Log in

View Full Version : Не пали! Помогнете!

alfape6
08-03-2008, 12:09
Помпа работи, след контакт включва и след малко спира.Съобщения за грешки няма, код не свети, аларма нямам, бушоните и релетата са прегледани, почистени, разменяни... С изключване буксите на дебитомера или температурния датчик преди него ефект няма. Мотора е 16 кл. и датчик на шайбата няма. Навсичко отгоре съм извън Пловдив и не мога да се добера и до сервиз. Изключвах и акумулатора - не става. След няколко опита се усеща мирис на бензин, значи е въпрос на тоци, ама къде ?

Alfa User
08-03-2008, 13:06
A колата опитва ли се да запали, или дори не врътва стартера ?
С първата ми 155 имах подобен странен проблем - помпата сработва, ток има, а като врътна ключа - нищо. Така и не разбрах каква е причината. Случваше се рядко, и на съвсем случайни интервали.

alfape6
08-03-2008, 14:55
Стартера върти, на времена припалва като че само един цилиндър.Опитах се да погледна свещите, щото не съм ги сменял, ама се оказа че нямам такъв шибан ключ.Видях само,че бобините и лулите имат дата на производство като тая на колата, демек 12 годишни...Ако и свещите са същите?

XaBu4ko
08-03-2008, 20:03
Реална случка c Crashtest (156 2.0ts):наливаме от една бензиностанция бензин в тубичка ..... сипваме в колата ; запали и след 40 сек изгасна...... връти братче не ще. бензин има и смуче ( отзад вони ) отиде той ( с мойта кола :) ) до ОМВ наля в една тубичка 10л 100октанов сипахме....... Изсушихме свещите щото течеше бензин от тях сложихме ги и запали. Така че се замисли от де си заредил ????????? :? :? :?

The_Game
08-03-2008, 20:07
Стартера върти, на времена припалва като че само един цилиндър.Опитах се да погледна свещите, щото не съм ги сменял, ама се оказа че нямам такъв шибан ключ.Видях само,че бобините и лулите имат дата на производство като тая на колата, демек 12 годишни...Ако и свещите са същите?

Виж за ключе при инструментите за резервната гума :roll: Дано никой не ги е свил преди теб.

Furious 155
09-03-2008, 01:36
Според мен е добра идея да огледаш маркуча за въздух между дебитомер-а и дроселовата клапа за скъсвания. И аз имам грижи с придърпване и липса на мощност от него - сцепен е на 2 места и ен се виждат докато не го свалиш. При теб ако са по-големи може и да се лъже компа и да не пали колата....

alfape6
09-03-2008, 18:12
Запалих! Жив и здрав, колега, че ми напомни за бензина... От години слагам само шелски, а в петък реших, че няма да имам време да търся Шел и сложих 10 л в някакво село, а след 2-3 км почнаха проблемите, докато угасих и повече не запалих. Утре ще ида при тея и бая време ще им говоря за мамата... Поне с тоя гаф видях, че направо съм си без свещи и кабели. Почва голямото изваждане. Питах в Александър-ауто новия в Пловдив, а една маца 10 мин. ми обяснява, че такова животно 155 1,6 нема а само 1,7 и 1,8 и също че кабелите са 8 и се продават на бройка, а пък доколкото знам така е при 8 клапановите... Ще видя другаде. Със здраве!

gallena
09-03-2008, 18:34
Bosch 40лв за кабел и 20 лв за лула( без отстъпките)
свещите зависи от това колко ти се изважда :-) от 80лв Bosch , 200 NGK та до 400 за Платинум

beili
01-01-2009, 21:19
Помагайте колеги,че моита кочина от днес не иска да пали на бензин а вчера си я карах на бензин и си беше добре.Днес сутринта слизам,въртя и не иска акомулатора запояна да згъва от въртене но не пали,обърнах на газ и запали.Оставих я да поработи докато загрее и пак я обърнах на бензин и веднага започна да претриса и изгасна..Кабели и свещи отпадат като причина за проблема защото са нови а и на газ работи.Съмняваме да е помпата но не знам как да разбера дали е от нея като работеше не се чуваше сега също,другите неща който ме съмняват са превключвателя газ/бензин или нещо да се е прецакал емулатора на дюзите.Не знам от къде да започна така че помагайте с каквото можете.

delian1978
01-01-2009, 21:54
Колега,имах същият проблем и се оказа от помпата.Откачи мъркуча който влиза в спирателния клапан за бензина откъм ресервоара,дай на контакт и ако не почне да тече знати проблема е в резервоара.Може и филтъра за бензина в задния калник да е задръстен ако не си го сменял скоро,ама първо виж дали идва бензин да клапана.
Ако идва тогава виж дали излиза от другата страна и ако и там има вече си за сервиз баце.Ако няма от другата страна си за газовия сервиз за смяна на ключ или клапан.
Това са моите предположения.

beili
02-01-2009, 09:57
Мерси колега ще ги видя тези работи

jozepe2
12-01-2009, 14:08
kolegi imam alfa 155 niska da pali na benzin,kato 4ukna po rezervara i nekoi varti zapalva 100% li e pompata ili e nqkade drugade problema

delian1978
12-01-2009, 14:23
kolegi imam alfa 155 niska da pali na benzin,kato 4ukna po rezervara i nekoi varti zapalva 100% li e pompata ili e nqkade drugade problema
Първо,пиши на кирилица че трудно ти се разбира.
Второто,едва ли е помпата,тя или работи или не.По-скоро може да е кабела за захранването й.Може да се е получил лош контакт някъде и като чукаш да се пооправя,ама така пък трябва да ти прекъсва докато върви,като изгуби от друсането контакта.Трябва да си прегледаш цялата система и кабелите,една профилактика никога не е излишна.Аз ако бях прегледал моята още щях да я карам ,а не да я продавам на части.Просто се запали от теч на бензин.

jozepe2
12-01-2009, 15:10
извинявам се за килирицата,значи като чукна по резервара и пали,после си е добре,казаха ми че четките на помпата са се износили и не може да варти за това като чукна и помагам един вид да заварти,та мисълта ми е дали си е за смена помпата или от нещо друго може да е станало така защото по рано ми беше загубила маса

delian1978
12-01-2009, 15:46
извинявам се за килирицата,значи като чукна по резервара и пали,после си е добре,казаха ми че четките на помпата са се износили и не може да варти за това като чукна и помагам един вид да заварти,та мисълта ми е дали си е за смена помпата или от нещо друго може да е станало така защото по рано ми беше загубила маса
Ако са четки тя скоро съвсем ще спре.Може да е от това ама значи четките са на предела си.Трябва да я извадиш и да ги смениш.Тя поне лесно се вади,е ако нямаш газова бутилка отгоре й.Скоро ,ако са четки,номера с почукванете няма да помогне,така че не му мисли а действай.

jozepe2
12-01-2009, 16:03
мерси все пак,тия дни ще вида какво и е