View Full Version : Проблем- колата не набира, не ускорява добре
От няколко дена имам чувството че колата не набира въобще- на 1,2 и 3 при повече газ не се усеща почти никаква тяга, ускорението е мудно и понякога като че ли се усеща леко придърпване към 3000 оборота. Като цяло усещам колата тромава, все едно няма мощност. Предположение какво може да е.
А нормално ли се форсира??Провери дали сички цилиндри ти работят??Звука променил ли се е ?
ами звука май не се е променил, не съм забелязал разлика при форсиране. малко повече боботи като дам газ, но наближава време за смяна на филтъра. Иначе бях на диагностика преди 2 седмици и не излезе нищо
Така нищо немога да ти кажа съжалявам..Смени си филтера и после пак на диагностика :wink:
galinves71
16-03-2008, 07:30
и от мен съединител :frown:
Mind_Control
16-03-2008, 12:17
съединител?
На каква база казваш съединител? :roll: ако е съединител ще вдига оборотите без да набира, а такова нещо не е казано да става..
съединител?
На каква база казваш съединител? :roll: ако е съединител ще вдига оборотите без да набира, а такова нещо не е казано да става..
Човека е казал... "на 1,2 и 3 при повече газ ..." това според теб не е ли вдигане на обороти без да набира...така че е напълно възможно да е съединител...
Mind_Control
16-03-2008, 13:14
съединител?
Човека е казал... "на 1,2 и 3 при повече газ ..." това според теб не е ли вдигане на обороти без да набира...така че е напълно възможно да е съединител...
Ами според мен не, защото щеше да му направи впечатление, че вдига оборотите, а не набира, но тъй като на него такова впечатление не му е направило и не го е споменал- то следва, че не е съединител.. А то при по малко газ така или иначе няма да тръгне да набира...
thecleaner
16-03-2008, 15:44
А според мене е дебитомер над 600 лв е оригиналния . Най лесно и неточно е да извадиш буксата на дебитомера докато колата работи ако няма никаква разлика проблем :!: :!: :!: А помеждодругото изхвърли ли катализатора ако не си мини през някои ауспухджия (стана яка дума) да го види :wink: :wink: :wink:
катализатора стои още, а мисля че не е дебитомер, щото преди 2 седмици бях при Бобо на диагностика и нямаше проблем с него, пък и разхода не се е вдигнал. Най-вероятно е съединител
thecleaner
16-03-2008, 18:08
по добре е да отидеш пак при Бобо защото май не можеш да обясниш правилно какъв е проблема . В крайна сметка двигателя ли не може да се изфорсира или вдига обороти без да ускорява добре колата. Ако е съединител на висока предавка 4-5 та подаваш рязко газ и усещаш дали буксува.
явно е съединител, защото сега обърнах внимание че оборотите се вдигат а скороста не. Най-вече на първа и на втора. Оборотите се катерят нагоре а скороста се вдига съвсем малко. Но от друга страна няма тресене при тръгване, не е станал по твърд педала и не отделя по високо от преди....
явно е съединител, защото сега обърнах внимание че оборотите се вдигат а скороста не. Най-вече на първа и на втора. Оборотите се катерят нагоре а скороста се вдига съвсем малко. Но от друга страна няма тресене при тръгване, не е станал по твърд педала и не отделя по високо от преди....
Можеш ли да тръгнеш от място на 5-та ?
Mind_Control
22-03-2008, 00:35
Можеш ли да тръгнеш от място на 5-та ?
по добре пробвай да дръпнеш ръчнада и дай на 2-ра, ако колата изгасне докато се опитваш да тръгнеш е добре, ако не изгасне след като си пуснал съединителя е за смяна..
Ами пробвал съм на 2 и на 3 да тръгна, на 3-та с много малко газ и колата си гасне.
от дебитомера се спъва яко колата ама не е както ти викаш :) като се преебва дебитомера набира бавно по натам почва да неможе да мине 3-4 хиляди оборота просто искарай буксата на дебитомера и направи 1 кръгче ако е от него ще разбереш