PDA

View Full Version : T.S vs BOXER

plapla
06-03-2008, 11:59
Здравейте, реших да пусна тази тема понеже четох някъде из форума, че

"разликата м-у тс и боксера е ,че на тс ако ти се наложи да правиш основен ремонт излиза над 2000лв,а на боксера 1000лв,да не говорим за обслужване:
тс-ремъци ролки водна помпа-около500лв,свещи250лв,кабели и лули180лв
боксер-ремъци ролки100лв до 200лв,свеши,най скъпите иридиум-130лв,кабели 50лв
абе те боксертите не ги бива само дето има движещи се от 78година
не вярвам ,какъвто и да е тс да изкара и една трета от километрите и годините на боксера"

Ясно че всеки мотор от тези двата си има силни и слаби страни, и моля всеки който е карал и t.s и boxer да напише своите впечатления :wink:
до сега се разбра,че подръжката на T.S е почти дубъл от тая на боксера- на мене за ролките,ремъците вкл. и тоя на климатика + масло и филтри ми искат 350 лв. мноооо ли са това :D

blabla
06-03-2008, 12:03
350лв. - направо без пари :)
честито, ама гледай к'во ти слагат.

plapla
06-03-2008, 12:10
казаха ми че това са били складови цени - значи ако наистина са такива в магазина за тези консумативи ще са поне 400-450лв.
Искам да попитам и за свещите, понеже мисля да сменя и тях вие с какви карате стааа въпрос за T.S незнам има ли значение това какъв е мотора

ALFA155Ts
06-03-2008, 12:11
а за цял двигател оборудван ТС на моргата 800лв. чувал ли си а цяла 145ца за 3000лв ???? какви са тия ремонти по 2000лв. то 3000е на автокъщите цяла кола бре :D ...... ще си купиш още една 145ца като ти се наложи ремонт и старата я прибираш в мазето и тва е .....

J_I_V_K_O
06-03-2008, 12:14
Twin Spark : по-бърз и по-скъп за обслужване "Хбаво и евтино няма"
Boxer : по-бавен и по евтин за обслужване "Наслада за ушите"

blabla
06-03-2008, 12:20
казаха ми че това са били складови цени - значи ако наистина са такива в магазина за тези консумативи ще са поне 400-450лв.
Искам да попитам и за свещите, понеже мисля да сменя и тях вие с какви карате стааа въпрос за T.S незнам има ли значение това какъв е мотора

Свещите естествено не са същите като на боксера, не знам за боксера, но на ТС са 8 на брой - 4 малки и 4 големи.
Най-евтин вариант (аз си купих) - BOCSH едноелактродни, комплекта около 80лв или нещо подобно не помня точно, защото купувах и лули.
Има вариянт на шампион за 120-130лв.
И най-скъпия - каквито са били оригиналните на модела е NJK - 350лв.
Съветвам те да минеш с BOCSH - свещите не са толко важни, че да дадеш 350лв за тях.

BillyBoy`
06-03-2008, 12:43
аз пък те съветвам да си караш със денсо а за боша няма ги коментирам :wink:

acko88
06-03-2008, 14:27
На Живко поста ми хареса..Кратък и ясен естествено сега ще изкочи някой със боксер да каже че са по-бързи,по-здрави,по-ефтини за потдръжка.... Ееее да ама ако бяха толкова добри мисля че 98% от хората щяха да карат боксери а не тс.Неказвам сичко това защото имам тс а защото мой приятел толкова се напрати от неговата 33ка 1.3боксер вложи толкова пари и накрая се отказа и я продаде нямаше кой да го оправи тва чудо на техниката.И мен лично мойта от както и сложих спортен филтер ми харесва повече звука :wink:

monie
06-03-2008, 15:29
Предишната Алфа ми беше SUD.1.5 с 2-та вебер карборатора.Нямаше по-голяма наслада като запалиш боксера.Купих я през 95г и съм и направил само един път основен ремонт.Беше много лесна за подръжка(разкарах я миналата година и ме е малко яд :frown: )

Sergey_gigov
06-03-2008, 15:34
па на боксета да не ти дава господ да му сменяш окачването - особенно предното - разбирай че всяка кола си има предимства и недостатъци - по - нагоре има една тема "поддръжка с цени " почети малко там и си прецени какво искаш

drigata
06-03-2008, 15:46
колеги,ако не вярвате за цените на тс за основен ремонт питайте ДЖОРДАН,смятам че ще ви е от полза

а преди големият внос на тс ,какво сте карали :(

съвкупноста на опел,фиат,и алфа за тс за мен е неприемлива(сбирщайн),докато боксер си е индивидуална разработка

hsr
06-03-2008, 15:51
съвкупноста на опел,фиат,и алфа за тс за мен е неприемлива(сбирщайн),докато боксер си е индивидуална разработка

То сигурно затова доста по-често се пускат теми за ремонт на ТС двигатели :frown:

BillyBoy`
06-03-2008, 16:01
хаиде пак се почна ужас :twisted:

Naso
06-03-2008, 16:27
И кое е опелското у Т.С. ?

Mind_Control
06-03-2008, 16:31
докато боксер си е индивидуална разработка

ей това е истината за алфа ромео :)

yo
06-03-2008, 17:45
а бе стига с тая тема Boxer vs Twin Spark.важното е че е Алфа!
секи да си кара кот си иска.аз си продавам мойта да зема 156,ако имаше Боксер щях да си зема ама нема.

И кво значи Боксера е по-бавен а ТС по-бърз.Досега 4 ТС 103 магарета съм отпарял!по няколко пъти!

gaidata
06-03-2008, 17:56
И кое е опелското у Т.С. ? именно че няма ... ако имаше нямаше да са толкова куци :lol:

yo
06-03-2008, 18:01
тука некъв пришълец май!
Карай си ръждивия вдървен Опел и не са занимавай с нас! :machinegunner: :laser: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :shoot: :whip: :jason2: :jason2: :gives[1]: :gives[1]: :bash: :bash: :boxing: :boxing: :death: :death: :death: :fuckoff: :fuckoff: :fuckoff: :fuckoff: :fuckoff: :fuckoff: :fuckoff: :fuckoff:

svetlinst
06-03-2008, 18:23
Всеки си има мнение - оставете на мира човека с тиграта. Просто не мисля че е нормално да влиза в нашия форум и да създава спорове. А дали Опел е по-добър от Алфа е вапрос на вкус. Все пак лично мое мнение е че тиграта е много "по-дървена" от 145/6. Нека първо се качи да кара Алфа и после да разсъждава кое е по добро :lol: Сорри за офф-а :roll:

А относно спора за тс и боксер - иска ми се Фиат да не бяха купували Алфа и Алфа да останат независими... Мисля че хората с боксерите имат право да си ги харесват повече от тс, защото за тях това е истинската алфа. Но човек когато купува автомобил се съобразява с годините му и мисля че точно по тази причина боксерите отстъпват на тс.

zaryto
06-03-2008, 18:24

:priest: Като мина от 1.3 Боксер на 1.4 ТС?Пробвай сега от 1.4ТС на 1.7 Боксер :lol: Незнам как ги правите тези сравнения :lol: :lol:

gaidata
06-03-2008, 18:25
просто се шегувах ..явно нямате чувство за хумор .. а това че карам тигра неозначава че нямам алфа . просто несе впрягайте

yo
06-03-2008, 18:29
а бе така да е,който се чувства засегнат да приеме моите извинения.ама много се издразних,щото аз не ходя в други форуми и да плюя!
Айде със здраве, па карайте квото щете, кво ли се впрягам и аз!!!

galinves71
06-03-2008, 18:53
не зная кое е по и кое не,вярно е че порше също имат боксер но също знам че боксера е вече мит а т.спарк е настояще и също го внедрява и марката toyota в някои модели :devil: :devil: :devil:

gh0str1d3r
06-03-2008, 19:06
боксера е мит? колега, нещо много сериозно се обърка... порше и субару, наистина са митични автомобили, но двигателите им изобщо не са мит... даже последните изкараха първия серийно произвеждан боксер-дизел, с нечовешки характеристики... а негативното отношение към боксерите, е дошло още от едно време, тъй като тогава наш'те "майстори", друго освен москвич и жигула не са виждали, съответно няма как да направят качествен ремонт на един боксер... карам ТС, но това е само защото боксерите са много стари вече....

galinves71
06-03-2008, 19:13
боксера е мит? колега, нещо много сериозно се обърка... порше и субару, наистина са митични автомобили, но двигателите им изобщо не са мит... даже последните изкараха първия серийно произвеждан боксер-дизел, с нечовешки характеристики... а негативното отношение към боксерите, е дошло още от едно време, тъй като тогава наш'те "майстори", друго освен москвич и жигула не са виждали, съответно няма как да направят качествен ремонт на един боксер... карам ТС, но това е само защото боксерите са много стари вече.... колега нямах предвид мит за автомобилостроенето а за алфа,а и сякаш си противоречиш в 1вото и последното изречения :idea: :idea: :idea: :idea:

Nasko_77
06-03-2008, 20:38

:priest: Като мина от 1.3 Боксер на 1.4 ТС?Пробвай сега от 1.4ТС на 1.7 Боксер :lol: Незнам как ги правите тези сравнения :lol: :lol:Пък ти пробвай от 1.7 боксер на 2.0 ТС. :wink: Виж колко е тъпо, нали... ами ти как го измисли това сравнение не знам :screwy:
Много децки ми идва тоя спор ама... не се здържах.

Gho5t
06-03-2008, 21:20
вечния спор : ) кой по бърз кой по евтин ест че който кара боксер ще каже че е по бърз и по евтин няма да споря като несам сигурен ама ако боксера беше толкова добър що него слагат отдавна :)... а тс го е заместил а yo тиа тс-та 103 магарета неса ли 1.4 ти караш 1.6 боксер : ) ако искаш ще се пуснеме с тебе че ми е инт къв му е случея на боксера :) нз колко върви

mitaka_cs
06-03-2008, 21:35
Чистокръвния алфов двигател е боксера :!: Другото е признавам - добър сбирщок :wink:

galinves71
06-03-2008, 21:48
Чистокръвния алфов двигател е боксера :!: Другото е признавам - добър сбирщок :wink: колега изяди 1дна буква в яда си :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Gho5t
06-03-2008, 21:55
Кво значи чистокръвния :)... то са 2010та алфите дето ще са със задно ще е от кадилак взето демек няма е алфа тка ли : )

Nasko_77
06-03-2008, 21:58
Чистокръвния алфов двигател е боксера :!:Ай... ай.. ай... не мога майна:locked:
Туин Спарка не е Алфов... той хич не е символ на Алфа още от преди FIAT да се намеси:D

Mind_Control
06-03-2008, 22:00
И двата двигателя са добри :) все пак не е лесно от 1.6 8V да се извадят 103 коня :D даже не се сещам да има аналог този двигател..

LeoVin4i
06-03-2008, 22:10
Аз имам и ТС и боксер, като карам боксера се усещам, че се хиля на глас като влезе в обороти и почне да ми гали ухото с дрезгавия си глас.

Gho5t
06-03-2008, 22:11
как го каза се 1 ферари караш :) тоя 1.3 боксер нз кав глас вади :) колко 80-90 коня е :)

Abarth
06-03-2008, 22:12
И двата двигателя са добри :) все пак не е лесно от 1.6 8V да се извадят 103 коня :D даже не се сещам да има аналог този двигател..
Ами има аналози доста,давам ти пример от края на 70-те години и началото на 80-те,фиат ритмо 105ТЦ,1.6 двувалов мотор с карбуратор 105к.с.,регата 100С,ланча делта 1.6ГТ 105к.с.(същите мотори като на ритмото) и версията с инжекцион,която е 110к.с.,алфа 75 1.6 8В карбуратор и инжекцион (110к.с.),и ваг групата вадят от 1.6 8В 100к.с. та не знам защо си помисли,че е трудно и не се сещаш да има аналози :roll:

Nasko_77
06-03-2008, 22:19
Ами има аналози доста,давам ти пример от края на 70-те години и началото на 80-те,фиат ритмо 105ТЦ,1.6 двувалов мотор с карбуратор 105к.с.,регата 100С,ланча делта 1.6ГТ 105к.с.(същите мотори като на ритмото) и версията с инжекцион,която е 110к.с.,алфа 75 1.6 8В карбуратор и инжекцион (110к.с.),и ваг групата вадят от 1.6 8В 100к.с. та не знам защо си помисли,че е трудно и не се сещаш да има аналози :roll:Пък при Японците това си е направо традиция... ма повече от 103 де :lol:

Mind_Control
06-03-2008, 22:43
Ами има аналози доста,давам ти пример от края на 70-те години и началото на 80-те,фиат ритмо 105ТЦ,1.6 двувалов мотор с карбуратор 105к.с.,регата 100С,ланча делта 1.6ГТ 105к.с.(същите мотори като на ритмото) и версията с инжекцион,която е 110к.с.,алфа 75 1.6 8В карбуратор и инжекцион (110к.с.),и ваг групата вадят от 1.6 8В 100к.с. та не знам защо си помисли,че е трудно и не се сещаш да има аналози :roll:

Ами казах го защото повечето, които вадят над 100 коня от 1.6 са или двувалови както каза,16 клапанови..

acko88
06-03-2008, 22:49
Хаха колега оставаше и да са едновалови 16 клапанови :lol: :lol: и можеби двигателя тогава ще е 8 цилиндров редови и щеше да стига до задната седалка на 145/146 :lol: :lol:

Mind_Control
06-03-2008, 22:54
Хаха колега оставаше и да са едновалови 16 клапанови :lol: :lol: и можеби двигателя тогава ще е 8 цилиндров редови и щеше да стига до задната седалка на 145/146 :lol: :lol:

така де.. едното или го няма

dievx
06-03-2008, 23:13
как го каза се 1 ферари караш :) тоя 1.3 боксер нз кав глас вади :) колко 80-90 коня е :)
Колега не подценявай 1.3 боксера, явно наистина си нямаш идея какъв глас вади във високите обороти особено със спортен филтър ;) За вървене никой не говори, макар че бих казал е доста приличен особено на старт :)

J_I_V_K_O
06-03-2008, 23:39

:priest: Като мина от 1.3 Боксер на 1.4 ТС?Пробвай сега от 1.4ТС на 1.7 Боксер :lol: Незнам как ги правите тези сравнения :lol: :lol:

ам не виж сега говорим за кубатура 1.6 тс и 1.6 боксер ? 1.8тс и 1.7 16в боксер... една и съша кубатура кое по-ходи ??? А м-у другото сега пак се връщам на боксер ам 1,6 мноог луд :D

JJJ
06-03-2008, 23:44
Хаха колега оставаше и да са едновалови 16 клапанови…
И такива двигатели има!

Не, че ми е ясно за какво всъщност се спори, може би... Кой повече обича неговия си двигател?

http://youtube.com/watch?v=XNsbWJteKmY това относно гласа на 1.3 боксер.

ПП На капаците на боксера и ТС пише Алфа Ромео, от там на татък Nothing Else Matters.

yo
06-03-2008, 23:57
А бе хора казах ви че темата е безмислена!Няма смисъл да се караме тука и да водим безмислени спорове!Според мен и 2 двигателя са си алфови и добри!Просто на мен и на други хора ни харесва Боксера, а на други ТС. Тва е!

Колко от хората които плюят Боксера сте карали такъв?!Ей на тва си отговорете сами и само този който е карал двете да си каже мнението, всички дриги говорите глупости и се дразните един друг! :Yoda:

Nasko_77
07-03-2008, 00:16
А бе хора казах ви че темата е безмислена!Няма смисъл да се караме тука и да водим безмислени спорове!Според мен и 2 двигателя са си алфови и добри!Просто на мен и на други хора ни харесва Боксера, а на други ТС. Тва е!

Колко от хората които плюят Боксера сте карали такъв?!Ей на тва си отговорете сами и само този който е карал двете да си каже мнението, всички дриги говорите глупости и се дразните един друг! :Yoda:Темата наистина е безсмислена, но я ми кажи къде в нея накой е оплюл боксер :roll: Напротив... точно обратното както винаги... плюе се по ТС:idea:

yo
07-03-2008, 00:24
Ами не но просто повечето хора тук си купуват първа Алфа с ТС мотора и почват да приказват за Боксера неща,което чули,видели от някъде си и айде ТС за тях е по-добрия! :lol: А тва че дори може и да не са виждали или карали Боксер и айде с мненнията!

Както и да е,и двата са си добри и толкоз и всеки от двата си има кусури.Нито аз мога да ви обедя че Боксера е перфектен нито вие мен че
ТС е такъв! И аз ще си земам 156 и както казах за мое съжаление няма Боксер! :wink:

Nasko_77
07-03-2008, 00:58
Ами не но просто повечето хора тук си купуват първа Алфа с ТС мотора и почват да приказват за Боксера неща,което чули,видели от някъде си и айде ТС за тях е по-добрия! :lol: А тва че дори може и да не са виждали или карали Боксер и айде с мненнията!Така ли... странно :roll: Аз тоя форум уж редовно го чета, но до сега не съм виждал да се е казало нещо такова... което да не е истина. За Боксера. Какво???... по-бърз ли е, по-малко гори ли... по-надежден ли е??? :screwy: Моите уважения, но... всеки има право да НЯМА или да ИМА... вкус. И другите изобщо не трябва да му се сърдят, или да се опитват да му го променят. Ама като прочета някъде как Боксера бил по-Алфов, по-хубав, по-здрав и изобщо по-по-най... и направо припадам :lol:
Оффф.. що ли се връзвам още :?

galinves71
07-03-2008, 07:21
Колега не подценявай 1.3 боксера, явно наистина си нямаш идея какъв глас вади във високите обороти особено със спортен филтър ;) За вървене никой не говори, макар че бих казал е доста приличен особено на старт :)то и т.спарка го вади като трака вариатора :P :P

Mury
07-03-2008, 10:37
Айде стига с глупостите :idea: :idea: :idea: Карайте си колите и тва е :wink: