Log in

View Full Version : Вода в купето

plaza
19-03-2008, 19:43
Здравейте фенове! Имам малък проблем! Понеже днес във Варна вали цял ден, забелязах че на задната кора има капки вода. Точно над кората в ъгъла има една решетка, от която влиза водата. Уплатненията на задната врата са здрави, поне на пръв поглед. Някой има ли представа от къде може да влиза тази вода? Благодаря!

Nasko_77
19-03-2008, 20:15
Ами щом твърдиш, че уплатненията са здрави... значи нямаш задно стъкло :roll: Или... има дупка в тавана :D

yo
20-03-2008, 09:45
Имах същия проблем и се оказа че водата се появява след като пусна задната чистачка и пусна пръскалката за задния прозорец.Имах спукано маркуче и от там капеше в купето!Странното беше че на момента като го пускаш и не капе,явно се отичаше някъде и после като спра и се изливаше на кората!

Mury
20-03-2008, 16:56
Имах същия проблем и се оказа че водата се появява след като пусна задната чистачка и пусна пръскалката за задния прозорец.Имах спукано маркуче и от там капеше в купето!Странното беше че на момента като го пускаш и не капе,явно се отичаше някъде и после като спра и се изливаше на кората!

Това е верният отговор :idea: :idea:

plaza
20-03-2008, 17:08
Значи ще проверя маркуча за задната чистачка. Благодаря!

tonov
20-03-2008, 17:10
И аз имах такъв проблем на боксера. Маркучът даже не беше сцепен, просто се беше измъкнал, точно до гъвкавата връзка. Провери го.

plaza
20-03-2008, 22:29
Как се сваля тази връзка? Аз днес свалих решетката в ъгъла от където влиза водата, но нищо не видях. От задната врата ли да започна или от някъде другаде?

tonov
20-03-2008, 22:46
Свали първо пластмасовата кора и прегледай маркуча. Минава по колонката надолу, после под тапицерията на багажника към седалката заедно с кабелите. Ако има някой да ти помага, може той да пусне да пръска задната чистачка, а ти да гледаш дали тече някъде.
Връзката е на щипки и се вади навън.

HeBpo3a
25-03-2008, 23:07
Колеги страшни сте, точно днес забелязах същия проблем и мислех да питам!!!

fosil
31-03-2008, 21:41
Ужас преди 2-3 месеца ми счупиха страничното стъкло от другата страна не шофйорското.В Бургас ми го мсениха в кобрата,каското покри.Проблема дойде след като заваля голям дъжд.Вътре под стелката имаше 2-3 литра вода.Отворих си кората като всяка седмица :) всичко си е на-ред найлони оплатнения всичко,теча не спря чак колоната мокри и покрай нея влиза вътре.Силикон целия кръг зад колоната и сега нямам проблем.Обеснявам си го че са ми сложили турско стъкло малко по тънко.Защото външните оплатнения мисля не са прилепнали напълно.Може ли да е от това проблема?

plaza
31-03-2008, 22:23
Днес във Варна отново вали и водата отново се появи. Проверих маркуча, но всичко е наред. Всъщност той минава под лявата кора, а моя проблем е в дясната. В горния ъгъл на багажника има една решетка, от която влиза. Тези дни смятам да сваля всичко и да видя за какво става въпрос.

didkoldihno
28-05-2010, 23:41
здравейте колеги имам проблем днес с колегите от варна който ги знаят крис и леовинчи се пробвахме да остраним проблема на моята кола но нищо нестана,проблема е че всеки път като вали дъжд ми влиза вода която капе точно до левия крак кадето са кабелчетата.Та отворихме пласмасата и ко да видим голямо езеро от страната на шофиора махнахме водата да видим каде е дупката откадето се изтича но нямаше такава само се вижда как минава един кабел от кадето и влиза водата естествено и капе под кабелите вътре и въпроса ми е кво да правя ако някой има отговор да сподели че си е доста опасно това с кабелите и водата :)

Pastora
29-05-2010, 00:01
здравейте колеги имам проблем днес с колегите от варна който ги знаят крис и леовинчи се пробвахме да остраним проблема на моята кола но нищо нестана,проблема е че всеки път като вали дъжд ми влиза вода която капе точно до левия крак кадето са кабелчетата.Та отворихме пласмасата и ко да видим голямо езеро от страната на шофиора махнахме водата да видим каде е дупката откадето се изтича но нямаше такава само се вижда как минава един кабел от кадето и влиза водата естествено и капе под кабелите вътре и въпроса ми е кво да правя ако някой има отговор да сподели че си е доста опасно това с кабелите и водата :)

Виж основата на предния джам, може да е отлепил и да влиза през него. Уплътненията на 145-6 моделите , които са между пласмасовите кори и стъклото са парлама работа и ако стъклото не е добре залепено ... Познава се по бялото в основата, но трябва да демонтираш капаците под чистачките. Като нищо може да подлизва и да се мушка под таблото... Успех :)

tonov
29-05-2010, 00:41
Свали пластмасовата кора пред стъклото. Под моторчето за чистачките има дупка и един гумен ръкав, през който се оттича водата. Точно там обикновено се набива с боклуци и се задръства.

vanko
29-05-2010, 08:37
Свали пластмасовата кора пред стъклото. Под моторчето за чистачките има дупка и един гумен ръкав, през който се оттича водата. Точно там обикновено се набива с боклуци и се задръства.
и аз имах същия проблем и се оказа точно това!

didkoldihno
29-05-2010, 10:00

мерси колега утре с колегата ще видим ко стане дано е това проблема и се оправи :notworthy: