PDA

View Full Version : Катастрофата в Пловдив

Absente_
08-03-2008, 20:05
http://www.dnes.bg/article.php?id=48568

колеги незнам за ва но моето мнение което го написах и в друг форум където явно всички го познават това момче е следното

"ужас , какво неможете да повярвате всички ми е много чудно..... като си играеш с кибрит и бензин така става, жалко само за хората който са се качили да се возят, онова лайно дето е карало и всички като него , там по стълбовете да си остават всичките и то по-скоро , че не се знае колко още пешеходци и т.н. ще починат просто защото са излезнали , а селския комплексар е решил да прави каскади по улиците!"

какво мислите.... може би някои от вас го познават , но аз лично съм много против такива ама много.... нищо лично , може да е бил голям пич ама..... явно зад волана си е бил пълно лайно.

TaNo
08-03-2008, 20:08
то голяма катастрофа е било, туко що тва слушах по новините..

milko_166
08-03-2008, 21:01
Нека почиват в мир,нека спре завинаги това безрасъдие.Всеки от нас поне веднъж си е позволявал да кара с такава скорост,но явно отгоре ни е пазил в тоз момент някой,но все пак не се ли пазим сами и Господ не може да ни опази.

Alfa User
08-03-2008, 22:15
Такива като тоя "юнак" нямат свършване - все се намира още някой да завлече със себе си сума ти хора :(
Докато не спрем да си изкарваме комплексите на пътя и пред хората, няма да се спре със случаите като този. Чудя се само колко още невинни хора трябва да загинат така нелепо ...

ShoxXx
08-03-2008, 22:19
Почивай в мир Лъчо! Дано сега си на по-хубаво място!

Мисля че подобни поучителни изказвания са излишни, след като хора са загубили живота си! Никой не е бил там за да знае какво е станало.

goro
08-03-2008, 22:36
Нека загиналите почиват в мир :frown: :rip: Незнам какво се е случило и кой е виновен,но Лъчо беше един от любимците на публиката на Божурище.Не го познавах лично,но имах изключително добри впечатления от него.....

Absente_
09-03-2008, 00:06
Почивай в мир Лъчо! Дано сега си на по-хубаво място!

Мисля че подобни поучителни изказвания са излишни, след като хора са загубили живота си! Никой не е бил там за да знае какво е станало.

след като от купето са вадили бутилки Jack Daniels мисля че е ясно какво е станало....

ShoxXx
09-03-2008, 00:56
Какво е станало бе???
Айде обясни ми кво е станало? Ако ще 5 бутилки да е имало, да си чувал за гравитация? Да си се блъскал със 160 за да знаеш какво става вътре в купето?

За мъртвите или само добро или нищо! Това чувал ли си го бе селски комплексар си ти?
Като нямаш какво да кажеш, по-добре си мълчи!!!

pe6kata212
09-03-2008, 02:04
знам какво става в купето с такава скорост и повярвайте ми хич не е забавно.Колега (absente_)не си прав с такива изказвания ти да не мислиш че се е забил нарочно в стлба,тези неща те хващат неподготвен и няма какво да се направи.Но за едно см съгласен АЛКОХОЛ И ШОФИРАНЕ СА НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА.Имай малко уважение към покойниците

Kuku
09-03-2008, 02:38
Абсент, аз при послената си катастрофа имах две бутилки уйски в колата и едната беше станала на парчета при удара, цялата кола вонеше на спирт, якето ми и задната седалка бяха пропити с уйски, а като излезнах от колата едвам ходех и после припаднах за няколо секунди - пиян ли съм бил?!
Valjo, ShoxXx и Proper бяха от първите, които пристигнаха на мястото на катастрофата, а след това и още две дузини народ от клуба - нека те да ти кажат дали бях пиян, при цялата воня и бутилките в колата!
Наслушали сме се и сме се нагледали на прибързани журналичстически заключения и преувеличения - нека трагедията от инцидента да бъде на първо място, пред следователските глупости :idea:
Не познавам загиниалите, но смятам, че никой не заслужава да умира по такъв начин и още повече на такава възраст - нека почиват в мир :!:

Grigor
09-03-2008, 04:20
Моля за по-нормални коментари + ако може да няма заучени и банални изказвания!

Лъчо /собственик на ТопСпийд/ го познавах от 5 години и мога да кажа, че беше много нормален и земен човек! Говорихме си до преди малко с Алекс Матрикс /който го познава много по-добре от мен/ и според него Лъчо май не е пиел или ако е е било много рядко.

Не познавам човека който е карал колата на Лъчо, но трагедията е факт и каквото и да си кажем няма да променим нищо.....

Колата се е връщала от рожден ден и конкретните бутилки може да са били и на хората на задната седалка. Лично за мен е много трудно да се кара субаро с 2-4 (както казаха по новините) бутилки в краката на шофьора. Журналиситте са кретени, които си правят репортажа /който в случая беше информативно повърхностен/.

Скоростта е била висока - ясно, но защо е загубен контрола не се знае... може да е от всичко....

За Алкохола и колите е ясно и мисля че нищо ново няма да си кажем.... За мен лично има 1-2 неясни неща, но определено нито сега е момента, нито ще променя нещо като си търкам клавиатурата или си чеша езика....

Crusader
09-03-2008, 08:31
За алкохола разбрахме, а дали е карал с 50, след като е населено място?

Alexanderbb
09-03-2008, 09:06
Може би всички най-после трябва да почнем да спазваме ограниченията на скороста. Тази кола ако се беше блъснала с 50 км никой нямаше да пострада

ShoxXx
09-03-2008, 11:43
Момчето, което е карало колата не е употребявало алкохол.
Лъчо е употребил малко, толкова колкото да прецени, че не е за каране на кола. В колата е имало 6 човека и бутилката Дйак е била в едно от момичетата на задната седалка. Пробите за алкохол са взети в болницата, където са закарани телата.

Тоя селянин в началото на темата ако каже още няква простотия за т'ва кво става след употребата на алкохол ще го намеря, ма няма да съм сам!

Grigor
09-03-2008, 11:48
Преди малко ми казаха, че е излезнала кръвната проба - Лъчо има много малко алкохол в кръвта, момчето което е карало колата му няма грам алкохол.

Това обяснява защо Лъчо не си е карал колата....

Скоростта в БГ мисля че не може да се определи ако няма спирачен път, от новините казаха, че след удара хората са излезнали... за мен все още си остава загадка какво е станало точно.. . не че и има значение вече.....

Pinky
09-03-2008, 12:33
айде УС по-полека със заплахите, ако обичате. Разбирам, че загубата на близък познат или приятел е крайно неприятно чувство, но от позицията ти е редно малко да се въздържаш.
И все пак, има очевидни наружения за ЗДП! Човек трябва да си прави сметка кога и колко да нарушава.

Absente_
09-03-2008, 13:20
ShoxXx преди да си меташ смешните заплахи , прочети какво съм написал хубаво! Нищо не съм казал за Лъчо , а за тоя дето е карал колата.Защитаваш него или ? не разбирам сериозно, тъпо ще е ако защитаваш тоя дето е карал с такав скорост в града и е очистил твой приятел?

acko88
09-03-2008, 13:50
Колега ShoxXx той найстина не е казал нищо лошо за приятеля ти.Това незначи че одобрявам темата де!Нека момчетата почиват в мир!И дано пострадалите се оправят!А такива заплахи просто найстина са смешни и ненужни това просто си беше едно хлапашко изказване..Предлагам секи да напише по едно извинение и темата да несе пълни повече с обиди и заплахи!

WhitePower
09-03-2008, 21:31
лека пръст лъчо
дано там където и да има още по бърза импреса и да си я кара той а не някой друг

Absente_
09-03-2008, 22:11
Предлагам секи да напише по едно извинение и темата да несе пълни повече с обиди и заплахи!

Съгласен съм с това, колега ShoxXx ако ще се търсим 8) да земеме да се намерим некой ден , ама ако ше има бой , предлагам да е - ниe VS няколко бири.Мисля че така по - добре се обсъждат нещата ....

AlfaRomeo
09-03-2008, 22:14
Непие бира..така че няма да го бъде :oops:

Absente_
09-03-2008, 22:17
така е думата , може да и да не е бира ..... това са подробности :roll:

ne0
09-03-2008, 23:27
ПОЧИВАЙ В МИР БРАТ! ДАНО СИ НА ПО-ДОБРО МЯСТО СЕГА!

моля да проявите разбиране и да се въздържате от поучителни мнения..... като минат 40 дни си говорете ;)

tokata_pz_flex
10-03-2008, 00:48
Алелелел .... Защо точно тоя човек .... истински ЧОВЕК !!! Почиваи в мир Лъчо !!! :heavy_cry:

alexma3x
10-03-2008, 01:18
http://i25.tinypic.com/2uf6erd.jpg

http://www.drifting-bg.info/landicar/

Yureti
10-03-2008, 06:50
ПОЧИВАЙ В МИР...
:(

nasty
10-03-2008, 17:42
И тук да кажа - Да почиват в мир.
И на тия журналисти вяра да нямате...на жълтите павета се удрят 2 коли - едната пишат опел алстра - на снимката се вижда Вектра.
Така че в случая се изясни шофера не е пил , собственика на колата е спал на седалката.

Mury
10-03-2008, 20:29
Познавам го бегло виждали сме се 3-4 пъти,но ми направи добро впечатление,почивай в мир приятелю :cry: :cry: :cry: :cry:

Alpina
11-03-2008, 09:52
Съжалявам, че такъв е повода да се регистрирам във форума ви, аз съм колега от Lancia-та.

Искам само да кажа, че не можете да правите каквито и да е заключения, ако не сте били там, не сте видели или участвали в катастрофата. Дори да сте чули очевидци/участници - пак не можете да правите изводи, ако не сте обучени криминалисти в тази област!!!

Пример:
Зимата при много дълъг десен завой поднесох колата, завъртях се първо с лявата врата по посока на движението, после в опита да я увладея се завъртях с дясната и в крайна сметка ме спря мантинелата в насрещното с кола обърната обратно на посоката ми на движение. Отървах се само с уплаха и 10х5 подбит калник. Ако имаше кола в насрещното, щеше да стане мазало, макар ще тогава сигурно щях да се забия в моята си лента, ако мантинелата я нямаше, щях да се разбия в дърветата, а там е и лек склон надолу.... но както и да е.
Ако се беше случило да ме пишат във вестиниците, едва ли някой щеше да спомене падналия клон на пътя от вътрешната страна на завоя 50 метра преди мястото на удара ми, който ми се наложи да избегна. Да причините са, че нямаше видимост заради завоя, скороста ми, мократа настилка, но за да успееш да вземеш завоя в този случай, който с 60 се минава в тежки условия, а иначе с над 80, трябваше да се движа с 20. Т.е. не ми казвайте, вие - които обвинявате някого за катастрофа, че винаги се движите така, че да можете да предвидите и овладеете абсолютно всичко.
А това с изводите които са направени, за наличието на бутилки алкохол в купето, няма да го коментирам. Никога ли не сте карали бутилка на задната, дори предната седалка??? Всъщност няма значение къде е била, защото при катастофа, дори от багажника, може да се озове в краката на шофьора.

Мир на праха му!!! Не го познавам, но малко са храта, които заслужават това, а той едва ли е бил сред тях!!!

morfius
11-03-2008, 11:07
R.I.P.

Някои от коментарите тук и в други форуми - ще коментирам с думите:
- Не сочете с пръст, може да се окаже, че сочи към огледало!

koolio
11-03-2008, 14:54
Да почиватв мир загиналите! Всичко друго е излишно да се говори!
В крайна сметка се оказа обаче, че шофьорът не е употребявал алкохол, а собственикътна колата- съвсем малко. Може би ако собственикът беше нарушил закона и беше седнал зад волана това няамше да се случи...

ShoxXx
11-03-2008, 19:01
Искам да помоля модератор, който има права в този раздел да заключи темата! Така или иначе форума на КАРБ реагира доста тъпо и имаше много беумни изказвания!

Днес изпратихме Лъчо към последния му път!
Дано почива в мир и да е на едно по-добро място!

pinko
11-03-2008, 19:14
Окей, заключвам.