PDA

View Full Version : момчета помагайте

Rider_alfa155
24-03-2008, 11:01
търся си малко помощ за моята алфа... имам 155-ица 2.0 TS
търся си радиатор, предни дискове, предни карета комплект с маншони и всичко което е към тях, ляво ел. огледало както и чистачки.
Имам още един проблем обаче смених свещите и кабелите ама имам едно прекусване в работата на двигателя на моменти започва да работи на два-три цилиндъра и после пак се оправя. пПрави го доста често това и не знам от какво е в същност видях си свещите и при всички положения имам бедна горивна смес как да го оправя този проблем.
Знам че в Сливен няма сервиз на Алфа където да му закача компютъра за това моля да ме насочите кък някои близко до моя град. Ще съм ви страшно задължен. Простете че съм такъв лаик относно тази марка но я имам съвсем от скоро и не съм запознат с нищо свързано с неината подръжка :cry:

Колега пиши смислени заглавия!

ALFA CORSE

Бобби
24-03-2008, 12:27
Оправи заглавието!!!!...пише се момчета, а не "мочета" :D ...а за проблемите, използвай търсачка :idea: ..почти за всички има тема :roll:

Xman
24-03-2008, 15:19
търся си радиатор, предни дискове, предни карета комплект с маншони и всичко което е към тях, ляво ел. огледало както и чистачки.
Имам още един проблем обаче смених свещите и кабелите ама имам едно прекусване в работата на двигателя на моменти започва да работи на два-три цилиндъра и после пак се оправя. пПрави го доста често това и не знам от какво е в същност видях си свещите и при всички положения имам бедна горивна смес как да го оправя този проблем.
Знам че в Сливен няма сервиз на Алфа където да му закача компютъра за това моля да ме насочите кък някои близко до моя град. Ще съм ви страшно задължен. Простете че съм такъв лаик относно тази марка но я имам съвсем от скоро и не съм запознат с нищо свързано с неината подръжка :cry:
Има диагностика-в сервиза и при арменците на ,,Раковска"
Каквито въпроси имаш,пиши ми Л.С.

kris11
24-03-2008, 22:18
Ако си слагал Голден лодж пробвай пак със смяна, че има супер оргиналдъ свещи

Rider_alfa155
25-03-2008, 09:53
в интерес на истината в момента сум сус шампионки смених ги в неделя и ззначително се подобри работата на колата преди това бяха мн готино миксирани свещите 3 бяха бош 4-ри полиусни а останалите бяха такива каквито казваш
и смао боша ставаха
колата работеше на 3 цилиндура
другите свещи просто нямаха полиуси...
:)

------------------------------------------

Кирилица - последно предупреждение!
Прочети правилата на форума.

Rider_alfa155
26-03-2008, 10:03
колеги намерих един воден радиатор за 80 лева ...
кажете според вас дали мойже да се намери и по евтиничък ..не че са проблем парите ама имам и други належащи ремонти по колата та не знам до къде ще я докарам :( :?

TRENDi
26-03-2008, 11:31
Цената е добра за втора употреба. При "Италянеца" в София бяха по 70 лв преди 2 години и то, когато ги има. В друга морга са ми искали и 130 лв за 2-ра ръка радиатор. Този, който взех от "Италянеца" изкара година и текна като предишният. Накрая си трансплантирах от Самара (75 лв чисто нов) и вече над година съм без проблеми по радиаторните болежки.

ALFA CORSE
26-03-2008, 11:38
Има нови радиатори по ~ 140лв, аз мисля да сложа такъв...

trouble
26-03-2008, 11:57

Колега пиши смислени заглавия!

ALFA CORSE

Колега не е по темата да ме прощават колегите от раздела...ама ти що не дойдеш на някоя срещичка в Сливен че си имаме само една 155-ца...търси темите за Сливен в раздел Срещи и Мероприятия..Ще получиш и лепенка на клуба ;)
И да не съм много оффтопик диагностика правят и в БОШ сервиз намиращ се на майната си..ама няма да ти обяснявам къде, защото там нищо не схващат и все компютъра им не открива грешки...

Rider_alfa155
26-03-2008, 15:37
в интерес на истината аз попитах и в магазин за оригинални части нови и там като ми казаха цената за дисковете и радиатора и те ми седнаха по скъпи от колата като я взех 720 лв за нов радиатор и по 320 лв за диск направо ме убиха иначе тука намериух на еднио място дискове по 65 лв парчето....

TRENDi
26-03-2008, 15:43
Колега, в началото на раздела 155 има тема за ремонти. Там има и цени. Лесно можеш да провериш, какво и за колко пари се намира.

БТВ
и по 320 лв за диск 300 лв е цената на дребно на предни и задни дискове Brembo Max (с канали)...

Rider_alfa155
26-03-2008, 18:42
еми значи няма какво да се чудя че такива цени ми казват те са нормалните
ок благодаря :)

TRENDi
27-03-2008, 02:37

Какво им е нормалното? :roll: Пишеш 320 лв за 1 диск, аз ти пиша, че за 300 взимаш и 4-те, при това по-шукаритетни...

Rider_alfa155
27-03-2008, 09:53
:oops: не разбрах :) яами тука съм си намерил едни за по 65 лв бройката със стандартната вентилация като тези с коиото съм в момента

The_Game
27-03-2008, 09:57
:oops: не разбрах :) яами тука съм си намерил едни за по 65 лв бройката със стандартната вентилация като тези с коиото съм в момента

Значи предни излизат 130лв оригинални.
Предни+ задни Брембо 300лв. Аз бих си взел Брембо :roll:

Rider_alfa155
27-03-2008, 10:01
ами колега както писах имам и други належащи ремонти и за това малко оглеждам цените
щото трябва да купувам радиатор огледала повдигачи да сменям и т.н. това са такива стандартни истории а проблема дето го имах с храненето не знам ама сега не ми прави въртели ...
знам ли и аз

Xman
27-03-2008, 15:27
ами колега както писах имам и други належащи ремонти и за това малко оглеждам цените
щото трябва да купувам радиатор огледала повдигачи да сменям и т.н. това са такива стандартни истории а проблема дето го имах с храненето не знам ама сега не ми прави въртели ...
знам ли и аз
Докараи я тая кола на срещата в неделя да я чуя.
Ти я изкара абсолютен дарак-как така я купи брато?
Толкова много неща за смяна?

Rider_alfa155
27-03-2008, 15:37
ще доида така или иначе съм го решил
ами как я куппих реших че трябва да е ртя и я купих без изобщо да се замислям радиатора се пукна при мене а тракането си го имаше още тогава ама кой ти разбира казах ви колеги лаик съм в тази област и сега започвам да се уча така че не се сърдете много ако задавам глупави въпроси
дисковете ги видях че са за смяна едва като сменях гумите а иначе мотора се държи много прилично онзи проблем за които споменах с прекъсването сега го няма chokoladka_73 не знам възможно ли е дето единия цилиндър не е работил известно време да се е позапушила дюзата и след известно време да с оправи????

Xman
27-03-2008, 16:29
ще доида така или иначе съм го решил
ами как я куппих реших че трябва да е ртя и я купих без изобщо да се замислям радиатора се пукна при мене а тракането си го имаше още тогава ама кой ти разбира казах ви колеги лаик съм в тази област и сега започвам да се уча така че не се сърдете много ако задавам глупави въпроси
дисковете ги видях че са за смяна едва като сменях гумите а иначе мотора се държи много прилично онзи проблем за които споменах с прекъсването сега го няма chokoladka_73 не знам възможно ли е дето единия цилиндър не е работил известно време да се е позапушила дюзата и след известно време да с оправи????
Извиняваи ако съм те засегнал.
Мерака е голяма работа.
а за колата не бери грижа.Ще говорим като се видим.

Rider_alfa155
27-03-2008, 16:52
не се обиждам колега знам че нищо не ми е ясно за това съм тук да питам :D

Xman
28-03-2008, 12:06
Батка ела на срещата.
Каквото мога ще ти помогна.Не са чак толкова скъпи частите, стига да знаеш от къде да ги купиш :wink:

Rider_alfa155
28-03-2008, 13:31
ще дойда колега ама знаеш ли проблема с онова прекъсване пак го има и на всичко отгоре взе да ми гори като змей горянин :? ей на сега пак останах на пътя снощи и сложих 15 лева и съм минал около 35-40 км пфууууууууууу

VFTI
28-03-2008, 19:10
ще дойда колега ама знаеш ли проблема с онова прекъсване пак го има и на всичко отгоре взе да ми гори като змей горянин :? ей на сега пак останах на пътя снощи и сложих 15 лева и съм минал около 35-40 км пфууууууууууу

Не се притеснявай от големия разход.... Само смени една ламбда и ще се оправи всичко :D

Преди това на диагностика за да провериш точно

Rider_alfa155
29-03-2008, 09:49
18 км с 4-ри литра олееейййййййййййййй ужас :(

Rider_alfa155
29-03-2008, 10:32
:D аз много доволен колеги току що си открих проблема с прекъсването и адския разход..... оказа нещо съвсем елементарно ... една откачена букса отдолу под бобините има едни джаджи най- вероятно комутатори и едната букса беше откачена ... сега като се замислям преди около 2 седмици сменях едно водно съединение и маи тогава я откачих и я забравих много съм щастлив че не е дебитомер или сондата благодарско на всички за съветите.
остава да почерпя ама който доиде в събота на била той ще намаже