View Full Version : Смяна на съединител
blackcodda
13-03-2008, 11:36
Предстои ми интересно занимание - някой блъскал си е с подобно наскоро? Сортирах и малко цени - ето информацията, която имам:
1. Цена на съединител - Валео - 230-270 лв., други разни (казаха ми, че са италиански, но нямали нищо общо с Валеото) - 110-140 лв.
Чудя се какво да взема - все пак за 100-те лева разлика ще си сменя и десен шарнир, накрайник, или нещо друго, но пък ако е скапан съединителя - скоро пак още мин. 150 лв за ремонт..... - моля за съвет?
2. Работа в сервиза - 120-130 и 150 лв.... и два дни време за по-сигурно.
В тази връзка още малко инфо за любопитните - сменях бенз. помпа - от ТиН взех някаква помпа - 90 лв., офертите за Бош и т.н. бяха за над 250 лв. ТАзи помпичка се оказа, че е без мрежичка и е леко по-широка от оригиналната, която имах с колата. Смяната, плюс мрежичката в сервиза - 20 лв. и 10 лв., тотал 30 лв.
Имам едно предложение - не знам дали има такава точно тема (за една подобна - за подобренията с цени знам), но защо не се направи една, където всеки каквото прави по колата и има желание да сподели - цена, качество на частите и качество на сервиза? Мисля, че това би било много полезно за всички и би спестило много главоболия на всички ALFA users, които гледам - ставаме все повече :)
Работа в сервиза - 120-130 и 150 лв.... и два дни време за по-сигурно.
:shock: малее, къде живееш бе човек? Аз скоро сменях съединителя - половин ден и въобще не си спомням цената, което значи, че едва ли е било над 40-50 лв. (за труда) :roll:
cvetelin
13-03-2008, 15:31
:shock: малее, къде живееш бе човек? Аз скоро сменях съединителя - половин ден и въобще не си спомням цената, което значи, че едва ли е било над 40-50 лв. (за труда) :roll:
че парите са много много са ... ама и че съединител на боксер си е приключение две мнения няма...
аз лично си вземах Валео за боксера... нямам забележки :)
Слагай Валео, защото после ще съжаляваш :!: Доста познати изгоряха по този начин с евтинджосите.
Недей да слагаш Коме/италиянски/че ще ревеш после :idea: :idea: :idea:
gh0str1d3r
13-03-2008, 23:11
колега, слагай Валео, не се набутвай излишно за италиянските боклуци, ще изкара 2-3 месеца и после ще почне да тресе, сякаш секи миг ще се разпадне колата... от личен опит ти го казвам... а относно парите за труд... колега, за колко мислиш, че някой ще се хване да го прави това упражнение?!? цените по магазините са тройни, а искаме хората да ни работят за без пари и обвиняваме майсторите, че били кожодери...
:shock: малее, къде живееш бе човек? Аз скоро сменях съединителя - половин ден и въобще не си спомням цената, което значи, че едва ли е било над 40-50 лв. (за труда) :roll: :shock: :shock: голяма глупост е тая цена :!:40-50лв
gh0str1d3r
13-03-2008, 23:52
:shock: малее, къде живееш бе човек? Аз скоро сменях съединителя - половин ден и въобще не си спомням цената, което значи, че едва ли е било над 40-50 лв. (за труда) :roll: :shock: :shock: голяма глупост е тая цена :!:40-50лв
именно! искаме хората да си чупят ръцете цял ден за 40-50 лева, а в магазина като оставиме 100 лева за нищо не ревеме на касата нали... а тва с половинята ден за работа е още по невероятно...
Слава богу наще майстори в Благоевград не мислят още като вас :lol:
именно! искаме хората да си чупят ръцете цял ден за 40-50 лева, а в магазина като оставиме 100 лева за нищо не ревеме на касата нали... а тва с половинята ден за работа е още по невероятно...
Не че нещо, ама я оставих към 9 сутринта и към 3 си я взех. Всеки сам решава в какво да вярва :drunk:
blackcodda
14-03-2008, 11:39
Гледайте сега колеги - всеки си гони интереса, но смятам, че такова обсъждане е от полза за всички - и шофьори и монтьори. Нека си кажем кой какво му е минало през главата, за да не се случва другиму... Да не излезе после че италианките само се трошат и струва скъпо да се оправят... А това за сервизите в провинцията съм го чувал и от други места - специално за Пловдив - че работят добре и на по-добра цена от София. Явно в Благоевград обаче направо "тепат"!
И най-вече съединителя не е майтап работа, така че мога да кажа - този форум и тея обсъждания са от много голяма полза! А не е ли това целта?
raitchev
14-03-2008, 11:46
наскоро сменях ...
230 лв валео + 130 лв труд и м/у 30 - 40 лв една джаджа дето и забравих името, която не намерих и оставих старата (разделя и притиска дисковете)
вече 4 месеца нямам грижи, да се надявам и да нямам :))
п.с.
смяната на боксера се оказа голяма гимнастика но я направиха в рамките на един ден
за което съм много благодарен на клубния сервиз
п.с.с.
валеото май го купих по евтино с отстъпка от т&n... 190 лв :?
Хахах 40-50лв смяна на съединител :lol: :lol: :lol: :lol: вярно за времето от 9 сутринта до 3 след обяд може да се направи.Лично аз несам сменял саединител но е скоро ще стане наложително това е друг вапрос но миналото лято чупих скоростите на бояна и смяна на скоростите си е сеедно смяна на саединител същите неща се разглобяват и ми ззеха 100лв като се има на предвид че майстора е мой човек!Ако в Благоев град е 50лв аз там ще ходя вече :lol: :lol: :lol: :lol: страшен ВИЦ!
minddwell
14-03-2008, 17:36
Има вече такава тема във форума, в която всеки описва през годините какво е сменял по алфата, къде и на каква цена. Може би на сайта няма да е лошо да се направи секция с най-препоръчваните магазини и сервизи по региони, както и цени на основни части и услуги. Това може и да се води реклама, но пък ще е супер полезно и всеки може да си носи в жабката разпечатка с тази информация за всеки случай, ако закъса из БГ.
Хахах 40-50лв смяна на съединител :lol: :lol: :lol: :lol: вярно за времето от 9 сутринта до 3 след обяд може да се направи.Лично аз несам сменял саединител но е скоро ще стане наложително това е друг вапрос но миналото лято чупих скоростите на бояна и смяна на скоростите си е сеедно смяна на саединител същите неща се разглобяват и ми ззеха 100лв като се има на предвид че майстора е мой човек!Ако в Благоев град е 50лв аз там ще ходя вече :lol: :lol: :lol: :lol: страшен ВИЦ!
Младежо бъди малко по-умерен в коментарите, ти откъде можеш да си сигурен на кой за колко му сменят съединителя или каквото и да било. Ми то ако прескоча до първото село в македония на 60км от тука да речем може и за 10 евро да ми го сменят, знам ли. Изобщо такива коментари са безпочвени. Както казах който каквото иска да вярва, само да държим почтителен тон :idea: . Че аз ако ви кажа и за други неща какви пари са ми взимали некой може да тръгне да ме бие :lol: :lol: . Затова ше си мълча :choice:
такаааа стана ясно, че смяната е около 100-130 лв.
п.п.
при мен смяната е на цената на 3 бири, щото си го сменям сам, а брат ми и баща ми ми помагат докато свалим и качим скоростите. В края на краищата са 10-тина болта в околовръст и един дорник. ееееее може и да има още 20-тина други дето да се развият и завият, ама не е нещо сложно
п.п.п.
Според мен един майстор, за да е добър и да си върши съвестно работата, при положение че не ти е приятел, трябва да получава заслужено възнаграждение....така че не обиждайте хората които работят качествено и с това си вадят хляба
Абе мен в Dunev ми искат 200 лв само за работа и 232 лв за съединител Valeo (френски) . ДА ВАЖНО ГЛЕДАЙТЕ КАТО КУПУВАТЕ VALEO ДА Е ФРЕНСКИ ЩОТО НА ПАЗАРА СА СЕ ПОЯЖИЛИ И КОРЕЙСКИ VALEO.
Коляга Chimev с какво те обидх по точно ?!?! :lol: пусни си темата в Общи приказки дето ще я видят повече хора и като видят смяна на съединител 40 лв ще ти се смеят чесно
Аз пък евала на пича викам че са му оправили колата за 40 лева.....Дайте сега като навсякъде е 130 и той да иде да им доплати 90 лева а....който както може се урежда и колегата се е уредил много добре. Това не е за смях, а дори за благородно завиждане :). И все пак колеги и тук смяната е толкова. Различни градове, различна конкуренция, различни майстори, различни цени.....Искам да кажа на всички които уважават мнението че трябва да се дават по 130 лева за това и 40 лева е за смях, да заповядат в моя магазин и да ме уважат като си купят продукт на стойност 1059 лева с ДДС, вместо за 39 лв, че да не им се смея аз...Айде със здраве!
Колега прочети отначало и виж какво е написал другия колега "Неси спомням цената но сигурно беше 40-50лв щом несам забелязал" ееее това как го разбираш??Та той дори незнае колко са му взели... :wink: това направо са си приказки по инерция !
gh0str1d3r
14-03-2008, 23:59
Абе мен в Dunev ми искат 200 лв само за работа и 232 лв за съединител Valeo (френски) . ДА ВАЖНО ГЛЕДАЙТЕ КАТО КУПУВАТЕ VALEO ДА Е ФРЕНСКИ ЩОТО НА ПАЗАРА СА СЕ ПОЯЖИЛИ И КОРЕЙСКИ VALEO.
корейско валео има от много отдавна на пазара, но то е в съвсем различни кутии и не е точно валео, пише VALEO PHC или нещо подобно... но няма как да го сбъркаш, понеже не е нарочно менте, което копира истинското френско валео, просто си е лиценз на валео, който се произвежда в корея, и който се различава коренно от истинското.. няма как да го сбъркаш... а относно цените за труд, да вярно е във всеки град стандарта на живот е различен, но гарантирам, че в София, няма сервиз, в който да ти сменят съединителя за 40-50 лева... просто тук има достатъчно работа и хората не се гърбят за без пари... в провинцията наистина може и за толкова да го правят, но дали го правят достатъчно качествено, не мога да кажа, аз предпочитам да дам 60-70 лева повече, но да знам че е направено като хората и да съм сигурен, че няма да си избият разликата, като ми сложат стария лагер или огледален диск, вместо нов...
maxisexy
15-03-2008, 00:51
колеги в смoлян аз като взех колата сменях саединител пален комплкт за 370 лв и лагер 60 валео и сп течност излезна ми всечко 500 а сега работя всервиз и вземаме не повече от 100 за смяна
gh0str1d3r
15-03-2008, 01:16
колеги в смoлян аз като взех колата сменях саединител пален комплкт за 370 лв и лагер 60 валео и сп течност излезна ми всечко 500 а сега работя всервиз и вземаме не повече от 100 за смяна
колега пълен комплект означава Притискател+Феродов+ЛАГЕР, не можах да разбера, защо си дал още 60 лева за лагер, защо си сменял спирачна течност и какво точно искаше да кажеш с този пост?!?
Главната идея на колегата според мен беше да каже колко взимат за смяната :wink:
maxisexy
15-03-2008, 08:16
колега извинявай обаркал сам се то снощи с тия дискотеки и крачми ama tova e друга тема 60лв са от тия 370 а спирачната течност ония в сервиза ми каза че я сменил защото имало малко повечко вода 2.5% а това нее хубаво вие знаете защо