View Full Version : Внимание - Изсъхнали дървета падат....
Колеги, много внимавайте къде паркирате в София, защото срока на годност на тополите вече дава фира. Масово падат сухи дървета. Аз по-минала седмица се отървах леко от един клон, които се стовари на колата ми (на паркинга на института ми!!!) но вижте тук какво става:
http://www.dnes.bg/article.php?id=49298
http://www.dnes.bg/images/photos/0049/0000049298-article.jpg
Днес и на моста Чавдар имаше яко трески пак от суха топола.
Понеже няма кой да прочисти града от тия дървета, просто гледайте къде спирате..... особено когато духа силно като днес.
Сега като се прибирах точно пред мен падна един клон . Добре че спрях 1м. по-рано. :roll2:
Ето на този клон стана жертва колицата миналата седмица
Освен дървета падат и саксии, мазилки и какво ли не, да не говорим за някой рамаринен покрив примерно :shock:
Освен дървета падат и саксии, мазилки и какво ли не, да не говорим за някой рамаринен покрив примерно :shock:
Тия покриви като се засилят, могат да ти направят колата кабрио!!! Ужас направо!! То тия летящи предмети са много опасни за хората, все пак ако ти се счупи колата - голяма работа, преживява се, пък и ако е застрахована не се притесняваш от това, колко пари ще дадеш.
Alexanderbb
24-03-2008, 16:31
камъните падат от небето падат .....
На мен в двора, където ми седи алфата отсякоха една череша, но не знам какво станало и дънерът прелетял на няколко см. от колата ми :shock: - право върху един лост, който се трансформира от П в M :) Голям късмет извадих :static:
ТоЗи топъл ветрец рАЗкаЗа фамилията на всичко.До преди малко гледах преЗ проЗореца как летят маси, столове, клончета и т.н :shock:
http://www.dnes.bg/article.php?id=49323
Вятър вие и руши
24.03.2008 16:25 9
Срутеният покрив на "Геопланпроект" ЕАД. Снимка: БГНЕС
Силният вятър в столицата създаде много работа на министерството на Емел Етем.
Три спасителни екипа ликвидират последиците в града. До момента са получени 32 сигнала от различни столични райони.
Сигналите, получени на Спешния телефон 112 са за паднали дървета, прекършени клони, надвиснали ламарини и други зле закрепени елементи от покривните конструкции на сградите.
В центъра на столицата има случаи на паднала мазилка от стари постройки и наклонени билбордове.
Силният вятър откърти част от ламаринения покрив на сградата на "Геопланпроект" на булевард "Цар Борис Трети".
Рекламни билбордове паднаха върху оградата на Столичната математическа гимназия на бул. "Васил Левски" и откъртиха част от тухлената конструкция. В околността са разхвърляни огромни тухлени парчета. Като по чудо пострадали няма.
Последиците от силният вятър в столицата са материални, каза директорът на областната дирекция на МДПБА Валери Младенов.
Той уточни, че до момента няма данни за пострадали хора в София, макар че очевидци съобщиха за Dnes.bg за инциденти, при който срутила се мазилка в центъра на София удари младеж.
Още сутринта силният вятър повали топола в столичния квартал "Света Троица", която премаза два автомобила.
Десетки сигнали продължават да валят на Спешния телефон 112.
Обстановката в останалата част от страната: От "Гражданска защита" съобщиха, че вятърът е прекъснал електрически проводници в Монтанско.
Цялата покривна конструкция на ОУ" Кирил и Методий" във Велинград се е срутила в двора на учебното заведение, съобщи помощник-директорът Ася Мечева.
Няма пострадали ученици и училищен персонал; инцидентът е станал след приключване на последния учебен час.
Я елате да видите в бизнес парка как ламаринена ограда на строеж се разхожда из паркингите..... :)
ъ нещо излезе два пъти
ма то и дъгите са две 8)
и аз съм я снимал, ма мойта е много по добра от на тиквата..... :)
аз случайно на България и случайно с фотоапарат от колата :D
ъ нещо излезе два пъти
ма то и дъгите са две 8)Купи си свестен апарат :lol:
то не е от апарата, а от задапаратното :crazy:
ето и от мен нещичко :D
http://www.bgphoto.net/photos/15054/o633419803966095000.jpg
А разрешение да ми снимаш къщата :twisted: поне и Алфите да беше фанал :P
AlfaRomeo
24-03-2008, 18:42
А разрешение да ми снимаш къщата :twisted: поне и Алфите да беше фанал :P
Търси си правата ;) как така ще ти снимат,къщата без разрешение :evil:
Оооооооо, писна ми всеки иска пари :twisted:
Аз искам ли ти пари като спра колата на улицата и почнеш да ми я гледаш, а?
Оооооооо, писна ми всеки иска пари :twisted:
Аз искам ли ти пари като спра колата на улицата и почнеш да ми я гледаш, а?
Кво няма го гледам тоз клозет като се пред нас го спираш виж си даже снимката, отзад оградата... ама с един пирон ще те оправа аз :evil:
много гадно с този вятър, на татко колата пострада, надрана, счупен прозорец. :x
Тия покриви като се засилят, могат да ти направят колата кабрио!!! Ужас направо!! То тия летящи предмети са много опасни за хората, все пак ако ти се счупи колата - голяма работа, преживява се, пък и ако е застрахована не се притесняваш от това, колко пари ще дадеш.
Верно че може на кабрио наистина, и ще си гледаш дъгата директно :lol:
coolboby
25-03-2008, 13:48
Вчера един клон се стовари върху колата докато пътувах по бул. Асен Йорданов и по улицата го обърнахме на слалом, разминахме се без щети...
Absente_
25-03-2008, 13:51
много трябва да се внимава , на мен на старата ми кола се срути един клон , добре , че почти нищо и нямаше , а на алфата един при работата вчера беше паднал на 2 метра от нея :roll:
...и градушка заваля :roll: ...днес на Нестаров...за малко ми побеля колата :shock:
на детелината Ситняково-качване Цариградско (посока Младост) се е стоварил един огромен клон, но са го поместили и сега го режат и махат от там.....