View Full Version : Тунинг на боксер
hunter1989
12-03-2008, 17:21
Здравеите колеги питането ми е дали можеда се сложи чип тунинг на двигател боксер .И какви ще са последствията.Поздрави
Moже ама не си заслужава хич! Ама има и по компетентни от мен,нека те споделят! :wink:
hunter1989
12-03-2008, 21:26
то става вапрос за 15 20 конски сили .То аз съм чувал че не е хубаво да се слагат чипове че сдухвали двигателя но не знам ... Ако някои е по компетентен да каже
Nasko_77
12-03-2008, 21:44
то става вапрос за 15 20 конски сили .То аз съм чувал че не е хубаво да се слагат чипове че сдухвали двигателя но не знам ... Ако някои е по компетентен да кажеТо трябва да е някой... Баш-чипЪ, щом искаш да му измъкнеш 15-20 :)
Йордане.. стига пак се впрягай бре... приемай го с усмивка :D
hunter1989
12-03-2008, 22:31
е то не е сиг че ще слагам чип тунинг просто питам за инфо
то ако беше 15-20 коня супер, ама е по-малко! :cry:
hunter1989
13-03-2008, 15:55
Не знам колко конски сили ще вдигне ,но искам да попитам последствията от чипа какви ще са ??? :?:
mitaka_cs
13-03-2008, 16:23
Последствията от чипа са психологически :lol: 1.7 16V си е достатъчно динамичен та да го бараш :wink: А за другите боксери инжекциони е безсмиследно да се слага чип. С парите които би дал за чип може други по-добри промени да се направят 8)
mitaka_cs
13-03-2008, 16:27
Та с парите за чип може да улесниш дишането на мотора 8)
1.7 16V си е достатъчно динамичен та да го бараш
Защо,точно този мотор си заслужва да се чипосва :twisted: :twisted: може да стане доста як зваяр :twisted: :twisted: При другите няма смисъл,е можеби при 1.6 може и да стане нещо,но заедно с хубаво монтиран филтър и пипане на генерацията :wink: :wink: :wink:
hunter1989
13-03-2008, 22:48
става вапрос за 146 1.6 боксер.
Всичко звиси от теб дали ти се занимава,дали имаш средства и т.н..Според мен не пречи да опиташ,тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814чиповете не са скъпи,сложи един спортен филтър,може да барнеш малко и изпускателната система и според мен ще има резултат :wink: :wink: :wink: :wink:
Sergey_gigov
15-03-2008, 12:49
Moже ама не си заслужава хич! Ама има и по компетентни от мен,нека те споделят! :wink:
я пак кое не си заслужава ?
Sergey_gigov
15-03-2008, 12:51
то става вапрос за 15 20 конски сили .То аз съм чувал че не е хубаво да се слагат чипове че сдухвали двигателя но не знам ... Ако някои е по компетентен да каже
и кое точно му здухва на двигателя ?
Sergey_gigov
15-03-2008, 12:54
Всичко звиси от теб дали ти се занимава,дали имаш средства и т.н..Според мен не пречи да опиташ,тук http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814чиповете не са скъпи,сложи един спортен филтър,може да барнеш малко и изпускателната система и според мен ще има резултат :wink: :wink: :wink: :wink:
мъро го каза най правилно - ама само не ми казвайте че е на психологическа основа моля ви се - има бая разлика от преди и след
hunter1989
15-03-2008, 15:08
Колега виждам че в подписа ти пише сабудени коне , та ако не е таина как са сабудени .Виждам че си по наясно с боскерите и тунинга от мен та ако не е проблем сподели нещо по вече че много съм се запалил по боксерите ,сабирам всякуква информация ,всичко ми е от полза .
Sergey_gigov
15-03-2008, 22:28
много неща могат да се направят по една кола за да тръгне - стига да имаш желание и малко повече финанси - напиши за каква кола става въпрос
hunter1989
16-03-2008, 00:41
Алфа ромео 146 1.6 боксер
Sergey_gigov
16-03-2008, 10:30
ами бате може да се направят няколко неща които ще имат ефект - мисля че си със къса скоростна кутия - ако си олекотиш маховика - колата ще се развива по.бързо и по- добре - доработка на главите - напасване на клапаните полиране и портване - сгъстяване - генерация - спортен филтър - и колата ти ще тръгне - това е най евтиното нещо което можеш да направиш по колата за да върви малко - по- добре
ако искаш повече от това - компресорче :)
ами бате може да се направят няколко неща които ще имат ефект - мисля че си със къса скоростна кутия - ако си олекотиш маховика - колата ще се развива по.бързо и по- добре - доработка на главите - напасване на клапаните полиране и портване - сгъстяване - генерация - спортен филтър - и колата ти ще тръгне - това е най евтиното нещо което можеш да направиш по колата за да върви малко - по- добре
Пич , я ако може по конкретно за компресорчето че и аз съм с 1.6 boxer... На боксера може ли да се сложи компресор ... каква разлика ще има и наи важно0то :D колко излиза в пари това нещо и каде ги правят най добре ( ако ги правят )
hunter1989
16-03-2008, 11:52
Колега според мен за компресора наи - проблемното е че няма място в коша кадето да го сложиш :D ианче ще е супер. а и на боксера наистина скоростите са много къси.
Колега според мен за компресора наи - проблемното е че няма място в коша кадето да го сложиш :D ианче ще е супер. а и на боксера наистина скоростите са много къси.
шо да няма бре,при боксьора место колко искаш има :twisted: :twisted: :twisted:
hunter1989
16-03-2008, 14:09
Не знам но по мои виждания е тясничко в коша на боксера но аз не съм много запознат с компресорите големина и т.н.
тва за турбото на Боксера си е голям ташак,не си заслужава просто, е освен ако нямаш адските нерви и нужниите финанси, щото иначе си е дърво големо ако само желание имаш!А бе всичко може но за турбо на Боксер мноо пара!По добре си купи по мощна Алфа ТС или Боксер ама 1.7 и пипни туй онуй както казва колегата и колата става СУПЕР!
Sergey_gigov
16-03-2008, 23:22
Пич , я ако може по конкретно за компресорчето че и аз съм с 1.6 boxer... На боксера може ли да се сложи компресор ... каква разлика ще има и наи важно0то :D колко излиза в пари това нещо и каде ги правят най добре ( ако ги правят )
абе цифра си е -особенно като започне да не ти издържа двигателя :)
Sergey_gigov
18-03-2008, 12:39
Не знам но по мои виждания е тясничко в коша на боксера но аз не съм много запознат с компресорите големина и т.н.
място се намира - ако имаш климатик - :twisted: - всяка бегачка изисква жертви , ако го нямаш обаче е още по лесно
майстора ,който ще го направи е най мъчената част от упражнението - много трудно се навиват на такава процедура
hunter1989
18-03-2008, 15:24
а лятото ??? С бакшишки климатик :D :D но пък за сметка на това ще летиш :D ами малко :boost: как ще се отрази на боксера :twisted:
Sergey_gigov
18-03-2008, 18:51
ако има компресор изобщо няма да ти се налага да имаш друг климатик - достатъчно е да си отвориш джама малко - от бързата скорост ще се простудяваш :P
за онова дето го мислиш - не ти го препоръчвам - скапва двигателя на 300%
серго и маховика ли сте олекотявали ?
Sergey_gigov
19-03-2008, 13:08
още не бате - него като сменям съединителя - сега просто не ми се занимава вече - па си е и цифра да ти кажа