View Full Version : Един глупав въпрос!
Petronii
18-03-2008, 23:01
:oops: Срам ме е но ще питам. Имам 155-ца от 2 години, но не съм обърнал внимание на следното: При завъртане на контактния ключ, колко от лампичките на таблото трябва да светят и кои. Когато се стартира двигателя кои изгасват. Не съм такъв лаик, ами просто ме интересува освен лампите за масло, зареждане, трябва ли да свети и лампата на инжекциона преди да се запали двигателя? Алфата е 2.0 ТС 92' 8к
The_Game
18-03-2008, 23:17
:oops: Срам ме е но ще питам. Имам 155-ца от 2 години, но не съм обърнал внимание на следното: При завъртане на контактния ключ, колко от лампичките на таблото трябва да светят и кои. Когато се стартира двигателя кои изгасват. Не съм такъв лаик, ами просто ме интересува освен лампите за масло, зареждане, трябва ли да свети и лампата на инжекциона преди да се запали двигателя? Алфата е 2.0 ТС 92' 8к
Мойта е 1.8ТС 94год 8клапана и на контакт ми светят 2 лампи едната за нялагането на маслото, другата че не зарежда динамото.
Като запаля гаснат.
Това е. Поне при мен
При мен също е така , като изключим тази за колана :wink:
Да и тя трябва да свети но мисля че не става въпрос за нея :)
При мен също е така , като изключим тази за колана :wink:
vaklinator
19-03-2008, 09:44
При мен освен тези на маслото и алтернатора, за кратко светва и лампата на ABS и изчезва след 2 сек.
Да не говорим, за лампата на бензина-свети постоянно. :) !
При мен е това,като излкючим габарита :)
...а за тези които имат и еърбег, трябва ли да светне за няколко сек. и лампата за еърбега? (визирам моторите с верига)
При мен е това,като излкючим габарита :)
И при мен е така
Според книжката лампата за инжекциона трябва да свети за няколко секунди и да изгасне преди да запалиш двигателя.
Това е за 2.0 16V.
Пре мен като дам на контакт светва и инжекциона и абс-а и след 2-3 сек. изгасват без да паля мотора.
Petronii
19-03-2008, 21:30
Благодаря, за отговорите. Значи и примен положението е същото.