Log in

View Full Version : променен цвят на таблото

Христо_Сираков
27-03-2008, 23:29
викам да се похваля какаво направих с не много любимия ми зелен цвят на таблото и средната конзолана колицата ми(таблотовсе още не е готово на 100% пради липса на диоди) ето за какво става въпрос.предварително се извинявам за качеството на снимките

Abizianata
28-03-2008, 01:47
луд си признавам те :) :) :) :) :) :) :shock: :shock:

Kris
28-03-2008, 01:50
Готино е станало Cool Ама сякаш не се вижда добре стрелката в тъмното или си прая илюзия ?

DiabL0
28-03-2008, 08:11
те крушките небяха ли обиновенни бели с едни тапички в/у тях (зелени) ?
немойе ли само тях да смениш ?
и как еветноално си слойил диоди ?

Браво !! Много хубаво е станало!
Успех ;)

joro_alfata
28-03-2008, 08:16
Добре е станало 8)

Поздрави...

reptli
28-03-2008, 09:03
колега много добре е станало :P

a преди да ги направиш в червено доколкото се вижда пак си пипал (никъде няма зелено..само бело :lol: ) :roll: и ако е възможно малко инфо :thumbup:

Xman
28-03-2008, 12:24
Голяма играчка колега,ама си заслужава.
Луда работа.

acko88
28-03-2008, 15:32
И аз слагах червени лампички ама ги махнах че нищо несе виждаше щото май има някво фолио дето от него се получаваше зеления цвят а иначе стантартните диоди са бели :wink: кажи как махна фолиото ако е фолио ?

ALFA155Ts
28-03-2008, 19:25
как го махна направо слагам червено фолио дали ще стане

Христо_Сираков
28-03-2008, 19:52
като се свалят цифирблатите се отлепят с едно ножче от тази пласмаса на която са залепени като гледате да не ги счупите и на самите цифри и чертички има едно като фолио лепнато което не може да се отлепи а се изтърква с остро ноже само зеленото където е може да пробвате да го премахнете и с ацетон като търкате внимателно да не изтриете и черната боя на самия цифирблат аз с ацетон махнах боята на врътките за парното по нататака всичко е подмяна на диоди. ако на някои не му се занимава да пише на лични и може да се разберем нещо

Boxer_Power
28-03-2008, 19:54
браво!и на мен ми харесва искам и моита така да я направя само че със сини диоди схте стане ли може ли да обясниш как става?

Христо_Сираков
28-03-2008, 20:05
ето още малко снимков материал

Христо_Сираков
28-03-2008, 20:06
браво!и на мен ми харесва искам и моита така да я направя само че със сини диоди схте стане ли може ли да обясниш как става?да всичко става в къвто цвят искаш само да имаш времето и нервите

TaNo
28-03-2008, 20:11
резолтата е просто уникален, браво

nasty
28-03-2008, 22:49
А на кой е тва фиат купе ? с червените неони ?

TaNo
28-03-2008, 22:53
ico83 братле я ма светни малко, неони ли си слагал под колата :?: знаеш ли ква мания ми е това :D

Христо_Сираков
28-03-2008, 22:56
ico83 братле я ма светни малко, неони ли си слагал под колата :?: знаеш ли ква мания ми е това :Dне това неса неони аз лично съм си ги правил илиза излезна ми около 45лв

Христо_Сираков
28-03-2008, 22:59
А на кой е тва фиат купе ? с червените неони ?това фиат купе е на val_mcrae аз му ги правих излиза около 40лв и неса точно неони

TaNo
28-03-2008, 22:59
ico83 братле я ма светни малко, неони ли си слагал под колата :?: знаеш ли ква мания ми е това :Dне това неса неони аз лично съм си ги правил илиза излезна ми около 45лв

ша издадеш ли малко как и с кво си ги направил и как си ги свързал, към фаровете ли или отделно се пускат :D

Христо_Сираков
28-03-2008, 23:02

ша издадеш ли малко как и с кво си ги направил и как си ги свързал, към фаровете ли или отделно се пускат :Dпускат се от копчето за заводската аларма щото тои няма такава и това копче е свободно

TaNo
28-03-2008, 23:06

ша издадеш ли малко как и с кво си ги направил и как си ги свързал, към фаровете ли или отделно се пускат :Dпускат се от копчето за заводската аларма щото тои няма такава и това копче е свободно

а лампите от доло кви са имат ли си наименование, и акумулатор допълнително нещо нужен ли е или към нормалния

Христо_Сираков
28-03-2008, 23:09

ша издадеш ли малко как и с кво си ги направил и как си ги свързал, към фаровете ли или отделно се пускат :Dс отделно копче е

а лампите от доло кви са имат ли си наименование, и акумулатор допълнително нещо нужен ли е или към нормалнияда имат това са едни диоди и не е нужен отделен ток

TaNo
28-03-2008, 23:11
[quote="TaNo":20xkdpl1]ico83 братле я ма светни малко, неони ли си слагал под колата :?: знаеш ли ква мания ми е това :Dне това неса неони аз лично съм си ги правил илиза излезна ми около 45лв

а лампите от доло кви са имат ли си наименование, и акумулатор допълнително нещо нужен ли е или към нормалнияда имат това са едни диоди и не е нужен отделен ток[/quote:20xkdpl1]

и последен въпрос горе доло в какви магазини мога да открия такива и колко волта трябва да са

Христо_Сираков
28-03-2008, 23:17
[quote="ico83":13ov8ilg][quote="TaNo":13ov8ilg]ico83 братле я ма светни малко, неони ли си слагал под колата :?: знаеш ли ква мания ми е това :Dне това неса неони аз лично съм си ги правил илиза излезна ми около 45лв

а лампите от доло кви са имат ли си наименование, и акумулатор допълнително нещо нужен ли е или към нормалнияда имат това са едни диоди и не е нужен отделен ток[/quote:13ov8ilg]

и последен въпрос горе доло в какви магазини мога да открия такива и колко волта трябва да са[/quote:13ov8ilg]ами по принцип се намират в магазини за електроника трябва да са на 12 волта но такива още няма от светло диодите за това има еди неща наречене сапротивления слагат се към диодите и така не горят самите диоди.но са скъпички тези диоди

TaNo
28-03-2008, 23:23
ico83 благодаря ти много за обясненията, нямаш си напредстава каква мистерия ми разкри. Ся ша разгледам магазини, цени и много се надъхвам за нещо такова ма давидим :D

val_mcrae
28-03-2008, 23:28
Трябда да дойдем на някоя среща до Пловди, хем да видиш как сме ги направили хем да се видим, че от одавна не съм присъствал. :D

Христо_Сираков
28-03-2008, 23:33
Трябда да дойдем на някоя среща до Пловди, хем да видиш как сме ги направили хем да се видим, че от одавна не съм присъствал. :Dдобре де Вал а те също могат да доидат на някоя от нашите срещи хем и да се поразходят малко

TaNo
28-03-2008, 23:36
Трябда да дойдем на някоя среща до Пловди, хем да видиш как сме ги направили хем да се видим, че от одавна не съм присъствал. :D

ма вия наистина трябва да наминете забравихме се с вас, наканете се някой ден и заповядайте. Тъкмо ще видите и нащи срещи половин италфест :D

TaNo
28-03-2008, 23:41
Трябда да дойдем на някоя среща до Пловди, хем да видиш как сме ги направили хем да се видим, че от одавна не съм присъствал. :Dдобре де Вал а те също могат да доидат на някоя от нашите срещи хем и да се поразходят малко

не е зле и ния да го обсъдим наистина, ала аз обясних на Ицо за мен така, че другите да си кажат тежката дума :oops: :D

Христо_Сираков
28-03-2008, 23:49

не е зле и ния да го обсъдим наистина, ала аз обясних на Ицо за мен така, че другите да си кажат тежката дума :oops: :Dаз през седмицата немога да ходя никъде че съм на работа до късно но другата неделя може да доидем до Пловдив но вечерта че през деня съм зает но за това ще се разберем допълно

TaNo
29-03-2008, 00:00

не е зле и ния да го обсъдим наистина, ала аз обясних на Ицо за мен така, че другите да си кажат тежката дума :oops: :Dаз през седмицата немога да ходя никъде че съм на работа до късно но другата неделя може да доидем до Пловдив но вечерта че през деня съм зает но за това ще се разберем допълно

Като се решите другата седмица, по другата.. пускайте тема в раздела с срещите, че ще идвате и ще правим срещата в колкото часа ви е удобно :wink:

acko88
29-03-2008, 01:13
Еи колеги от Пловдив :) края на месец Май съм си в България а на 30 Май сам на рожден ден в Пазарджик 1ви се пада неделя имам един приятел Гогата с едно пунто сигурно го знаете ще го помоля да ме доведе на ваща сбирка да пием по бира :lol:

TaNo
29-03-2008, 14:03
Еи колеги от Пловдив :) края на месец Май съм си в България а на 30 Май сам на рожден ден в Пазарджик 1ви се пада неделя имам един приятел Гогата с едно пунто сигурно го знаете ще го помоля да ме доведе на ваща сбирка да пием по бира :lol:

и ко ша дънкаш бирички Гогата шофьорче ша го раздава кой кат теб :lol: идвайте добре сте дошли, ще се радвам да се запозная и с тебе :wink:

acko88
29-03-2008, 23:32
Е тоо в тия горещини без бира трудно се оцелява :wink: И аз ще се радвам да се запозная с всички колеги :D

Absente_
30-03-2008, 13:51
acko пак мисли само за себеси..... :oops:

acko88
30-03-2008, 15:17
Ти нали ще си в USA по това време какво се пригласяш :lol:

Христо_Сираков
31-03-2008, 23:12
ето до къде стигнах днес,но понеже времето ми е много ограничено напредвам супер бавно

acko88
01-04-2008, 00:16
Абе колега за пръв път виждам че тия лосчета светят :shock: :shock: :shock: Направо се изумих браво ! :lol:

ShoxXx
01-04-2008, 00:29
Моите на QV-то бяха изгоряли и чак като я продадох видях на gigi на QV-то че светят. Много е яко.

hristiqn
01-04-2008, 02:11
А часовника като спре да свети какво му се сменя :roll:

MONI
01-04-2008, 12:17

има крушка отзад...някъде по форума имаше цялостна смяна на всички крушки на 145/6.

Христо_Сираков
01-04-2008, 23:02

има крушка отзад...някъде по форума имаше цялостна смяна на всички крушки на 145/6.да иам крушка сваля се средната конзола и от там вече гледаш как е точно ще потърся снимки дали имам и ще пусна

acko88
01-04-2008, 23:35
Ако нете марзи и да опишеш как се сваля ако има нещо по сложно :roll:

Христо_Сираков
02-04-2008, 22:53
ами сваля се средната конзола тя се държи на 2 болта горе на решетката за обдухване и се сваля и пепелника и зад него има 2 винтчета и още едно винтче като свалиш копчето за парното и и така се вади конзолата и там гледаш къде е часовника и вадиш старата крушка и слагаш новата утре ще се опитам да намеря снимки

Христо_Сираков
10-04-2008, 22:17
ето още малко снимки от колекцията

tonov
11-04-2008, 20:28
като се свалят цифирблатите се отлепят с едно ножче от тази пласмаса на която са залепени като гледате да не ги счупите и на самите цифри и чертички има едно като фолио лепнато което не може да се отлепи а се изтърква с остро ноже само зеленото където е може да пробвате да го премахнете и с ацетон като търкате внимателно да не изтриете и черната боя на самия цифирблат аз с ацетон махнах боята на врътките за парното по нататака всичко е подмяна на диоди. ако на някои не му се занимава да пише на лични и може да се разберем нещо

Я да те питам, че и аз мисля да правя такава процедура: махаш ли стрелките? И ако ги махаш как става?

Boxer_Power
11-04-2008, 21:01
а тези светлини отдолу до педалите как си ги слагал?

Христо_Сираков
12-04-2008, 00:33

Я да те питам, че и аз мисля да правя такава процедура: махаш ли стрелките? И ако ги махаш как става?да стрелките се махат и това черното фолио се отлепя като го подхванеш с тънко ножче и гледаш да не го прекършеш.Колкото до стелките махат се с дърпане като гледаш д не ги извадиш с осичката която влиза в самото моторчекакто направих аз след третото вадене на стрелките 4е все нещо не ми харесвашеico83 написа:

а тези светлини отдолу до педалите как си ги слагал?те са диодни модули които си ги купувам и ги лепя с силикон

Boxer_Power
12-04-2008, 01:35
трябва да разясниш как става това с диодните модули защото е много интересно,поне за мене.

Христо_Сираков
12-04-2008, 09:59
трябва да разясниш как става това с диодните модули защото е много интересно,поне за мене.ами да ти кажа аз си ги купувам така ми излиза по евтинои само си ги монтирам

Христо_Сираков
25-04-2008, 19:43
ето още малко материал почти на финала на преобразуването остава да се стъмни да направя и последните снимки

Христо_Сираков
25-04-2008, 23:15
[quote="ico83"]ето и последните снимки от това начинание

jorkodj
13-05-2008, 17:53
малко снимков материал от колата на един познат който е в италия и се надявам в скоро време и мойта да заприлича така :D :D :D :D
и да я докарам на някоя сбирка :D :D :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:

Христо_Сираков
13-05-2008, 19:43
малко снимков материал от колата на един познат който е в италия и се надявам в скоро време и мойта да заприлича така :D :D :D :D
и да я докарам на някоя сбирка :D :D :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:аз ли не виждам снимки или ти нищо не си качил

jorkodj
14-05-2008, 12:03
ico83 на мен ми показва че са качени снимките при преглед на темата нз какъв е проблема при теб да не ги виждаш

Христо_Сираков
14-05-2008, 12:30
ico83 на мен ми показва че са качени снимките при преглед на темата нз какъв е проблема при теб да не ги виждашопсссс видях г, добре е станало но на мен си ми харесва червеното

Stoyan Georgiev
14-05-2008, 14:36
еи страшно изглежда така бялото :shock:

Христо_Сираков
14-05-2008, 15:53
колега питаи приятеля ти какви диоди е ползвал ако не е проблем

jorkodj
14-05-2008, 19:34
ico 83
4 Resistences(4 резистентни ) 82 Ohm 1/4 Watt
2 Resistences(2 резистентни) 47 Ohm 1/4 Watt
така го разбрах
:roll: :roll:
ето и една две снимки
сега го навивам като си доиде тая година август месец да я нагласи и мойта така 8) 8)
пак ще видиме живи и здрави само :D :D 8) 8)

Христо_Сираков
14-05-2008, 21:42
ico 83
4 Resistences(4 резистентни ) 82 Ohm 1/4 Watt
2 Resistences(2 резистентни) 47 Ohm 1/4 Watt
така го разбрах
:roll: :roll:
ето и една две снимки
сега го навивам като си доиде тая година август месец да я нагласи и мойта така 8) 8)
пак ще видиме живи и здрави само :D :D 8) 8)пак ли само аз не виждам снимките

миро
14-05-2008, 23:21
пак ли само аз не виждам снимките

http://img231.imageshack.us/img231/786/62987665lc9.jpg

Ma7e4k0
21-05-2008, 23:21
:shock: Браво! Кефи ме зеленото по таблото ;)

tonov
02-06-2008, 23:36
Айде и аз вече съм червен :wink:

ps: на живо изглежда много по-добре