View Full Version : за ел. стъкла 145
за надоле нормално няма проблем, ама за нагоре все едно няама пауер много споро , и изклучува релето и морат да го натискам... пробах да подмачкам механизамот, малко на кратко како подобре ама все пак, не сам много доволен...
дайте някое искуство мнение.
Поздрав Кирил
Смажи си уплатненията на прозореца, по които върви той...
При мен десният прозорец не се ддигаше ВЪОБЩЕ ....
след като смазах уплатненията... почна да върви като по масло ;)
Поздрави :!:
Колега , с какво ги смазваш тия уплтнения? :roll:
малко не разбирам, какво е това уплатнения?
cvetelin
08-03-2008, 13:47
с какво ги смаза тея уплатнения при положение, че не са гумени а се нещо като плат... такава материя :shock:
и моето се ебава така.... дясното
vanboxer
08-03-2008, 14:13
то май на повечето ни се ебават така стъклата :D
vanboxer
МнениеПуснато на: Съб Мар 08, 2008 3:13 pm Заглавие:
то май на повечето ни се ебават така стъклата
Напълно съм съгласен с тебе,но не е само на алфетките така на почти всички видове коли ел.стъклата се ебават по-някога знам го от личен опит че работех в една афто къща и какви ли не съм ги виждал :D :D
vanboxer
08-03-2008, 17:02
май май :)
kirilsk ще требва да отвориш кората. Има водач на стъклото и смазката по него се спича. Сваляш целия механизъм, чистиш го и наместваш стъклото хубаво и после нема проблеми. Аз така оправих мойто.
нвярвам да е толкова голям проблема :roll:
самите уплатнения( водачи) на стъклото явно спичат, по необясними причини!
Моето дясно, се вдигаше само отзад, и все едно машинката повдига стъклото само отзад ?! :roll:
хванах се аз с Емо (iskrev) и разглобихме кората.....
След 30мин тъпо зяпане на елементарния механизъм и недоумение защо не се вдига как тряя тоя джам...
Емо взе един спрей за полиране на табло (онова лъскавото дето се пръска на таблото, такова имахме под ръка..) напръска обилно уплатненията на прозореца(водачите) и тръгна като по масло... :shock:
гледам че напоследък пак е взел да се замисля... особенно левия....
ще се огледам за нещо по смазващо.... или няколко капки масло :lol: :lol:
Успех ;)
Само що се врнах од прошетка низ Македония 380км... и тоа стакло ми прави голями заебанции, ако имах потреба да отварам додека карам морах с едната рака да притискам копчето с другата да подигам стьклото :roll:
ама сутрин сам слободен и мора да го опраам
Поздрав
Виж може да имаш проблем в моторчето,има едно пластмасово зъбно колело,на което му се ронят зъбите и става така :idea: :idea: :idea: Н астарата го имах този проблем и сменях целия механизъм :wink: :wink: :wink:
Sergey_gigov
10-03-2008, 12:16
момчета стъклото играе направо - не че е спечено когато започне да спича аз му помагам много млако само в предната част и си затваря перфектно - дали няма някои държачи отпред ,които с времето да се прецакват ?
Добре де, нищо не ви пречи да ги пръснете с нещо смазващо...
ако няма ефект, тогава разглобявайте...
gh0str1d3r
11-03-2008, 22:38
мойто лявото се е*ава яко... трябва да го повдигам в предната част за да се затвори, иначе задната се вдига повече, запецва във водача и спира... знам че на типото има една пластмасова джаджа, която се защипва в задния край на стъклото (на стъклото има една дупка), обаче искам да попитам на алфата има ли го това???
понеже моят прозорец не се сваля въобще, искам да попитам от каква може да е причината? то че ще я карам на майстор да я погледне ще я карам, но просто реших да ви драсна - може проблема да се окаже елементарен :lol: .
Значи десния прозорец си се сваля а левия не иска, размених им копчетата същата работа-поне разбрах че проблема не е от копчето :(
Възможно ли да е от това запичане където разправяте
Поздрави
plapla а когато го натиснеш копчето чуствува ли се мотора дека иска да заврти? треба да провереш дали има ток до моторчето, ако има а не врти моторчето е заминало, а ако пробва да врте моторчето , сигурно е запекло някаде защто неможе да се сваля
со подмазах уплатнениата и сички делови които го водат стьклото и няма проблем сега :D ...
С левия нямам проблеми, но десния понякога като го сваля до край и неще да се качи :roll: след 5 10 минути се оправя и пак се вдига.
plapla а когато го натиснеш копчето чуствува ли се мотора дека иска да заврти? треба да провереш дали има ток до моторчето, ако има а не врти моторчето е заминало, а ако пробва да врте моторчето , сигурно е запекло някаде защто неможе да се сваля
со подмазах уплатнениата и сички делови които го водат стьклото и няма проблем сега :D ...
Еми, като го натисна се чува едно "цъкане от таблото" и до там