View Full Version : Къде се намира дебитомера на 146 1.3 Boxer?
Имам Алфа 146 1.3 Boxer.При студено палене на двигателя няколко пъти двигателя сам загасва и едва при 5-то запалване задържа обороти вариращи между 1300 и 500Rpm,но не загасва.Това трае около 3мин и после се оправя.Дайте съвет.Предварително ви благодаря за съветите!
няма дебитомер
Поне обясни,като колата няма дебитомер,какво има :idea: :idea: :idea: Колата е с МАП сензор,но се съмнявам да е от него проблема :idea: :idea: по вероятно е да е МПХ/моторче за празен ход/ :wink: :wink: Най-добре отиди на диагностика :wink: :wink:Ако си от София ти препоръчвам този сервиз :wink: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814
Точно от моторчето за празният ход е.
Аз имах същият проблем.Свали моторчето и го промий с бензин после го остави да пренущува налято с спирт и машинно масло смесени заедно.
И преди да го сложиш обратно с един парцал хубаво почисти гнездото му шот сам сигурен че е пално с чернилка там 8) Надявам се да съм ти бил полезен :roll:
Ако не знаеш каде се намира моторчето пиши,аз шти кача снимки :D
vanboxer
13-03-2008, 00:43
между другото и аэ не энам къде се намира може ли снимка
Ако все още не си го намерил ето ти снимка :)
Сваляш го и промиваш с бензин!
Хубаво е после да го напълниш със спирт за горене измешън с машинно масло и така да престои една нощ,после слагаш и заспива :D
ALFA155Ts
24-03-2008, 13:24
Ако все още не си го намерил ето ти снимка :)
Сваляш го и промиваш с бензин!
Хубаво е после да го напълниш със спирт за горене измешън с машинно масло и така да престои една нощ,после слагаш и заспива :D направо развиваи 2-те болчета и в кореселин го измии така хубаво слагаи го и гас