PDA

View Full Version : България е на път да направи втората си най-голяма грешка

bouncer
19-03-2008, 17:32
Днес ръководителите на милата ни татковина се на прага на второто най-грешно решение от новата ни история - признаването на Косово. Възмутен и обиден съм от това, че дебелите чичковци и лелички в парламента не се вслушаха във волята на народа, когото са избрани да представляват. А народа не иска да признае Косово! народа не желае да дава старта на нова вълна сепаратистки вълнения в и без това размирния ни регион. Защо държави като Румъния и Гърция съумяха да защитят позицията си и категорично отказаха да признаят независимостта на сръбската провинция Косово? с какво са те по-различни от нас? Наистина Гърция е много напред, но Румъния е почти аналогична на нашата държава като статус. защо политиците ни позволиха да се появи възможността за независими Родопи след няколко години? обиден съм. та нима аз не си плащам данъците? нима не съм аз един от тези които Ви избраха господа търгаши? първата грешка на страната ни беше признаването на Македония, втората е признаването на Косово. Чудя се дали ще имаме време за трета или един ден ще сме провинция на Ислямска Република Родопи...тъжен е факта, че всички псуваме по форуми и кръчми, а никой не прави нищо! нямаме развито гражданско общество, не си защитаваме интересите...ние не сме народ а стадо...

това което чувствам най-хубаво го е казал Ботев

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!

Да забравя край свой роден,
бащина си мила стряха
и тез, що в мен дух свободен,
дух за борба завещаха!

Да забравя род свой беден,
гробът бащин, плачът майчин, -
тез, що залъкът наеден
грабят с благороден начин, -

грабят от народът гладен,
граби подъл чорбаджия,
за злато търговец жаден
и поп с божа литургия!

Грабете го, неразбрани!
Грабете го! Кой ви бърка?
Скоро той не ще да стане:
ний сме синца с чаши в ръка!

Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана;
механите са нам тесни -
крещим: "Хайде на Балкана!"

Крещим, но щом изтрезнеем,
забравяме думи, клетви,
и немеем и се смеем
пред народни свети жертви!

А тиранинът върлува
и безчести край наш роден:
коли, беси, бие, псува
и глоби народ поробен!

О, налейте! Ще да пия!
На душа ми да олекне,
чувства трезви да убия,
ръка мъжка да омекне!

Ще да пия на пук врагу,
на пук и вам, патриоти,
аз вече нямам мило, драго,
а вий... вий сте идиоти!

yo
19-03-2008, 17:36
Е те тва е!!! Имаш една почерпка от мен!

yo
19-03-2008, 17:36
Е те тва е!!! Имаш една почерпка от мен за хубавото стихотворение!

pent
19-03-2008, 17:40
чакай ве човек, много вътрешно го взе нещо... това е само политика :) недей така да се дразниш защото не само ще признаем косово но и ще установим дипломатически отношения с тях. ами те на другата олимпиада ще имат и отбор, тогава как ще го приемеш :)

и незнам защо си мислиш че цяла българия иска косово да остане в сърбия?

bouncer
19-03-2008, 17:42
мнозинството иска! и изследвания имаше и проучвания...това си е мега тъпо решение на политиците отвсякъде!

cvetelin
19-03-2008, 17:44
извинете за тъпия въпрос... не е много по темата, но ми е интересно...
какво толкова има в тва косове, че толкова време се бият за него...
руснацте не го дават американците и ес и т.н. го признават и го искат оделно като държава...

много ми е интересно какво толкова има... явно, че има некви интереси там... но какви са...

pent
19-03-2008, 17:52
мнозинството иска! и изследвания имаше и проучвания...това си е мега тъпо решение на политиците отвсякъде!

от 5 интервюта нищо не е ясно... а и масата хора едва ли са запознати :) примерно колко от хората четящи тази тема знаят за историята на местноста косово?
битката на косово поле?
заселването на българи там?
геноцида на сърбите над мюсулманите там?

по тази тема сме говорили доста има ли смисъл пак да се почва? признаваме ги и тва е :) живота продължава!

bouncer
19-03-2008, 18:01
по твоята логика значи щом 500 години българия е била провинция на Турция, значи турското малцинство има основателна причина да се отдели от страната така ли? не искам да споря с никой. просто ми стана безкрайно неприятно. Да не говорим че това нарушава всякакви международни закони ама нейсе...от друга гледна точка в очите на всички западни страни в България циганите са подложени на системен тормоз и дискриминация! засо провери колко дела срещу страната ни има заведени и спечелени за нарушаване на правата на ромите. ама от тук нещата изглеждат малко по-различни нали? ти ако не си платиш сметката за тока ще ти го спрат още на другия ден. ако си циганин обаче вдигаш рамене казваш че нямаш пари и другите ти го плащат. в българия дискиминацията е спрямо българите, защото на повечето роми се гледа като на сигурен електорат и всеки си ги котка! ясно е че колкото е по-необразован човек толкова по-лесно се манипулира! не слагам всички роми под общ знаменател но то си е до манталитет на етнос - имам приятел циганин от факултета, който е интелигентен, работлив и много точен. има дъщеря на 9 години. скоро си говорихме за нея и го попитах как се спрява в училище той ми каза" Тя вече не ходи. Не й е интересно." е добре де викам му после кво ще прави тва дете? ако няма образование сма знаеш че най-много чистачка и тва е! ти си учим знаеш колко помага! "АБе не я влече бе!" това ми отговори!

yo
19-03-2008, 18:13
извинете за тъпия въпрос... не е много по темата, но ми е интересно...
какво толкова има в тва косове, че толкова време се бият за него...
руснацте не го дават американците и ес и т.н. го признават и го искат оделно като държава...

много ми е интересно какво толкова има... явно, че има некви интереси там... но какви са...

Aми в Косово се е развила почти цялата история на Сърбия! Много исторически събития и много исторически паметници! Те за тва не го дават, все едно тука да ни земат Търново,Шипка и още куп други местности! Тъпо е да признават шибаното Косово!

Orm
19-03-2008, 18:40
Наще политици винаги са били гении на тъпите решения

BillyBoy`
19-03-2008, 18:46
Cvetelin ами отговора е прав брато доколкото съм чувал там има база на американците незнам колко е вярно но била доста голяма и нали се сещаш ние вече сме братя със американците едно време бяхме със руснаците от тях поне имахме полза та мисълта ми е че ние сме подаи задници всеки които ни поиска ще се завъртим това сме ние овча нация накъдето ни закара овчаря натам ще вървим ``НАТО и ЕВРОСЪЮЗА``

DJraceman
19-03-2008, 18:56
Аз много пъти съм казвал ,че тука сме има няма 7 милиона ОВЦЕ живеещи и мачкани от разни безумци гледащи собственото си благо!!!

Преди да се вземе подобно решение трябваше умните да помислят или по-скоро да се замислят за последствията който ще възникнат границата ни със Сърбия е на 50тина километра от София и всяко едно пътуване на всеки един от нас до хубавата Европа е свързано с преминаването оттам и сами може да се сетите какво ще стане и колко много ще ни обичат нашите съседи а ние даже няма да можем да им се сърдим

Е това е вината си е НАША И САМИ ЩЕ СИ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА щото както каза bouncer тва НЕ Е НАРОД :!:

Stoyan Georgiev
19-03-2008, 19:02
бих казал, че сме НАРОД, но не и НАЦИЯ.

гледайте какво ще стане след 10 години в Родопите, и тогава нашите политиц ще тръгнат да се обвиняват за признаването на Косово.

преминаването през Сърбия ще е най-малкия проблем ;)

lyuli
19-03-2008, 19:05
не мисля, че може да се прави аналогия между Родопите и Косово. Може би малко избързахме с признаването (ако наистина това е фкт) но неминуемо щеше да се стигне до там.

pent
19-03-2008, 19:33
такааа някъде по други форуми бяхме писали за това ама ме мързи да търся къде точно и да копи-пействам но на кратко.

в интерес на истината косово е било много повече българско от колкото сръбско ;) говорим като години през които местноста е била в територията на България. някой спомена за паметници на сръбската история? еми най-голямата им битка на 'косово поле' с която се гордеят и която е крайъгълен камък на техните песни и митове е противоречива от към участието на сърби на страната на турците (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Kosovo) ;)

някой спомена, че се нарушава някакво международно право :)
добрееее а къде отива правото на човека да се самоопределя като националност? защо всички не ревнаха когато се отдели Словения(защото беше подкрепяна от Австрия и Германия)?

Защо сърбите дадоха без бой Черна гора(единственият им излаз на адриатическо море)?
Защо мирните сърби се оттеглиха от Косово още след 99та(след избиването на стотици мюсулмани от военните)?

ей сега още няколко аналога :)
когато княжество България обявява своята независимост от турция не е ли подобен акт? а? въпрки неодобрението на всички, включително и Русия(които ни празнват чак след 30 години)? или ние можем а те не? защо? защото са мюсюлмани ли?

оф много са нещата защо Косово трябва да бъде незабавно признато... сърбите ще ни мразят при всички положения, така че бързото признаване е поне доблестна постъпка.

ПС
дори не споменах измислената югославия... факт е че Събрия получава пореден удар по самочувствието! а те го имаха в излишък досега! време е да слезнат на земята и да се огледат... 'елита на балканите' аре нема нужда :lol:

Nasko_77
19-03-2008, 21:13
ей сега още няколко аналога :)
когато княжество България обявява своята независимост от турция не е ли подобен акт? а? Викаш... аналог, а? :)

pent
19-03-2008, 21:20
в една или друга степен колкото и да не ти харесва :)

fred
19-03-2008, 22:01
Тия аналогии с Родопите са доста наивни, меко казано, защото първо, България не е била комунистическа федарация, която се разпада след рухването на комунистическата империя, не е водила след това 10 години безмислени войни, вследствие на които плъзнаха бежанци из цяла Европа, загуби всички изкуствено присъединени територии, включително и собствените си.
Второ Турция въобще не и пука за Родопите, защото има огромна територия, иска да влезе в ЕС и т.н./тоест няма амбициите на албанците/а и двете страни сме членове на НАТО.
Трето не виждам какво трябва да жалим Сърбия, която винаги е била на нож с българщината.Тия термини "македонска нация и език" са измислени от Комнитерна,СССР, сръбските комунисти и активно подкрепени от нашето БКП, начело с друграя Георги Димитров, национален предател, известен още с прозвището Жоро Тарабата.Тоя, беше съгласен станем Федарация с Югославия, да дадем Пиринска Македония на Сърбия и още други глупости, включетелно определянето на българите живеещи в Пиринския край, като "македонци".Не знам дали сте чели, но "създателя" на македонската азбука е българин, сърбоман, а за "големите си заслуги" /основно антибългарски/ има и награда от СССР.
А колегата който цитира Ботев, да си спомни и стиха на Вазов, който сега стои на паметника на Незнайния воин, писан за българите загинали от "братския сръбски народ" край Сливница, нападналини в гръб, докато нашата войска чака на Турската граница, нападение от Турция, след Съединението.Да чете /или си припомни/спомените на Захари Стоянов, Раковски и т.н-там има доста писания относно антибългарските действия на Русия и Сърбия.
А не знам дали слушахте и четохте за "любовта" към българите, от двама членове на ВМРО прекарали около месец в сръбски затвор, по обвиненние, че са скъсали флага на Сърбия.
Ето и два линка относно Македония

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0% ... 1%8A%D0%BC (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D 0%B7%D1%8A%D0%BC)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0% ... 0%BA%D0%B8 (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B5_%D0%9A%D0%BE%D0%BD% D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8)

bouncer
19-03-2008, 22:36
приятелю аз творчеството на Ботев, Вазов и Захари Стоянов съм го чел, чета и ще продължавам да го чета! А за аналогиите с Родопите ще ме прощаваш, но бъркаш. нищо наивно няма. скоро ходил ли си там? но не в туристическите обекти и вилни зони. ходили ли си в истинското сърце на родопите, къде може с дни да не срещнеш църква, но пък джамии има поне 2 във всяко село. виждал ли си хората там? човече та те не говорят български дори! минавал ли си покрай новите и скъпо струващи мюсюлмански училища построеми със странното съдействие на "доброжелатели" от Саудитска арабия, Иран, и Сирия? знаеш ли че от години се знае че в тези училища преподават джихад и много от младежите които се взривяват идват от точно такива "училища" от всички краища на света. В родопите расте чудовище, което ще изригне изведнъж! също така не забравяй че именно през българия минава Пътят на коприната - един от най-големите канали за разпространение на дрога, която е основният поминък на талибаните и прочие гад! И за комунистическата федерация не съм съгласен. Та ние откровенно сме си били сателит на СССР и даже в герба на стария СССР е имало запазена лента ( всяка държава с съуча е изобразявана с лента върхи двата житни класа на герба) за нас. България си е била част от СССР но просто не го е имало на хартия! ха а пък за балканската война..ми да нападнали са ни и после сме ги нбили от тук до нош, ама не е това въпроса! покажи ми къде казвам че сърбите са супер пичове? никъде! аз твърдя че признаването на една самообявила се държава е противозаконно и е грешно политическо решение! И да всеки има права да се самоопределя като какъвто си иска! но да отделиш сепаратистка държава от територията на друга държава си е нарушаване на международното право! Сърбите винаги са били копелета и супер надути гадове но имат сърце и са невероятни патриоти! обявяването на България за независима държава от друга страна е било много преди да се напише въпросното международно право! така че ако ще правим аналог с тогава ми айде да грабнем по един меч и да се колим за нема нищо! несерионо е изказването ти! чстно да ти кажа не ми дреме нито за албанците нито толкова и за сърбите - дреме ми че тоа е много грешно политическо решение! ясно е че никой не иска да има големи и силни държави на балканите ( за великите сили говоря) и за това ни разцепват къс по къс. така е по-лесно да ни мачкат после!
и как по точно ще се стигне неминуемо до признаването на Косово, като самата "държава" е с много неясен статут още и тепърва ще става страшно там! сега американците убединяват албанците и им помагат здраво, но нека видим какво се случи с другите им предишни обекти на помощ - Авганистан и Ирак. същият сценарий ще се разиграе и тук след време гаранция! Прекалено стратегичеко е мястото за да се изпусне току така! а за Турция и Родопите мисля че ти отговорих вече - турците са ни непричтни по подразбиранбе, но пък точно те грам не са заплаха! опасни са радикалните ислямисти, които бродят из родопите. Нищо против нямам исляма -- напротив това е най-миролюбивата религия ( доказано е вземи ти попорочети малко) въпроса е как е тълкуван корана, защото и инквизицията и кръстоносните походи са уповавани във вярата в Господ и библията - книга която категорично заклеймява насилието във всяка форма.

BillyBoy`
19-03-2008, 22:47
и какво от това че сме членки на нато някои брасне ли те за слива и немога да разбера защо лъхъ такъв негативизъм от твоето изказване към русия наи малкото на тях трябва да сме благодарни че ако мога така да се изразя съществуваме като държава иначе сега щяхме все още да сме подчинени на турция или щяхме да бъдем някоя си тяхна провинция всичко е политика на братята американци от такива създаващи се конфликти имат полза само те ние нямаме никаква полза от отва признаване сичко е във наш минус като съседи

търтей
19-03-2008, 22:49
и какво от това че сме членки на нато някои брасне ли те за слива и немога да разбера защо лъхъ такъв негативизъм от твоето изказване към русия наи малкото на тях трябва да сме благодарни че ако мога така да се изразя съществуваме като държава иначе сега щяхме все още да сме подчинени на турция или щяхме да бъдем някоя си тяхна провинция всичко е политика на братята американци от такива създаващи се конфликти имат полза само те ние нямаме никаква полза от отва признаване сичко е във наш минус като съседи

олеееееее
слънчице ти история учил ли си?

не ми отговаряй

BillyBoy`
19-03-2008, 22:56
не съм те и питал :wink:

bager
19-03-2008, 23:48
А на олимпиадата в Китай ще ходим ли?
Въобще, от какво се диктува политиката ни в последните години.
И защо по дяволите Румъния, на която преди време се подигравахме, води много по - добра политика от нас?
Имаме ли национална доктрина, която да определя приоритетите на България ?
Е тая "нежна революция" ни изяде главата, защото ако бяхме действали като румънците, сега политиците нямаше да са толкова арогантни и нагли!

proper
20-03-2008, 00:06
Положението е трагично...
Бих искал да кажа толкова много неща, но ще бъдат емоционални и не искам да мина разумната граница на приличие.....

Срам ме е от това правителство!

Grigor
20-03-2008, 00:10
То няма правителство от което да не ни е срам от 90-та насам....

Пент, Тука няма да споря, но или не познаваш историята или не си я разбрал ;-) Повече коментари - само на живо !

pent
20-03-2008, 00:48
Пент, Тука няма да споря, но или не познаваш историята или не си я разбрал ;-) Повече коментари - само на живо !

:) аз ако не съм я разбрал -> добре, ще го оправим :) ще ми я обясниш на чаша уиски, ама какво да правим бате като 80% от сънародниците ни не са я разбрали? кой ще я обясни на тях? следата от комунистическите учебници по история още е дебела дори 19 години след промяната!

KGB
20-03-2008, 03:02
Аз не искам да пиша, защото ще трябва да метнеме темата в коша.

Относно Косово там битката е за милиарди, може би много малко хора да не каже почти никой от вас не е светнат, че Косово и изключително богата на природни изкопаеми земя!!! за това е цялата дъндания около Косово :wink:

Blade
20-03-2008, 09:31
От всички безброй глупости, които е извършило нашето правителство, най ме е яд, че са най-големите дупедавци. Нямаме стабилна позиция като останалите страни. Или Русия, или Америка...докато царува такава нерешителност и страната ни ще е на това дередже!

търтей
20-03-2008, 10:57
стегнете се
поради что требе да сме на страната на сърбия?

чете история бе

кога българия и сърбия са били съюзници по някакъв въпрос?
никога ...

какво е положенито в западните покрайнини - вероятно добро? М!?

Crusader
20-03-2008, 11:28
Грешите - нищо няма в косово /няма да пиша тая дума с главна буква/ малкото залежи на въглища около Митровица не са нещо интересно за никого!
Обаче там има нещо много важно за САЩ - базата Бондстийл /не съм виждал в живота си по голяма военна площадка от тази база/ Нали се сещате че и да има бази у нас и в Турция и където и да било щатите за всяко нещо ще трябва да питат съответното правителство и я получат разрешение, я не а в Бондстийл има нявероятно количество конвенционална военна техника, както и няколко хиляди американски войника - винаги на разположение, а и базата е част от противоракетния щит на Щатите срещу Русия...
..Едно "лирично" отклонение през 60-те преди кубинската криза Хрусчов водел гости на вилата си на Черно море, давал им бинокъл и ги карал да гледат към Турция и питал какво виждат, всеки отговарял нещо но отговора на Хрусчов бил че вижда ракета разположена в Турция и насочена към дачата му. Благодарение на Договорите след кубинската криза ракетите Титан /ако не се лъжа/ са изтеглени от Турция за сметка на ракетите от Куба...
Та да се върнем пак на Косово о мижавото им правителство и мижавата им независимост, крепяща се на американско европейската военна машина, щото без международните сили сърбия ще прегази циганите там точно за 6 часа. косово е аутпост /дето се казва/ както и източник на ефтина работна ръка за Германия и Австрия /който е бил там знае за какво говоря/ ....и тук пак стигаме до националния интерес на България - трябва да се запитаме, аджеба, кой интерес ще поклати нашият фес та да ни пука....ей върху това предлагам да помислите всички :!:

KGB
20-03-2008, 12:36
Грешите - нищо няма в косово /няма да пиша тая дума с главна буква/ малкото залежи на въглища около Митровица не са нещо интересно за никого!

Тук си в толкова жестока грешка, но както и да е....

bobi_j_i
20-03-2008, 14:23
Това, че сърби и българи никога не сме били на една страна не е точно така. Колегата, който спомена стихотворението на Вазов, да си спомни как завършва. Това, че сме били на различни страни през войните отново е по решение на правителствата, не на народа. Сърбите са най-близо до нас и по дух и по манталитет. Това, че са надувковци е друг момент. А държава Косово никога не е имало и не трябваше да има.

Stoyan Georgiev
20-03-2008, 14:26
луд ли си, аз повечето сърби дето ги познавам са толкова побъркани, че няма на къде .

тея половината са психопати. в автобуса а си погледнал някого на криво а те е порнал с ножката ;)

иначе са страшни образи повечето ;)

търтей
20-03-2008, 14:28
хихи
те повечето психопати са страшни образи

Kuku
20-03-2008, 14:33
Чикатило сръбин?! :?

търтей
20-03-2008, 14:35
чикатило е чикиджия
всъщност сърбите и те
ма тва е друга тема :wink: :lol: :lol: :lol:

pent
20-03-2008, 14:40
ама имат як отбор по баскетбол! и в тениса са железни :)

търтей
20-03-2008, 14:45
и в турбо фолка ги бива
ма кво от това :lol:

pent
20-03-2008, 14:48
а кви сръбкини има..... :bowdown: :bowdown: :bowdown:

търтей
20-03-2008, 14:54
украинките са по хубави :tongue:

pent
20-03-2008, 14:59
да ти кажа целия източен блок ми е слабост :lol: :lol: :lol:

търтей
20-03-2008, 15:00
ее не
има некои нации дето са като мечки в тоя блок :wink:

pent
20-03-2008, 15:12
полша ин да хаус!

http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Wybierz_swoja_miss_1192290.jpg

Alfa Pilot
20-03-2008, 15:13
Ето колко американците са се загрижили за мира на Балканите:

Американската база Бондстиил:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bondsteel

"САЩ ще въоръжават Косово"
http://news.ibox.bg/news/id_1540420306

, а ние им пригласяме както винаги.
Общо-взето нищо ново, още римялните са насъсквали дивашките племена по границата им да се бият помежду си по същия начин.

pent
20-03-2008, 15:18
а какво ще кажете американците да вземат страната на Тибет в спора с Китай :lol: :lol: :lol:

търтей
20-03-2008, 15:20
кака анна

търтей
20-03-2008, 15:41
Eдин косовар жени сина си след обявяването на независимост.
Хваща го и му казва:

- Сине довечера пред прага на спалнята хващаш булката и я внасяш на ръце през прага, да не стъпва по земята щото Косово е гордо, мяташ я на леглото щото Косово е силно, сваляш и дрехите щото Косово е открито пред целия свят…

На сутринта хваща сина си и го пита:
- Кажи к’во стана?
- Ами тате, внасох я на ръце през прага, да не стъпва по земята щото Косово е гордо, метнах я на леглото щото Косово е силно, свалих и дрехите щото Косово е открито пред целия свят ….и си забих една чикия щото Косово е независимо!

fred
20-03-2008, 21:38
Не са лоши сръбкините, ама да не забравяме че и Бате Гойко е от сръбски произход, а всъщност е :spiteful: ....., както пееха Хиподил

Nasko_77
21-03-2008, 21:00
а какво ще кажете американците да вземат страната на Тибет в спора с Китай :lol: :lol: :lol:По скоро ми кажи чия, страна ще вземат ако евентуааааално Родопите решат и те да станат не зависими :wink: И чия страна ще вземеш ти... гледам си бая либерален :wink:

Blade
21-03-2008, 21:19
а какво ще кажете американците да вземат страната на Тибет в спора с Китай :lol: :lol: :lol:По скоро ми кажи чия, страна ще вземат ако евентуааааално Родопите решат и те да станат не зависими :wink: И чия страна ще вземеш ти... гледам си бая либерален :wink:
Айде стига bullshit :)

Nasko_77
21-03-2008, 21:29
Всъщност... Да. Пент, извинявай!

Derry
22-03-2008, 02:44
В косово освен богати залежи на сапун се съмнявам да има друго. Цялата дандания е заради базата на америката, сега всичко там си е тяхно и ще си правят каквото си поискат. Тая вечер като гледах новините забелязвам сръбските политици не се впрягат особено, почват да приличат на нашите.

Революция трябва и няколко бомби!

pa4ito
22-03-2008, 12:22
Ако може да се вярва на това: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B2%D0%BE (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE)
излиза, че и ние трябва да имаме териториални претенции към новата република. :wink:
Сърбите винаги са гледали да ни прекарат по всякакъв начин, така че не виждам защо трябва толкова да ги съжаляваме. Тяхната измислена Югославия се разпада по същия начин, по който се разпадна и измисления СССР. Макар че руснаците навремето разправяха "курица не птица, България за граница", всичко си дойде лека полека на мястото и вместо ние да станем поредната република в съюза, той се разпадна. :D
Всъщност исторически погледнато, в който и съюз(договор, империя) да сме били(Византия, Турска империя, Варшавски договор, СИВ..), все се е разпадал, но това е друга тема :D
А Родопите няма да се отделят по простата причина, че на Сокола му е много по-изгодно да бъде "коалиран партньор" във всяко правителство и да не поема отговорност за нищо. Ако се отдели, трябва да мисли как да се оправя с простия си народ от една страна и с войнствено настроените българи от друга. И той като умен човек преценява, че е по-добре да си седи в сегашното положение и да си цоца на воля откъдето и както си иска...