View Full Version : Смяна на въздушният филтър за купето
Въпросът ми е къде се намира и дали има особенност при смяната му.
никаква особеност няма. Просто сваляш рамената на чистачките след това кората която е под тях и филтъра се намира под кората от дясно.
никаква особеност няма. Просто сваляш рамената на чистачките след това кората която е под тях и филтъра се намира под кората от дясно.
Това разбира се е за 155 1.8 с 8 калапана.
Благодаря за съдействието!
и при мен е така...
дори не е нужно да сваляш лявата чистачка...
ама внимавай да не строшиш кората...
[quote="Yureti"]дори не е нужно да сваляш лявата чистачка...
quote]
Понякога "винтовете" превъртат /пластмасови са и се налага подлагане на плоска широка отверка и да се надига глават на "винта" и същевременно да се развиват.
Alfa User
13-03-2008, 21:18
Всички винтове са метални при мен и няма никакви проблеми. Хубаво е да се свалят и двете чистачки обаче, за да не се счупи кората. Има и още една пластмасова кора под тази на чистачките, която пази самия филтър от замърсяване (уж...) - малко кофти се сваля и слага обратно, но ако не е много стара и изгоряла от времето, ще е достатъчно еластична че почти да не се счупи :) И това е ...
Колегата е прав за тази кора която затваря филтъра. Моята за малко да я счупя , но беше сравнително запазила еластичните си качества.
Щракнал съм опътването за смяна. :)
Препоръчва се смяна на 10 000к.
http://www.bgphoto.net/photos/31387/o633412087389062500.JPG
http://www.bgphoto.net/photos/31387/o633412088182812500.JPG
alfatras
16-03-2008, 18:29
При мене се оказа,че няма такъв филтър :roll: оня ден свалях кората и пластмасовото отгоре и отдолу-дупка :!: :?: без видими следи някога да е имало филтър?
И аз си нямам филтър а само дупка :(
И тъй като си купих филтър от магазина преди да разбера това, за да не става зян някой ден мисля да си направя кутия и да си го монтирам :)
При мен беше като на снимката. В момента там има чорапогащник :mrgreen:. Миризмите не ги лови, ама моторчето за парното се пази чистичко и прах в купето не се набива, както, когато я купих.
Благодаря ви още веднъж за съдействието! Само дето и при мене няма къде да го поставя този филтър а много мразя прахоляци в колата.
И аз си нямам филтър а само дупка :(
И тъй като си купих филтър от магазина преди да разбера това, за да не става зян някой ден мисля да си направя кутия и да си го монтирам :)
На снимката се виждат 2 стърчащи винта от 2-те страни на дупката- там се захваща пластмсовата рамка в която се слага филтъра.
Разходете се по моргите.
Мисля че става от типо и от дедра също.
Мерене му е майката :)
На снимката се виждат 2 стърчащи винта от 2-те страни на дупката- там се захваща пластмсовата рамка в която се слага филтъра.
Разходете се по моргите.
Мисля че става от типо и от дедра също.
Мерене му е майката
Благодаря за информацията, ще търся, че не е работа без филтър. То при мен май е имало нещо закачено на тези болтове защото имаше следи от развиване по тях, пък и близо до дупката намерих изпаднала една странна гайка/шайба която много добре влизаше на тези болтове. Явно някой някога е решил че филтъра му пречи и го е бастисал :(
Eто така изглежда - извових една снимка
http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/re ... r-Kupe.jpg (http://pr_00f.alfaromeo-bg.com/Forum/remonti/Filtar-Kupe.jpg)
при мен от някъде около тоя филтър тече при дъжд ...... мамка му!
не е запушено отводнителното каналче .... просто имам усещането че нещо се пълни с вода и после прелива и капе в купето.... понякога доста....кое и защо? :cry: благодяря предварително ако някои даде някой хинт.... :bowdown:
единия ти вариант е да са се затлачили улуците и да се излива във филтъра. лошия вариант да е през упътнението на стъклото
не са затлачени отводнителните канали.... нещо друго е но незнам какво... само след дъжд е мокро и то не винаги и то само от страната на пътника до шофьора....... :frown:
кво е това дето си сложил ? :D ,че немога да разбера от снимката :lol: