Log in

View Full Version : Алфа 145 съвети от собственици :D

rollin
19-03-2008, 22:45
Здравейте
Харесъл съм си модела на Алфа 145, та въпроса ми е каде имат недостатъци(каде да гледам като купувам).
И кой мотор е най добър?
Чудя се м-ду 1.8 и 2.0..?
Ама нещо немога да им схвана мощността.
Разглеждах обяви из Мобиле, ама всички са ги писали с различни конски сили.
Та ако може да кажете и колко видове са моторите(1.8 и 2.0)
Поздрави 8)

nhg
19-03-2008, 22:51
здрасти колега
добър избор на кола, ползвай търсачката (или просто порови повече из форума) - ще намериш отговор на всички 'стандартни' въпроси
другото е 'на късмет'
успех!

trouble
19-03-2008, 23:00
Имам чувството че дъвчем едно и също всеки ден, но за да не останеш с неприятни чувства поне от мен, първо те поздравявам аз избора ти.
1.8 Туин Спарк (демек с 8 свещи) е 144 к.с.
2.0 е версия QV наистина една уникална машина със 155 к.с. (топ модел на 145цата)

Слаби страни (поне каквото най-често срещам във форума)
- вариатор (лопа кат дизел)
- дебитомер
- ламда сонда,
- глъхнене рано сутрин (кой знае от какво е)
- термостат,
- голям разход на бензин,
- не много евтини консумативи.
Силни страни:
- върви много прилично и няма да се дадеш на мнооого коли,
- уникален дизайн, красавица,
- множество екстри
- спортен дух
- завладяващо приятно шофиране (не е просто поредната кола с която ходиш на работа)

Поздрави колега!

rollin
19-03-2008, 23:08
Благодаря за бързите отговори.
Разбира се чакам и още :wink:

пп...като казваш ''гори доста''....това доста колко е?
и май-май ще търся нещо 1.8 за да е до 150коня

RoMeO_156_GTA
19-03-2008, 23:57
2.0 е версия QV наистина една уникална машина със 155 к.с. (топ модел на 145цата)
Тези са за фейслифта след 99г , инъче преди 99г са с по 140 и 150 коня . А 1.8 мотора доста трудно се намира :roll:

AlfaRomeo
20-03-2008, 00:11
Получи много добър отговор от колегата...Има и двигател 150 коня на 2.0 който е на по старите модели.

Разхода е от 12 нагоре зависи от стила на каране,по добре си вземи 2.0 QV-то няма да има голяма разлика в разхода от 1.8 и 2.0 така че колкото повече толкова повече.

trouble
20-03-2008, 10:41
Тези са за фейслифта след 99г , инъче преди 99г са с по 140 и 150 коня . А 1.8 мотора доста трудно се намира :roll:

Така де баце...нали знаеп че в главата ми само фейслифнати ТИ-та с крило :lol:

ne0
20-03-2008, 16:38
няма слаби страни има мизерници шофери и неможари по "сервизите"

rollin
21-03-2008, 01:24
Дано, защото 70% от Фиатите(примерно) са с прецакани термостати.
Моя също е в тези проценти :D

phoenix
21-03-2008, 08:50
е той пък един термостат не струва майка си и баща си, а се сменя за половин час, айде един да е

Moris_zh
21-03-2008, 09:51
Приятелю, Алфите са много хубави и качествени автомобили. За съжаление и те, както и всичко останало което е сътворено от човешката ръка се повреждат. Няма вечни неща. Трябва да имаш търпение и всички неизправности с течение на времето ще се отстранят. Не се плаши от това. По-страшни са измислените майстори и псевдо разбирачи коита пипат където не им е работа. Взимай една Алфа и ще се гордееш с нея. успех.

$_LUDA_ALFA_$
28-03-2008, 00:32
Добър избор!!Аз имам 145 2.0 туин спарк 150 коня,за сега съм доволен от нея,малко неща са сменял по нея освен обичайните за да я обцлужиш.Иначе колата е много добра има много добър старт и малко коли могат да варвят с теб на малки скорости 1,2 и 3та.Ина4е какжо друго да ти кажа:)гори доста ако я настъпаш и в завоите е малко нестбилна с висока скорост.Ми това е от мен избора ти е добър ако е 2.0:)

reptli
28-03-2008, 09:10

ФАКТ :!: :evil:

колега не се колебай :P това са уникални коли

gh0str1d3r
29-03-2008, 02:12
приятелю, ако това ти е първата алфа която ще имаш, те съветвам изобщо да не се захващаш с тази работа.... колата е скъпа за поддръжка, гори много, не върви толкова колкото ни се иска на всички, постоянно има проблеми с електрониката... НО!!! няма да е пресилено, ако кажа, че това е болест, която не се лекува... качиш ли се веднъж на алфа... усетиш ли чувството когато си зад волана на тази опърничава кола.... почувстваш ли комфорта, който ти предлаг дори и в най ниския клас.... никога, подчертавам никога, няма д можеш да се излекуваш от болестта алфа... повярвай ми по страшна е от всички познати болести... просто за нея никога няма да има лек... на всеки 2-3 години този алфа вирус мутира и никоя друга марка не може да ти предложи лек против него.... мойта харчеше 17 зимата... но какво ми пука, при положение, че чувствам удовлетворение когато и натисна най-десния педал.... в този клас който си си избрал, мога да ти гарантирам, че няма да намериш по комфортна кола, с повече екстри, с такава стабилност и такова спиране както при АР..... от малък се заглеждах по алфите... по италиянките като цяло... но.... в алфа се влюбих и съм почти сигурен, че каквото и да става ще имам поне една алфа винаги....... така, че съветвам т, не се захващай... не е добре работата.... тука сички сме облъчени и с надежда поглеждаме към сивия околен пазар на коли, белким някоя друга марка ни излекувата от това проклятие... но уви, не се е срещнала такава, а и се съмнявам скоро да се намери.... така че вземай предпазни мерки.... :) :) :) :) това е кола с душа, която много лесно ще се преплете с твоята, но никога няма да можеш да я разплетеш, независимо колко нерви и средства ти коства това... казвам го от личен опит... който не е съгласен да ме обори.....

kalata8
30-03-2008, 14:48
Напълно си прав колега, аз обаче не се и опитвам да се излекувам, просто си ми е кеф да си я карам!!!

bat kiro
30-03-2008, 22:12
koлега ако си я избрал защото е евтина..по добре недей
ако мислиш 4е поддржката е евтина..пак недеи
и гледаи да я купиш от некои клетник като мен дето е дал ощте 2500
за да си я направи перфектна...без боя :lol: :lol: :lol:

ALFA155Ts
30-03-2008, 22:54
приятелю, ако това ти е първата алфа която ще имаш, те съветвам изобщо да не се захващаш с тази работа.... колата е скъпа за поддръжка, гори много, не върви толкова колкото ни се иска на всички, постоянно има проблеми с електрониката... НО!!! няма да е пресилено, ако кажа, че това е болест, която не се лекува... качиш ли се веднъж на алфа... усетиш ли чувството когато си зад волана на тази опърничава кола.... почувстваш ли комфорта, който ти предлаг дори и в най ниския клас.... никога, подчертавам никога, няма д можеш да се излекуваш от болестта алфа... повярвай ми по страшна е от всички познати болести... просто за нея никога няма да има лек... на всеки 2-3 години този алфа вирус мутира и никоя друга марка не може да ти предложи лек против него.... мойта харчеше 17 зимата... но какво ми пука, при положение, че чувствам удовлетворение когато и натисна най-десния педал.... в този клас който си си избрал, мога да ти гарантирам, че няма да намериш по комфортна кола, с повече екстри, с такава стабилност и такова спиране както при АР..... от малък се заглеждах по алфите... по италиянките като цяло... но.... в алфа се влюбих и съм почти сигурен, че каквото и да става ще имам поне една алфа винаги....... така, че съветвам т, не се захващай... не е добре работата.... тука сички сме облъчени и с надежда поглеждаме към сивия околен пазар на коли, белким някоя друга марка ни излекувата от това проклятие... но уви, не се е срещнала такава, а и се съмнявам скоро да се намери.... така че вземай предпазни мерки.... :) :) :) :) това е кола с душа, която много лесно ще се преплете с твоята, но никога няма да можеш да я разплетеш, независимо колко нерви и средства ти коства това... казвам го от личен опит... който не е съгласен да ме обори.....прав си отпие ли от буркана с детелините свършено е с него :dunno: