да си сложиш,просто не сте в един клас и килограми.А това че колата ти не върви може да е от 1000 неща :idea: :idea: :idea: просто я закарай на диагностика :wink:
П.С.На мойта сега усещам разлика след като смених скоростите :shock: :shock: :shock: струва ми се че върви повече :twisted: :twisted: :twisted:
Мъри айде някой път да направим проверка каква е разликата между сток КуВе и чипнато ТИ... :P Нямам опит със състезанията, така че със сигурност падам, просто ми е интересно... :smile:
Sergey_gigov
04-03-2008, 18:31
хихихихи да взема и аз да се наредя довас ? поне да ме размажете - да не колегата да не е последен с ку ве-то
може и аз да мина тогаз :)
Свиркайте да идвам и аз :wink:
hondoman
04-03-2008, 21:54
съгласен съм и с Bobi_33 и с thecleaner, ама забравяте че 145 с 2.0 си е КуВе, демек спортната версия. вижте в същия сайт примерно разликите м/у 1.8 ТС. Килата са по малко на 145 но не е чак такава разликата в този случай. Едва ли измислям топлата вода сега :lol:
та като извод това клио си е голяма лъжица с това отн кила/коне. интеесно ми е какъв ще е резултата от дръпка м/у него и Астра 150ксАз мисля, че астрата ще падне последно време нещо нямат кьсмет тези астрички C2OXE :)
Темата доста се изкелефенчи :shock: май е за катанец :twisted: