View Full Version : Инструкция за аптечките на МПС
Може и в "общ технически" да му е мястото, не мога да преценя.
На когото му е интересно да цъка и да чете.
http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2135582263
евалата.
аз предлагам да се включат и винтоверт с адаптер за запалка и зеге.
ПП отивам да си изтъпя върховете на ножичката.
LeoVin4i
12-03-2008, 15:45
15. уред за обдишване - 1 брой тЪз тъпотия задължителна ли е все още :shock:
това не е проблем, но като се замисля, всички ще трябва да си презареждаме аптечките май.....
дали куките ще започнат сега и за това да се заяждат???
Ще се заяждат ами, има да мерите с куката колко метра ти е марлята и да спорите дали тоя пластир е адхезивен или не. :twisted:
А аз като нямам аптечка какво да правя :D
Alexanderbb
12-03-2008, 19:19
земи си вазелин и презарвативи
земи си вазелин и презарвативи
ба он нема да забременее.
иначе и 20ина лева вършат ралта.
Доколкото знам аптечките и пожарогасителите за последното нещо, за което се хващат КАТ-аджиите. Докато стигнат дотам аз вече ще съм им бутнал двайсетака, какво да се прави...
virusalfa
12-03-2008, 20:45
това не е проблем, но като се замисля, всички ще трябва да си презареждаме аптечките май.....
дали куките ще започнат сега и за това да се заяждат???Катаджиите май ще ходят на стаж ж Бърза помощ :idea:
Аз нямам аптечка, въпреки че съм сигурно 80% по грамотен от половината катаджии в тая област и никога не са ми искали. :shock:
Най-големия майтап е като проверяват доктор(лекар) който пътува с лекарската си чанта и да го глобят за липса на аптечка :wink:
А аз като нямам аптечка какво да правя :D
:D :D :D ...купи си линейка!
Най-големия майтап е като проверяват доктор(лекар) който пътува с лекарската си чанта и да го глобят за липса на аптечка :wink:
Да, наистина има такива куриози
А най-големия "Майтап" става ако не дай си боже ти се наложи да имаш аптечка или пожарогасител....
Ама нали БГрите сме си по-тарикати и от Дявола...та за това и държавата ни е най-голямата дупка на Европа.
LeoVin4i
13-03-2008, 21:59
Тъй, неска отворих аптечката, няма онуй чудо за обдишването, ама поне безопасните игли са пълен комплект 6 броя.
12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл; и такова нямам, имам течност за чистачки тя става ли :roll:
ludkanar
13-03-2008, 22:26
и аз нямам 12-тото,но за сметка на това има 2 презерватива и то добре че има щот се налойи та ползвах единия :P
...........12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл; и такова нямам, имам течност за чистачки тя става ли :roll:
хахаха най-много да докараш и някои обрив :shock: на вече пострадалия човек, но за пред куките може и да мине номера ;) :shock:
и аз нямам 12-тото,но за сметка на това има 2 презерватива и то добре че има щот се налойи та ползвах единия :P
презервативите трябва да са на първо място в списъка!
А най-големия "Майтап" става ако не дай си боже ти се наложи да имаш аптечка или пожарогасител....
Ама нали БГрите сме си по-тарикати и от Дявола...та за това и държавата ни е най-голямата дупка на Европа.
Пожарогасител трябва, но не знам, дали примерно 90% от шофьорите могат да използват аптечката за нещо сериозно, а не да си превържат палеца.
Защото съм сигурен че нито могат, нито знаят, както и повечето евпорейци да окажат живото спасяваща манипулация .Сероизна първа помощ не може да се научи за курс от един или два часа, та аптечката като цяло е пълна безмислица.
Абсолютно сте прав колега,аз пък оня ден смених старата аптечка с нова понеже марлите и лепенките бяха пожълтели от старост и липса на роля на доктор :D Даже ножичката беше ръждясала леко...Но тукашните хубостници,сиреч ченгетата ме изтормозиха с тая аптечка...
Алфа Ромео 156 1,9 JTD 01'
6 бинта по 5 метра, общо 30 метра бинтове!
Абсолютно сте прав колега,аз пък оня ден смених старата аптечка с нова понеже марлите и лепенките бяха пожълтели от старост и липса на роля на доктор :D Даже ножичката беше ръждясала леко...Но тукашните хубостници,сиреч ченгетата ме изтормозиха с тая аптечка...
Алфа Ромео 156 1,9 JTD 01'
Имате предвид австрийските полицаи, ами в крайна сметка, бюрокрацията си е бюррация.
6 бинта по 5 метра, общо 30 метра бинтове!
Това си е за яко бинтоване :lol:
b_angelov
15-03-2008, 21:58
Да, и аз имам такава шантава аптечка с надпис отгоре "Секунда невнимание и цял живот страдание" Иронично звучи това, написано точно върху аптечката. :?
Хах мен само един път ме питаха за аптечка и аз ровя в багажника и след 10 мин ми вика куката имап или нямаш и аз еми май нямам но имам 2 триъгалника :lol: :lol: И тогава чух любимото ми изречение от катаджия "айде бегай" :lol: :lol: а колкото до тва по добре един комплект струва 20-30 лв с сичко пожарогасител,аптечка и там квотто трябва закво да даваш секи път по 20 лв на тия мизерници и да се чудят за какво да се заяждат :wink: :wink: :wink:
Вече почнаха :)
Миналата седмица ми провериха аптечката много обстойно на караулката на Владая. И бяха страшно разочаровани, първо че е редовна и второ, че имам още една аптечка. :lol:
Вече почнаха :)
Миналата седмица ми провериха аптечката много обстойно на караулката на Владая. И бяха страшно разочаровани, първо че е редовна и второ, че имам още една аптечка. :lol:
а ти някаква нова, готова аптечка ли си купи или сам си я допълни по новите изисквания???
Пожарогасител трябва, но не знам, дали примерно 90% от шофьорите могат да използват аптечката за нещо сериозно
Те и да могат, ако чакаш на днешно време някой да спре да помага . .
Преди няколко години един познат се обърна с брат си в канавката, направо се бяха помляли и двамата. Спрели някакви видяли ги, че берат душа взели им GSM-те и изчезнали :shock:
Пожарогасител трябва, но не знам, дали примерно 90% от шофьорите могат да използват аптечката за нещо сериозно
Те и да могат, ако чакаш на днешно време някой да спре да помага . .
Преди няколко години един познат се обърна с брат си в канавката, направо се бяха помляли и двамата. Спрели някакви видяли ги, че берат душа взели им GSM-те и изчезнали :shock:
E това му се вика мардерство, пууу, загубена работа
Не е чак толкова нова, но си има всичко необходимо. От санитарната аптека на попа.
Има ли някакво по-специално място, на което се намира аптечката на 146? Снощи рових кат' фитка в багажника половин час и не можах да я намеря. Иначе всичко друго си стои - резервна гума, крик, триъгълник, даже ключа за гумите си е в заводския калъф. Предполагам, че има заводска аптечка. Пожарогасител открих, но е някакъв пръдлив китайски спрей за 3-4лв.
hristugena
26-12-2008, 21:46
Пожарогасител открих, но е някакъв пръдлив китайски спрей за 3-4лв.
:noooo::hmm:
Само не мога да разбера,защо са безопасните игли!Ако си возиш тъщата и много бърбори-разбирам,ама...:Tease: