Log in

View Full Version : За всички любители на автомобилния спорт!

kam_tod
18-03-2008, 15:49
http://www.vwracing-bg.com/vwracing.jpg

За подробности http://www.vwclub-bg.org/forum (раздел " VW Любителски Шампионат" )

или http://www.vwracing-bg.com

Класове (за драг и писта):

1. "Комар" - до 90к.с. (фабрични),. Без турбо и азот.
Разрешено е частично олекотяване (седалки и оборудване).
Разрешено е и използването на "специални" гуми.
Забранено е карането с резервни гуми тип "патерица".

1. "МАЛЪК" - до 115к.с. (фабрични),(+ТДИ 90к.с.). Без турбо и азот.

2. "Среден" - до 150к.с. (фабрични),(+TDI до 110к.с. + Polo G-40 сток). Без турбо и азот.

3. "Голям" - над 150к.с. (фабрични),(+ G-40++, G-60, 1.8T, TDI над 110к.с.). С турбо и азот....
Разрешено е частично или цялостно олекотяване.
Разрешено (почти задължително) е карането със "специални" гуми.

В АВТОМОБИЛА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОЖАРОГАСИТЕЛ!!!!

Изисквания към шофьора:
Използването на каска е задължително !!!
Използването на колан е задължително!!!
Да не е употребил алкохол!!! (дори и бира)

Легенда:
"Частично олекотяване" е: демонтиране на седалки (пр. дясна и задната) , прамахване на оборудването (резервна гума, крик, ключ за гуми).
"Цялостно олекотяване" е: частично + демонтаж на прозорци и орязване на купето, при което е задължително използването на "Клетка" (ролбари в купето).
"Фабрични" - означава не това което пише в талона, а това което се намира под предния капак на автомобила!

Изисквания към автомобила:
Пълен комплект стъкла (не плексиглас или....)
Здрави врати със заключващ механизъм + кори
Оригинални преден и заден капак (от ламарина)
Брони + основи
Да е на самоход (не с репатрак или платформа)
Автомобила трябва да е годен за движение по пътищата
Оценяване:
1 място - 10 точки
2 място - 8 точки
3 място - 5 точки
4 място - 2 точки
5 място - 1 точка

Такса за участие - 20 лв
Вход - 2 лв.

НАГРАДИ ЗА ПУБЛИКАТА !!!
ВСИЧКИ ЖЕЛАНИЯ ЗА СПОНСОРСТВО СА ДОБРЕ ДОШЛИ !

ne0
18-03-2008, 16:41
глей ко праят колегите... па ний ходим у гръдско.... на е тва сме ние ееее

Speeder
18-03-2008, 16:53
Браво на колегите!!! Ето това е организация.

RoMAN
18-03-2008, 17:46
Защо и ние не организираме нещо такова някой път?....Не че знам как става и какво е нужно....

ShoxXx
18-03-2008, 18:00
Защото форума е пълен с "рейсъри"...

Alfa User
18-03-2008, 18:30
Защото форума е пълен с "рейсъри"...

Ами тъкмо да си избият комплексите на писта, и да се видят къде са средностатистически, а не само да се бият в гърдите как са наказали тоя или оня Гоуф ... :twisted:
Както се казва в една известна игрица - It's time to take racing off the streets ! И аз подкрепям тази идея !

ShoxXx
18-03-2008, 18:33
Имах предвид, че няма хора от форума...
Уж много много рейсъри, пък на Италфеста изчезват.

Познавам Ицо (собственика на Калояново).
Може за цялата календарна година да спретнем 3 или 4 организирани състезания.
Само че не знам колко хора ще вземат участие.
Трябва и награди да организираме.

Общо взето искате ли да пусна такава тема да видим колко хора ще искат да се запишат. Ама това е сериозно. Не е веднъж да се дойде и това е.

Накрая печели този, който има най-много точки от 4-те състезания.

DJraceman
18-03-2008, 19:45
Човека с убавото пежо кво да пускаш разни теми само да се ХАБИШ :D

ShoxXx
18-03-2008, 19:50
Що бе?
Като част от УС гледам да направя всичко за клуба, да просперира, ма за тва питам хората искат ли такова нещо или не?
Защото то не е просто да отидем там и да се изсипем.
Иска си и организация.

Speeder
18-03-2008, 20:22
Имах предвид, че няма хора от форума...
Уж много много рейсъри, пък на Италфеста изчезват.

Познавам Ицо (собственика на Калояново).
Може за цялата календарна година да спретнем 3 или 4 организирани състезания.
Само че не знам колко хора ще вземат участие.
Трябва и награди да организираме.

Общо взето искате ли да пусна такава тема да видим колко хора ще искат да се запишат. Ама това е сериозно. Не е веднъж да се дойде и това е.

Накрая печели този, който има най-много точки от 4-те състезания.

Ето в такива моменти съжалявам, че колата ми не е подготвена за леки състезания.... а и не е много мощна :cry:

RoMAN
18-03-2008, 20:37
Ето в такива моменти съжалявам, че колата ми не е подготвена за леки състезания.... а и не е много мощна :cry:

Ми затова ще си има разпределение на колите по мощност, като при тези от VW. За Италфест аз даже не съм чувал, защото от скоро съм собственик на алфа....Иначе съм "за' да се организира нещо такова, няма да е зле да се пусне тема в която да се съберат мнения.

acko88
18-03-2008, 23:22
И аз сам ЗА идеята стига да се пада тогава когато сам си в България иначе сам навит.Малко ще е безмислено в моя клас щото бургаската 145 на Нено ще ни разплаква сички :( :lol:

hristiqn
19-03-2008, 00:36
Нямаме подготвени коли ...те това е :cry: Вижте техният тунинг раздел и проекти , можем само да им завиждаме ,4е имат такива фв фенове ;) Надявам се ,4е и ние ще имаме :twisted: Поради много при4ини турбо колата ми няма да е Алфа :cry: ,колкото и да ми се иска :wink:

Bobby_
19-03-2008, 01:38
Здравейте, Аз съм организатора на състезанието на Калояново,
Ако имате интерес мога да организирам състезание и за вас :)

Ако имате желание и се организирате не е задължително колите да са подготвени за състезания!!! Ние си имаме "състезатели" с метанови уредби в колите.....

Целта на мероприятието е да изкараме една неделя в КЕФ и да пренасочиме уличните състезания на пистата където им е мястото!
Това е второто състезание което организирам на ФВ клуба и с свеки път ще става по добре :)

Ако имате интерес... 0878608760 Борислав Петров

единственото от което ще имам нужда е технически параметри на колите ви ( че не съм много запознат :oops: ) и някой който да ме запознае с автопарка на потребителите тук.

Поздрави: Б.Петров "Bobby_"

kalata8
19-03-2008, 09:20
Би било много яко ако стане!!!

Sergey_gigov
19-03-2008, 09:20
голям кеф ще падне- ех хора хайде и ние

kiler_4o
19-03-2008, 11:31
Допускат само VW ... Иначе се замислих дали да не отида - за първи път има клас и за моя автомобил - до 90 к.с. ... Жалко, че не мога да отида ... Датата е перфектна...

DJraceman
19-03-2008, 15:18
Пак до убавото пежо аз имах друго предвид нали знаеш кво става айде айде и накрая две коли...та за тва ти казах да не се хабиш :D

ShoxXx
19-03-2008, 15:28
И ти си прав...

jblmusic
19-03-2008, 16:41
Добре са с тези класове по коне , а не както на итал феста по кубици.
Аз съм с двете ръце ЗА и бих се включил и в 4-те кръга ако се организира нещо.
поздрави

kam_tod
19-03-2008, 17:18
Благодаря за топлите думи и подкрепата!
Добре дошли! Ще ви очакваме!
Има и награда за ПУБЛИКАТА: Почивка за двама за един уикенд в СПА хотел в Гърция!
За повече информация, посетете сайта http://www.vwracing-bg.com.
Поздрави!

1912
19-03-2008, 18:00
и аз съм за нещо такова ако искате да пуснем една анкета и да видим за кфо става въпрос :idea:

Stoyan Georgiev
19-03-2008, 19:32
е освен да се пусна с турана :lol: :lol: :lol:

как мислите, дали много ще ми се смеят, че съм с мини-ван ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MainaCore
19-03-2008, 20:29

как мислите, дали много ще ми се смеят, че съм с мини-ван ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

давай смело брато :) само внимавай в завоите :)

jblmusic
20-03-2008, 09:23

До колкото си спомням това беше една от колите на Токио Дрифт :)

ne0
20-03-2008, 09:54
ще си призная че и аз имам голфара 1.6 75 коня там сме

RoMAN
20-03-2008, 10:20
А нещо относно развитието за алфа шампионат?

jblmusic
20-03-2008, 10:27
Снощи говорихме в чата с Shoxx и е доста разочарован от Итал феста като оформление и организация. Сподели че ако и при следващия такъв събор било то фест или шампионат пак няма организация се отказва.
Shoxxx сега е момента да кажеш нещо.
Ако се започне от сега ще има доста време да се помисли за всичко и да се доизпипа както трябва а не да се втурват колите към старта и после оплаквания кой с кой се е пускал /включително и аз /

kiler_4o
20-03-2008, 17:20

Сложи един голям надпис Alfa Romeo отстрани и една голяма емблема на задното стъкло :D

Stoyan Georgiev
20-03-2008, 17:38
абе аз накрая ще взема и ще го направя :lol: :lol: :lol:

само жената трябва да даде карт бланш, че имаше някакви планове за тогава :lol:

RoMAN
20-03-2008, 18:21

Тц тц тц. До къде я докарахме, мъж да иска разрешение на жена :roll:

ne0
20-03-2008, 18:23

алфа форума се изврати.... не сте ли забелязали?

kiler_4o
20-03-2008, 19:15

алфа форума се изврати.... не сте ли забелязали?
Това е от както ти си купи дизел ... днес като призна и за голфа ... Скоро май бан ще ти сложат :lol:

Stoyan Georgiev
20-03-2008, 19:28

абе ти щото не я познаваш и затова така приказваш :lol: :lol: :lol: :lol:

RoMAN
20-03-2008, 20:11
Е... Знам го и това оправдаване, ама нищо, щом те прави щастлив :lol:

Stoyan Georgiev
20-03-2008, 20:28
Е... Знам го и това оправдаване, ама нищо, щом те прави щастлив :lol:

понякога ме е страх от нея и треперя :cry:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

MrX
20-03-2008, 20:30
Сега стана ли ви ясно защо нямаме подобен род мероприятия, порастнали тинейджъри търсещи си "пръсточешалка" . Нищо сериозно няма да излезе дори и някой да се наеме да ВИ го организира!

Abizianata
20-03-2008, 20:44
ок аре ние да си го организираме как ще сме по доло от голфадйиите я да си .......... маиката аре кажете място в софия и ше доида и сички от софия които могат (ако ги пускат жените) да доидат и така да е сяка неделя примерно и готово :x :x :x :x :x

Abizianata
20-03-2008, 20:46
аз извън софиа немога щото нямам книжка :? :?

Abizianata
20-03-2008, 20:49
ама кадето и да е в софия ше доида-моля пишете мнения

ShoxXx
20-03-2008, 22:01
Мога да напиша цялата организация как става ОТ...ДО

Но има ли смисъл, като не съм видял повече от 3 Алфи на Божурище, камо ли да ходи някой ей така за уикенда на писта като Калояново да кара.

Хората са си направили шампионат, а тук най-много да се спретне едно любителско уикендче от 5-6-7коли.

Abizianata
20-03-2008, 22:05
колкото толко като се субереме 5 пути така и ше почнат да идват и други

RoMAN
20-03-2008, 23:37

Но има ли смисъл, като не съм видял повече от 3 Алфи на Божурище, камо ли да ходи някой ей така за уикенда на писта като Калояново да кара.

Хората са си направили шампионат, а тук най-много да се спретне едно любителско уикендче от 5-6-7коли.

Да се организира тогава за всички италиански коли , айде да не е само алфа?

Abizianata
21-03-2008, 00:21
тва е по добрия вариант

Z:)m
21-03-2008, 10:03
...ма те тогаз Фиатите ша ни отупат :lol:

ne0
21-03-2008, 10:11

и те май са мой тез три алфи ;)

Abizianata
21-03-2008, 10:46
в неделя на бояна 5 часа

jblmusic
21-03-2008, 11:23
Нено предизвиквам те с най - слабата ти кола :)
Че моята още има да яде.

RoMAN
21-03-2008, 13:11
...ма те тогаз Фиатите ша ни отупат :lol:

Ще ни отупат друг път....

Abizianata
21-03-2008, 13:41
аз ше карам на 2 цилиндара че много ше ви бия :D :D :D

Abizianata
21-03-2008, 13:42
ама да сте сериозни 5-6 някаде да сте там

kiler_4o
21-03-2008, 16:03
По принцип много хора не идват защото няма смисъл да участват ... като кажете клас до 1.6 или до 1.8 атмосферни - къде да дойдат ... Голяма част от фиатите са малолитражки и някое TS ги яде както си иска ... ама ако направите примерно клас до 80 к.с. примерно или малко повече да има такъв клас - мисля, че ще има още много участници ... Както VW клуба ... аз не бих си направил труда да идвам до Калояново, за да участвам в клас до 1.6 атмосферки, защото просто няма да има смисъл да си хабя бензина (изключвам кефа и разходката от цялата работа), но ако има клас до 86 к.с. да кажем (казвам 86 заради пунто спортинг :) ) бих участвал, защото там вече уменията ще имат голямо значение... като някой е с 40-50 к.с. отгоре - дори да съм шумахер шансовете ми са минимални :) Но за жалост не мисля, че някой би се хванал да го организира при тези обстоятелства ...

MrX
21-03-2008, 17:32
... ама ако направите примерно клас до 80 к.с. примерно

А ти алфа до 80 к.с. виждал ли си ?!?

1912
21-03-2008, 17:52
то в Пловдив на сбирките се събират над 15 коли пък за калояново ще се надъхат още повече тамън ще искам да тествам бързАта 145-ца :D

vikoalfa
21-03-2008, 22:52
Добре де,дайте да НИ организирате едно такова мероприятие.Който се запише да участва,а не дойде ли да го оплюят здраво,ако трябва и да се плаща предварително.Аз лично мога да помогна логистично в София,по цял ден съм в движение.Кафето и топлите напитки от мене :D Може първо пробно да се направи в София да се види кой е сериозен и ако има втори кръг да е в Пловдив.Все пак най-интересната част на феста беше драга,бе се си мисля, че ще има интерес,а и щях да забравя наистина е хубаво да е за всички Италиянски машини все пак-Съединението Прави Силата.

RoMAN
21-03-2008, 23:31
ЕЕЕ стига с тая София, моля ви се. Каквито и мероприятия да има все ще са в София. Примерно сега ще има сбирка на 166-ци и познайте къде е ??? Какво пречи да е в Калояново, като при фолцвагените?

ICI
22-03-2008, 01:40
По принцип много хора не идват защото няма смисъл да участват ... като кажете клас до 1.6 или до 1.8 атмосферни - къде да дойдат ... Голяма част от фиатите са малолитражки и някое TS ги яде както си иска ... ама ако направите примерно клас до 80 к.с. примерно или малко повече да има такъв клас - мисля, че ще има още много участници ... Както VW клуба ... аз не бих си направил труда да идвам до Калояново, за да участвам в клас до 1.6 атмосферки, защото просто няма да има смисъл да си хабя бензина ... като някой е с 40-50 к.с. отгоре - дори да съм шумахер шансовете ми са минимални :)

Ако знаеш че всичко това дето си го мислиш е точно наопъки :D Лошото е, че повечето писали хора в тая тема също мислят подобно :?

Къде са хората дето имат доста каране на Калояново, да кажат няколко думи :?:

Какво значи няма смисъл да идвам, да си хабя бензина и т.н.
Това Пунто ако си му свикнал да го караш по трасе и ако излезеш на пистата с добро окачване и хубави гуми ще си ей така :D ухилен след обиколките.
Хората на запад си правят просто клубни събирания да покарат на писта и да се научат да си карат колите все по-добре всяко следващо ходене.
А тука награди се разискват, коне, класове :lol: Каране трябва :wink: а не чудене само.

Bobby_
22-03-2008, 03:04
Здравейте,

ако някой успее да ме запознае с гамата на Алфа Ромео ще мога да измисля някои възможни класове и при желание да направя нещо и за вас!

Поздрави! Bobby_

kiler_4o
22-03-2008, 12:58
По принцип много хора не идват защото няма смисъл да участват ... като кажете клас до 1.6 или до 1.8 атмосферни - къде да дойдат ... Голяма част от фиатите са малолитражки и някое TS ги яде както си иска ... ама ако направите примерно клас до 80 к.с. примерно или малко повече да има такъв клас - мисля, че ще има още много участници ... Както VW клуба ... аз не бих си направил труда да идвам до Калояново, за да участвам в клас до 1.6 атмосферки, защото просто няма да има смисъл да си хабя бензина ... като някой е с 40-50 к.с. отгоре - дори да съм шумахер шансовете ми са минимални :)

Ако знаеш че всичко това дето си го мислиш е точно наопъки :D Лошото е, че повечето писали хора в тая тема също мислят подобно :?

Къде са хората дето имат доста каране на Калояново, да кажат няколко думи :?:

Какво значи няма смисъл да идвам, да си хабя бензина и т.н.
Това Пунто ако си му свикнал да го караш по трасе и ако излезеш на пистата с добро окачване и хубави гуми ще си ей така :D ухилен след обиколките.
Хората на запад си правят просто клубни събирания да покарат на писта и да се научат да си карат колите все по-добре всяко следващо ходене.
А тука награди се разискват, коне, класове :lol: Каране трябва :wink: а не чудене само.

Достатъчно е моралната награда, да знам примерно, че в моя клас съм да кажем на 4то място :)

Не се замислих наистина, че до 80 коня алфа ... но 90 коня има :)
Бе в общи линии ако ще до 150 к.с. да е първия клас ако имам възможност пак бих дошъл, защото обожавам карането по писта ...

MainaCore
22-03-2008, 20:08
Просто ви казвам, че ако никой не е карал преди това на писта и се пуснат 10-15 коли едновременно ще има много ПТП-а!!!!

ПС: Каското на писта не важи :)

ne0
22-03-2008, 20:22
Нено предизвиквам те с най - слабата ти кола :)
Че моята още има да яде.

приемам ФИАТ БРАВО дже те де.... утре ще съм на Невски....

ivanko_rs
23-03-2008, 21:28
Както каза ici май не разбрахте че става въпрос за каране по писта,а то единствената такава в БГ е в Калояново за съжаление :( и на нас бая ни е далеко.

ne0
23-03-2008, 22:00
Както каза ici май не разбрахте че става въпрос за каране по писта,а то единствената такава в БГ е в Калояново за съжаление :( и на нас бая ни е далеко.

не е единствената

sa6o_roman
23-03-2008, 22:10
хАах Нео нали моеш да извадиш голф 1.6 75 :P или според твойта теория жтд е по бавен :lol:
бъзик... поздрави!!

а по темата мисля че човека който предлага помощ за организацията най добре да се захване с шокс и нема начин да не измислят нещо интересно, било то само за алфи, или само за сток или само за тунинг.

Момчета, дигнахте се до Гърция, а за БГ да не можете да измислите нешо... Ако стане... :Yeeeehaaa: :bg: :dance: :big_bow_down: че да може и зрителите да се нарадват (баси 2 лв вход при тая инфлация секи ден бих ходил да гледам)

ne0
23-03-2008, 22:23
хАах Нео нали моеш да извадиш голф 1.6 75 :P или според твойта теория жтд е по бавен :lol:
бъзик... поздрави!!

а по темата мисля че човека който предлага помощ за организацията най добре да се захване с шокс и нема начин да не измислят нещо интересно, било то само за алфи, или само за сток или само за тунинг.

Момчета, дигнахте се до Гърция, а за БГ да не можете да измислите нешо... Ако стане... :Yeeeehaaa: :bg: :dance: :big_bow_down: че да може и зрителите да се нарадват (баси 2 лв вход при тая инфлация секи ден бих ходил да гледам)

брат голфарата не е кола тва е ИКОНА.... плюс тва е у Казанлък при леля... ама е сребрист с новите брони.... кристални фарове стопове... камей решетка...

sa6o_roman
23-03-2008, 22:33
брат голфарата не е кола тва е ИКОНА.... плюс тва е у Казанлък при леля... ама е сребрист с новите брони.... кристални фарове стопове... камей решетка...

ко значи камей решетка? ии 2ка или3 ка

бтв верно че мина време ама евала за резултата и Гърция

требе да разбулиш тайнатаза тоя 1.6тс

ne0
23-03-2008, 23:56
2-ка мноо ясно то тройката не е голф ;) ....

няма тайни казва се B16A VTEC ;)

crazy_dude_
24-03-2008, 14:28
Докато обсъждате теми, коренно различни от заглавието на тази, в която пишете, до никъде няма да се стигне с организацията... :)

jblmusic
24-03-2008, 16:32
Предлагам да се пусне тема в тоя раздел, в която всеки ще може да се запише като желаещ за участие в шампионата на Калояново.
Така организаторите ще им е малко по-лесно мисля.
Може да измислите и име на шампионата.
поздрави