Log in

View Full Version : Въпрос за Alfa Romeo 145

Snaiperista
01-03-2008, 17:58
Здравейте.Хвърлил съм око на този модел кола но искам да попитам тези които вече имат такива:Каде са им слабите места?Какви са им наи-честите проблеми?Какъв двигател да избера и какво да гледам наи много когато я оглеждам?Благодаря ви предварително.

svetlinst
01-03-2008, 18:26
Слабото място на висички алфи е разхода на гориво. Ако това много те притеснява можеш да се ориентираш към дизеловите двигатели, които са по скъпи. От доста време чета из форума за дизеловите JTD и се пишат само хубави неща. За двигатела висчко е много относително. Ако си фен на високите скорости трябва да избираш между 1.8 или 2.0 TS , или 1.7 Боксер. Попринцип почти всички ще те посаветват да не взимаш най-малкия двигател , но аз съм точно с него и съм много доволен - колата има много добра динамика (бързо ускорява и много бързо спира). Нещата, които се развалят (или са развалени още по времето на предния саобственик) са най-вече :
1. Вариатор, който е доста скъпичък, но до колкото знам можеш да го смениш след време
2.Термостат - той не е толкова скъп - 60-70 лв. и не мисля че е болка за умиране
3. Картер - той не се разваля, а просто можеш да го спукаш в някоя голяма дупка по нашите "хубави" пътища.
4. Ламда сонда или дебитомер ... тук незнам как стоят нещата, но съм чел от колеги че и те се развалят

Като цяло ако наистина си харесал колата не му мисли много, а я взимай. Винаги има шанс да попаднеш на боклук, с всяка друга марка автомобили е така.

Успех при покупката :rosso_spider:

JORDANGT
01-03-2008, 19:38
Слабото място на висички алфи е разхода на гориво. Ако това много те притеснява можеш да се ориентираш към дизеловите двигатели, които са по скъпи. От доста време чета из форума за дизеловите JTD и се пишат само хубави неща. За двигатела висчко е много относително. Ако си фен на високите скорости трябва да избираш между 1.8 или 2.0 TS , или 1.7 Боксер. Попринцип почти всички ще те посаветват да не взимаш най-малкия двигател , но аз съм точно с него и съм много доволен - колата има много добра динамика (бързо ускорява и много бързо спира). Нещата, които се развалят (или са развалени още по времето на предния саобственик) са най-вече :
1. Вариатор, който е доста скъпичък, но до колкото знам можеш да го смениш след време
2.Термостат - той не е толкова скъп - 60-70 лв. и не мисля че е болка за умиране
3. Картер - той не се разваля, а просто можеш да го спукаш в някоя голяма дупка по нашите "хубави" пътища.
4. Ламда сонда или дебитомер ... тук незнам как стоят нещата, но съм чел от колеги че и те се развалят

Като цяло ако наистина си харесал колата не му мисли много, а я взимай. Винаги има шанс да попаднеш на боклук, с всяка друга марка автомобили е така.

Успех при покупката :rosso_spider:По точно и хубаво мнение не бях виждал от много време,а си нов :wink:
Говоря сериозно :!:

AlfaRomeo
01-03-2008, 23:43
Здравейте.Хвърлил съм око на този модел кола но искам да попитам тези които вече имат такива:Каде са им слабите места?Какви са им наи-честите проблеми?Какъв двигател да избера и какво да гледам наи много когато я оглеждам?Благодаря ви предварително.

Щом те дърпа от вътре за колата,вземай я...Просто ако имаш късмет може да само да обслужваш и да караш... Всичко е относително.Колегата ти каза почти всичко което е нужно и трябва да знаеш,всичко вече е твой избор !

tokata_pz_flex
02-03-2008, 21:40
взимаи я , ще те радва ;) слаби места - дебитомер , ламбда , свещи , разход : силни места - ГОЛЯМО СЪРЦЕ :)

yo
03-03-2008, 10:52
Taka e! A ako искаш една читава,земай мойта! :D :D

julionavarro
09-03-2008, 17:11
Аз също сам хвърлил око на 145-та,обаче не съм наяасно дали
JTD 1.9 или T.S 1.6 16v.....иска ми се да има по малък разход но
да не е тромава...какво ще ми препоръчате?

Pinky
09-03-2008, 18:02
няма вариант с малък разход. И тромава няма ;-)
абе, харесай си нещо и се хвърляй на дълбокото, няма смисъл от много разсъждения предварително.

phoenix
09-03-2008, 18:03
направо съвета ми е: 1.9 JTD. Много добър мотор, относително пъргав, стабилен във високите скорости...абе супер. Аз имам другия 1.6 T.S. Като цяло съм доста доволен, супер приятно ускорение, супер добра динамика, разхода е около и над 10/100, НО разгледай какво става в раздела.....90 % от колите с проблеми са точно T.S. Като доста от тях са и със сериозни повреди, започнали от блокирала водна помпа/прескочил ремък (обикновено едното е следствие от другото), и после мармалад. Да не говорим колко са ниски.....Абе вземай ЖТД-то с един чип лесно вдига доста мощта, ако си голям фен на високите скорости и силното ускорение....като цяло мотора е доста добър. Разхода на дълъг път на дизелчето може да се свали и на 5/100 а в града пак 8-10/100 което все пак е + за дизела.