Log in

View Full Version : Алфа + градушка =?

vaklinator
21-03-2008, 21:58
Много ми е интересно колко алфи са ОКЕПАЗЕНИ от градушка.
Лично моята има следи и то много кофти.

TRENDi
21-03-2008, 22:00
Ами доста сме :wink: .
Най-тежко пострадалата, ми се видя да е на колегата Yureti...

vaklinator
21-03-2008, 22:02
Чувал съм, че има някаква технология с вакум да се изправят вдлъбнатините без да се боядисва.
Дали е истина?
Има ли някой по-вече инфо?

nikolaaaay
21-03-2008, 22:37
Чувал съм, че има някаква технология с вакум да се изправят вдлъбнатините без да се боядисва.
Дали е истина?
Има ли някой по-вече инфо?
Да, ето инфо http://paintfill-carding.com/contactus_bg_bg.html
Сервизчето се намира намястото на старата пожарна. На мен ми поправиха люспа на предното стъкло. Пробиха го и напълниха със специален полимер. Цяла зима не е мръднало. За градушки поправят ламарините без боядисване, но зависи колко са големи щетите. При мен има вдлъбвания при задните врати, вследствие на тъпанарско връзване на колата в ТИР. Не можаха нищо да направят за тва.

diapper
23-03-2008, 11:19
А дали имате идеи за цени,че аз нещо не видях в сайта.Става въпрос за средно добре начукана Алфа :D

nikolaaaay
23-03-2008, 17:52
А дали имате идеи за цени,че аз нещо не видях в сайта.Става въпрос за средно добре начукана Алфа :D
Нямам представа за цени, а и най-вероятно зависи какви са пораженията. Предполагам, че ще е по-евтино от пребоядисване :)

galinves71
23-03-2008, 18:46
колкото алфи толкова и други модели въпрос на късмет

vaklinator
24-03-2008, 02:51
Нямам представа за цени, а и най-вероятно зависи какви са пораженията. Предполагам, че ще е по-евтино от пребоядисване :)
Ако на един детайл имаш повече от 100 удара е по евтино боядисване. Това е лично мнение.

vlado_gg
24-03-2008, 08:06
.........

vaklinator
24-03-2008, 20:30
моята пострада миналата година на ралито в Сливен.Голям град беше.Все още не сам я оправил.Най пострадъл е предния капак.Тук в Стара Загора има един сервиз който ги изправя по този начин.Взимат към 15-20 лв на дупка.Май ще търся от морга запазен капак,шот не ми се китосва моя.А покрива така ще кара щото нема пари.
Даа прав си колег предния капак няма да издържи дълго време китосан. Ще се сцепи още на първата година, освен ако не го "шпакловаш" с алуминиев кит.

piqnica
25-03-2008, 15:32
Извинете ме за тъпия въпрос, но съществува ли някакво покривало за против градушка? Освен одеялото от нас..
Не че можеш да знаеш кога ще падне градушката, но все пак имаш малко време да реагираш преди големите "камъни".

Бобби
25-03-2008, 15:37
:D :D :D ...аз една година си спасих така колата с едно платнище :!: ...с мой приятел, даже си бяхме сложили кофи на главите, че бая едра градушка падна!...голям смях беше за околните :D :shock: :D ....но нали знаеш кой последен се смее :roll:...гараж, навес и т.н....дърветата много не помагат :idea:...багажник с монтирана на него тента, която се разпъва също става :D :D ...шегувам се!...да не се засегнеш, ако си пострадал....

ivelin
25-03-2008, 19:07
Момчета мен лятото ме застигна на пътя до Сливен :cry: :cry: :cry: Направо бях пред лудост спрях под някъв мост над пътя ама докато спра ми се е.а мамата....много е гадно да слушаш как колицата ти се охлопва от някви си парчета лед...УЖАСССССС
Оказа се обаче,че автомобилчето е доста устойчиво.Нямаше много поражения :D :D :D

vaklinator
25-03-2008, 21:10
Достатъчно е и пет дупчици да ти направи на тавана и на капаците и колата става - брак.

Ранобудниче
26-03-2008, 05:39

Тц тц тц...
Заради тая тема, вчера цял следобед се чудех дали това, което вали, ще си остане в същите размери :D

ivelin
26-03-2008, 10:05
"Достатъчно е и пет дупчици да ти направи на тавана и на капаците и колата става - брак. "
Е ти ако ми кажеш,че за годините на нашите бараки няма и 1 петънце вдлъбнато :shock: ....

vaklinator
27-03-2008, 00:34
"Достатъчно е и пет дупчици да ти направи на тавана и на капаците и колата става - брак. "
Е ти ако ми кажеш,че за годините на нашите бараки няма и 1 петънце вдлъбнато :shock: ....

Дааааа ще се наложи да и направя цалостно пребоядисване..1000 лева
И от какъв зор ........не си струва. Но ме дразни и то много. Алфата е все още с оригиналната боя, но не ми харесва,,, въпрос на възможности.
Не е особено разумна инвестиция. Вече се чувствам като ПС - последен собственик. С две думи пре..ах се.
Но пък ако беше нова... е още по-кофти.

homejoker
30-03-2008, 14:41
До колкото съм чувал цените на това вакумно изправяне са доста солени - около 20-тина кинта на дупка и е оправдано за по скъпи автомобили или малко поражения.

galinves71
30-03-2008, 15:51
абе колеги стига сте предизвиквали природата бе,ние още от снега не можем да се отървем а вие говорите вече за градушки,гледайте напред

Yureti
01-04-2008, 06:47
Зависи от градушката...
мен ме "хвана" "люлинската"...
... само ще ти кажа, че пред мен на един Пасат му пръсна предното стъкло... !!!! :shock:
... имам отчупени парченца от рамката на номера... !!!
Баси... Направо ми идеше да ревна там....
В моя случай оправия не виждам...
покупка на пребитите детайли + пребоядисване...
... :(

fred
01-04-2008, 10:24
Ами четох в нета че има в София примерно фирма за покривала от брезент, ако я завиеш с такова, около 100 лева струва и отдолу си положил предварително тия меките пътеки за баня, може да е добра защита. :shock:

Бобби
01-04-2008, 14:18
Ами четох в нета че има в София примерно фирма за покривала от брезент, ако я завиеш с такова, около 100 лева струва и отдолу си положил предварително тия меките пътеки за баня, може да е добра защита. :shock:
...меките пътеки, от "НОВ ДОМ"..ли ги копуваш :?: :D :D :D