Log in

View Full Version : масло за промивка

mariio
29-03-2008, 23:07
здравеите,мом4ета искам да ви питам при смяна на маслото.преди това могали да го промия с хидравли4но масло наи-обикновено или ще го прецакам или трябва да е масло за промивка и колко масло субира мотора про4етох 4е субира 4,4 литра и пише 4е колата не се кара с по дебело масло от 10w-40

gogo23
29-03-2008, 23:38
земи си селениа 70 лв,излиза сас смяната и на филтара италянско масло все о6те няма ментета,,,,,,,може и да има,ама аз си я карам моита стакова и сам доста доволен,е зависи и от двигателя на какво ниво е

gogo23
29-03-2008, 23:39
ако ти е нов внос маи няма смисал от промивка

Viktor_
30-03-2008, 01:14
Им добавки за промиване на маслената система - на кутийките пише engine flush motor oil и ги има по магазините за авто козметика. Описано е на самите тях как се използват. Не е лоша идея!

abart_
30-03-2008, 01:36
аз лично вече никога няма да си сложа такава промивка в двигателя :!: :!: :!:

Viktor_
30-03-2008, 21:39
Ще се обосновеш ли защо?

abart_
31-03-2008, 00:40
ами след като си купих колата,послушах "капацитети" да си промия маслената система с такава добавка (да не и казвам марката),и............... в момента си търся колянов вал вече 2 месеца :small_cry: НЕУСПЕШНО!!!!!! Немога да съм сигурен че причината е в добавката,но не ми звучи логично обяснението на опаковката ,която пише да се кара с нея не повече от 150 км или 15 мин работа на място на мотора!!!!!!! Та ако успея да си подкарам въобще колата,ще е бъде без добавка със сигурност :disgust:

TRENDi
31-03-2008, 00:54
...но не ми звучи логично обяснението на опаковката ,която пише да се кара с нея не повече от 150 км или 15 мин на място работа на мотора!!!!!!! ...

Напълно си е логично, даже (според мен). След като отмие всичката гняс, нагари и л@йна - вероятността да се запуши, някоя маслена магистрала нараства умопомрачително с времето, с което продължаваш да "отмиваш".
Не ми се струва много сигурно, че дори и след 15 мин. работа на място и промивка след това, няма да имаш вече някъде набил се по-едър боклук, който да е направил белята. А пък да експериментирам 150 км да се движа с такова нещо в мотора - абсурд. Затова, не бих си сложил никога.
Такова почистване (отново да добавя - лично за мен), само като се отваря мотора - ръчно и сигурно, за да ти е мирна главата.

abart_
31-03-2008, 20:12
...но не ми звучи логично обяснението на опаковката ,която пише да се кара с нея не повече от 150 км или 15 мин на място работа на мотора!!!!!!! ...

Напълно си е логично, даже (според мен). След като отмие всичката гняс, нагари и л@йна - вероятността да се запуши, някоя маслена магистрала нараства умопомрачително с времето, с което продължаваш да "отмиваш".
Не ми се струва много сигурно, че дори и след 15 мин. работа на място и промивка след това, няма да имаш вече някъде набил се по-едър боклук, който да е направил белята. А пък да експериментирам 150 км да се движа с такова нещо в мотора - абсурд. Затова, не бих си сложил никога.
Такова почистване (отново да добавя - лично за мен), само като се отваря мотора - ръчно и сигурно, за да ти е мирна главата.
Еееее уж ти звучи логочно да се шофира 150 км, а па после никога няма да караш толкова време с......... тая гадост :?: маи пак се губи логиката

TRENDi
31-03-2008, 20:24
За 15-те минути да, за 150 км - не. Извинявай, ако това си имал предвид, че не е логично. Не съм те разбрал.

abart_
31-03-2008, 20:42
Точно :wink: Е разбрахме се поне.Ама така си пишеше на опаковката-15 мин или не повече от 150 км!!! Незнам неща да си мисля че може тоя боклук да ми е прецакал лагерите а от там и вала :Silent:

Viktor_
01-04-2008, 00:56
abart - а ти колко време си държал колата да работи след като си сипал добавката.

Нормалната практика е не повече от 5мин с добавката и след това веднага източване на маслото. Това е един вид разредител и е ясно че трябва съвсем малко време да стой вътре. Аз съм слагал /не на алфата/ такава добавка и нямам оплаквания. Не бих спрял някой познат да си сипе преди смяна. По вероятно е да се запушат канали за мазане ако не е промита системата отколкото ако се промие внимателно.

Склонен съм да мисля, че проблема при твоя двигател е бил отпреди ти да купиш автомобила. 16клапановите TS-ове не се славят с най-износоустойчиви валове, което е разбираемо предвид това че достигат мощността си на твърде високи /за здравето на двг/ обороти.

Би ли споделил все пак марката на тази добавка, която си ползвал?

mariio
01-04-2008, 12:27
ами обикновено хидравлично.маи въобще го няма като вариант а.

Chimev
01-04-2008, 13:04

Колега, има вариант двигателя ти да си е бил заминал и да е имало добавка, която съответно се е отмила с въпросната промивка. Един колега имаше подобен случай, само че той само със смяната на маслото беше постигнал тоя разултат ... :roll:

abart_
01-04-2008, 20:07

Колега, има вариант двигателя ти да си е бил заминал и да е имало добавка, която съответно се е отмила с въпросната промивка. Един колега имаше подобен случай, само че той само със смяната на маслото беше постигнал тоя разултат ... :roll:
ами и аз си мисля за този вариант колега :frown: щото да прецакам "здрав" мотор само за 2000 км,не ми се връзва нещо :?: колкото и газ да му давам!! Наи-гадното беше че колата излопа без абсолютно никакви признаци :cry: а аз шофирах с тая добавка околко 100км в рамкита на около час и нещо :!: както ми каза и човека от когото купих добавката на "Redex"!!! След това процедурата с източването на маслото,наливане на ново Selenia Gold,и.............след 2000 км сабаряне на двигатея,та още до сега

code
01-04-2008, 21:42
Колега най-вероятно колата ти е била наблъскана с добавки за лагери и просто като са се отмили си гледал филма, който гледах и аз. :shock:
За промивно масло има си такова на Приста в 4л опаковки, източват се 4л масло от системата доливат се 4-те литра промивно, колата работи на място и на празен ход 3-5мин след което маслото напуска двг с един куп мизерийки :wink: Хората не дават дори да се натиска газта, камо ли да тръгнеш да си правиш обиколки из квартала :o

abart_
01-04-2008, 22:01
напълное възможно колега! но само мога да гадая кво е имало в мотора преди да я взема аз :frown: И аз бях много учуден,че дават с тая добавка да се мине пробег от 150км !!!!! наскоро говорих с човек които се занимава само с масла и тои потвърди че има и такива добавки с които минаваш някъкъв пробег :wink: аз просто споделям какво се случи с мен :brickwall:

ALFA155Ts
01-04-2008, 22:06
така е батенце не се знае какво си купил 2-ра ръка ли е зимаш и тва е късмет е всичко тя може и на 80 000км да е ама италянците не сменят масло по принцип ......... и вътре ще е леш виждал съм при познати нов внос автомобили купето перфектно вътре вънка на 100 000 наистина реални а мотора вътре ТОР сигурно е каран само с заводското масло 100 000 и само се долива като свърши това им е кофтито на вноса от италия ....... и ако ти е била с добавка или с масло на 50 000 то е като кал.... и като смениш маслото и чао бамбина разтраква се коляновиа ...... моята е на 215 000 реални волана педалите и лоста режат пръсти купето ми е супер обаче ела да видиш моторчето е леща от нагар вътре е карамелено от всякъде собственика в италия е бил :cussing: не сменят масло италянците

Chimev
02-04-2008, 00:10
Колега най-вероятно колата ти е била наблъскана с добавки за лагери и просто като са се отмили си гледал филма, който гледах и аз. :shock:
За промивно масло има си такова на Приста в 4л опаковки, източват се 4л масло от системата доливат се 4-те литра промивно, колата работи на място и на празен ход 3-5мин след което маслото напуска двг с един куп мизерийки :wink: Хората не дават дори да се натиска газта, камо ли да тръгнеш да си правиш обиколки из квартала :o

Тебе имах в предвид в примера :lol:

code
04-04-2008, 20:58
:lol: моя случай е известен. Тръбя го навсякъде, че да спестя нечии главоболия предварително. Все пак аз си взех колата заради салона, на ниска цена и бях готов за каквито и да е ремонти. Преди да изпробвате кола как върви, една промивка с гореспоменатото, след това едно хубаво тънко масло и ако запали и тръгне без да чука двг може и да е читава. Другия номер е със стъкълцето . .