View Full Version : Оригинални джанти или реплика
Понеже ми прави впечатление, че много хора напоследък като чуят, че дадени джанти са реплика казват: "Ооооо не" или "Аааа в никакъв случай" и т.н. много бих се радвал да има една тема, в която да се засегне точно този въпрос. Какви са всъщност разликите между една оригинална джанта, с която колата излиза от завода и една джанта същия модел реплика?
Знам за една разлика и тя е завода в който са произведени.
Също така ще помоля и никой да не пише, че сплавите, от които се правят са различни, защото съм 200% сигурен, че никой не е срязвал една оригинална и една реплика джанта да им сравнява сплавите.
Надявам се да се получи интересна тема...
голямата риба
04-03-2008, 10:45
а кой каза, че завода е различен?
И ти си прав да знаеш...
Ама гледам никой нищо не казва по темата, а иначе някой като продава джанти в раздел "Продава" веднага изниква въпроса дали са реплика или не...
Оригиналните джанти по мое мнение се различават от репликите с това, че автомобилния производител е сключил договор (след търг ако щете) с тоя производител на джанти. Сега не искам да вярвам, че оригинални Спийдлайн джанти примерно са по-добри и качествени от реплика ББС. Друг е въпроса, кой от големите производители си позволява да прави пиратски копия на "оригиналните" джанти ?!?! В Марге джантите с оригинална "шарка" кой ги произвежда ?
е вижте на тия отдолу на сайта на кои са за първоначално вграждане....аз лично най-съм изненадан за марката с крилцата.
http://www.cms.com.tr/welcome.asp
има реплики и реплики!
разликата е основно в качеството на материала. не съм рязал джанта но се усеща - една година ръмбене по нашите прекрасни пътища с 18-ки и няма криви джанти! OZ Titan обаче, а на 147-цата е със 17-ки реплики - за един сезон 4 пъти изправяне. обаче пък съм карал кола с 16-ки реплики и 16-ки "оригиналдъ" и репликата си беше по-добра...да не говорим че "оригиналдъ" джантата се спука в един момент.
Най-лошо е когато попаднеш на реплика на репликата. Примерно взимаш копие на OZ (наречено още менте) и вече си пръв приятел с гумаджии и джантаджии.....
Най-лошо е когато попаднеш на реплика на репликата. Примерно взимаш копие на OZ (наречено още менте) и вече си пръв приятел с гумаджии и джантаджии.....
Нищо не каза... :roll:
Несъм много запознат но,щом има оригинал и реплика (и разлика в цената като нови) значи има нещо !
Като си вземеш очила Полароид оригинал имат коренна разлика с реплика (цена и качество) ! На външен вид едни и същи !
Полароида добре, ама Алфа Ромео примерно нямат цех за производство на джанти. Та накрая се оказва, че и "произвдените" от Алфа Ромео и другите все са Полароид. Като при ламбда сондите е, ФИАТ за 320лв или БОШ за 240лв :) Познай откъде идва разликата ? Шарените и безценни кутийки с надпис ФИАТ/Ланча/Алфа Ромео.
за алфата на гаджето ми купих реплика от фейслифта на 147-200лв парчето.тя дупка не пропуска,за 3 месеца зимата е минала 10000км и оня ден като сменях зимните гуми с летни(ползвам си същите джанти,предпочитам да ги изкриви и после изправям отколкото да ги крия зимата в мазето) нямаше нито една крива.за мен няма разлика дали са немски,италиански или турски-нали няма да си говоря или целувам с тях
100letov
07-03-2008, 18:40
е вижте на тия отдолу на сайта на кои са за първоначално вграждане....аз лично най-съм изненадан за марката с крилцата.
http://www.cms.com.tr/welcome.asp
Тя марката с крилцата присъства заради VAG, чийто членове като гледам присъстват...
Иначе аз и двата бавареца ги карам с Ремотек 16" производство '84-та... :!: Те не са оригинални за който и да е модел на БМВ от тези години но въпреки това и до момента (това са 24 години) са перфектни...
Та мойто мнение е че няма значение дали пише Реплика или не, а кой и с какво качество ги е произвел :idea:
абе да не бъркате реплика, с менте? май има разлика....