Log in

View Full Version : Alfa Romeo 145/146 vs Fiat Bravo/Brava

gen6
22-03-2008, 11:59
Е какво мислите? Всъщност се спрях на тези коли и то дизел(имам причини).Добри ли са дизелите при тези модели ?? Не разбирам много от коли 8)
Каква е разликата между ТD и JTD и заслужава ли си примерно да дадеш 700-1000лв. отгоре за да е JTD. (и по-висока година разбира се , JTD почват от 99та май..)
Какъв е разхода при дизелите на Алфите , драги Алфаджий , ако някой знае за Фиатчетата да каже...
Ако някой се наеме със задачата да сравни двата модела примерно 145/Браво и да ми каже,защо едното е по-добре от другото и + и - си (поддръжка) ще съм много благодарен. Освен разбира се прекрасната визия на Алфата , която печели.
И разликата между 145/Bravo и 146/Брава само в 4(5) вратите ли е ?

rollin
22-03-2008, 12:32
Ми разликата м-ду TD и JTD е, че JTD-то е common rail(нова система за подаване на горивото)
Затова JTD-тата са малко по-икономични.
Обаче до колкото чета във Фиат форума, колегите казват, че били претрупани с електроника и поради тази причина давали повечр дефекти от TD-тата
Относно избора м-ду Алфа 145 и Браво
Според мене фрапиращи разлики няма.В смисъл цени на части-консумативи, но мене примерно Алфата ми харесва повече на външен вид, и затова бих избрал нея.

пп....JTD-тата развиват по-големо обороти, но за мене това води единствено до по бързо износване на мотора, защото все пак дизел-а не е кола за гонки(ама ние си го караме така :) )
И друго:
-На JTD-то може да се сложи чип :wink:

trouble
22-03-2008, 13:21
Колега ако не ти се чете спор кое е по хубаво просто отиди и си купи една 145/6 JTD и не му мисли повече.....По-хубава с повече екстри, заслужава си парите...Върви, и след чипосване става много по мощна...

ne0
22-03-2008, 17:34
алфата:
директна, бавна, ниска и непрактична

бравото:
бързо, високо, практично.....

gen6
22-03-2008, 17:41
алфата:

бравото:

Много благодаря за отговора.
какво точно се разбира по директна ...за управлението ли ?
БАВНА? Демек набира по-бавно от Бравото ли? А непрактична демек скъпа поддръжка ? :roll:
А като цяло искам да питам голяма ли е разликата в поддръжката, ако нещо се развали в TD/JTD ? Демек кое е по-сгодно от 2те :roll:

ne0
22-03-2008, 18:39
алфата:

бравото:

БАВНА? Демек набира по-бавно от Бравото ли? А непрактична демек скъпа поддръжка ? :roll:
А като цяло искам да питам голяма ли е разликата в поддръжката, ако нещо се развали в TD/JTD ? Демек кое е по-сгодно от 2те :roll:

забрави за те де то..... ;)

gen6
22-03-2008, 19:10
алфата:

бравото:

забрави за те де то..... ;)

Добре де, може ли съвсем малко по-аргументативен отговор. Мерси много. :)

ne0
22-03-2008, 20:14
аз истината казвам....

те де то е сторо, мудно, старо табло... барабани.... не е по-ефтино за поддръжка кой знае колко. но пък ако ти е читаво и за работа е ок.

дже те де то е твоя мотор. при тва ти гарантирам че бравото бяга повече и гори по-малко. пази цена ;), възможност за чип

trustworthy
22-03-2008, 23:19
...при тва ти гарантирам че бравото бяга повече и гори по-малко. пази цена ;), възможност за чип

А алфите викаш, нямат възможност за чип, а :roll:

morfius
23-03-2008, 01:09
аз истината казвам....

те де то е сторо, мудно, старо табло... барабани.... не е по-ефтино за поддръжка кой знае колко. но пък ако ти е читаво и за работа е ок.

дже те де то е твоя мотор. при тва ти гарантирам че бравото бяга повече и гори по-малко. пази цена ;), възможност за чип

Я да видим колко е старо, къде са барабаните и старото табло?
Е на тая от подписа... ноември 98.

ne0
23-03-2008, 04:22
аз истината казвам....

Я да видим колко е старо, къде са барабаните и старото табло?
Е на тая от подписа... ноември 98.

твоята е 146 ;) ...
аз имах и боксер 146 1.6 със всички екстри ;) 95

Коки
23-03-2008, 12:12
...Каква е разликата между ТD и JTD и заслужава ли си примерно да дадеш 700-1000лв. отгоре за да е JTD. (и по-висока година разбира се , JTD почват от 99та май..)

Колегите ти обясниха разликата. Дизелите стават популярни в последните години, защото напредъкът на технологиите ги поизчисти от някои основни недостатъци. Всички автомобилни производители вече минават на комън рейл при дизелите, така че послушай Нео - забрави за ТДто. А 700-1000та лева отгоре са не само за по-модерната технология, но и за по-младата възраст. А кой не иска нещо по-младичко, а? ;)

Наката
24-03-2008, 14:18
Аз от опит знам че Бравото ускорява по-бързо от алфата 146 за же те де мотора горовя,но дали това е само заради килограмите че бравото е по леко с околу 200 килца или има нещо в предавателните числа на скоростите :?: :roll:

ne0
24-03-2008, 22:01
Аз от опит знам че Бравото ускорява по-бързо от алфата 146 за же те де мотора горовя,но дали това е само заради килограмите че бравото е по леко с околу 200 килца или има нещо в предавателните числа на скоростите :?: :roll:

ахам и в двигатела има ;)