Log in

View Full Version : В Германия забраняват пътните камери!!!

BaiJedi
13-03-2008, 22:15
http://www.slava.bg/news/2104.html

Furious 155
13-03-2008, 22:21
http://www.slava.bg/news/2104.html

Е то ние в БГ нали знаете че се движим винаги с 10-тина години назад в тия неща. Нещо което вече отпада в нормалните общества, ние тепърва го въвеждаме и то с пълна сила, без даже дори да е озаконено, май май... отделно че там се ползва с едни цели, а тук с други!!!

ludkanar
13-03-2008, 22:29
ем таман 2018г. ще стане когато остареем.ам те наще са големи идиоти сега искат и в перник да слагат и то на най-скоростния булевард на завоя до SHELL

acko88
13-03-2008, 23:13
Еми тва нете ли навежда на мисълта за катастрофите който става там :?: :wink:

botsos
14-03-2008, 08:51
Незнам за вас, но аз съм яко "ЗА" да има камери на абсолютно всяко едно кръстовище в София. Не може аз да съм се наредил правилно на дадено кръстовище, да съм трета кола и да си остана там след минаването на червената светлина, 'щото разни селски тарикатчета се престрояват непраеилно и засичат хората! И това, колеги. е само един малък пример от ежедневния ад в нашата мила столица! Ами всички останали?! Значи, аз мога да се редя по 15мин за да не праа нарушения, ма Харалампи от Дуракулак е решил че не му се чака и си вика да покаже на скапаните софиянци как се кара! Ако според вас трябва да е така - значи че много на зле отиват нещата..... :cry:

Alexanderbb
14-03-2008, 09:00
И аз съм за камерите обаче да се ползват както е редно а не да са допълнителен източник за доходи на корумпирани катаджии. Защото срещу определена сума снимката на която правиш нарущение изчезва безследно

Furious 155
14-03-2008, 09:18
Незнам за вас, но аз съм яко "ЗА" да има камери на абсолютно всяко едно кръстовище в София. Не може аз да съм се наредил правилно на дадено кръстовище, да съм трета кола и да си остана там след минаването на червената светлина, 'щото разни селски тарикатчета се престрояват непраеилно и засичат хората! И това, колеги. е само един малък пример от ежедневния ад в нашата мила столица! Ами всички останали?! Значи, аз мога да се редя по 15мин за да не праа нарушения, ма Харалампи от Дуракулак е решил че не му се чака и си вика да покаже на скапаните софиянци как се кара! Ако според вас трябва да е така - значи че много на зле отиват нещата..... :cry:

То това не е от камерите а от органите дето тряя да ги гледат тия камер!!! ТАМ НИ Е ПРОБЛЕМА. Не се търси отговорност на нарушителите, а Alexanderbb както казва, се ползва за допълнителни доходи на имащите снимката...

botsos
14-03-2008, 09:25
Съгласен съм с вас, че корупцията е могъща, но дори и да се реши този проблем (което е практически невъзможно), пак си остава проблема с липсата на камери. Не може в цяла София да има към 10 камери!

П.С. Аз пък все си мисля, че ако камерите станат поне 100, колкото и корупция да има, пак броя на санкционираните нарушители ще се увеличи..... :)

Furious 155
14-03-2008, 09:30
В момента има над 200 камери, отделно че тенденцита е да се опаше столицата! Друг е въпроса на колко места са...

botsos
14-03-2008, 09:31
В момента има над 200 камери, отделно че тенденцита е да се опаше столицата! Друг е въпроса на колко места са...

Нали ако има на едно кръстовище 4 камери не ги броиш и четирите?!
Защото аз в София незнам повече от 10 кръстовища с камери....
:oops:

Furious 155
14-03-2008, 09:36

Нали ако има на едно кръстовище 4 камери не ги броиш и четирите?!
Защото аз в София незнам повече от 10 кръстовища с камери....
:oops:

над 10 е бройката... то това както и да е... и там дето има камерите пак стават тия неща с тарикатите дето минават както си искат и няма последици за тях, а само нерви и висене за нас!

BaiJedi
14-03-2008, 15:18
Камерите няма да повишат културата ни! Онзи ден едно копеле с Х5 щеше да ме занити точно на кръстовище с камери. Мина си на червено без да му пука хич. Успях да спра. Този зад мен също :D . Вервате ли че на тоя изрод ще му направят акт,ще му вземат точки и т.н.?

Stello
14-03-2008, 15:49

Напълно подкрепям това мнение.

Бобби
14-03-2008, 17:03
Ще ги забранят :!: ....там хората освен, че си плащат данаците си знаят и правата :!: ......а при нас....цялата държава "Big Brother" да стане :!: ...няма да има оправия :!:

ludkanar
14-03-2008, 17:57
колега там стнаха много катастрофи но и много несе знаят,иначе завоя нее много лош сас 120 се зима без проблем мойе и с пожече но за ентосиасти аз несам от тях снощи ме спряха преди завоя и нищо само проверки си правят и то за алкохол което е наи важното непровериха(аз не пия кат сам с колата).и тетака :lol:

lyuli
14-03-2008, 18:29

еми моите наблюдения са точно обратните - не пречат тези които се предреждат (ако го правят културно и не запушват), а тези които спят по сфетофарите, оставят някакви безумни дистанции между колите и така вместо 10 минават 5 коли (това е пример, абсолютно условен, защото все пак си зависи от времетраенето на зелената светлина)

Mind_Control
14-03-2008, 18:49

еми моите наблюдения са точно обратните - не пречат тези които се предреждат (ако го правят културно и не запушват), а тези които спят по сфетофарите, оставят някакви безумни дистанции между колите и така вместо 10 минават 5 коли (това е пример, абсолютно условен, защото все пак си зависи от времетраенето на зелената светлина)

Е как да не пречат? точно предреждащите се пречат (и аз се предреждам и знам колко е селско и колко забавя другите, но винаги бързам..) ако всеки си е в лентата и не се предреждат ще се минава много по- бързо. Другото, което ме дразни изключително много и което трябва да го въведат като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА част от шофьорските курсове е това да не чакаш предния да тръгне, а светне ли зелено всички едновременно да тръгват, все едно са вагони на един влак.. Така могат да минават поне 40-50% повече коли на един светофар!

lyuli
14-03-2008, 18:57
Е как да не пречат? точно предреждащите се пречат (и аз се предреждам и знам колко е селско и колко забавя другите, но винаги бързам..) ако всеки си е в лентата и не се предреждат ще се минава много по- бързо. Другото, което ме дразни изключително много и което трябва да го въведат като ЗАДЪЛЖИТЕЛНА част от шофьорските курсове е това да не чакаш предния да тръгне, а светне ли зелено всички едновременно да тръгват, все едно са вагони на един влак.. Така могат да минават поне 40-50% повече коли на един светофар!

еми аз се предреждам и смятам че не преча, а напротив - облекчавам трафика. винаги се замислям за това дали ще преча.

а за второ - съгласна съм. В Германия всички тръгват едновременно и човек не изпитва нужда да се предржда..... а там трафика си е сериозен и пак се чака по малко по сфетофарие......

botsos
14-03-2008, 20:27

Ами според мен не си съвсем права. Аз специално си оставям дистанция от предната кола, чисто и просто, от съображения за сигурност (особено когато вали). Но точно от там ми идва и проблема - оставям една идея повече място и вече треа да му свиркам на тоя дет се бута да се намърда, без да му пука много. Ето това адски забавя трафика. Защото всеки си мисли, че като е пуснал мигача и секи треа да му прави път. И аз бъразм много често, но никога не се предреждам или се бутам на другите. Как така аз мога да карам по този начин, а всички отнали не?!

Stoyan Georgiev
14-03-2008, 21:22
това с оставянето на суууупер много дистанция и мен ме дразни адски много. това да оставяш по 1-2 коли дистанция, ще ме извинявате, ама ши ма извинявате. аз винаги се залепвам за предния и се съсредоточавам на краен предел за да мога да спра, но поне тези зад мен не ги забавям все едно съм пенсия.

Mind_Control
14-03-2008, 22:23

еми аз се предреждам и смятам че не преча, а напротив - облекчавам трафика. винаги се замислям за това дали ще преча.

а за второ - съгласна съм. В Германия всички тръгват едновременно и човек не изпитва нужда да се предржда..... а там трафика си е сериозен и пак се чака по малко по сфетофарие......

В момента, в който този пред когото се предреждаш натисне спирачката или се забави с тръгването заради теб, то тогава вече си забавила трафика... та незнам ти как се предреждаш без този зад теб да натисне спирачката, за да те пусне..

lyuli
14-03-2008, 22:26
...........еми аз се предреждам и смятам че не преча, а напротив - облекчавам трафика. винаги се замислям за това дали ще преча.

В момента, в който този пред когото се предреждаш натисне спирачката или се забави с тръгването заради теб, то тогава вече си забавила трафика... та незнам ти как се предреждаш без този зад теб да натисне спирачката, за да те пусне..

просто минавам най-отпред :)

не очаквам някой да ме пуска, а минавам пред бавнодвижещите се (ако не съм била най-отпред)

1115
15-03-2008, 02:55
Да, хитро и примерно не виждаш светофара, при което докато тръгнеш вече е минало 1/2 от времето на зеления сигнал.

lyuli
15-03-2008, 07:56
Да, хитро и примерно не виждаш светофара, при което докато тръгнеш вече е минало 1/2 от времето на зеления сигнал.

никога не се случва ;)

Alexanderbb
15-03-2008, 08:53
...........еми аз се предреждам и смятам че не преча, а напротив - облекчавам трафика. винаги се замислям за това дали ще преча.

просто минавам най-отпред :)

не очаквам някой да ме пуска, а минавам пред бавнодвижещите се (ако не съм била най-отпред)

Извинявай за прямия текст ама не мислиш ли че по този начин директно ми казваш в лицето че съм глупак или тъпанар защото възпитано си чакам в лентата на сфетофара и не демонстрирам на околните колко велик шофьор съм. И още като заобикаляш хората случайно да влизаш в лентата за насрещно движение обикновенно газейки 2 непрекъснати линии и карайки идващите срещу теб да ти правят път. И не ми говори че така повишаваш скоростта на трафика защото като се набутат така най-отпред 3-4 баш тарикати и после цялата колона си остава и задръстването е 2 пъти по-голямо.
Понеже виждам че обичаш да пътуваш в чужбина ще те питам къде в белите държави си виждала някой да прави така

lyuli
15-03-2008, 11:53
еми там хората не спят по сфетофарите и не се налага да се предприемат такива маневри. Не са ми приятни тия неща, обаче пртосто нямам време да го чакам тоя трафик и разни заспали пичове, за които времето не е пари. за мен обаче е. Или ако не пари то е свободно време, което е по-ценно и не желая да го прекарвам по кръстовищата......
гледам да не преча на трафика, никога не запушвам десен завой, ако е отделен от тоза за направо, не се движа в насрещното, но понякога се движа шпо трамвайните линии.
не искам да обидя никого, просто така си карам и това е.....

botsos
15-03-2008, 12:07
Явно тази тема ще се превърне в един много глям спор. Добре. Ако това е начина за каране (неспазвайки правилата), то тогава защо има такива. Айде да си караме кой как знае и да се молил да не се избием съвсем по пътищата. lyuli, незнам дали съм прав, ма все си миля, че ако има полицай на кръстовището не правиш така. И ако те спрат полицайте и те питат "мацка, и ти са що така се престрояваш неправилно и пречиш на движението?! ", ти какво им казваш - ями нямам време! Тка ли?! И те ти викат - "аааа, добре. Щом е за това може да нарушаваш правилата.". Недей така моля ти се. Щото по твойте думи излиза, че ние с клегата Alexanderbb никога за никъде не бързаме, че сме най - глемите балъци щом спазваме правилата и по - добре да не караме, щото пречим на движението, като караме нормално. И ние бързаме - не се притеснявай. Незнам за него, но аз никога, ама никога не правя такива, бих ги нерекал с чиста съвест, простоти.

Alexanderbb
15-03-2008, 12:09
В този момент след изречението "просто така си карам и това е" предлагам темата да бъде заключена. То точно илюстрира манталитета и извинявам се възпитанието на повечето водачи у нас и е отговор на въпроса кога ще намалеят (не се надявам даже да изчезнат) труповете и трагедийте по пътищата в милата ни татковина.

Alexanderbb
15-03-2008, 12:30
А специално към очарователната колежка имам 2 въпроса.
1. когато е на опашка в магазина и отпред има по-туткави хора дали минава най-отпред
2. дава ли си сметка че когато заобикаля спрелите на кръстовището на червено коли, обикновенно на пешеходците е зелено и спокойно може да размаже някое 8 - 9 годишно дете хукнало да пресича улицата. И да не казва че внимава защото аз не съм чул някой да е казал че не внимава като кара пък ние си мрем като мухи по пътищата

koolio
15-03-2008, 18:09
Много болна за мен тема! Ще обясня по-надълго защо.
Маршрутът ми от вкъщи до работа е Амбасадор- Семинарията - точно 4 км. По често пътувам с автобус 67, но понякога ходя и с колата. Моят начин на каране в града е много спокоен и толерантен и мразя селски тарикатски изпълнения. Обаче...
В четвъртък тръгвам по обичайния маршрут. Когато завивам от Студентски град надясно по Симеоновско виждам автобус 67, който чака на светофара в посока Семинарията. минавам си, карам надолу, стигам голямото задръстване след гара Пионер. и тъй като не обичам пререждания и т.н. се строявам в средната лента и чакам. чакам, пълзя с няколко метра на всяко светване на зеленото, защото всички, които са направо, включително автобусите, си минават през дясната лента и на кръстовището правят фуния. В резултат средната лента почти не помръдва. Автобус 67 ме изпревари, мина си и се разминахме след свтофара, когато той вече беше обърнал...
Хайде, убедете ме, че докато правилата не важат за всички, точно аз трябва да открадна 15 минути от съня си и да изхабя половин кило бензин за тръгни-спри, за да спазвам правилника. моля ви, убедете ме, защото аз вече се убедих в обратното...

thecleaner
15-03-2008, 18:25
lyuli

браво колежке ти си била истинска street racer-ка аз пък що ли си държа на мнението за негър скиор и жена шофьор .Ако си мислиш че си голема шоферка може да направим един Люлин-Младост да ти покажа че само ти си мислиш така :wink: :wink: :wink: Колкото по малко тарикати и най-вече тарикатки (да не забравяме и джигитите с маршрутките)толкова по спокойно и лесно ще се кара. Направете си експеримент колеги наредете се най- нахално някъде и хоп веднага ще се заформи колона зад вас , ето затова не давайте лош пример . А накрая ще ви питам знаете ли по какво се различава движението в БГ от останалите държави........................................... ............Ще ви кажа "дори когато караш в насрещното винаги ще се намери някои да те удари отзад" :wink: :wink: :wink:

Stoyan Georgiev
15-03-2008, 19:36
"дори когато караш в насрещното винаги ще се намери някои да те удари отзад" :wink: :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: това не го бях чувал :lol: :lol: :lol:

Furious 155
15-03-2008, 19:54
"дори когато караш в насрещното винаги ще се намери някои да те удари отзад" :wink: :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: това не го бях чувал :lol: :lol: :lol:

Освен да го знам, за малко и да ми се случи... така де лумпени колкото искаш!!!

hektor
16-03-2008, 13:12
Колеги, аз живея в немско и се кефя на факт от културното каране по аутобаните. Е винаги ще се намерят кретени, но спокойствието, с което карам тук дори и със скорости от над 140-160 (постоянна ) не може да се опише. Има го джентълменството, изчакването, дори и шофьорите с мощни автомобили не притискат колите пред тях, но може би това е и продиктуването от глоба за не спазване на дистанция от 500 евро 3 точни и 3 месеца без книжка!
Да не забравяме, че магистралите тук са толкова добре изчислени, че не се усещат завойте и може да се подържа една постоянна скорост!

поздрави и се надявам скоро да се оборудвам с една 147 jtd

nuvolari
16-03-2008, 19:50
Това е то-Балкански манталитет.Те и на Цариградското не спазват почти или да не кажа никаква дистанция и засичат като малоумни......и после "ами аз не можах да спра"-Ами как ще спреш ,като не знаеш при тази скорост колко ти е спирачния път,или добре ти ще спреш ,ама този зад тебе....дали е на добра дистанция??????Трябва да сме по колегиални един с друг,а за големите джигити още повече камери и много,много високи глоби....ако и това не помогне ????????Да им взимат книжките и да не им ги връщат ,защото така са потенциални убиици.!!!