View Full Version : 5-та скорост от ТД на боксер
hunter1989
18-03-2008, 16:37
Привет .Искам да питам има ли такова нещо 5-та скорост от ТД да се сложи в Боксер мотор(в скоростната кутия :D :D :D ) Ако е възможно малко инфо да дадете и ако някои го е правил да сподели ,като проблеми цена и др.Благодаря предварително
Sergey_gigov
18-03-2008, 18:53
бе не ти трябва бе - на това малко двигателче за кво ти е ?
hunter1989
18-03-2008, 23:04
Еми от една страна за искономичност ,а от друга за по-висока скорост :twisted: (която трудно се развива по така хубавите ни пътища)
Sergey_gigov
19-03-2008, 02:12
ти никога няма да можеш да я вдигнеш тая скорост - ще има да набираш да набираш и тя магис тралата ще свърши :)
hunter1989
19-03-2008, 13:36
Ще се режа на 4-та до краи полсле 5-та, но главно ми е за икономичност .Пък и ако двигателя е пипнат тук там може да се набира спокоино на 5-та :D :D :D
Мен ме интересува за ТС-то :lol:
За боксера не става,но за ТС става и то пасва идеално,пък оборотите падат драстично :twisted: :twisted:
А изпробвано ли е смисал ясноо че става това разбрах но някой направил ли си го е така и горе долу колко е свалил разхода?
А изпробвано ли е смисал ясноо че става това разбрах но някой направил ли си го е така и горе долу колко е свалил разхода?
Бобо преди да смени кутията и Нено в момента :twisted:
тва с разхода е глупаво да си го помислиш че ще падне... при мен е с цел да си пазя двигатела на високи скорости ;)
trustworthy
22-03-2008, 23:35
За боксера не става,но за ТС става и то пасва идеално,пък оборотите падат драстично :twisted: :twisted:
Ако се смени и двигателят с дизелов, тогава и разходът пада :lol:
Ако се смени и двигателят с дизелов, тогава и разходът пада :lol:
моята гори 11 литра като под 210 реални не пада на магистралата....
дизела ти не ги е стигал и няма да ги стигне тия скорости никога и повярвай ми бравото със заварени 210 на километраж гори повече залагам колите на тва което написах ;)
trustworthy
23-03-2008, 08:49
моята гори 11 литра като под 210 реални не пада на магистралата....
дизела ти не ги е стигал и няма да ги стигне тия скорости никога и повярвай ми бравото със заварени 210 на километраж гори повече залагам колите на тва което написах ;)
Чяй ся! Първото, доколкото разбирам, ти е среден разход на 145-цата и е нормален за подобно каране примерно Бургас - София. Съгласен съм, че и бравото ти ще гори повече при такава скорост на магистралата, но СРЕДНИЯТ разход за същия пробег трябва да ти е по-малък.
Залагам велосипеда на дъщеря ми за това, което написах :lol:
hunter1989
06-04-2008, 14:05
А като пари колко излиза смяната на тази 5 скорост????
Незнам за отваряне на скорости и смяната колко зимат.За работа само за да ми подменят кутията с друга ми зеха 100лв.
Нено моята извън градско най-много е сваляла на 10/100 а не е пипана :roll: :lol:
Я Нено ако може да даде малко повече инфо за цени и т.н. защото е интересно
hunter1989
07-04-2008, 12:49
а вапросната предавка аз трябва да си я набавя :)
hunter1989
15-04-2008, 21:39
Ввъпреки че казахте че за боксер не става ми е чудно не може ли някакси да се спеправи за 1.7 двг .Малко съм бос в тази област не се сърдете за вапроса :cheers:
Satanism
15-04-2008, 22:36
Хм...ми аз като имам цял 1.9/2.0ТD двигател от една Ланча Делта...направо да го тъпча на мястото на туинспарка.... :shock:
ОН поне харчеше 7.5 в града, а не 12....пък си вървеше докъм 200.... :?
Я Нено ако може да даде малко повече инфо за цени и т.н. защото е интересно
95 лева е скоростта + ремонт ск кутия, като ти трябва добър майстор да не преебе кученцата въпроса е че ги няма вече
hunter1989
16-04-2008, 07:22
Колега мерси много за информацията.
hunter1989
19-04-2008, 19:16
още едно малко вапросче.Ще може ли да кажеш колко ти падат оборотите а и при тази скорост 210 какво са оборотите на двигателя.Сетих се за още нещо например кат караш със 100-120 двигатела тормози ли се ?????Поздрави
Satanism
19-04-2008, 19:29
колко пада разхода при тая интервенция извънградско горе-долу? :roll:
hunter1989
19-04-2008, 20:09
колегата по горе го каза ,че не е за намаляване на разходаа за предпазване двигателя от износване.А за разхода еми аз лично мисля че с около 0.5 до 1 най-много .Пук може и повече :D .Но по мое мнение няма да е много хубаво да се кара под 100 110 с тази 5-та скорост защото двигателя ще се тормози .Я по добре другите да кажат , че да не изръся някоя глупост и после да ми се смеят :D :D :D
Измислих още една мъдрост няма ли да може направо цялата скоростна кутия да сменя с такава от ТД и дали няма да бъде една много бърза алфа :D .Това в кръга на шегата