PDA

View Full Version : свещи и масло

akula
08-03-2008, 13:31
имам едно странно питане, пък всъщност може и да не е толкоз странно

поиграхме си малко с едно приятелче да махнем капака на двигателя
декоративния , който крие свещите
махнахме го с идеята да видим свещите и под него едни кабели едни чудесии, и предполагам лулите на свещите.....
интересното е че като дръпнахме лулите - ако всъщност това са лулите, под всичките имаше масло, колкото си иска.....тоест свещите останах с впечатление че са в маслото...... повече не посмяхме да чавъркаме ..........
това така ли трябва да бъде или има нещо нередно
колата си върви без проблем до сега, а и след като затворихме също си пали и върви без ядове - поне за сега.....
колата е от подписа......

BillyBoy`
08-03-2008, 13:45
маиче гарнитурата ти е за смяна а тава масло можеше и да го почистите малко :wink:

yo
08-03-2008, 14:11
e oпределено не трябва да имаш масло там!!! :!:
ходи някъде на сервиз!

akula
08-03-2008, 14:19
и аз смятам че определено не трябва да има масло там... но аз не разбирам много
а няма ка да се почисти то си е пълно с масло, за това ме учуди
сигурно за да се почисти трябва да се махне целия капак на главата
а това вече е сложна процедура
която не ми се отдава......

rtfm
08-03-2008, 15:26
А маслото горяло като от двигателя ли е или е ново. В смисъл като сте го наливали да е подлизвало по капака и да е изкапало в някои от свещите :?:

Lisan
09-03-2008, 21:28
и аз смятам че определено не трябва да има масло там... но аз не разбирам много
а няма ка да се почисти то си е пълно с масло, за това ме учуди
сигурно за да се почисти трябва да се махне целия капак на главата
а това вече е сложна процедура
която не ми се отдава...... :wink: Хич не е сложна,само си намери инструмент за болтовете на капака :!: Махай бобините и лулите,след това капака и смени гарнитурата,ако нямаш нова тази я почисти и намажи с силикон. Свали свещите и почисти маслото,като запалиш малко ще пуши от маслото което ще попадне в цилиндрите,да не се плашиш че пуши. Ако закъсаш може да ми звъннеш. Успех :!:

VAN
09-03-2008, 22:05
Ето нещо полезно
http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_spar ... ewal.shtml (http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_spark_plug_renewal.shtml)

yo
09-03-2008, 22:46
Хе хе хе, браво бе Лисан! :D :D :D Тва ако за теб е лесно за булшинството хора е непослино! Направо при теб да идва според мен! :wink: :wink:

ne0
09-03-2008, 23:23
имам едно странно питане, пък всъщност може и да не е толкоз странно

поиграхме си малко с едно приятелче да махнем капака на двигателя
декоративния , който крие свещите
махнахме го с идеята да видим свещите и под него едни кабели едни чудесии, и предполагам лулите на свещите.....
интересното е че като дръпнахме лулите - ако всъщност това са лулите, под всичките имаше масло, колкото си иска.....тоест свещите останах с впечатление че са в маслото...... повече не посмяхме да чавъркаме ..........
това така ли трябва да бъде или има нещо нередно
колата си върви без проблем до сега, а и след като затворихме също си пали и върви без ядове - поне за сега.....
колата е от подписа......

колата върви ли? върви... не се занимавай ами кога имаш време мини през някой сервиз ;).... ей Лисан ти го каза ;)

gigi
09-03-2008, 23:49
Споко мойто QV го карах 20 000км така докато намера време да тура силикон на гарнитурата, карай си без да се притесняваш пък като решиш бягай да ти го оправат ако не можеш сам !

akula
11-03-2008, 15:34
Мерси :roll:

trouble
11-03-2008, 16:15
Аз на мойта и турих силикон че от гарнитурата течеше и сега е горе долу добре..ама пак капе, ама по-малко...така вече я карам 5-6 месеца...

ivo_red
11-03-2008, 20:32
ми що не,те гарнитурите не са 8 лв :Suicide: