PDA

View Full Version : Помощ за едно панелче от Ламинат

phoenix
14-03-2008, 16:26
Колеги, днес приключих с ремонта на новия ни офис, НО...винаги има едно но :? .
Оказа се, че са ми криви сметките и ламината не стигна точно с една плоскост. Та въпроса ми е дали има тук някой който да удари едно рамо. Ламината го купувах от Бриколаж, и за съжаление беше последния. В смисъл купих всичките останали 5 пакета, като видях че точно 1 панелка липсва, но по мой сметки и без нея щеше да стигне, но явно съм сгрешил :mrgreen: . Просто ако стената беше под прав ъгъл, щеше да е точно, дори да имам 2 плоскости излишък, но.....
Та ще кача няколко снимки, и ако някой може да ме уреди да си купя една плоскост ще съм ви много благодарен.
http://images24.snimka.bg/005371439.jpg
http://images24.snimka.bg/005371432.jpg
http://images24.snimka.bg/005371431.jpg

Galeano
14-03-2008, 16:38
Търси по магазините.. не може да няма нещо сходно може и същия да го намериш някъде

lyuli
14-03-2008, 18:31
понякога разпродават остатъци - пробвай в Практис, etc.

BillyBoy`
14-03-2008, 21:35
друг път като слагаш ламинат смятаи винаги поне квадрат отгоре за да нямаш такива главоболия съвет от бивш ламинатаджия :wink: между другото первазите какви са пластмасови или дървени че не се вижда достатъчно добре на снимката :?: по магазините във твоя град все трябва да има някоя останала дъска :wink:

BillyBoy`
14-03-2008, 21:42
това някакъв преход ли е на първата снимка не мога да разбера :?:гледам на по тъмната дъска от едната страна сте орязали перото маи а от другата страна се вижда как е наръфано горното покритие не е много добре отрязано :wink: мали какъв съм кусурлия извинявам се колега професионален навик останал у мен от преди 4 години :D

phoenix
14-03-2008, 21:46
еми така се получи, че взех последните 5 пакета.като ако бяха прави ъглите щеше да ми остане малко повече от половин квадрат, даже близо един, но с правенето на ъгъла заминаха 2 плоскости, и страната стана по-голяма....абе знам аз как да го смятам, още повече, че дори така да е щеше да ми дойде един пакет в повече. Просто от единия пакет липсваше една плоскост. А иначе мястото се вижда на последната снимка в горен ляв ъгъл. Первазите ще са пластмасови.
Уф, утре ще пообиколя и дори да не намеря, ще пригодя останалото за да завърша ъгъла, и после ще сложа една ваза и готово :D :D :D :D

phoenix
14-03-2008, 21:48
това някакъв преход ли е на първата снимка не мога да разбера :?:гледам на по тъмната дъска от едната страна сте орязали перото маи а от другата страна се вижда как е наръфано горното покритие не е много добре отрязано :wink: мали какъв съм кусурлия извинявам се колега професионален навик останал у мен от преди 4 години :D
това е остатък, и ще го мъкна по магазините, а съм го сложил на една стара плоскост да го снимам в двора :):):), ще ти покажа аз как съм оправил всички ръбчета, направо няма да повярваш :D
п.п.
и аз съм голям махналия и перфекционист на малките детайли
и ако имаш време ето и един линк:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... =1&photo=1 (http://www.snimka.bg/album.php?album_id=223682&view=1&photo=1)
ей го офиса в първоначалния си вид, направил съм всичко сам:
шпакловане, ремонт на ел. системата(това ми е по специалността :)), боядисване, отстраняване на дограма, подмазване и изправяне на всичко около новата, нареждане на ламината, обличане на вратите с ламарини и фолио, смяна на бравите и шилдовете, както и изработване на всички мебели които се виждат(без столовете :))

BillyBoy`
14-03-2008, 22:23
това да почнеш от нулата както виждам и да го доведеш във вида които виждам се искат умения зя жалост аз успях да усвоя само как се слага ламината така ако ми кажеш на тая снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=223682&photo=46 на самата врата първия ред ламинат цяла плоскост ли си сложил която е изрязана според касата на вратата или си снаждал със парче ламинат?иначе много добре си се справил иначе за пластмасовите первази добър избор :?:

kris11
14-03-2008, 23:26
@phoenix Провери в "Акрол" до комина над КАТ. Продават и само по 1 дъска. Само да оцелиш цвят, дебелина и вид на сглобка.

Ако е крайна дъска може да я залепиш с монтажно лепило /има магазин наблизо до вас /.

PS Преди около 2 седмици 1 неизмита Алфа много ми се пречкаше докато правих обратен завой , ама после и отзад пак ми пречеше да наместя "Комбинатора" :D Чудех се дали да не направя паркиране на заден ход ала от филна "Кобра" :D :))

kris11
17-03-2008, 20:35
@phoenix Провери в "Акрол" до комина над КАТ. Продават и само по 1 дъска. Само да оцелиш цвят, дебелина и вид на сглобка.

Ако е крайна дъска може да я залепиш с монтажно лепило /има магазин наблизо до вас /.

PS Преди около 2 седмици 1 неизмита Алфа много ми се пречкаше докато правих обратен завой , ама после и отзад пак ми пречеше да наместя "Комбинатора" :D Чудех се дали да не направя паркиране на заден ход ала от филна "Кобра" :D :))

Сетих се - може да провериш и в склада на "Лиа" в двора на "Терснаб"

phoenix
17-03-2008, 22:05
Мерси колеги, утре, сигурно ще пообиколя, но дори и да намеря, имам остатък макар и минимален и ще сглобя парчетата които останаха. Както сте видели съм от те измекяри дето сичко могат, та ако не намеря цяло парче, ще направя нутове и ще залепя няколко парченца, да оформя ъгъла. Гаранция, че никой няма да разбере че не е оригиналната сглобка :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: , и пак да повторя, в центъра сме, ако на някой му се допие кафе, да мине ние черпим :D

phoenix
17-03-2008, 22:11
Мерси колеги, утре, сигурно ще пообиколя, но дори и да намеря, имам остатък макар и минимален и ще сглобя парчетата които останаха. Както сте видели съм от те измекяри дето сичко могат, та ако не намеря цяло парче, ще направя нутове и ще залепя няколко парченца, да оформя ъгъла. Гаранция, че никой няма да разбере че не е оригиналната сглобка :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: , и пак да повторя, в центъра сме, ако на някой му се допие кафе, да мине ние черпим :D

.....Ако е крайна дъска може да я залепиш с монтажно лепило /има магазин наблизо до вас /.

PS Преди около 2 седмици 1 неизмита Алфа много ми се пречкаше докато правих обратен завой , ама после и отзад пак ми пречеше да наместя "Комбинатора" :D Чудех се дали да не направя паркиране на заден ход ала от филна "Кобра" :D :)

Сетих се - може да провериш и в склада на "Лиа" в двора на "Терснаб"
къде е склада на Лиа, и защо аз не съм разбрал кога съм ти се пречкал, че нали знаеш че нашата алфета не кара бавно, а лети ниско, и скоро намери време да направиш едно специално паркиране и заповядай в офиса, може пък и Виски да намрим.....

kris11
19-03-2008, 20:51
Склада на "Лиа"е в бившия "Терснаб" сега по новому "Варна Комерс"

И Алфата ми се пречкаше пред вас :wink: Карах на Горо едни мебели. даже свирнах , ама никакъв нишан нямаше.

kris11
19-03-2008, 21:01
Склада на "Лиа"е в бившия "Терснаб" сега по новому "Варна Комерс"

И Алфата ми се пречкаше пред вас :wink: Карах на Горо едни мебели. даже свирнах , ама никакъв нишан нямаше.

piqnica
19-03-2008, 22:56
Ако не си си намерил утре ще ти покажа на снимка един ламинат.Остана ни в изобилие.
Мисля, че е доста сходен с твоя цвят...
Edit: ти пък не си от София..