View Full Version : Как изгорях с 10 000 $ ! ! !
Колеги попаднах в адската престъпна схема и с баща ми изгоряхме с със сумата от 10 500 $! Просто реших да споделя, защото споделена мъка - половин мъка!
Ще разкажа накратко и без подробности понеже тече разследване от днес! Та преди 10 дена се свързахме с фирма от Нигерия произвеждаща слънчогледово олио.Пратиха всички нужни сертификати за качество и документи нужни за вноса + фактура с подпис и печат! Ние си имахме 1 на ум и решихме да не плащаме преди да качат контейнера с 20 тона олио на кораб! Те след малко преговори се съгласиха и ни дадоха(който е запознат) номер на контейнера и номер на конусамента с който да следим в страницата на корабната компания къде е в всеки един момемт кораба! Така и направихме и наистина излезе че пътува кораба и ние преведахме парите!След 1 час парите бяха изтеглени и КРАЙ, ни вест ни кост!Оказа се че няма нито такава фирма,нито корабна агенция!Сега почва едно ходене по мъките (Интерпол и други агенции) но не се надявам!
ето това са 2 фалшиви сайта:
http://www.flatenergyinc.com/
http://www.easyworld-shipping.com/en/onlinetracking.php
Направо ще откача!
:brickwall: :brickwall: :angry1: :angry1: :boxed: :cry: :cry: :cry: :sad: :small_cry:
Абе човече, какво да ти кажа, тия имейли с разни бизнесмени, с участници в правителство и прочее, особено от Нигерия са поне от 7-8 години.Подобни сайтове, където се точат кредитни карти и се продава какво ли не също.
Това е идентично със схемата с телефоните у нас, само че на международно ниво.
Не ти ли идва наум, че при цените на олиото у нас, местните нигерийци вече са отлкикнали ,да не говорим че и цената сигурно е била смешна.../тоест внимание!/.........
Човече хрумна ми, ама като всички ставаше с телефони и имаше документи черно на бяло!Почти нямаше съмнение след като видиш документите! Ама да прав си, малко или много съм си балък!Но повярвах на документите и накрая званнах и в корабната агенция и... а бе да балък съм си!
Ма това си е риска. Ако беше дошло например щеше да направиш кинти...
Иначе ако тругнеш по отъпкан път няма да направиш такава печалба примерно.
Абе жив и здрав да си, парите дано си върнете, но винаги имай едно наум.Все пак в такива случаи трябва да се проверява фирмата, банкови сметки, да има плащане с акредитив, банкови гаранции при нужда и т.н
леле тия нигерийци колко са изобретателни.
В началото на 90-те брат ми бачкаше в ТСБанк като главен дилър. Тогава с него се свързват едни нигериици и му казват, че те са бунтовниците срещу диктатурата и трябва спешно да укрият едни пари, защото иначе ще им ги конфискуват. Като печалбата за брат ми ще е примерно 10% от няколко милиона! За целта искат от него банкова сметка и му казват, че просто формално ще трябва той да подпише едно писмо (с което те ще имат неговия оригинален подпис!!!). Брат ми не е балама и веднага отива при шефа (вече покоиният Емил Кюлев) който обаче не е вчерашен, врял и кипял и веднага му казва, каква е схемата: добират се до сметката ти, имат оригинален подпис и след това точат..... Така че лесни пари няма. Трябва много да се внимава с тия нигерийци, много са хитри.....
ital_fen
22-03-2008, 09:29
Човече хрумна ми, ама като всички ставаше с телефони и имаше документи черно на бяло!Почти нямаше съмнение след като видиш документите! Ама да прав си, малко или много съм си балък!Но повярвах на документите и накрая званнах и в корабната агенция и... а бе да балък съм си!
Kолега, пари се изкарват, важното е да си здрав пак ще ги изкараш!
Е не е приятно, но има и такива моменти! Гледай напред и стискай палци
да попаднеш на способни и коректни полицай(останали са и такива)
Има голям шанс да ги хванат, стига да им съдействаш! А ако делото се води в българия(дано) можеш и да раздадеш сам правосъдие.
Макар и да не се познаваме, Стискам ти палци! :D
Благодаря ти Итал фен! Макар че да ги хванат и да си върна парите е мноооогоо сложно! След като почнах с тея жалби,идея си нямате през колко институции се минава, засега никой не ми обърнал гръб, всички искат да помогнат! А ми показах колко хора са изгорели с тея черни маймуни! Запознах се с някъв човечец, който братовчед му се забъркал с тез и изгорял преди 2 години с 600 000 $ и се самоубил човечеца, понеже заложил всичко и заеми! УЖАС! :shock:
Ами то затова действат тия схеми, защото по принцип нищо не може да се докаже за тях, всичко е фалшиво и само дебнат, без да се обиждаш наивници.
за това е добре, че си я пуснал тая тема, поне повече хора да научат, че чуят ли за Нигерийци+"яка" оферта, значи има нещо гнило......
The_Game
22-03-2008, 11:49
за това е добре, че си я пуснал тая тема, поне повече хора да научат, че чуят ли за Нигерийци+"яка" оферта, значи има нещо гнило......
To по принцип при всяка "ЯКА " оферта има нещо гнила.
Искрено съжелявам за случилото се с теб, но поне се радвай че са само 10 500... А не повече.
Баща ми нали продава селскостопанска техника и като напускаме няколко обяви на веднъж и веднага започват да се обаждат с яките оферти.
Само ми е интересно защо след като, от 7 000лв примерно ще спечелим 20 000, защо човечеца не изтегли заем, като му толкова сигурна печалбата...
Лоша работа :x
Гледай напред и не си трови нервите... не се ядосвай с яд няма да си върнеш парите..
Успех и дано ги намерите :? След това як много як бой да не могат да си стъпят на краката поне година....
Колега сажалявам за случилото се.
това е статия относно подобен тип измами,незнам дали ще е от полза на някого ,но все пак които иска може да я прочете.
Измама 419/ Fraud 419 - ПИСМОТО ОТ НИГЕРИЯ
http://harshmag.blogspot.com/2008/02/41 ... html#links (http://harshmag.blogspot.com/2008/02/419-fraud-419.html#links)
Няма кво да сеобиждам хич, но искам да потчртая че не те ни намериха, а ние тях.Не са ми пращали никакви оферти!Прост от бизнес сайтове ги намерихме,чрез този сайт сме се свързвали и внасяли много други стоки от САЩ, Бразилия Украйна-без измами! Но просто сега попаднахме на измамници, и то на много изпечени!
:?
много ти съчувствам, дано поне някакво възмездие да има накрая.....
Няма кво да сеобиждам хич, но искам да потчртая че не те ни намериха, а ние тях.Не са ми пращали никакви оферти!Прост от бизнес сайтове ги намерихме,чрез този сайт сме се свързвали и внасяли много други стоки от САЩ, Бразилия Украйна-без измами! Но просто сега попаднахме на измамници, и то на много изпечени!
:?
Ясно, друга разновидност е това, дебнат на разни места, абе те мошенягите непрекъснато се усъвършенстват
Да прав е колегата, нека се разгласяват повече подобни неща.
Дано си върнеш парите
PEPI-2ALFA
22-03-2008, 23:58
леле тия нигерийци колко са изобретателни... Трябва много да се внимава с тия нигерийци, много са хитри.....
Ако са нигерийци изобщо :wink: . Кой знае от коя бяла държава са ги подгонили и са се скрили там :roll:
Дано си вьрнеш парите по някакьв начин.Важното е ти да си жив и здрав.Явно цената е била мн.измамно ниска но е могло без риск от борсата в Гьрция да се внесе,1л.е 0.80 евро
Знам че темата е старичка, но случайно пак попаднах на нея а още 2008г. я следях...
Таа дали има някакво развитие...
Някой да се "похвали" с нова измама или нещо друго :) Кой какво чул, видял, разбрал :)
ФЕРАРИСТ
30-12-2009, 22:35
По същото време едно аверче увяхна 3к евро, като си купи едно пежо сс, от англичанин за 6000 евро, уж до БГ го докарваше някаква фирма с сайт фантом, пусна половината пари по Уестърн Юниън, и после пи водица......
Абе колега само като чуеш НИГЕРИЯ е достаъчно да не се занимаваш. Двама приятели имаха вземане, тоест щяха да имат вземане даване от подобен характер, но им показах в интернет няколко случая свързани с Нигерия и загуба на пари, след това се опитахме ние да минем африканците в смисъл пращай като доиде в БГ ще платим, но нищо не пратиха. Това с документите хич не го гледай, хората пари печатат та два документа не могат ти написа.
Mind_Control
30-12-2009, 23:01
А бе никой ли не е чувал за акредитив? Как пращате пари на някой, който нито го познавате, нито сте виждали? Разбирам да е известна европейска компания, ама.. Правите си един акредитив и да видиме как ще ви цакат с парите.
Колега всички знаем какво е акредитив но ситуацията тогава не позволяваше да се ползва!Както и да е!Та развитието бе, че Western Union(които не са по-малки измамници от нигерийците) някак си ми върнаха 1500$ и те не можаха да обяснят как и защо!След това ми се обади единият маймун от Нигерия и ми вика няма лъжа, няма измама- някъв негов бизнес партнъор бил в Нигерия и щял да лети за София и да ми върне парите КЕШ, само трябвало да ида до София като ми се обади! Познайте дали някой ми се е обадил!?!
А бе да гният в лайна всичките!:chair:
Айде весело посрещане на Новата Година и внимавайте с измамниците които дебнат на всяка крачка!:busted_cop:
Mind_Control
31-12-2009, 15:41
Колега всички знаем какво е акредитив но ситуацията тогава не позволяваше да се ползва!Както и да е!Та развитието бе, че Western Union(които не са по-малки измамници от нигерийците) някак си ми върнаха 1500$ и те не можаха да обяснят как и защо!След това ми се обади единият маймун от Нигерия и ми вика няма лъжа, няма измама- някъв негов бизнес партнъор бил в Нигерия и щял да лети за София и да ми върне парите КЕШ, само трябвало да ида до София като ми се обади! Познайте дали някой ми се е обадил!?!
Айде весело посрещане на Новата Година и внимавайте с измамниците които дебнат на всяка крачка!:busted_cop:
Освен това, винаги вие избирайте превозвача, това е основно правило.
И аз получих писмо :)
Kate Toma <kate_toma@info2link.biz>http://img.abv.bg/ns/1/nd_i/add_to_addr_icon.gif добави в адреси (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:set_param%28%29;document.form.sgac.value%20=% 20%27add%27;document.form.submit%28%29;) До:kate_toma@info2link.biz Относно:FROM : KATE TOMA Дата:Сряда, 2009, Октомври 14 00:03:46 EEST
FROM : KATE TOMA
COTE D'IVOIRE WEST AFRICA
EMAIL ME PRIVATELY VIA;
ASSISTANCE TO INVEST IN YOUR COUNTRY FOR FUTURE.
Dear loved one,http://mail.yimg.com/us.yimg..com/i/mesg/tsmileys2/40.gif
Permit me to introduce my very self to you. In fact I am kate toma the only child of late Dr. David toma who was the director general of cocoa export corporation of Cote D'ivoire and was killed by the rebel forces here in my country cote d'ivoire during a political war at the same time with the former military president General ROBERT GUEI.
While my father was rushed to the hospital unconsious due to the torture and bullet wounds he quickly sent for me as the only born dauther before his untimely death.Meanwhile he told me all about this 10.5 millions US dollars (TEN MILLION FIVE HUNDRED THOUSAND DOLLAS),he deposited here in a bank in Cote D'ivoire for future investiment on my name as next of kin.
I am afraid of my life and the safety of this money is not guaranteed in any way,because the political war that brought the untimely death of my beloved father has not come to end yet.The people who killed my father is in search of me.I ran away to hide somewhere,in one of the private hotel here in my country and not free to move around.
1-Rebels never come in agreement with the existing government .
2-Rebels refused to drop their arms for peace to hold and now the campaign of presidential election, president elect is on couple with the political WAR.
My life and this money is not save if I remain here in my country.This made the Bank director to advice me to look for a GOD fearing and honest foreign partner whom this money can be transfered to his account for investment in his country. PLEASE I want you to assist me get this money transfered to your private nominate bank account in your country and I will travel out of my country entirely to join you immediately,after when my total money is creddited to your bank account and also you shall look for good investment so that I can invest this money wisely and continue my education and life there with you.There will be legal proof in all about this transaction of Transfer to you.
I have agreed to give you 15% of the total amount and extra 1% maped out for any expenses you might make like,telephone calls,e.t.c,during the time of transfer.
Please for the interest of this business transaction contact me through this my private mail address immediately you receive this message for more information to enable me proceed towards concluding the arrangement to transfer this money to your bank account.Finaly I got your email contact through my dilligent search for a trust worthy person to assist me achieve a sustainable future.
Your new friend
kate tomahttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/tsmileys2/40.gif.
THANKS YOU FOR YOUR ASSISTANCE AND MAY GOD BLESS.
И аз получих писмо :)
Kate Toma <kate_toma@info2link.biz>http://img.abv.bg/ns/1/nd_i/add_to_addr_icon.gif добави в адреси (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:set_param%28%29;document.form.sgac.value%20=% 20%27add%27;document.form.submit%28%29;) До:kate_toma@info2link.biz Относно:FROM : KATE TOMA Дата:Сряда, 2009, Октомври 14 00:03:46 EEST
FROM : KATE TOMA
COTE D'IVOIRE WEST AFRICA
EMAIL ME PRIVATELY VIA;
ASSISTANCE TO INVEST IN YOUR COUNTRY FOR FUTURE.
Dear loved one,http://mail.yimg.com/us.yimg..com/i/mesg/tsmileys2/40.gif
Permit me to introduce my very self to you. In fact I am kate toma the only child of late Dr. David toma who was the director general of cocoa export corporation of Cote D'ivoire and was killed by the rebel forces here in my country cote d'ivoire during a political war at the same time with the former military president General ROBERT GUEI.
While my father was rushed to the hospital unconsious due to the torture and bullet wounds he quickly sent for me as the only born dauther before his untimely death.Meanwhile he told me all about this 10.5 millions US dollars (TEN MILLION FIVE HUNDRED THOUSAND DOLLAS),he deposited here in a bank in Cote D'ivoire for future investiment on my name as next of kin.
I am afraid of my life and the safety of this money is not guaranteed in any way,because the political war that brought the untimely death of my beloved father has not come to end yet.The people who killed my father is in search of me.I ran away to hide somewhere,in one of the private hotel here in my country and not free to move around.
1-Rebels never come in agreement with the existing government .
2-Rebels refused to drop their arms for peace to hold and now the campaign of presidential election, president elect is on couple with the political WAR.
My life and this money is not save if I remain here in my country.This made the Bank director to advice me to look for a GOD fearing and honest foreign partner whom this money can be transfered to his account for investment in his country. PLEASE I want you to assist me get this money transfered to your private nominate bank account in your country and I will travel out of my country entirely to join you immediately,after when my total money is creddited to your bank account and also you shall look for good investment so that I can invest this money wisely and continue my education and life there with you.There will be legal proof in all about this transaction of Transfer to you.
I have agreed to give you 15% of the total amount and extra 1% maped out for any expenses you might make like,telephone calls,e.t.c,during the time of transfer.
Please for the interest of this business transaction contact me through this my private mail address immediately you receive this message for more information to enable me proceed towards concluding the arrangement to transfer this money to your bank account.Finaly I got your email contact through my dilligent search for a trust worthy person to assist me achieve a sustainable future.
Your new friend
kate tomahttp://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/tsmileys2/40.gif.
THANKS YOU FOR YOUR ASSISTANCE AND MAY GOD BLESS.
Това ми прилича малко на тия нашенските мангали дето звънят по телефона с оферти.
RoMeO_156_GTA
01-01-2010, 14:46
Някой да се "похвали" с нова измама или нещо друго :) Кой какво чул, видял, разбрал :)
Едни приятели изгоряха , заради някаква дубайска фирма , където дава кредити и прекупува недвижими имоти (точно когато почна кризата със строителството и цената на жилищата падна) . Та те искаха да стават брокери , но трябваше първо да преведат определена сума пари за "убочение" . Познай дали са започнали работа :-?
В днешния свят трудно може да имаш доверие на някой ....
За много години на всички!
Колега, сега виждам темата и понеже се занимавам с внос и дистрибуция, та ми стана интересно, как всичко е било законно пък си превеждал пари с Western Union по бизнес сделка?
BoxerPower
01-01-2010, 21:40
"евтино" - оргазъм за ухото на българина - любима българска дума
"далавера" - непочтена, нечиста сделка... или казано по-простичко как с малко пари да направим много - любим български спорт
"главоболие" - резултат от прекомерна употреба на първите две думи - любимо състояние на българина
П.П. Знам, че никой нищо не разбра...
"далавера" - непочтена, нечиста сделка... или казано по-простичко как с малко пари да направим много - любим български спорт
"главоболие" - резултат от прекомерна употреба на първите две думи - любимо състояние на българина
Три думи, а колко много истина!!! :thumbup:
Между другото те т'ва е проблема на огромна част от населението на България! В белите страни нормалната печалба е 10-40%, а у нас "маститите бизнесмени" се мръщят на 30-40 пъти! Печалбата и риска от загуба са право пропорционални величини, това че някои хора сефте чуват тази зависимост не означава, че другите са измамници.
За съжаление разбирам, ама не мога на никого да помогна ...