Log in

View Full Version : Баси неска карах една Calibra

alfaracer
08-03-2008, 21:35
Днес един познат ми даде да му карам Калибрата 150коня, щото секи ден ми обяснява че много варви,ама аз не му вярвах.И какво изумен съм и к'во открих топлата вода и на сичкото отгоре не беше изгнила.
Значи много ама много повече върви от мойта Алфа.
Предимството на мойта е ,че е рядкост(има 5 в града) и не и викат "циганско ферари", за сметка на скъпите части.Тая калибра дигна 140 докато си помисля само, баси :cry: :cry:

Wishmaster
09-03-2008, 00:50
Ми купи си калибра.

Grigor
09-03-2008, 04:26
Не казвам че върви или не върви, но докато не се пуснете няма как да разбереш колко по-бърза е от твойта :-)

А че са скъпи частите на твойна - не съм съгласен ! ;-)

koolio
09-03-2008, 10:05
Май пак сравняваме круши с ябълки...
Колега, Калибрата е в класа на ГТВ, така че по вървеж трябва да се сравнява с нея. А ако сравниш ГТВ с Омега кое според теб щее по-бързо? :wink:

StreetGlow
09-03-2008, 10:19
Ми чак пък толкова много да върви. Аз преди 3 години имах такава 94-та година но със 115-те коня и смятам че дизелака върви повечко. Турбото си е турбо. :twisted:

1912
09-03-2008, 18:59
тея калибри са умряла работа а и не гледай километража щото бая им лъже

alfaracer
10-03-2008, 00:04
Май пак сравняваме круши с ябълки...
Колега, Калибрата е в класа на ГТВ, така че по вървеж трябва да се сравнява с нея. А ако сравниш ГТВ с Омега кое според теб щее по-бързо? :wink:

Браво човек, колко хитро го каза, много добро сравнение.Просто грешката е в мене щото си мисля ,че карам самолет.Важното е че колата ми скоро ще тежи към 1100кг.Днес открих че помпата ми на безина работи на 11.4 волта, проследявах проследявах, ужас кабела е около 11-12м минава през 5-6 букси 1 бушон и 2 релета.Неможах да открия причината за пада на напрежение, но като пуснах авариино захранване с друг кабел (14v), звука на двигателя чак се промени.

Asaka
10-03-2008, 16:38
Аз карам такава 164ка кат твоита и как да ти кажа че няма как да върви по малко от калибрата , тия цигански ферарита са възмойно най-евтината газария в българия :) а и другото , на колкото опела съм се качил винаги километражите им показват с 10 км по малко :) а за 164 тя наистина не е в класа на калибрата ама щом си мислиш че твоита не вурви я погледни много хубаво :)

martzaro
10-03-2008, 21:54
Да не си се качил на някоя чипосана калибра шестак 2.5 че и 4х4 и да се чудиш после за кво стаа въпрос точно тези и без чипа си бягат доста да ти кажа :shock:

alfaracer
10-03-2008, 23:35
абе тя си беше чипосана и е била някога 4х4 ама сега си е с предно само и е 2.0 двигател

Asaka- искам да те питам, ти за колко правиш от 0-100км/ч
Щото преди промените мойта ги правеше за 11сек, а това е много.

Asaka
11-03-2008, 16:18
само да ти кажа че моита 164 прави от 0-100 за 9.8 по малко може да слезе само с промени и в идеални условия , тя е чист СТОК , кво повече да ти кажа , Калибрата си върви няма спор ама просто не можеш да ми кажеш че има сток калибра която да бие сток 164 квито и да са двигателите, не забравяи че алфата е до 97ма година , другото което е че на алфата наи малкия двигател е 136 коня и то на дизела :) кво да ти кажа другото е само бензинка и то от 2.0 нагоре , ако искаш пусни една Детелина 164 срещу най-мощната калибра сток да видим кво ша стане

alfaracer
11-03-2008, 22:40
Аха 9.8сек е много по добре от 11сек, трябва да рабера причината за това.
Имаш ли представа колко трябва да ми е налягането на бензина,имам съмнения в него.И друг въпрос ти имаш ли газова уредба, защото дифузора (смесителя) на газта ми е с много малък отвор.Сетих се скоро за това защото карах една кола преди и след да й се сложи смесител.

Vesko84
12-03-2008, 01:55
И друг въпрос ти имаш ли газова уредба, защото дифузора (смесителя) на газта ми е с много малък отвор.Сетих се скоро за това защото карах една кола преди и след да й се сложи смесител.

Може би заради газовата ти уредба колата ускорява по бавно :?: :roll: :?:

Asaka
12-03-2008, 08:08
Еми как да ти кажа че и субаруто ми не можеше да върви на газ нищо че при карбураторите е много по лесно , а газта само ти сасипва двигателя, мини и си провери инжекторите ,мове да са позадрустени ,шото в БГ никаде няма свестна газ :) колата е суздадена за бензин брато и другото което е набута ли се с 1800 кинта за газов инжексион или просто от ефтиния варянт си взел

hsr
12-03-2008, 09:59
само да ти кажа че моита 164 прави от 0-100 за 9.8 по малко може да слезе само с промени и в идеални условия , тя е чист СТОК , кво повече да ти кажа , Калибрата си върви няма спор ама просто не можеш да ми кажеш че има сток калибра която да бие сток 164 квито и да са двигателите, не забравяи че алфата е до 97ма година , другото което е че на алфата наи малкия двигател е 136 коня и то на дизела :) кво да ти кажа другото е само бензинка и то от 2.0 нагоре , ако искаш пусни една Детелина 164 срещу най-мощната калибра сток да видим кво ша стане

Нещо май не си много запознат с опелските двигатели . Една калибра с C20XE мотор прави от 0 до 100 км/ч. за 8,5 по каталог, а алфата за близо 10 сек. Тъй че Калибрата бие всякак и на ускорение и на макс. скорост .
А напълкно стоковия 2.0 16 v Turbo 4х4 с 204 к.с. просто няма какво да го коментирам ;)

Asaka
12-03-2008, 12:29
гледаи са , не съм казал че опелите не вървят но да си мислиш че алфата
е слаба не може така , 164 са до 97ма година ,моита е 95 , не казвам че мога да я бия на старт ама то тука наи важно е задкормилното устроиство нали се сещаш :) а за драгове наи важна е скоростната кутия и предавателното 4исло , шом аз със баталчето (субару леоне 1800 95 коня )мога да бия венто 1.8 значи не е само двигателя и конете :) задкормилното устроиство в една кола е наи-важното :Р

MaVrUt
12-03-2008, 16:27
164 са до 97ма година

98-ма брато :D

Asaka
12-03-2008, 20:47
тука може малко да поспорим ама може и да си прав :)

MaVrUt
12-03-2008, 21:33
няма ко да спорим колега, поразрови са малко и ше разбереш, до юни месец мисля ,че 98-ма

alfaracer
13-03-2008, 00:11
И друг въпрос ти имаш ли газова уредба, защото дифузора (смесителя) на газта ми е с много малък отвор.Сетих се скоро за това защото карах една кола преди и след да й се сложи смесител.

Само искам да кажа ,че не съм малоумник и не задавам въпрос от вида:
"защо колата ми не върви на газ"
Защото си имам в резервоара достатъчно А98 за светофарни гонки.
А относно вървенето на калибрите еми много ясно то резултата си е в цифри.Ако калибрата я дават за 8.5 а мойта за 9.2 еми това си е доста.
Досега не съм чул нещо от вида че Опелите не въвят, Кадет GSI трудно се побеждава.

Vesko84
13-03-2008, 09:05
Идеята ми беше че когато има газова колата става по бавна и при каране на бензин. Поне при обикновената газова е така и при мен е така. Теглото на колата се вдига /ти си компенсирал това с допълнително олекотяване/ но пътят на въздуха се затруднява от плочки и клапи. И други неща сигурно има - позапушват се дюзи и т.н. Ето ти едно възможно обяснение.

Asaka
13-03-2008, 09:57
само ми кажи дали си с газоф инжвксион или с обикновенна газова, щото и това давазначение :) при газовия инжекцион колата е изчислена колко да си подава и тогава компа не се шашка и знае точно колко да си подаде :) а пеи обикновенната газова има риск да си грумнеш дебитомера :р

alfaracer
13-03-2008, 23:39
с евтиния вариант съм.

virusalfa
17-03-2008, 11:23

Само искам да кажа ,че не съм малоумник и не задавам въпрос от вида:
"защо колата ми не върви на газ"
Защото си имам в резервоара достатъчно А98 за светофарни гонки.
А относно вървенето на калибрите еми много ясно то резултата си е в цифри.Ако калибрата я дават за 8.5 а мойта за 9.2 еми това си е доста.
Досега не съм чул нещо от вида че Опелите не въвят, Кадет GSI трудно се побеждава.Колега, предишната-155 италиански Т.спарк(колите,правени за италианския пазар са други) правеше ''щайга''един Кадет GSI от тия,по-вървежните,дето са малко над 150 коня :idea: Факт е,че на опел много ги габаркат километражите и оттам не са им верни показанията :idea:

Asaka
17-03-2008, 22:32
аз преди време казах че опелите дават отклонение с 10 км а от евтиния вариант на газовата гърми дебитомер :)