Log in

View Full Version : проблеми скоростна кутия

kirilsk
19-03-2008, 22:02
Станува збор за 1.6 боксер, когато менам у втора брзина не иде баш найдобре, закрче, и когато возам у лер и натиснам гаста нагло има некое тропане....
дали се оправат тя синхроните, да менам лагери или найдобре да си намерам нова скоростна кутия?

Поздрав Кирил

trouble
19-03-2008, 22:41
....натиснам гаста нагло...

Знам че не пиша по темата, ама колега кеф ми прави да ти чета мненията...Поздрави :)

kirilsk
19-03-2008, 22:45
....натиснам гаста нагло...

Знам че не пиша по темата, ама колега кеф ми прави да ти чета мненията...Поздрави :)

хахаха я се извинявам що не говорам добре Бьлгарски, ама какво да правам да пиша ли на енглески? :lol:

trouble
19-03-2008, 23:08
Напротив, много яко ти звучат мненията...Успех с оправянето на колата аз поне не мога да ти дам компетентен отговор, дано някой друг може. Успех!

Speeder
20-03-2008, 00:37
Скоростните кутий на боксерите имат склонноста да включват малко по-трудно на втора и задна ;) До колкото ми е известно се износват синхронизаторите. Има и една пластмасова основа на скоростния лост, която с времето се износва и се появява луфт в лоста. Та не знам дали и от там не може да се получи неточно включване :roll:

Аз призовавам колегите, които се занимават активно с боксери да помогнат ;)

tjman
20-03-2008, 09:35
Бе и моите влизат трудно ама не е чак толкова зле ...

ivelin
20-03-2008, 14:13
Значи,колеги..таа работа със скоростите ме мъчи от 3 години.Наистина има вариант да е от разхлабване на пласмасовата основа на лоста(там колегата тряа да каже дали има луфт),но най-вероятно е от синхронизаторите :idea:
А за превключването от 1 на 2 ...просто не го прави над 6000 оборота (то и без тва няма смисъл)и всичко е 6.Поздрави :D

kirilsk
20-03-2008, 18:21
Ще карам така, може да променам пластмасовата част, на лоста само... :?

Speeder
20-03-2008, 19:55
Ще карам така, може да променам пластмасовата част, на лоста само... :?
До колкото го гледах отдолу, иска сваляне на ауспусите, тръбата в задната част на скоростната кутия и после капака над, който е пластмасата. Накой ден и аз ще сменям.
Някой да има идея колко струва тази пластмасова основа?

ivelin
21-03-2008, 18:14
До колкото го гледах отдолу, иска сваляне на ауспусите, тръбата в задната част на скоростната кутия и после капака над, който е пластмасата. Накой ден и аз ще сменям.
Става въпрос за пластмасата точно под лоста.Сменя се като махнеш кожата на лоста и маншона му.Там има три болта и те се разхлабват...под лоста е въпросната пластмаса

Speeder
22-03-2008, 00:09
Става въпрос за пластмасата точно под лоста.Сменя се като махнеш кожата на лоста и маншона му.Там има три болта и те се разхлабват...под лоста е въпросната пластмаса

Да, но не става. Като махна маншончето се открива една черна гума и това е :? Тази гума маха ли се? Напъвах ама нъцки

tokata_pz_flex
22-03-2008, 02:19
Моита я сменях , беше на парчета ;) ако не се лъжа беше 30-35лв.

ivelin
22-03-2008, 09:50
Да е,маха се гумата :idea: тя е с обратен ръб и е защипана на планка под нея.Подхващаш я от единия край и я вадиш.Малко зор ама тва е :wink:
Ти да видиш как се слага обратно пък...ей тва вече е мноо голям к.р :)

Speeder
22-03-2008, 23:22
Добре. Благодаря! Ще и дойде времето.