Log in

View Full Version : Покупка на лаптоп

Mury
22-03-2008, 20:17
Понеже съм невежа в този бранш искам съвети,какъв лаптоп да си купя :oops: :oops: :oops: Спрял съм се на 2 марки Тошиба и Фиджицу Сименс-коя от двете е по добра :?: :?: :?: става въпрос за машина с цена до окло 1300-1400 максимум :?: :?: За РАМ-а и хард диска знам какво искам :twisted: :twisted: но не съм наясно с процесорите :?: :?: Искам съвети от сериозни хора,а не от търгаши :idea: :idea: :idea:

Galeano
22-03-2008, 20:49
Аз съм с етакъв :) и съм много доволен като изключим тъпата "виста" всичко е ок
http://explore.toshiba.com/laptops/satellite/X205

yo
22-03-2008, 21:01
Ако държиш на тези 2 марки-задължително Тошиба! Аз имам Тошиба,Фужитсу и Асус! Това което трябва да гледаш за процесора е да Пентиум и задължително двуядрен!АМД процесора не е добър за лаптоп! Последния лаптоп е Асуса който си купих,по-добър от другите 2, струва 1350 лв! Много е стабилен!

goro
22-03-2008, 21:01
Мури,за процесора съвета ми е задължително да е двуядрен.Повечко пари са,но наистина си заслужава,а и вече няма смисъл едноядрен.Eдно Core2Duo на 2.0 ghz е идеалното решение за лаптоп според мен :wink: Другият ми съвет е да гледаш лаптопът да е е с по-добър графичен ускорител - желателно е да е nvidia,но и ati не отстъпва :wink: А иначе наистина добрите марки са toshiba,Fujitsu-siemens и Sony Vayo :wink: Лично аз мисля,че най-добър савет за лаптопа ще даде Вальо :wink: :wink: :wink:

marrrto
22-03-2008, 22:01
Acer не са никак лоша марка. Единия ми компютър е на тази марка и вече нямам никакви проблеми с него. Наскоро имах за малко и един от последните модели на Acer и за тези пари мисля че ще можеш да си вземеш машина с по-добри характеристики отколкото , ако е Тошиба.

vladu
22-03-2008, 22:42
за 1300-1400 кво и да земеш се ще е боклук.
а точно фуджитсу в тоя рейндж са пълен кенеф.

иначе колегите са прави:
да не е АМД процесора, а интел по възможност двуядрен.
и по-възможност да е с отделена видеопамет, което за тея пари надали ще стане.

phoenix
22-03-2008, 23:03
ами и аз ще си позволя да дам съвет. Ако става дума между точно тези 2 марки....коментара е излишен...решението е ТОШИБА. Порови се из форумите за компютри и ще забележиш колко много хора се оплакват от ФС, просто ще се откажеш от раз. Другото което е интересно, е че повечето лаптопи са си напълно еднакви отвътре :? Ние сме сменили няколко лаптопа и честно да ти кажа съм доста доволен от БЕНКУ :):):)
сериозно. Колегата от съседния офис имаше НР и ДЕЛ, еми като си изгуби дисковете с драйвери, просто взехме моите, щото конфигурацията беше същата, само дето неговите и двата струваха + 200-300лв. Абе аз съм много доволен от БЕНКУ, както и от МСИ страхотни лаптопи и освен това много удобни с пълноразмерни клавиатури, което колкото и да е смешно, ако работиш често с него е невероятно предимство, което се усеща доста повече от това, колко ядрен е процесора. Другото важно нещо за мен беше дизайна и матрицата....и това повлия на избора ми. Относно процесора, наистина за лаптоп само Интел :!:
п.п.
имай на предвид че БЕНКУ са водещ производител на матрици, а
МСИ са водещ производител на дънни платки...

Wishmaster
22-03-2008, 23:08
Asus X51R - AP140
CPU: Intel Core 2 Duo(T2130) 1.86GHz, 533 FSS, 1MB L2
Chipset: ATI Xpress 1100
LCD: 15.4" WXGA Color Shine
Memory: DDE2 667MHz 1GB(2 Sockets DDR2 667, up to 2GB)
VGA: ATI Xpress 1100, up to 128MB Shared memory
HDD: 120GB Sata 5400rpm Hitachi

Asus F5N - AP053
CPU: AMD Turion64 X2 MK38 2.2GHz, 512KB L2
Chipset: NVIDIA GeForce 7000
LCD: 15.4" WXGA
Memory: DDR2 667 1GB(2 Sockets DDR2 667, up to 2GB)
VGA: Embedded NVIDIA GeForce 7000
HDD: 120GB Sata 5400rpm Seagate
Camerra: 1.3mpx rotating

И 2-та модела имат Wireless, 5.1 HD Audio, нам си къв кард реадер и тем подобни. Според мене 2-рото е по добро. А тошиба не си вземай освен ако не си фен на Windows Vista. Не можеш да смениш вистата освен ако не си отвориш компа и да видиш всеки компонент на кой прозиводител е и да си драпниш драйвери за XP от техните сайтове(ако има). Поздрави

EDIT: Зажравих да напиша парички. Интелския в Русе му искат 1030, а AMD-то 1090лв. Предполагам в София ще са много по евтини.

morfius
22-03-2008, 23:14
За тия пари MSI Megabook EX600X-073/218BG
Цена: 1349.00 лв. (с ДДС)
Техномаркет Европа

http://i.dir.bg/shop_storage/shop_xml/add/2007/12/31/6433267.jpg

Описание
-ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР-CPU INTEL CORE 2 DUO T5250 1.5GHZ-15.4" (40 CM.) TFT AVC WXGA ДИСПЛЕЙ-RAM 2GB DDR II-HDD 160GB-VIDEO NVIDIA GEFORCE 8400M G, TC 1024MB-DVD-RW, SUPER MULTI-LAN GIGABIT, WLAN 802.11 A/G/N-CARDREADER, 1.3 MPX WEBCAM-NUMERIC KEYBOARD,BLUETOOTH-ТЕГЛО 2.6 КГ-МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Има си драйвери за ХР, цифров блок и видеокарта с 256 рам... поне с Уърлд оф Уаркрафт разликата м/у видеокарта Интел вградена и тази е 2 пъти в производителност... с други игри не съм тествал.
Добър екран и звук.
Около 2 часа живот на батерията ползван за нет брауз през уайрлес.

Единствения минус открит до сега - жаковете за микрофон и слушалки са на предния панел, кофти се ползват ако лежиш с него в скута.

martzaro
22-03-2008, 23:29
Да попитам Йо какво имаш против АМД процесорите ти ли ги произведаш че даваш такива заключения :shock: :shock: :shock: :shock: Аз например съм с двуядрено АМД на лаптопа и машинката е Дел ми много съм доволен от него не виждам каква е разликата от пентиума ма щом ти казваш....... Гледай колега само да е двуядрен и в никакъв случай не взимай лаптоп с заредена Уиндоус Глиста. Само да добавя че АМД процесоритепове4ко греят и това 4е 4есто ще ти се вклю4ва охлаждането не бива да те притеснява ако досега си работил с Пентиум. Относно избора и двоуменето за марката всичко на пазара е едно и също "МЕЙД ИН ЧАЙНА"

phoenix
22-03-2008, 23:48
За тия пари MSI Megabook EX600X-073/218BG
Цена: 1349.00 лв. (с ДДС)
Техномаркет Европа

http://i.dir.bg/shop_storage/shop_xml/add/2007/12/31/6433267.jpg

Описание
-ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР-CPU INTEL CORE 2 DUO T5250 1.5GHZ-15.4" (40 CM.) TFT AVC WXGA ДИСПЛЕЙ-RAM 2GB DDR II-HDD 160GB-VIDEO NVIDIA GEFORCE 8400M G, TC 1024MB-DVD-RW, SUPER MULTI-LAN GIGABIT, WLAN 802.11 A/G/N-CARDREADER, 1.3 MPX WEBCAM-NUMERIC KEYBOARD,BLUETOOTH-ТЕГЛО 2.6 КГ-МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Има си драйвери за ХР, цифров блок и видеокарта с 256 рам... поне с Уърлд оф Уаркрафт разликата м/у видеокарта Интел вградена и тази е 2 пъти в производителност... с други игри не съм тествал.
Добър екран и звук.
Около 2 часа живот на батерията ползван за нет брауз през уайрлес.

Единствения минус открит до сега - жаковете за микрофон и слушалки са на предния панел, кофти се ползват ако лежиш с него в скута.
Отличен избор, без компромис в дизайн, клавиатура, монитор, параметри и цена

lgancho
23-03-2008, 00:12
...... Аз например съм с двуядрено АМД на лаптопа и машинката е Дел ми много съм доволен от него не виждам каква е разликата от пентиума ма щом ти казваш.......

Само да добавя че АМД процесоритепове4ко греят и това 4е 4есто ще ти се вклю4ва охлаждането не бива да те притеснява ако досега си работил с Пентиум.

Колега това си е проблем с греенето, защото колкото по-силно ти бачка охлаждането толкова по-бързо ти свършва батерията. Като цяло не мисля че АМД са лоши, но просто аз лично бих препоръчал за лаптоп процесор на Интел, защото има малко по-подходящи параметри за преносим комп. като например, това че грее по-малко. Освен това е много гъвкав откъм промяна на честотата с която работи, когато компа работи само на батерия, отново с цел намаляване на консумацията и възможност да работи по-дълго. Това което аз лично гледам най-много сега, защото си избирам и аз са 2 неща:
1.Екрана - тип, разделителна способност и др.
2.Батерията - основно капацитета гледам и колко време ще държи батерията
, така че това е моя съвет. Не прави компромис особено с екрана щото все пак той си е много важен и трябва да има добри характеристики за да не си избоде очите човек.

yo
23-03-2008, 00:31
Да попитам Йо какво имаш против АМД процесорите ти ли ги произведаш че даваш такива заключения :shock: :shock: :shock: :shock: Аз например съм с двуядрено АМД на лаптопа и машинката е Дел ми много съм доволен от него не виждам каква е разликата от пентиума ма щом ти казваш....... Гледай колега само да е двуядрен и в никакъв случай не взимай лаптоп с заредена Уиндоус Глиста. Само да добавя че АМД процесоритепове4ко греят и това 4е 4есто ще ти се вклю4ва охлаждането не бива да те притеснява ако досега си работил с Пентиум. Относно избора и двоуменето за марката всичко на пазара е едно и също "МЕЙД ИН ЧАЙНА"

братле имал съм 2 лап топа с АМД, нямам нищо против,процесорите работят перфектно, но си много прав с греенето.Аз ги ползвах предимно в къщи за игри и то мощни, процесора грее тогава като калорифер,на единия му изгоря шината поради това натоварване!А когато ги ползвам на батерия само охлажда и батерията ме държи 40 мин!!! Според мен тва си е проблем с горенето на шини и батерия за минути иначе си ОК!
П.С. сега и с 3 Пентиума нямам никакви грижи,освен че Сименса е пълен боклук! :wink:

thecleaner
23-03-2008, 00:46
ето ти жокер http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09036562 (http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09036562)
занимавам се с компютри в техномаркет нотбуците са най-евтини дори да не си вземеш точно тоя бегай там

Grigor
23-03-2008, 01:21
А защо не ми се обадиш да пием кафе и да ти дам 1-2 по-добри идеи...

Техномаркет - НЕ! Сервиза им е под всякаква критика! Ако е фуджитсу или тошиба ОК, но не и МСИ /нищо против марката, а към сервиза!/ + че не са най-евтините!

п.с.
Този модел на ХП е тояга.... нищо лично.

Grozdan
23-03-2008, 07:20
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09033386 (http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09033386) Мисля че тази промоция в техномаркет е много добра :wink:

vovata
23-03-2008, 07:21
Вече трета година съм Acer Aspire,купих го за работен. Две лета на морето е работел от 8.00 до 22.00 на открито в на голямата жега.
Две зими на Банско същото работно време в студовете.
в момента съм на него,никога не е правил проблем-никакъв !

Мои приятели си взеха тошиба и двета ходиха на ремонт единия на 16-тия ден другия на 30-тия ден ужас.

Galeano
23-03-2008, 08:23
Вече трета година съм Acer Aspire,купих го за работен. Две лета на морето е работел от 8.00 до 22.00 на открито в на голямата жега.
Две зими на Банско същото работно време в студовете.
в момента съм на него,никога не е правил проблем-никакъв !

Мои приятели си взеха тошиба и двета ходиха на ремонт единия на 16-тия ден другия на 30-тия ден ужас.

Абе и на мен един приятел дето продава компютри много ми ги хвали Acer Aspire, били много добри а и части много се намирало за тях

fiore
23-03-2008, 08:46
Според мен TOSHIBA. Добра комбинация между цена и качество. Сервизът е читав(ако ти се наложи де) Аз от 4 години имам все от тази марка и до сега съм сменил единствено клавиатура на сегашният, и то защото я залях с кафе. В никакъмв случай не си вземай от Техномаркет, Технополис и т.н. А за това какво да има вътре- завис и за какво ще го ползваш. В никакъв случай не Селерон, AMD също не е добро за лаптоп. Фуджицу сименс също е добър вариант.
Ако си вземеиш АСER вероятно ще имаш малко проблеми с инсталирането защото ги продават с LINUX, които трудно се разкарва. Там Вистата е май единственото решение да го "подкараш".

...........като изключим тъпата "виста" всичко е ок
що бе ко и е на Виста-та. Въобще не товари машината както говорят. Въпрос на свикване.

vovata
23-03-2008, 10:44
Моя АСER си е XP и до сега незнам какво е това сервиз.

phoenix
23-03-2008, 11:44
само да допълня, нашия BenQ Joybook R55 http://www.benq.com/products/joybook/?product=789
работи като офисен и е нон стоп включен. Хубавото на конкретно тази марка, е че си има 3г. гаранция фабрично, без доплащане, което беше решаващо за нас. за близо 2 г. работа никакви дефекти, нищо, а не е спрял. Монитора е перфектен, един от най-добрите...а и клавиатурата е доста добра и удобна, почти не се различава от настолните. Мисля че в ценовия си клас е един от най-добите оферти. Иначе другата марка , за която нищо лошо не бих казал е Тошиба. Не знам някой да каже лоши думи, но там цената е друга.

Wishmaster
23-03-2008, 12:38
А за това какво да има вътре- завис и за какво ще го ползваш.

Много точно казано. Аз дадох пример с 2 възможни конфигурации, а не като цяло за Asus. Ако ще го ползваш за офис приложение, документи, браузване на нет-а от време на време чат и други такива не ти трябва някакъв зверски топ. Ако мислиш да го ползваш за игри и други такива не ти трябва лаптоп изобщо :). Според мен за офис работа една машинка до 1000лв върши идеална работа. И не се заблуждавай с изказвания че AMD греели и т.н. Какъвто и да е двуядрен процесор гълта ток и загравя доста добре при натоварване. Това вече е въпрос на личен избор. Ако си фен на Intel, препоръчвам ти Celeron Mobile(може би най добрият процесор на интел за лаптоп изкарван до момента). А ако искаш AMD Turion или Athlon Mobile. Според мен няма смисъл лаптоп с двуядрен процесор, но това си е мое лично мнение. Поздрави

Mury
23-03-2008, 13:03

Техномаркет - НЕ! Сервиза им е под всякаква критика! Ако е фуджитсу или тошиба ОК, но не и МСИ /нищо против марката, а към сервиза!/ + че не са най-евтините!

п.с.

То това е ясно че ще стане :wink: :wink: :wink: :wink: Само да му дойде времето :wink:

Иначе съм метнал око на тозиhttp://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=529056
тозиhttp://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530434
тозиhttp://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530429
тозиhttp://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530010
и тозиhttp://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530408

Дайте мнения за тези модели :wink: :wink:

Wishmaster
23-03-2008, 13:13
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530429 Този Acer в комбинация с този интелски чипсет е направо без пари. Аз лично ти препоръчвам него.

thecleaner
23-03-2008, 13:17

п.с.
не искам да влизам в полемики и безмислени спорове само кажи защо е дърво този модел според тебе

Mury
23-03-2008, 13:23

п.с.
не искам да влизам в полемики и безмислени спорове само кажи защо е дърво този модел според тебе

Не искам спам в темата :evil: :evil: :evil: Колега Григор е доста компетентен по въпроса :idea: :idea: и смятам да се доверя на човек като него :wink: :wink: Това не значи че не искам мненията ви,напротива колкото повече,толкова повече :wink: :wink:

mariyan52
23-03-2008, 13:23
аз сьм сьс такьв и ти го препорьчвам (HP) a забравих да ти кажа да не си зимаш сьс VISTA наи гадниа вин е.

lgancho
23-03-2008, 13:24
Аз лично препоръчвам този:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530408

А защо??
1. Има най-хубав процесор в сравнение с останалите
2. Няма Операционна система, т.е. това за което плащаш е само лаптопа, а не за лаптопа+Windows-а. Той затова за тези пари предишния Acer има малко по-слаби компоненти, защото има и ОС. Освен това мен лично ме дразни супер много да ми натрапват някаква ОС. Пък и даже не стига дето я плащаш ами и в повечето случаи не получаваш диск с нея, както ако си я купиш отделно, ами някакво измислено CD с което да я пипаш ако ти се скапе...

Mury
23-03-2008, 13:27
Аз лично препоръчвам този:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=530408

А защо??
1. Има най-хубав процесор в сравнение с останалите
2. Няма Операционна система, т.е. това за което плащаш е само лаптопа, а не за лаптопа+Windows-а. Той затова за тези пари предишния Acer има малко по-слаби компоненти, защото има и ОС. Освен това мен лично ме дразни супер много да ми натрапват някаква ОС. Пък и даже не стига дето я плащаш ами и в повечето случаи не получаваш диск с нея, както ако си я купиш отделно, ами някакво измислено CD с което да я пипаш ако ти се скапе...

Да ти кажа честно,и аз съм се спрял най-вече на този :wink: :wink: :wink: Задължително ще си купя лаптоп без ОС :wink: :wink:

JK
23-03-2008, 15:13
Мойто предложение е :

ASUS F5V-AP096

• CPU
Intel Core Duo T2250 1.70GHz, 533MHz, 2MB L2

• Chipset
SIS 671DX + 968

• LCD
15.4" WXGA

• Memory
DDR2 667 1GB (2 slots DDR2 667, up to 4GB)

• VGA
Embedded ATI X2300, 128MB VRAM, up to 1GB HyperMemory

• HDD
120GB SATA 5400rpm

• Optical storage
DVD Super-multi

• Communications
802.11b/g wireless, LAN 10/100, Modem, 4 x USB 2.0, Bluetooth

• Expansion slots
Express card, SD/Mini SD/MMC/MS/MS PRO/MS DUO/MS DUO PRO reader, VGA, DVI-D

• Audio
Built-in Azalia compliant audio chip, built-in stereo Speakers/Mic, Headphones/Mic

• Camera
1.3 mpx rotating

• Keyboard
19 mm full size 88 keys

• Battery
6 cells Li-ion

• Operating system
N/A

• Features
Bag and mouse

• Dimensions & Weight
365 x 262 x 27-35 mm, 2.6 kg

• Warranty
2-year limited global hardware warranty
1-year battery pack warranty

Price: 919.12 BGN

http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37408

Аз мисля да си взема такъв - за цената си е the best и има възможност за ъпгрейд на рама до 4 гб , а 1 гб от този тип рам струва към 30-тина лева !

phoenix
23-03-2008, 15:52
Въпреки, че знам какво се получава когато човек се навие да купува нещо, съвета ми е да бягаш далеч от Fujitsu-Siemens. Само влез в някой компютърджийски форум и виж за какво става дума...с две думи - много дефекти. Съвета ми е да се довериш на Тошиба, или МСИ, или НР. и все пак погледни ги и тези BENQ...няма да съжаляваш

SFINKS
23-03-2008, 15:58
Мури най лесно се избира лаптоп като знаеш за какво ще го ползваш
Дали ще е заместител на десктоп машина или ще се налага често да го пренасяш . Дали ще го използваш за офис нужди или ти трябва машина която освен това може да върти сравнително нови игри и цифрово видео ( HD) .Дали имаш нужда от голям или малък дисплей . Дали работиш с много цифри и ти трябва пълноразмерна клавиатура или ти върши работа и орязаната версия , и така нататък да не изброявам всичко ..

Затова и има толкова много модели щото всеки модел се е прицелил в даден вид клиенти .Кажи за какво ти трябва машината и ще се опитам и аз и другите колеги да те посъветваме кой е твоя лаптоп :wink:

когато избирах моя знаех че ми трябва нещо със следните качества :

трябваше ми заместител на десктоп(няма нужда да е супер сериозен корпуса и пантите , тежеста също е без основно значение ),който да може да върти сравнително нови игри и да има HDMI или DVi изходи за цифрова връзка с плазмата да мога да си гледам HD филми (тоест сериозна не вградена видео карта)
дисплея не ме интересуваше толкова щото повечето време го държа вързан на телевизора (15.4 " ми е достатъчно)

Nasko_77
23-03-2008, 16:06
Мури... да не забравиш и онея 100-120лв. отгоре за рутерче :)
Като го вземеш тоя лаптоп... за настолния няма да искаш и да чуеш. Кеф ти Ямбол, кеф ти Стамбол(Кухня, Спалня, Хол, WC....мазе, таван) :lol:

П.С ТОШИБА :wink:
Куча марка-Лъвски скок :D

Mind_Control
23-03-2008, 18:49
Единствените лап топи, от които не съм чул оплакване са Делл! Замисли се за тях, а и в момента имат много добри оферти! Аз лично имам Делл от повече от една година и съм много доволен- за една година 1-2 пъти да е зациклил. А + това имам 3 години гаранция. И не на последно място- с АМД процесор съм и въобще не грее чак толкова много (това с греенето важи за старите процесори на АМД). А и съм с Виста и чесно казано незнам защо го плюете толкова- аз нямам никакви проблеми с него, а съм му накачил бая програмки.

Grigor
23-03-2008, 19:47
Няма лаптопи, които да не дават дефекти! :-) То няма техника дето да не дава дефекти де ;-)

Ти защо верно не кажеш за какво ще го ползваш ? От начало почна с дуал кор за 1300-1400лв .. после се отпелна на Селерони за 100-1100 лв ?

Най-важното според мен е гаранцията и то не колко е /2г. са достатъчно/ а към кой е /това от личен опит/.

Другото е, че колкото повече гледаш.. толкова повече се шашкаш и почваш да се чудиш.... Избираш си цена, гледаш най-доброто за тези пари и дали за 50-150лв повече или по-малко какво се променя... след подобен филтър избора се свежда от 3-5 модела макс :-)

Това ХП:

ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
- CPU PENTIUM DUAL CORE T2370 1.73GHZ
- DISPLAY 15.4" (40 CM.) WXGA BRIGHTVIEW
- RAM 2 GB DDRII 667MHz
- HDD 250GB 5400 RPM SATA
- VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 384 MB DDRII
- DVD+/-RW DUAL LIGHTSCRIBE
- WLAN INTEL B/G, BLUETOOTH
- WINDOWS VISTA HOME BASIC, HP BAG
- ТЕГЛО 2.5 КГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Е с крив процесор, няма блутут, камера и съм почти сигурен че е с 1г. гаранция. Зя 1400лв може да се претне по-добра машинка.

Mury
23-03-2008, 21:59
Няма лаптопи, които да не дават дефекти! :-) То няма техника дето да не дава дефекти де ;-)

Ти защо верно не кажеш за какво ще го ползваш ? От начало почна с дуал кор за 1300-1400лв .. после се отпелна на Селерони за 100-1100 лв ?

Най-важното според мен е гаранцията и то не колко е /2г. са достатъчно/ а към кой е /това от личен опит/.

Другото е, че колкото повече гледаш.. толкова повече се шашкаш и почваш да се чудиш.... Избираш си цена, гледаш най-доброто за тези пари и дали за 50-150лв повече или по-малко какво се променя... след подобен филтър избора се свежда от 3-5 модела макс :-)

Това ХП:

ПРЕНОСИМ КОМПЮТЪР
- CPU PENTIUM DUAL CORE T2370 1.73GHZ
- DISPLAY 15.4" (40 CM.) WXGA BRIGHTVIEW
- RAM 2 GB DDRII 667MHz
- HDD 250GB 5400 RPM SATA
- VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 384 MB DDRII
- DVD+/-RW DUAL LIGHTSCRIBE
- WLAN INTEL B/G, BLUETOOTH
- WINDOWS VISTA HOME BASIC, HP BAG
- ТЕГЛО 2.5 КГ
- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

Е с крив процесор, няма блутут, камера и съм почти сигурен че е с 1г. гаранция. Зя 1400лв може да се претне по-добра машинка.

Аз чакам съвети от хора точно като теб :idea: :idea: Вальо рядко влиза вече,затова разчитам главно на теб брат :twisted: :twisted: Дай някакви съвети,не че няма да се метна в офиса ти да пиеме кафе,и да ме съветваш :wink: :wink: Лаптопа ми трябва за домашна употреба,интернет,много музика и малко филмчета,това е :wink: :wink:Сега ползвам ХП,което е доста слабо но не е лошо,вече 1.5 година няма проблеми,но с жена ми скоро се местиме в новия ни дом и ни трябва нов компир,че тоз е на тъщата

П.С.Забелязах че почти всички Асери имат камери :twisted: :twisted: някой да сподели сериозно мнение за тази марка :wink: :wink: Не държа да има камера,но не е и пък лошо май :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

pent
23-03-2008, 22:04
мъри ползвай този сайт... http://laptop.bg тук има доста добър филтър написан за селекция на лаптопи...

аз го ръчкам всеки ден! много бързо намираш това което търсиш!

Mury
23-03-2008, 22:05
мъри ползвай този сайт... http://laptop.bg тук има доста добър филтър написан за селекция на лаптопи...

Благодаря Биска,са ша го видим :twisted:

marrrto
23-03-2008, 22:08
П.С.Забелязах че почти всички Асери имат камери някой да сподели сериозно мнение за тази марка Не държа да има камера,но не е и пък лошо май

Аз от две години съм със Acer aspire. Ползвал съм го за всичко- работа, видео монтаж и т.н. Вече поостаря но не съм имал никакъв проблем със него и нито един път не е влизал в сервиз. Наскоро имах за малко и един лаптоп от новата серия. Взех го за 1800 лв и характеристиките му бяха доста добри. Моя съвет от личен опит е да обърнете внимание на тази марка. Те са с може би най-доброто съотношение цена-качество-функционалност. Надеждни са поне според мен.
А иначе ако бюджета е по голям съвета ми е Mac... :D

nikolaaaay
23-03-2008, 23:09

Добра информативност има, но цените тук са доста стари. Някои машинки вече са с 200 лева надолу :)

pent
23-03-2008, 23:13
Добра информативност има, но цените тук са доста стари. Някои машинки вече са с 200 лева надолу :)

възможно е, не ги следя като цени как са, но е достатъчно да си харесаш конкретен модел по параметри :)

kris11
24-03-2008, 21:44
Само Тошиба. но не от БГ .Поръчай да ти донесат я от Щатско, я от Канадско. И цените са по добри , а и самите машини по-читави.

P.S. За диагностика на пuловера ти стига и 1 селеронче ,драйвери за USB и кабелак USB / е и Vag Com/.
Но взимай актуaлните за сега Core 2 Duo, 2GB RAM. За хард недей да съжаляваш за голям - вече има на много сносна цена външни USB / наскоро взех -WD 400GB за 150лв чисто нов.

Blade
25-03-2008, 11:26
И аз ти препоръчвам Тошиба. Имал съм си работа с няколко и наистина са железни. Също така не е зле да разгледаш и Асус като вариант.

lord_chuldarkar
25-03-2008, 14:18
мързеше ме да изчета темата така че направо ще си изсера коментарите накрая :)

имам acer travelmate 4002 на четири години мноого як, стабилен е и нямам никакви забележки, въпрек и че по евтините acer май не са от най качествените.

гледаи да е с интел процесор инак ще ти е горещо да работиш с него, макар че АМД също имат добри предложения напоследък

ако ще играеш на него е хубаво видеото да не е вградено

лично мнение е че ХП и Дел не си заслужават надценката, ФС май не блестят с качество, а Асер, Асус MSI са среден клас - стават за парите си.

Ако можеш вземи си Леново или наи добре IBM ако ще го ползваш мобилно ако ще е заместник на настолния вземаи нещо с повече параметри.

И сервиза гледаи да ти е подръка.

Забравих да си кажа мнението за тошиба - приятелката ми има такъв на 3г и не виждам с какво е по добър от моя асер - в случая не говоря за параметри тъй като неината конфигурация е малко по слаба, но Тошиба също са доста добри.

BO
25-03-2008, 21:22
Защо не си вземеш това например:
http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/950
Единствено в бъдеще ако не ти стига може да му замениш хард диска.
Защо да се мятате на Кор2 процесор?
Човек ако му трябва такъв процесор, със сигурност ще знае за какво му е и няма да пита!
Какво, ще върви по-бавно ли, ще му зареждат по-бързо нещата ли?
Или пък МП3-те ще свирят по-добре, или ДИВ-Х филмите, които ще ги пуска ще движат по-добре?
Просто няма абсолютно никакъв смисъл да даваш излишни пари за твоите нужди.
С това се занимавам над 10 години.
Освен да се набуташ ако си купиш лаптоп от 1500лв за твоите нужди друго няма да постигнеш.
Аз в момента съм с това:
http://laptop.bg/#/details/FUJITSU-SIEMENS/9/681
Точно за твоите нужди да не мислиш, че ще намериш голяма разлика между тези два модела. Виж цената и си помисли, защото ги имам и двата модела на бюрото и за това ти го казвам.
Естествено, че в някой неща втория е доста по-добър, но...има едно голямо НО!

Mind_Control
26-03-2008, 12:22
Защо не си вземеш това например:
http://laptop.bg/#/details/TOSHIBA/8/950
Единствено в бъдеще ако не ти стига може да му замениш хард диска.
Защо да се мятате на Кор2 процесор?
Човек ако му трябва такъв процесор, със сигурност ще знае за какво му е и няма да пита!
Какво, ще върви по-бавно ли, ще му зареждат по-бързо нещата ли?
Или пък МП3-те ще свирят по-добре, или ДИВ-Х филмите, които ще ги пуска ще движат по-добре?
Просто няма абсолютно никакъв смисъл да даваш излишни пари за твоите нужди.
С това се занимавам над 10 години.
Освен да се набуташ ако си купиш лаптоп от 1500лв за твоите нужди друго няма да постигнеш.
Аз в момента съм с това:
http://laptop.bg/#/details/FUJITSU-SIEMENS/9/681
Точно за твоите нужди да не мислиш, че ще намериш голяма разлика между тези два модела. Виж цената и си помисли, защото ги имам и двата модела на бюрото и за това ти го казвам.
Естествено, че в някой неща втория е доста по-добър, но...има едно голямо НО!

Освен всичко друго архитектурата на приложенията не е направена да използва двуядрени процесори (все още). Е ако използващ програми като 3 Д МАКС може и 4- ядрен да си вземеш, но не си споменал да използваш.

lord_chuldarkar
26-03-2008, 13:55
двуядрения има предимство при работа с 2 програми едновременно, но като цяло не е оптимизиран софтуера за него, май само уин рар дава 30% по добри резултати на двуядрен спрямо едноядрен другите са с по 4-5% по добри.

Wishmaster
26-03-2008, 16:43
Освен всичко друго архитектурата на приложенията не е направена да използва двуядрени процесори

Колегата е много прав. Всички операционни системи за които са масово потребление(Windows, Mac OS) са написани в 32битов режим на работа. Поради тази причина 64 битовите процесори имат 32bit ready. Сега някой ще реши да ме затапи като каже има 64 битов Windows. Да има но 90% от процесите и изчисленията са в 32 битов код. Води се 64 битов УЖ заради оптимизация.

двуядрения има предимство при работа с 2 програми едновременно

Няма значение дали е 1 ядро 2-4 или 100 ядрен. Във всеки един момент той прави точно 1 изчисление за 1 зададено приложение. Вярно е че 2 или повече ядра са по добре но в случея на колегата аз лично не виждам смисъл от двуядрен процесор. Поздрави

slav40
27-03-2008, 09:17
VIDEO INTEL GMA X3100 UP TO 384 MB DDRII

Някой може ли да даде повече инфо за видео картата на колко МБ работи ..... реално ...... все пак може и да се пусне едно НФС да се играе на лаптопа -въпроса е дали ще работи или ще цикли ...!?

Mind_Control
27-03-2008, 09:49

Някой може ли да даде повече инфо за видео картата на колко МБ работи ..... реално ...... все пак може и да се пусне едно НФС да се играе на лаптопа -въпроса е дали ще работи или ще цикли ...!?

Ами тая май е вградена някаква- до НФС ъндърграунд няма да имаш проблеми, но след това ще ти цикли особено ако ръчнеш малко настройките към по- добро.

lord_chuldarkar
27-03-2008, 14:12

както каза колегата НФС може и да тръгне, но няма да е най новото и другия проблем е че тея 384мб реално са от РАМ паметта ти, ако си геимър по добре търси евтин лаптоп със гфорс 7300 ама да знаеш че и те не са много за игри

valjo
27-03-2008, 15:47
Мури, купи ли си нещо вече бре ?:)

че прочетох темата, та да знам дали има смисъл да си разпъвам мнението:)

Nasko_77
27-03-2008, 23:51
Има има...
"Утре" някой друг ще тръгне за машинка. Защо да пуска нова.

slav40
28-03-2008, 09:27

както каза колегата НФС може и да тръгне, но няма да е най новото и другия проблем е че тея 384мб реално са от РАМ паметта ти, ако си геимър по добре търси евтин лаптоп със гфорс 7300 ама да знаеш че и те не са много за игри
Е ще трябва да се играе някоя игричка отвреме навреме - тая карта е боза значи - трябва да си е с отделна поне на 256 МГБ. Благодаря за инфото.

morfius
28-03-2008, 09:39
Сравнително евтино и да става и за игра - МСИ дето съм го пуснал по-горе или сходна конфигурация от друга марка :)
Както казах с тази карта бие интелския вграден вариант над 2 пъти по производителност при Уърлд оф Уаркрафт.

Mury
29-03-2008, 17:40
Мури, купи ли си нещо вече бре ?:)

че прочетох темата, та да знам дали има смисъл да си разпъвам мнението:)

Не съм баце,аз теб те чакам давай,тамън тея дни щях да ти звъня :wink: :wink: :wink: