View Full Version : алфа ромео 146 букса за диагностика!
Сигурно не сам прочел всички теми,за което се извинявам,но наистина искам да ми помогнете да намера буксата за диагностика.
казаха ми 4е е под жабката но не я намерих там.Алфата ми е 146 и сам я купил за 98 г. но може и да е 97 г.
моля ви наистина трябва да я намерия и ако има някои идея нека писше.
Мерси предварително
Ами единия е в двигателния отсек по-средата, закачен на стойка и под капачка. Другия е близо до ecu-то, демек вътре ако ecu-то е motronic 2.10.4
би ли бил по подробен се пак не сам спецялист по колите,но вци4ко което има електроника ми е приятел така4е.по подробно каде да го намера?
благодаря ти
Пиши на q-то направо щом ти трябвят по-подробни обяснения, но отсега да знаеш, че за диагностиката е по-полезно да не разбираш толко от електроника колкото да имаш опит с автомобилните системи.
компиутарен спецялист сам сашто така сам и хидравли4ен спецялист,но наистина немога да намера 16 портов конектор за диагностика на всички системи.така че помогними ако можеш с подробности.
Ами единия е в двигателния отсек по-средата, закачен на стойка и под капачка. Другия е близо до ecu-то, демек вътре ако ecu-то е motronic 2.10.4
каде е ецу-то и за под капака каде е капа4ката
16 портов няма - има 16 пинов ама и такъв недей да търсиш в твоята кола. Има 3 пинов конектор с K линия и маса и ако си със Motronic 2.10.4 e по средата на ламарината дето разделя двигателния отсек от купети под капаче.
И пиши по разбираемо, че доста се чудих какво си написал.
А все пак какъв е двигателя на тая 146-ца?
profesore
01-04-2008, 22:30
Колега искам да се извиня че ще направя запитване в твойта тема, та я кажете за Алфа ромео 145 1,4 туинспарк декември '97година къде се намира и каква букса трябва да си купя за диагностика ако желая сам да си я направя, просто от люгопитство....... Благодаря Ви предварително :frown:
Буксата за тестване се намира;като вдигнеш капака,от лявата страна-или малко по към средата( под чистачките)-ламарината насреща.
А на някой е под жабката.
Сутринта не мога по по-разбираемо да го измисля.
Ето как е при мен:
http://www.alfa145.co.uk/photos/connectors/dscf0007.jpg
Колега на 145-та също е от лявата страна кадето е показано на снимката, търси я там някъде.
Eдно обобщение: ако 145/6цата е след 98 и е с Motronic 1.5.5 то буксата е като на снимката, но ако е от предните години с Motronic 2.10.4 - буксата се намира по средата на ламарината под капака и е под капак.
Аз не мога едно да разбера - може ли въобще да се прави диагностика на тая кола със самоделка или не може, защото който и да питам от моите колеги (които си правят самоделки и с тях се връзват с лаптопа за колата) всички казват че за коли преди 2000-2001 година таз работа - не става :(
Става, става! Но първо кажи с какво ECU си ?
Да попитам и аз за тази диагностика на моита 145-ца 94г. може ли да вържа лаптопа?
Предполагам че самоделка викате на Визата, тя за лаптоп не става :!: иначе няма ядове за моделите 145-6,но не е много подробна. Общо взето ще ви свърши добра работа! До скоро и ние работихме само с нея и се справяхме успешно,поне според мен :wink: