PDA

View Full Version : изменението в закона за паркирането на тротоарите

maggy
17-03-2008, 22:28
Не издържам вече, сега пък трябвало да се паркира на 2 метра отстояние от сграда, което е невъзможно, защото поне в центъра няма толкова широки тротоари. Направиха цяла София синя зона, а пък сега и тази глупост!!! Аз лично живея в центъра и няма да ви казвам по колко време обикалям за да се паркирам, а сега и с това паркоместата стават на половина. Да направят някакви големи паркинги и тогава да забраняват това и онова. Явно вече ще си хващам под ръчичка колата и ще си я качвам до 6-тия етаж!!! Дайте да оформим едно гражданско неподчинение. :evil: :evil: :evil:

MrX
17-03-2008, 22:40
...........до 6-тия етаж!!! :evil: :evil: :evil:

сега остава и номера на блока да кажеш :wink:

pent
17-03-2008, 22:45
ммм викаш, по-добре е да няма къде да се минава а? и после защо пешаходците ходят по улицата :lol:

maggy
17-03-2008, 22:48
...........до 6-тия етаж!!! :evil: :evil: :evil:

сега остава и номера на блока да кажеш :wink: никак не ми е смешно, направо съм бясна, теб може да не те интересува, ама като дойдеш в центъра да си вършиш някаква работа или пазаруваш, лошо ще ти стане, докато се паркираш!!!

търтей
17-03-2008, 22:48
шъ земе такси

maggy
17-03-2008, 22:53
на повечето пряки само единия тротоар е зает от коли, а другия е свободен и на моята пряка е така :!: :!: :!:

Alexanderbb
17-03-2008, 22:54
Ей затова ни таковат управляващите. щото все ни насъскват един срещу друг и си гледат кефа. Вместо заедно пешеходци и шофьори да попитат Мухобойко и общината защо няма паркинги, защо се разрешава стройтелство на сради без паркоместа, защо няма свестен градски транспорт, ние сега ще почнем да се караме кой по-крив и накрая пак ще гризнем дървото. Защото на Московска пред общината служебния паркин пак си е баш на тротоара

търтей
17-03-2008, 22:57
щото има 3 милиона маймуни в софия
щото същите маймуни избраха гойко
и т.н.
затва ще е така

кое точно не е ясно?
кво се очаква да стане като градът управлява подобен елемент?
то и тройната коалиция дето управлява държавата са едни да не ги коментирам
аз нищо учудващо не виждам
нещата са закономерни
за съжаление

maggy
17-03-2008, 22:57
ок, явно да умираме в центъра, няма да срещна разбиране от вас. Само да ви кажа, че 80% от кореняниците софиянци живеят в центъра и заради някакви пришълци няма къде да се паркира.

BillyBoy`
17-03-2008, 23:10
ми да се махнат тия пришалци и тогава ше можеш да си паркираш където си искаш барабар със кореняците софиянци :wink: като не си доволна оплачи се на бате Боико :wink: така или иначе поне малко от малко трябва се спазват някои закони :D то и така сичко си кара през просото това да ти е проблема има много по сериозни проблеми както във нашата столица така и във цялата ни държава

pent
17-03-2008, 23:10
ае квото и да си говорим интереса клати феса, никой няма интерес да гради паркинги. колко пари ще спечели? по-скоро съществуващи паркинги се разрушават за сметка на нови офис центрове.

ей ги последните 2 примера който са точно около мен. единия е на бистрица и цар самуил, който вече е на дупка.... а другия е паркинга на КНСБ от към Алабин, който е на път.

AlfaRomeo
17-03-2008, 23:13
Ще почваш пеш да ходиш ;) И няма да ти трябва място да паркираш или с колелото ;) Маги без нерви бре млада си още :P

VFTI
17-03-2008, 23:15
ок, явно да умираме в центъра, няма да срещна разбиране от вас. Само да ви кажа, че 80% от кореняниците софиянци живеят в центъра и заради някакви пришълци няма къде да се паркира.

Аз те подркепям, ако от това ще ти стане по-добре :D Иначе мен никога не ми е пречело да заобикалям и провирам между колите, защото и аз зная колко е гадно да нямаш място да спреш... Тук искам да вметна една забележка, че повечето пешеходци са ТЪПИ ОВЦЕ. Аз лично когато ходя пеш, макар и рядко, винаги се съобразявам с шофьорите и гледам да ги улеснявам, а не в час пик където колите едвам мърат аз да пресичам на пешеходната пътека и допълнително да им скапвам и без това гадното движение.... :)

maggy
17-03-2008, 23:15
ми да се махнат тия пришалци и тогава ше можеш да си паркираш където си искаш барабар със кореняците софиянци :wink: като не си доволна оплачи се на бате Боико :wink: така или иначе поне малко от малко трябва се спазват някои закони :D то и така сичко си кара през просото това да ти е проблема има много по сериозни проблеми както във нашата столица така и във цялата ни държава ок, дай да си разменим местата за няколко дни, да видиш, колко е готино да обикаляш около един час, а сега сигурно около 2, за да можеш да си стигнеш до вкъщи.

BillyBoy`
17-03-2008, 23:27
няма проблеми ама не мисля че това е наи сериозния проблем на софиянции не мисля че трябва да се паркира по тротоарите както във софия така и по другите градове във българия все пак тротоарите са за ходене а не за паркиране на МПС-та :wink:

pent
17-03-2008, 23:36
да пресичам на пешеходната пътека и допълнително да им скапвам и без това гадното движение.... :)

е това ми е любимото и падам от смях като гледам как хорицата припкат пред неспиращите автмобили :D

дори по коледа с брат ми щяхме да шамарим един дето не спря на пешаходната пътека... ама то възпитанието си каза думата :lol:

morfius
18-03-2008, 00:30
Поредното стригане на уфтсътъ е на ход.
И тия пари ще потънат в нечии джобове, а паркоместа няма да има.
Щом ви е кеф поздравявайте се с бееееее...

sa6o_roman
18-03-2008, 01:13
нали знаете цаца ама риба.. кореняк софиянец ама шоп. Тва по повод тая тема, въпреки че тя не ме интересува и не изпитвам някаква дразга от това от каде съм и от каде е баба ми, и от каде е някой др.

Иначе немате си представа колко щеше да ми бъде кеф ако живеех в центъра, само защото мога да си перкам с колело или пеш, а не да паля бричката и да играя на живот и смърт по тези задръствания, изнервени шофери и т.н.

На запад (най-мн в Италия и Испания) хората са разбрали че колелото и мотопеда са най-добрите превозни средства. Въпроса е зимъска кво праим??

Тъпите бойко борисовци могат да си ходат вече, щото за тех паркинги има, ама за нас нема. В тая държава няма баланс. Закриват паркинги, за да строят офиси. От тях се печели повече, ама се усложняват някои проблеми нали. Абе ако им пукаше за гражданите.. И тая дума данъкоплатец... малиии нема такава пародия.

Трябва да вземем пример от южноафриканците, сещате ли се как са се "освободили" от апартайда? У нас е същото, само кадето обикновенните хора не сме маймуни а овце. Сеш се??? lack of brain cells!!

само да добавя, че на нас ни стига да си излеем гнева в някоя подобна тема и от утре пак сипваме бензин за 10лв грама, и пак си трошим колите по "европейските" ни пътища

абе като вица за дядото на митинг крещи "менструация, менструация!"
младеж го поправя: "не менструация, а революция."
дядото:"бе нема значение, важното кръв да се лее!" :lol:

оо последно.. и преди в закона пишеше, че паркирането трябва да става на не по-малко от 2 метра от сградата.

Бобби
18-03-2008, 08:18

Аз те подркепям, ако от това ще ти стане по-добре :D Иначе мен никога не ми е пречело да заобикалям и провирам между колите, защото и аз зная колко е гадно да нямаш място да спреш... Тук искам да вметна една забележка, че повечето пешеходци са ТЪПИ ОВЦЕ. Аз лично когато ходя пеш, макар и рядко, винаги се съобразявам с шофьорите и гледам да ги улеснявам, а не в час пик където колите едвам мърат аз да пресичам на пешеходната пътека и допълнително да им скапвам и без това гадното движение.... :)
На всякаде по Европа, гледат да улесняват пешеходците :!: :!: :!: .....а ти тръгна да улесняваш шоферите :?: :roll: :?: ....страно :screwy:

EvgeniiM
18-03-2008, 08:37
Маги нали се сещаш че първо гориме ние щото общината е най-близо и им е лесно на едно излизане да нащракат 1000 коли и нормата за деня е готова. Преди две години ги беше обхванала една мания и слагаха едни оранжеви листчета с инфо за глобата - пак 30 лева , та не е нищо ново . Истината е че трябва в идеален център да се паркира само по местоживеене тия дето работят през деня да си плащат на сините зони, ако не има изнася с колелата

fred
18-03-2008, 08:56

Не е вярно, че 80% ок кореняците живеят в центъра, защото аз самия съм роден и учил в центъра и почти никой от моите съученици, както и тези на брат ми и аз не живеем в центъра.
В центъра сега живеяг главно бабите и дядовците ни и новопристигнали от провинцията-със съответните суми.Много от апартаментите са дадени под наем за офиси и и.н,включително и нашия например, така че, имаш избор, а и в центъра аз лично никога не ползвам автомобил, защото е безмиселно.
Друге е въпроса че ББ от Банкя не прави нищо, избран от провинциалистите живеещи в София.

botsos
18-03-2008, 09:13
Според мен за да започне общината такава акция, трябва първо да осигури паркоместа (дали ще са паркинги или некви зони - няма значение). И вече след като отказваш да ползваш тях (щот са ти далеч например), тогава да ти хакнат една глоба. То на кво прилича тва - дай да изтръскаме хората, пък те да си паркират колите по покривите на сградите..... Тъпанари!

pent
18-03-2008, 09:30
лека по лека узряваме накъде отиват нещата.... факт е че софия вече не е онзи град в който спокойно можеше да живееш в идеален център. сега измерернията са други и е редно да последваме в примера на вече развитите столици където в центъра има основно офиси.

botsos
18-03-2008, 09:35
лека по лека узряваме накъде отиват нещата.... факт е че софия вече не е онзи град в който спокойно можеше да живееш в идеален център. сега измерернията са други и е редно да последваме в примера на вече развитите столици където в центъра има основно офиси.

Е то хуу офиси, ма хората с кво да ходят до тях?! А и е невъзможно това да стане. Ако ти работиш в офис в центъра (а живееш в Дружда 180 с кво ще ходиш до там.?! Или ако ползваш услугите на дадена фирам и трябва да паркираш някъде около нея - кво правим пак?! Решението е или паркинги (паркоместа) или да си прескачаме колите по тротоарите както до сега.....

vladu
18-03-2008, 09:46
http://sofia.bg/contact.asp

тук можете да залеете общината с жалбите и предложенията си ...

колкото повече пишете, толкова по-добре. поддържайте ги заети, щото като няят кво да правят измислят глупости ...

pent
18-03-2008, 09:55
Е то хуу офиси, ма хората с кво да ходят до тях?! А и е невъзможно това да стане. Ако ти работиш в офис в центъра (а живееш в Дружда 180 с кво ще ходиш до там.?! Или ако ползваш услугите на дадена фирам и трябва да паркираш някъде около нея - кво правим пак?! Решението е или паркинги (паркоместа) или да си прескачаме колите по тротоарите както до сега.....

ами има градски транспорт... стигането с него е песен

за паркиране има синя зона, друг е момента че е евтинка и е почти винаги пълна ;)

ама и ти си прав, някой друг под/надземен паркинг няма да е излишен :)

lyuli
18-03-2008, 10:01
това дето го предлаагате с колело да се ходи е доста романтична идея, защото ако тръгнеш верно да си вършиш работа с колело и се сблъскваш с дург проблем - къде да го оставиш докато си в банковия офис например. ТА нали веднага някои ще се намери с ония големите ножици и дори да е заключено ще го гепи. Та как тогава да се ходи с колелета? аз навремето имах такова желание, но не става......

а тази акция е поредното дране на софиянци. Аз съм си също кореняк от всякъде и живея в центъра и ще видим какво ще правим направо не ми се мисли.....

slav40
18-03-2008, 10:07
ти някога ползвали ли си така наречения "градски транспорт" ........
аз предпочитам да се изтъркалям в канал отколкото да се возя на тия "неща" то мизерия,то духа отвсякъде ,то смрад ,нервни бабички -те гледат накриво,чакайки да станеш ........... то се влачи автобуса ........... (студентски времена - минали преди 3 години) .Може да чакам час на светофара ,но с колата ще съм си -никъв транспорт няма да ползвам - мизерия е меко казано ....... :idea:
да допълня - "я съм си от "село" и съм горд с това :P се опитвам/имитирам да съм кОлтурен"
Сега да няма преброяване кой е кореняк и кой не е ,че не схванах ....

Speeder
18-03-2008, 10:12
Не разбрахте ли, че единственият начин да се решат много от проблемите на София (включително и паркирането + задръстванията) е да се развива провинцията?!?
Ако има препитание по селата и малките градчета хората няма да идват в София.
Толкова е елементарно, но е по-лесно да се заградят паркинги, да се пишат глоби, да се пускат паяците отколкото да се изграждат проекти и да се инвестира.
:dunno: :cry:

slav40
18-03-2008, 10:15
Не разбрахте ли, че единственият начин да се решат много от проблемите на София (включително и паркирането + задръстванията) е да се развива провинцията?!?
Ако има препитание по селата и малките градчета хората няма да идват в София.
Толкова е елементарно, но е по-лесно да се заградят паркинги, да се пишат глоби, да се пускат паяците отколкото да се изграждат проекти и да се инвестира.
:dunno: :cry:
има препитания и доходите са около 2-3 пъти повече там - ама жената неще - пуста любоФ

viki
18-03-2008, 10:35
Аз пък неискам да ми паркират по тротоаритеhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif
Остави,че по улиците е лудница ,ами и на тротоара трябва да заобикалям някакви си коли..айде нема нуждаhttp://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/566524.gifСлед като аз не се разхождам по платното и се съобразявам,ще се съобразят и с мен като съм пеша http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/52226.gif
айде -изяжте ма !http://place.forumotion.com/users/84/14/08/smiles/355437.gif

lgancho
18-03-2008, 11:12
Мисля, че темата нещо се разводни пак с обвинения един към друг и лични нападки. Защо така колеги?? Явно дори между нас самите, които сме обединени от общата страст към една и съща марка автомобили, има нетърпимост. Нека не се нападаме лично, а да помислим и за останалите потърпевши от неправилното ни паркиране.
Живеещите в центъра - ми те хората които живеят там имат ужасни проблеми с паркирането. Нямат изобщо места. На тях също не им е приятно, като паркират някъде далеч от вкъщи, да ходят по улицата, а не по тротоара и да се провират между колите на другите, обаче какво да се прави като не достигат местата. Като слезат от колата и те се превръщат в пешеходци в крайна сметка. Те не са слепи и много добре осъзнават проблема.
От друга гледна точка: хората не могат да ходят по тротоара. Дори по-пластичните, млади хора изпитват трудности когато ходят на безплатна йога всеки ден докато заобикалят колите :) Ами какво да правят майки с колички, или инвалиди, или възрастни хора. Та те се превръщат едва ли не в затворници вкъщи.

Целта на моето мнение е да накара всички да се поставят на мястото на другия засегнат от проблема с неправилното паркиране. В крайна сметка резултата от тези промени в закона, ще бъдат че ще има повече глобени хора, защото просто не виждам как ще се оправят нещата, ако не се осигурят нови гаражи, подземни и надземни.

morfius
18-03-2008, 11:23
Вие какво мислите, че аз искам да паркирам по тротоарите ли??? :shock:
Отново ставаме жертва на мероприятие в стил - разделяй и владей, сега ще е пешеходци с/у шофьори... а докато ние се ядем едни други, ще ни пребъркват по още един начин джобовете.
Същия похват беше използван с/у медиците, с/у учителите, с/у миньорите и т.н. - шибат ни по един и същи начин, прогледнете бре хора!
В продължение на 15 години проблема беше и е натикван под килима за да се запазят, че и завишат печалбите на новонароилите се строители на "съвременна София".
Кой има полза да няма изискване за адекватен брой паркоместа при откриване на нови обекти било жилищни, било административни, било търговски?!?
И как си я постига тая полза?
Кой има полза от нови приходи в бюджет който не се ползва по предназначение?

P.S. - овце се къпят като ги закараш на реката, хванеш първата за руното и я метнеш във водата - другите сами влизат след нея.

BatVas
18-03-2008, 11:26
Аз пък не ми пука - тия розовите бележки и преди са ми ги слагали по колата - изхвърлям ги и това е - то на бележката пише , че ако не я платя в общината дрън , дрън ще я дадат на Агенция за държавни взимания - да ама аз ги знам колко хора са и как ще тръгнат да се занимават с 10 000 глоби по 30 лева (събирането на една глоба ще им е по-скъпо оа сумата по нея) сега като ги дават на КАТ голям праз - кво като е със снимка (щом нямам скоба и паяк не ми пука - те ще се натрупат в КАТ 10 -50 хиляди снимки и кво.Досега като съм ги хвърлял няма никакви последствия - нито излизат в КАТ , нито излизат като задължение в общината (те нямат такава система да ги въвеждат електроно) Вадих си бележжка ,,че нямам задължения - нямаше проблем . Така че Мухобойко може да си прави ПиАр колкото иска . Иначе правилото за 2 метра го има отдавна :wink: Сега като го е казал Мухобойко да не мислите че колите ще изчезнат от тротоарите - съмнявам се.
Иначе по принцип не ходя с колата в центъра - ама тия бележки ми ги слагаха в Павлово (при условие че по Борис има и алея и тротоар , а на тротоара имаше място за пешеходците поне метър и половина.

VFTI
18-03-2008, 11:27
Най-лесното решение на паркирането в София е ХУБАВИЯ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ!

Ако има хубав градски транспорт всички ще го ползват и центъра няма да е претъпкан с коли. Въпорса е не само в мизерията в автобусите, ами и в невъзможността хората да влязат вътре. Еми как може сутрин вместо да пуснат 3-4 автобуса да карат всички хора да е тъпчат и то буквално по най-бруталния начин в един автобус? Еми аз ползвах няколко месеца 94 до центъра...Е няма такъв гъч... Всяка сутрин някой беше заклещен, премазан и прочие :!: И това е само един от примерите... Със всички останали автобуси е така в час пик! БЕЗОБРАЗИЕ!!!

(Защо автобуст 280 му е избрано това число? Много просто 2 ма слизат...80 се качват...)

Да оставим на страна разбитите автобуси. Аз лично няма да ми прече особенно да се движа в разбит автобус стига да има МЯСТО вътре и да стигна НАВРЕМЕ.

Другото. Ами нека общината да направи една глоба 50лв. за каране в БУС лентата... Да пуснта 5 катаджия на цариградско и какъв ще е ефекта? Ами ще има ужасно задръстване за колите, НО бус лентата ще е ПРАЗНА! И автобуса ще стигне 100000 пъти по-бързо и по график! Съответно АЗ като видя, че автобуса си се движи, а всички са затънали в едно брутално задръстване, АЗ следващия път няма да се кача в колата си, а ще се кача в автобуса, защото ще ме закара МНОГОООО по-бързо. Естествено това трябва да е съчетано и с допъпълнителни автобуси по линията.

Ето това смятам, че е най-реално осъществимото и ще има наистина огромен ефект.

BatVas
18-03-2008, 11:29
Аз пък не ми пука - тия розовите бележки и преди са ми ги слагали по колата - изхвърлям ги и това е - то на бележката пише , че ако не я платя в общината дрън , дрън ще я дадат на Агенция за държавни взимания - да ама аз ги знам колко хора са и как ще тръгнат да се занимават с 10 000 глоби по 30 лева (събирането на една глоба ще им е по-скъпо оа сумата по нея) сега като ги дават на КАТ голям праз - кво като е със снимка (щом нямам скоба и паяк не ми пука - те ще се натрупат в КАТ 10 -50 хиляди снимки и кво.Досега като съм ги хвърлял няма никакви последствия - нито излизат в КАТ , нито излизат като задължение в общината (те нямат такава система да ги въвеждат електроно) Вадих си бележжка ,,че нямам задължения - нямаше проблем . Така че Мухобойко може да си прави ПиАр колкото иска . Иначе правилото за 2 метра го има отдавна :wink: Сега като го е казал Мухобойко да не мислите че колите ще изчезнат от тротоарите - съмнявам се.
Иначе по принцип не ходя с колата в центъра - ама тия бележки ми ги слагаха в Павлово (при условие че по Борис има и алея и тротоар , а на тротоара имаше място за пешеходците поне метър и половина.

BatVas
18-03-2008, 11:29
OPS -двоен пост

П.П. Ако пък толкова се усъвършенства администрацията , че и това оправят - ще си платя глобата и ще му мисля другия път да рискувам ли :wink:

maggy
18-03-2008, 12:30
Маги нали се сещаш че първо гориме ние щото общината е най-близо и им е лесно на едно излизане да нащракат 1000 коли и нормата за деня е готова. Преди две години ги беше обхванала една мания и слагаха едни оранжеви листчета с инфо за глобата - пак 30 лева , та не е нищо ново . Истината е че трябва в идеален център да се паркира само по местоживеене тия дето работят през деня да си плащат на сините зони, ако не има изнася с колелата Аз съм за това или даже да има някакви такси за влизане в центъра, но по- скъпички :!:

slav40
18-03-2008, 15:46
Маги нали се сещаш че първо гориме ние щото общината е най-близо и им е лесно на едно излизане да нащракат 1000 коли и нормата за деня е готова. Преди две години ги беше обхванала една мания и слагаха едни оранжеви листчета с инфо за глобата - пак 30 лева , та не е нищо ново . Истината е че трябва в идеален център да се паркира само по местоживеене тия дето работят през деня да си плащат на сините зони, ако не има изнася с колелата Аз съм за това или даже да има някакви такси за влизане в центъра, но по- скъпички :!:
По тоя начин ще пострадат съседните квартали на центъра .......... и така докато не се наложи такса за влизане в София :idea:

Alexanderbb
18-03-2008, 17:09
По тоя начин ще пострадат съседните квартали на центъра .......... и така докато не се наложи такса за влизане в София :idea:

и така докато Българинът не разбере че ако не си защитава правата само ще го яздят

aav
18-03-2008, 17:14
Маги, ти си много лесна, давай да се сменим, около нас места за паркиране колкото искаш. Само че моя апартамент не струва 1мл. за разлика от твоя. Продаваш го и си купуваш половината Гелеменово барабар със стадиона. Може да паркираш Джъмбо джет.
Ти да не си мислиш, че имаш повече права в/у улиците и тротоарите. Такса за влизане в центъра? ОК и по-скъпа, ама за всички без изключение. Не може да имаш апартамент за милион лв. и да не можеш да си платиш 300лв. годишен абонамент за парко место. Така е там за където сме тръгнали.

maggy
18-03-2008, 17:32
Маги, ти си много лесна, давай да се сменим, около нас места за паркиране колкото искаш. Само че моя апартамент не струва 1мл. за разлика от твоя. Продаваш го и си купуваш половината Гелеменово барабар със стадиона. Може да паркираш Джъмбо джет.
Ти да не си мислиш, че имаш повече права в/у улиците и тротоарите. Такса за влизане в центъра? ОК и по-скъпа, ама за всички без изключение. Не може да имаш апартамент за милион лв. и да не можеш да си платиш 300лв. годишен абонамент за парко место. Така е там за където сме тръгнали. ти знаеш ли въобще колко струва един год. абонамент? 360, 370 лв на месец, може и повече но около тази цифра е...

EvgeniiM
18-03-2008, 17:33
Ти да не си мислиш, че имаш повече права в/у улиците и тротоарите. Такса за влизане в центъра? ОК и по-скъпа, ама за всички без изключение. Не може да имаш апартамент за милион лв. и да не можеш да си платиш 300лв. годишен абонамент за парко место. Така е там за където сме тръгнали.

май много телевизия гледаш , особено на некои келеши неделя сутрин

ShoxXx
18-03-2008, 18:20
Парво: Дека е туй место где за цела една календарна година абонамето за паркоместо е 300точки? Веднага сакам да платим, че и за догодина ке платим!

Вторе: Я па винаги има где да си турим колата, щото съм гъзар и спирам къде си искам, па там винаги е по-далече от сградата, начи сичко точно!

Трете: Колко повече се драпате тука, толко по-малко сакате да ебете депутатите, оти се разсейвате и се акате тука. Ходете със същио хъс да викат пред парламенто!

Четръто (с коет мислим да завърша): я сакам да питам:
Кога вдигнаха бензино продадохте ли колите и купихте ли малолитражки? - НЕ
Кога качиха винетките качихте ли се у БДЖ? - НЕ
Кога качиха таксите за паяко и скобите пускахте ли жалби? - НЕ
Кога качиха сички данъци викахте ли пред парламенто? - НЕ
Е па ся кога ке ви снимат колите със фотоси, ке напрайте ли нещо? - НЕ

Инач я съм кореняк софянец оти живеем баш у центъро и на центъро у центъро!

Blade
18-03-2008, 19:29
Парво: Дека е туй место где за цела една календарна година абонамето за паркоместо е 300точки? Веднага сакам да платим, че и за догодина ке платим!

Вторе: Я па винаги има где да си турим колата, щото съм гъзар и спирам къде си искам, па там винаги е по-далече от сградата, начи сичко точно!

Трете: Колко повече се драпате тука, толко по-малко сакате да ебете депутатите, оти се разсейвате и се акате тука. Ходете със същио хъс да викат пред парламенто!

Голем пост!!! :clap2: :bravo:

fred
18-03-2008, 22:55

Голем пост!!! :clap2: :bravo:

Това точки лева ли се има предвид или лихвоточки примерно? :lol:

Коки
18-03-2008, 23:06
... Само да ви кажа, че 80% от кореняниците софиянци живеят в центъра и заради някакви пришълци няма къде да се паркира.

Мнооо грубо.

Коки
18-03-2008, 23:29
....Направиха цяла София синя зона, а пък сега и тази глупост!!! Аз лично живея в центъра и няма да ви казвам по колко време обикалям за да се паркирам....

А на работа ходиш ли? Щото синята зона е до 18.30 - след това си паркираш където си искаш ;) Много по-трудно е за тези, които работят в центъра - големият ад е през деня.

П.П. Аз лично си продадох апартамента в центъра още преди години и си купих по-голям и по-хубав в Лозенец - нека ми е зле 8)

@lex
19-03-2008, 11:01

Един глас и от мен :clap2:

Lame_0ne
19-03-2008, 11:33
"Парво:| "абонамето" "паркоместо" "бензино" "паяко" "парламенто" "фотоси" "софянец" "центъро".

Няма такива думи в Българския език! С извинене, от къде произхождаш?

lyuli
19-03-2008, 11:39
"Парво:| "абонамето" "паркоместо" "бензино" "паяко" "парламенто" "фотоси" "софянец" "центъро".

Няма такива думи в Българския език! С извинене, от къде произхождаш?

то това е ирония......... ама кой да разбере

MrX
19-03-2008, 11:42
Ай стига ревали бе, кореняк-софианци били, място нямали, това не им харесвало, онова не им харесвало.Защо мислите,че само в София има такъв проблем и защо мислите. че все друг ви е виновен. "Такса за влизане в София" се изцепи някой, ако искате и визи може да пуснете, но си спомнете тези си мисли в петък като започнете да се изнизвате към родните си места във върволици насиращи цялото движение във всички посоки. Избрали сте си управниците ще си им сърбате попарата( глобите за паркиране)

alra
19-03-2008, 14:22
тези точно управници не сме си ги избрали ние и ТОЧНО НИЕ НЕ СЕ ИЗНАСЯМЕ през УИКЕИНДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Напротив, през уикенда са вижда кои са истинските софиянци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! едва ли ВИЕ от провинцията оставате в София през почивните дни! Та нали си ходите по родните места и следващия път по- по-лека с коментарите! :devil: :machinegunner:

Нали затова всяка сутрин и вечер има задръстване по пътя за ПЕРНИК! ТОЧНО ЗА ТОВА!!!!!!!!!!!!!

maggy
19-03-2008, 21:51
aз лично на никъде не се изнизвам, защото родното ми място е София и съм много щастлива като всички изчезнат събота и неделя!!!

ShoxXx
19-03-2008, 21:58
Сакате ли тогиз да си напрайм подфорум "Кореняк" и да псуеме сите селяндури?

AlfaRomeo
19-03-2008, 22:29
Вие откачихте,кореняци незнам си какво.Всички си живеете в София,и трябва да се справите с тоя проблем,по точно не вие ам управниците ви!То,че няма място да се паркира и се развалят паркинги е вярно,то при нас няма място пък камоли в СФ-ия неми се мисли...

търтей
19-03-2008, 22:36
е то в софия няма къде да се кара камо ли да се паркира

ама като кажа кой е виновен и тука ме обвиняват за идиот или шоп
(в софия шопи не е имало никога кореняци ма тва е друга бира)

но за съжаление (чмое и добреда се окаже кой ти казва) явно ще се следва примера на други мегаполиси с ограничения на колите в центъра

koolio
19-03-2008, 22:36
aз лично на никъде не се изнизвам, защото родното ми място е София и съм много щастлива като всички изчезнат събота и неделя!!!
Погледни от добрата страна тогава- ако нямаше толкова "селтици", "пришълци" и като искаш ги наричай, как щеше да изпиташ това щастие? :lol:

pent
23-03-2008, 22:57
Жителите на София, които живеят на улици маркирани с паркинг места "синя зона", ще паркират безплатно пред домовете си, съобщава днес вестник Стандарт.

Ще бъдат въведени специални стикери с чип карти, които ще се залепват на предното стъкло на автомобила. Те ще заменят ксерокопието на регистрацията на колата, което сега се поставя на видно място в нея.

Тази идея се обсъжда в общината, съобщи шефът на "Паркинги и гаражи" Николай Александров. Александров обясни пред "Стандарт", че чип картите ще съдържат само данни за фамилията на собственика, номера на колата и карта на карето, където е адресът на съответния шофьор. Няма да има друга лична информация, като ЕГН. (http://money.ibox.bg/news/id_923512215)

AlfaRomeo
23-03-2008, 23:26
Това ще стане пак някой далавера,само една кола от семейството.
Просто да замажат очите,на хората,че са направили нещо.

lyuli
27-03-2008, 14:43
ето хората как си решават проблема...................

http://www.dnes.bg/article.php?id=49428

"Пикасо" от "Буката" и неговият паркинг (виж видео)

От: Златко Желев
z.zhelev@dnes.bg
26.03.2008 16:44 92

В квартал „Буката“ в „Триадица“, на пъпа на София, столичанинът „Пикасо“ си направи частен паркинг.

Забил човекът двайсетина колчета в тротоара, оградил го... и готово.

Сега само той и джипът му имат правото да са върху него.

С катинар си отключва колчетата, с катинар си ги заключва. И даже имал право, КАТ му издали разрешение през юли миналата година, да загради тротоара, а не да го прегради, че и колата си да паркира.

Съседите му твърдят, че наляво и надясно парадира как е пръв другар на кмета Борисов.

През февруари читател на Dnes.bg ни изпрати снимката, която виждате на челната ни страница /направена през август 2007 г./, а ние отидохме и снимахме днес.

Гледай видеото!

pent
27-03-2008, 15:06
:shock: :shock: :shock:

какъв живот живея

Mind_Control
27-03-2008, 16:00
ми да се махнат тия пришалци и тогава ше можеш да си паркираш където си искаш барабар със кореняците софиянци :wink: като не си доволна оплачи се на бате Боико :wink: така или иначе поне малко от малко трябва се спазват някои закони :D то и така сичко си кара през просото това да ти е проблема има много по сериозни проблеми както във нашата столица така и във цялата ни държава ок, дай да си разменим местата за няколко дни, да видиш, колко е готино да обикаляш около един час, а сега сигурно около 2, за да можеш да си стигнеш до вкъщи.

Колко коли има вашето семейство само ще попитам аз?

Blade
28-03-2008, 00:33
:shock: :shock: :shock:

какъв живот живея

нали :D