Log in

View Full Version : Alfa Romeo 164 Покупка

niko_iotov
17-03-2008, 01:45
Здравейте на всички от форума :)
Мисля да си купувам тази седмица Alfa Romeo 164 150 к.с. 1996г.
Искам да ме насочите какво главно да огледам и да тествам по нея при огледа.Кои са слабите и места ,на които да наблегна?!
Всички ми казват,че се чупят много,но аз твърдо съм решил да стана собственик на тая Alfa :)
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

icedoc
17-03-2008, 11:06
глупости , изобщо не се чупят много ! на 164 наи добрият мотор според мен е 2.0 twinspark ~150 коня

Boby
17-03-2008, 13:29
Има изписанио десетки теми по този въпрос.Пусни едно търсене и разгледай старите теми.Ако има нещо питай.

niko_iotov
17-03-2008, 16:49
Начи във форума много теми прочетох,но исках някои да даде точно мнение :)
Един днес ми каза,че се чупели често и като се счупят те "връщат в първи клас"
Ама тука като казвате че не се чупят толко лесно начи знаете :)
Бензинка е за 2700 изгодно ли е според вас ?

MiRaCuLiX
17-03-2008, 17:04
Твърде изгодно дори съмнително все пак говорим за кола 1996 с много екстри а не 1991 със затъмнени стъкла .. трябва сериозно да проучиш автомобила за да не се върнеш в "1ви клас"

Speeder
17-03-2008, 19:46
Начи във форума много теми прочетох,но исках някои да даде точно мнение :)
Един днес ми каза,че се чупели често и като се счупят те "връщат в първи клас"
Ама тука като казвате че не се чупят толко лесно начи знаете :)
Бензинка е за 2700 изгодно ли е според вас ?
Ако напишеш от кой град си, колегите ще ти кажат къде да я закараш на диагностика. Там вече ще се види кое и е за смяна. Успех!

zagato-1
18-03-2008, 20:35
alfa romeo 164 e eдин много специфичен и много емблематичен автомобил съчетал в себе си невероятна здравина невероятна визия невероятен комфорт на шофиране, автомобил който няма как да остане незабелязан...просто той е флагманът на марката а най оптималният вариант откъм двигател лично за мен си остава 2.0 ts особенно варианта без ланда сонда /много икономичен/ имам в предвид и като гориво и въобще като поддръжка . един съвет не купувай с газова уретба или пък да слагаш в подледствие ако пък си истински почитател на марката препоръчвам 3.0 шест цилиндъра но от тях трудно ще намериш в българия /имам в предвид изгодно / и да е горе долу запазена

iv4oto_77@abv.bg
18-03-2008, 22:34
относно алфите особено 164 са невероятни наистина . разхода на гориво е като на голф 1,8 mi а возията и конфорта и много други неща са много над ! Относно колко често се чупи -зависи как е потдържана и как ще я потдържаш , но като цяло е мн. здрава -но ти си решаваш / аз реших АЛФА и не збърках :D

Wishmaster
19-03-2008, 12:10
Колега от каде си и търсиш ли си още 164-ка??

madboy
20-03-2008, 00:11
Искам да ме насочите какво главно да огледам и да тествам по нея при огледа.Кои са слабите и места ,на които да наблегна?!
Всички ми казват,че се чупят много,но аз твърдо съм решил да стана собственик на тая Alfa :)
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! За да не се повтарям, Ако разрешите колеги ще дам моето скромно мнение . ПОСЛЕДНАТА ИСТИНСКА АЛФА РОМЕО , подцинковано и мн.добре обезшумено купе ,перфектно окачване ,независимо от съвместната разработка с SAAB,FIAT ,LANCIA , конструкторите на АЛФА запазват наклонените напред МАКФЕРСОНИ взаимствани от АЛФА33 който запазват динамиката в окачването на АЛФА ,дизайна -ПИНИНФАРИНА ,думите са излишни ,вътрешен комфорт -НЕВЕРОЯТЕН , много екстри - за малко пари -ДВИГАТЕЛИ - ИСТИНСКИ МОТОРИ НА АЛФА РОМЕО !!!

Boby
20-03-2008, 17:50
Е освен да изкажа и аз мнение. :roll:

Преди 21 години е била страшна кола.Дори и в момента предлага повече удобство,комфорт и сигурност при шофиране от някои коли 2003-5г.
Добра возия има само с оригиналното окачване и амортисьори.Всичко което е оригинално сложено е много качествено и здраво.Всичко което е по магазините е боклук!Смениш ли нещо ставаш абонат на някой магазин за части.Частите не са скъпи поне повечето.Трябва много да внимаваш при покупката.Никакви течове,тропания,ръжди,външни и вътрешни забележки и проблеми с мотора :!:
Със сигурност ще се кефиш докато я караш,НО купиш ли я знай,че или си остава вечно твоя или ще я продадеш за мизерни пари и няма да си избиеш и половината от вложеното в нея.Другото което е,дори и 98г. да е колата си е 87г. разработка.
Та като цяло:добра кола е,хубава,здрава,здрави и икономични двигатели,пъргава,много екстри за малко пари,но е стара. :roll:

Успех! :th_up:

madboy
20-03-2008, 21:16
За изстинските модели няма СТАРА АЛФА РОМЕО -колкото е по стара толкова е по уникална !!!! :D :D :D

martzaro
20-03-2008, 23:32
Мадбой е абсолютно прав съдейки по мойто зверче, което между впрочем се ПРОДАВА!!! :shock: :shock: :shock:

Boby
21-03-2008, 21:53
За изстинските модели няма СТАРА АЛФА РОМЕО -колкото е по стара толкова е по уникална !!!! :D :D :D

Съгласен съм :D но и повече проблеми създава,като всяка кола. :roll:

madboy
23-03-2008, 23:06

Съгласен съм :D но и повече проблеми създава,като всяка кола. :roll:ДА, колега и аз съм сгласен с теб но има и друга истина и тя се знае навсякъде по света ИЗСТИНСКИТИ АЛФА РОМЕО СА ТЕЗИ КОИТО СА СЪЗДАДЕНИ САМОСТОЯТЕЛНО ОТ АЛФА ,независимо че тук там някой е помогнал или е работено в екип ПРИ разработките .ЛОШОТО Е ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ АВТОМОБИЛИ ГИ РАЗБИРАТ ЕДНА ШЕПА ХОРА И ОТ ТАМ ИДВА ПРОБЛЕМА , не навременно обслужване и поддръжка и после само ядове !!!АВТОМОБИЛИТЕ КОЙТО НИЕ ПОДДЪРЖАМЕ И НЕ ОБИКАЛЯТ ВСИЧКИ СЕРВИЗИ В Б.Г.са в добро техническо състояние и не тормозят собственниците си :D :D :D

MiRaCuLiX
24-03-2008, 06:16
Опасен си :)

morkoviani
09-04-2008, 12:48
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

madboy
10-04-2008, 02:46
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!Колега ,АЗ имам 4 АЛФИ и всичките се чупят и знаеш ли защо защото това е машина и когато не се поддържа се чупи , но когато се спазва необходимото обслужване , автомобилът е много по здрав от НЯКОЙ други НАРОДНИ МАРКИ (справка мойте АЛФИ -МНОГО -ГАЗ и не се трошат и при най звярската експлотация стига навреме да са обслужени поддържани , , и много приятно ще те изненада , това с което разполагаш Е АЛФА РОМЕО и ти пожелавам УСПЕХ :D :D :D

ilarion7777
26-05-2008, 20:05
И АЗ СЕ ЗДОБИХ НА СКОРО С 1 КРАСАВИЦА 164 2.0 T.SP И САМ АДСКИ ДОВОЛЕН ИМА СИ СИЧКО КОГА,КЛИМА ЕЛ.ПАКЕТ ЛЯТА ЯНТА 15 А И ВОЗИ МНОГО ЯКО И Е ВЗЕХ САМО ЗА 2000 ЛЕВА

anastas111
24-06-2008, 15:23
DAI DA TI PRODAM MOQTA NEEE BENZIN AMA E 164 TD ;]

ilarion7777
24-06-2008, 16:50
не благодаря ще зимам 166 ся моита е пазарих тая сутрин за 4500

Hateyouall
06-07-2008, 14:40
prodavam 164 obslujena v mnogo dobro sustoqnie ot pld sum mnogo sum dovolen ot neq 2.0 156 hp vsi4ki ekstri kakto e normalno za tozi klas avtomobil no sega sum se naso4il kum 166 ta ako nqkoi se interesuva ot pld sum pi6ete mi na e-mail-a ako ima zainteresovani
:twisted:

Sunny
08-07-2008, 20:50
prodavam 164 obslujena v mnogo dobro sustoqnie ot pld sum mnogo sum dovolen ot neq 2.0 156 hp vsi4ki ekstri kakto e normalno za tozi klas avtomobil no sega sum se naso4il kum 166 ta ako nqkoi se interesuva ot pld sum pi6ete mi na e-mail-a ako ima zainteresovani
:twisted:

1.Това си е обява за продажба и си е за раздел Продава
2.Пиши на кирилица или ползвай конвертора
3. Някой мародеро ми се струва ще те скастри повечко ;)
Поздрави