View Full Version : Алфа 146 1.6 16V TWiN SPARK ?
Моля за малко инфо за този мотор на Алфа 146 1.6 16V TWiN SPARK,колко коня е и добра ли е точно тази модификация :idea:
мисля 4е ще ти кажат да търсиш в търсачката, но все пак по въпроса - 120PS/118 HP(мисля 4е се мерят по разли4ен на4ин конете и затова някъде я пишат 120, другаде 118, а на трети места 119, ако греша моля да бъда поправен), ако намериш по-големите мотори е по-добре, но за съжаление рядко се срещат
cvetelin
17-03-2008, 21:00
чак пък рядко ... :shock:
galinves71
17-03-2008, 21:06
Моля за малко инфо за този мотор на Алфа 146 1.6 16V TWiN SPARK,колко коня е и добра ли е точно тази модификация :idea:колега 88kw 120 уфкс ле,лдь ;р :lol: :lol:
galinves71
17-03-2008, 21:08
Моля за малко инфо за този мотор на Алфа 146 1.6 16V TWiN SPARK,колко коня е и добра ли е точно тази модификация :idea:1kw се умножава по 1.355 и получаваш конските сили.
Аз пък за пръв път чувам за малак и голям мотор на 1.6 туин спарк :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
galinves71
17-03-2008, 21:31
Аз пък за пръв път чувам за малак и голям мотор на 1.6 туин спарк :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:какво имаш в предвид?
Еми виж какво е написал колегата momo81,че имало различни 1.6 туин спаркове и големите мотори трудно се намират или говори за 1.8 или 2.0 ? И аз немога да разбера какво точно иска да каже но ако говори за различни мотори на 1.6 туин спарк аз поне несам чувал да има такива ... :roll:
Моля за малко инфо за този мотор на Алфа 146 1.6 16V TWiN SPARK,колко коня е и добра ли е точно тази модификация :idea:
идеален си е, само с чип и филтър постигаш почти 2.0 перформанс.... а и по леко се кара
идеален си е, само с чип и филтър постигаш почти 2.0 перформанс.... а и по леко се кара
Да бе да :twisted: :twisted: :twisted:
Мъро,Нено ще те дръпне ли пробвали ли сте се ? :wink:
Аз пък за пръв път чувам за малак и голям мотор на 1.6 туин спарк :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
колега имах предвид по-голяма кубатура, 1.8 или 2.0, не 4е 1.6 има голям и малък мотор, може да не съм с еизразил правилно :wink:
Има 2 мотора 1.6 С ама на 147 :D
Серго_66
18-03-2008, 23:16
Привет на всички първо,и сега към въпроса ми.Харесах си една Алфа 146 2,0 16v,та въпроса ми е може ли някои да ми каже нещо повече за тези коли тъй като ще ми е първата изобщо.Ще съм ви много благодарен,защото наистина ми хареса колата а почти всеки който питам ми казва,че Алфата не е кола.Благодаря ви предварително :)
Привет на всички първо,и сега към въпроса ми.Харесах си една Алфа 146 2,0 16v,та въпроса ми е може ли някои да ми каже нещо повече за тези коли тъй като ще ми е първата изобщо.Ще съм ви много благодарен,защото наистина ми хареса колата а почти всеки който питам ми казва,че Алфата не е кола.Благодаря ви предварително :)
Надали е удачен избор за първа кола. Многос потдръжка и многос вървеж - мож се утрепа некаде :wink:
Серго_66
19-03-2008, 00:19
Ще си я гледам разбира се,мен ми интересува нещо по-подробно да ми каже някой за Алфите,казват че горят много не са издържливи и некви такива.Общо взето това ме интересува.
Да ти кажа на кратко.. Неса икономични като ги настъпиш си лапат доволно,пъргави са сравнително,доставят голямо удоволсвтие от карането според мен алфите са висок клас автомобили на достъпни цени,комфортни са ,потдръжката не е ефтина но ако си я караш нормално проблеми няма да имаш!Ако я караш като мене и други съфорумци не всички даже бих казал еденични бройки ще я правиш доста често и ще работиш само за нея :lol:
И още нещо да попитам,въпреки че не открих данни за 146 с такъв мотор, 1.5 ТС има ли 145/146 с такъв мотор :?:
.... почти всеки който питам ми казва,че Алфата не е кола.Благодаря ви предварително :)
да прави са - Алфа не е просто кола, а наслада, страст, агресивност, комфорт и красота разбира се :wink:
Ще си я гледам разбира се,мен ми интересува нещо по-подробно да ми каже някой за Алфите,казват че горят много не са издържливи и некви такива.Общо взето това ме интересува.
Еми горят си доста, някъде четох че разхода по книжка им е към 11 което мене мноо ме учуди. Но при нормално каране без мноо юркане може и на 10 да падне - а сюркането и 16/17. Лично аз все си казвам, че ще я карам моята "нежно",но това почти е невъзможно, самата кола си те преразполага да я настъпваш :lol:
Еми горят си доста, някъде четох че разхода по книжка им е към 11 което мене мноо ме учуди. Но при нормално каране без мноо юркане може и на 10 да падне - а сюркането и 16/17. Лично аз все си казвам, че ще я карам моята "нежно",но това почти е невъзможно, самата кола си те преразполага да я настъпваш :lol:
Прав сте колега, аз книжката я имам и 11 е разхода за градско, за извън градско дават около 7, а смесен 8-9, а аз след като смених сондата докарвам разхода по книжка, без много юркане, ама не и като баба, разбира се (умерено юркане, където е необходимо).
Та последен въпрос, 1.4 Боксер или 1.6 16V ТС ,че още се двуума между двете :?:
Колеген, незнам. моята е ТS но като чета из форума май излиза че Боксера е по здрав :oops: Иначе аз от моят ТS съм доволен, като махнем разхода но тръпката си е тръпка
Още като влезнеш в www.Alfaromeo-bg.com (http://www.Alfaromeo-bg.com) първата страница и можеш да видиш кой модел с какви двигатели разполага.Незнам ти каде си проверявал и търсил. :wink:
Bezdelnik_
19-03-2008, 14:31
Значи решил съм да си взема по-малкия двигател 1.4 TS. А гледам тука питат за подръжката което мноо не ме засяга шото продавам авточасти, а повече ме интересува дали някой знае колко гори?
Bezdelnik_
19-03-2008, 14:34
Колеген, незнам. моята е ТS но като чета из форума май излиза че Боксера е по здрав :oops: Иначе аз от моят ТS съм доволен, като махнем разхода но тръпката си е тръпка Приятел питай няко монтьор със по-голям стаж да ти каже кой е по-добрия двигател.
galinves71
19-03-2008, 17:13
Еми горят си доста, някъде четох че разхода по книжка им е към 11 което мене мноо ме учуди. Но при нормално каране без мноо юркане може и на 10 да падне - а сюркането и 16/17. Лично аз все си казвам, че ще я карам моята "нежно",но това почти е невъзможно, самата кола си те преразполага да я настъпваш :lol:по-по-надоло
svetlinst
19-03-2008, 18:39
При здрава кола и спокойно каране разхода не е много висок - извинградско 6 л. , градско 8-9 (в Кюстендил) . Карам с V-Power и мисля че разхода е по-малък отколкото с обикновен(може и да си въобазявам).
Та последен въпрос, 1.4 Боксер или 1.6 16V ТС ,че още се двуума между двете :?:
Вземи си 1.6, най-малкото, защото ТС трябва да е по-нова година от боксера, а нали знаеш, че и годинките са от значение, а и требе да върви повече, все пак е 120 коня:)
И още нещо да попитам,въпреки че не открих данни за 146 с такъв мотор, 1.5 ТС има ли 145/146 с такъв мотор :?:
Нема такъв мотор колега, сигурно имат предвид 1.6, то се води 1.598 или нещо подобно :wink:
дам 1.4 1.6 1.8 2.0 са моторите на тс-то доколкото знам :)