PDA

View Full Version : Рефлектори помогнете..

fosil
14-03-2008, 09:34
Здравейте момчета ако може да помогнете 2 ми фара рефлектори мисля се казват на alfa 146 boxer са счупени от където се нагласят с шестограм по 2 на фар са едни пласмасови джажи тук в Бургас няма никъде всяка седмица пътувам до София ако може да ми дадете адрес къде мога да си ги закупя ще ви бъда много благодарен иначе карам на сляпо и дет се казва не ми се ще да се навра в някоя канавка което ще е най малкото :) благодаря ви предварително...

trustworthy
14-03-2008, 09:38
Правят се на струг по принцип. Отделно не се продават

Yon
14-03-2008, 17:08
Здравейте момчета ако може да помогнете 2 ми фара...
Моя единия е счупен и съм го подпрял с бъркалка от кафе автомат вече 30 000 км без грижи....

tjman
14-03-2008, 17:19

Да знаеш случайно някой който може да ги направи?

trouble
14-03-2008, 17:24
Здравейте момчета ако може да помогнете 2 ми фара рефлектори мисля се казват на alfa 146 boxer са счупени от където се нагласят с шестограм по 2 на фар са едни пласмасови джажи тук в Бургас няма никъде всяка седмица пътувам до София ако може да ми дадете адрес къде мога да си ги закупя ще ви бъда много благодарен иначе карам на сляпо и дет се казва не ми се ще да се навра в някоя канавка което ще е най малкото :) благодаря ви предварително...

Човече ти точка ползваш ли....бих ти помогнал но не мога да прочета какво пише...

Yon
14-03-2008, 17:25

Да знаеш случайно някой който може да ги направи?

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=8543

Orm
14-03-2008, 22:44
Аз изкарах късмет ... баща ми е златар и миги направи тия джаджи на ръка ... от метал ... така че няма трошене..... :lol:

trustworthy
14-03-2008, 23:02
Аз изкарах късмет ... баща ми е златар и миги направи тия джаджи на ръка ... от метал ... така че няма трошене..... :lol:

Там е истината ;)

fosil
17-03-2008, 16:45
Е пич спокойно,използвам и точки и запетайки.Проблема беше в клавоатурата вече съм с нова.Не се коси толкова.А относно рефлекторите,купих си нови фарове за 74лв бройката.Лошото е че са с пласмасови но мога да сложа мойте стъкла и без това съм си гизглобил,благополично но смятам сега да си ги покарам така.Пич а за струг бях се сетил но рефлекторите ми бяха на прах.И докато ги сваля,се счупиха повече.Пласмасата се руши само да я допреш :lol: все пак мерси момчета по нататъче може и да я пусна да се продава.Но още не влюбен съм в тази кола,доста пари налях в нея.

Yon
17-03-2008, 16:58
Е пич спокойно,........

Ами като си толкова досетлив може и да не ангажираш хората във форума с подобни въпроси и да ползваш търсачката занапред ако имаш въпроси по колата :wink:

fosil
17-03-2008, 21:41
Yon момче вземе да ходиш на уроци по Българси.Или вникни в темата момче,питах дали има някъде в София рефлектори да си купя.В Бургас нямаше за това пуснах темата но се оаказа че няма,аз няма баща златар.Евала на пича желзни трябва да са и така мерси за отделеното време.И за хоарата който ми акзаха че няма и тези който се мсилят за много компетнтни в другите области :) аман от такива особняци.

phoenix
17-03-2008, 21:45
еми да кажа и аз, вчера си ремонтирах и моя фар, както на всички алфети, явно някой инженер, нещо не е сметнал от каква пластмаса или материал изобщо да направи тез загубени водачи. След няколко минути умуване, реших проблема, по един доста лесен начин. Който всеки може да ползва. Направих и една картинка за да се ориентирате. Сега ще направя и още 3-4 комплекта, да подаря на няколко колеги които познавам и имат проблеми. И само да допълня, след като сте си свалили фара, отварянето става супер лесно и безопасно ако ползвате шпатула или някоя здрава ламарина, вместо разни отверки. Стъклото пада точно на 2-та минута, без никакви затопляници, духалки, и каквито и да е подобни
ето и картинката.
без разпорките, те са само за хора без работа. Изработва се от най-обикновена ламарина 3-4мм, за да може да си направи резба винта който регулира и да е стабилно. Няма стругари, няма никакви сложни инструменти. Едно парченце ламарина изкривено и навита резба със самонарезен винт, и два среза с ножовката, за да не се усукват
http://images24.snimka.bg/005399521.jpg
http://images24.snimka.bg/005391597.jpg

fosil
18-03-2008, 09:08
Мерси много колега ще си ги направя по твоя начин и ще имам 2 комплекта или ще продам единия :) за сега ще седят.

Yon
18-03-2008, 09:09
:offtopic:

....питах дали има някъде в София рефлектори да си купя.
:shock:

Здравейте момчета ако може да помогнете 2 ми фара рефлектори мисля се казват на alfa 146 boxer са счупени от където се нагласят с шестограм по 2 на фар са едни пласмасови джажи тук в Бургас няма никъде всяка седмица пътувам до София ако може да ми дадете адрес къде мога да си ги закупя....

Да виждате запетайка някъде ???
Казаха ти го колеги по-горе или бъркам? Не се сърди не е критика но така неможе да се вникне в темата ти :wink:
:big_whoops:

fosil
18-03-2008, 14:08
:handshake: може и да си прав Yon.Клавиатурата ми беше скапана,вече съм с нова ;) и с нови фарове.