View Full Version : код карта (резервен ключ)
Колеги, за съжаление малко прибързах с покупката на Алфата преди да съм преровил форума.
Чета в момента за картончета с код и ми белее косата.
Имам следното питане:
Днес ми се наложи да свалям акумулатора, че явно се е споминал и след това като закачихме акумулатора на познат за проба - колата си запали без грижи. Тожа означава ли, че не мога да очаквам проблеми и да ми иска код? Освен това си имам и само едно ключе :(. Горката така си е дошла - "забърсали са я от някоя морга" и върви търси документи.
Трябва ли да се набутвам пари за въпросното картонче или мога да си свирукам и да си гледам кефа? Хубаво ли е да си извадя дубликат на ключа та да не се получават конфузни ситуации с кодови и т.н.
Сори за глупавите въпроси, но съм босичък в тази област.
Като споменах акумулатор, мисля утре да разтърся из Младост та да го сменя. Някой може ли да сподели сносно място, където да стане това - в Младост?
.... Хубаво ли е да си извадя дубликат на ключа та да не се получават конфузни ситуации с кодови и т.н.
...?
да
извади си един дубликат.
Ок, 10х.
Споделете тогава ключар, който може да свърши работата добре
Да не те отчайвам колега, ама дубликата ще ти струва над 100лв. (този с кода) и незнам без карточнето дали ще модат да ти извадят (някой дето е вадил втори ключ да каже). Може би най-добре да отидеш някъде да ти ампутират имобилайзера за ключа и да си извадиш един обикновен дубликат да ти е мирна главата. Казаха ми, че можело да се махне контролиращото устройство на ключа от колата и да не и пука какъв ключ слагаш. В твоя случай, е по-добра идея май, със сигурност ще излезе по-евтино:)
А за такъв ключар, май на много малко места ги правят тия ключове. Ако все пак решиш да си вадиш втори ключ, ходи в Бриколаж, ключаря там ще те препрати някъде, където правят такива работи.
Мерси Колега. Трябжа да пробвам сега като спомена за убииството на имобилайзерами се струва ок идея. Трябва да се провери. Поне хубавото в случая е, че току що смених акумулатора. Сложих си една Искра 62Аh и като се рестарттира :) не иска кодове и други простотии.
Кажи ако имаш идея къде да го отстранят (имобилайзера) и горе долу за какви пари говорим.
Благодаря предварително.
blabla, явно ти не си чел темите за дубликати на ключове.. Това да си маха имобилаизера е според мен супер тъпо. Нещата стоят така:
Аз като я взех мойта нямах нито код карти, нищо, само 1 ключ с ключодържател на Алфа :D
Понеже разбрах че ако си затрия ключа нема палене :!::!: и процедурата с вадене на нов от нищото е супер скъпа :!::!: и отнема много време, щото май от Италия се поръчват и т.н., реших да си извадя дубликат.
Дубликат на 100% могат да ти извадят в Бриколаж на Цариградско шосе в София, при входа има ключар. Друг такъв ключар, който може да прави такива ключове има в търговски комплекс Sky City в кв. Гео Милев на -1 етаж. Носиш си ключа, човека ти го слага машинката, прочита кода и слага нов празен ключ без код и записва на него кода от твоя ключ и готово! Разбира се нарязва и релефа, както се прави дубликат на обикновен ключ. След това вече имаш 2 еднакви ключа. Това нещо ми струваше 85 лв. и го правих преди 1 месец някъде.
За жалост колега ако не си от София не мога да ти помогна с място където можеш да си извадиш дубликат.
Нека колегата сам си прецени, ключа ще му струва, явно 85лв. в Бриколаж, а махането на имобилайзера сигурно около 20 и още 10-15 за обикновен ключ. Поне има избор.
Поне има избор.
Е да съгласен съм, махането 100% ще струва по-малко пари отколкото на мен ми струваше дубликата. Аз лично не бих си го махнал, защото все пак си е защита срещу кражба. Ама това си е личен избор де. Пък и ако е лесна и евтина процедура предполагам, че доста хора се възползват.
Vladimir, извинявай, малко съм се объркал и не съм видял, че си от София. Само една забележка ще ти направя. В подписа си напиши модела, модификацията, годината на колата и каквото още си искаш де. Просто това е едно от правилата на форума и прави излишен въпроса: "А ти с какъв мотор си?" , когато говориш за собствения си автомобил.
Колега, явно 85 лв ще трябва да ги преглътна. По - добре наистина да го направя цивилизовано. Просто не знаех, че има начин. Благодаря за инфото и скоро ще го посетим човека с Sky. Хайде със здраве
Ползвай търсачката, такива теми има много.
Може да минеш и по-тънко.
Во Скопйе е 70лв,денеска попитах, защо немам резерва...
Поздрав Кирил
Нека колегата сам си прецени, ключа ще му струва, явно 85лв. в Бриколаж, а махането на имобилайзера сигурно около 20 и още 10-15 за обикновен ключ. Поне има избор.
Колега нека те поправя - махането на имобилайзера далеч не е толко проста процедура заради комуникацията между него и ECU-то и недай си боже да загуби едниствения си ключ ще му струва много тази процедура, няма да стане толко бързо колкото изкарването на ключ и няма толко места където може да се извърши. Така че съвета ти е крайно неудачен и да не ти се налага да търсиш как да ти се "ампутира" имобилайзера, защото представа си нямаш колко ще струва като оставиш на някой една кола без ключ с имобилайзер и му кажеш да се оправи.
Колеги,
Ходих днес до ключаря в Sky. Много добре работи момчето, много отзивчив, а накрая и ключа заработи :). Така че вече си имам два ключа. Цената все още е 85 лв, ако и на друг се наложи.
Хайде със здраве.
Колеги,
Ходих днес до ключаря в Sky. Много добре работи момчето, много отзивчив, а накрая и ключа заработи :). Така че вече си имам два ключа. Цената все още е 85 лв, ако и на друг се наложи.
Хайде със здраве.
Браво! Хайде честито и безаварийно!
emil georgiev
31-03-2008, 10:18
blabla, явно ти не си чел темите за дубликати на ключове.. Това да си маха имобилаизера е според мен супер тъпо. Нещата стоят така:
Аз като я взех мойта нямах нито код карти, нищо, само 1 ключ с ключодържател на Алфа :D
Понеже разбрах че ако си затрия ключа нема палене :!::!: и процедурата с вадене на нов от нищото е супер скъпа :!::!: и отнема много време, щото май от Италия се поръчват и т.н., реших да си извадя дубликат.
Дубликат на 100% могат да ти извадят в Бриколаж на Цариградско шосе в София, при входа има ключар. Друг такъв ключар, който може да прави такива ключове има в търговски комплекс Sky City в кв. Гео Милев на -1 етаж. Носиш си ключа, човека ти го слага машинката, прочита кода и слага нов празен ключ без код и записва на него кода от твоя ключ и готово! Разбира се нарязва и релефа, както се прави дубликат на обикновен ключ. След това вече имаш 2 еднакви ключа. Това нещо ми струваше 85 лв. и го правих преди 1 месец някъде.
За жалост колега ако не си от София не мога да ти помогна с място където можеш да си извадиш дубликат. само не разбрах дали е с дистанционно този ключ или обикновен
И аз бях така с един ключ.Направих си 80лв в Бургас ми излезе.А колата я взех от автокъща,тъкмо я сваляха от автовоза,след 2 дена като се изръсих 80лв карам си аз и ми свири една кола.Гледам тези който ми продадоха колата.Спирам момче ето ти още 2 ключа и чип картата.Сега съм с 4 ключа.... :bash: да ги претрепе човек.
Barovski
06-04-2008, 02:06
на мене тука в Ловеч дубликата ми струваше 50 лева. Копиране на кода,нарязване на релефа и самия ключ. Тука като чета 80-100 лева... :shocked: А иначе и мойта си беше само с 1 ключ и без картата.