PDA

View Full Version : Проблем със съединител

Yanko
01-04-2008, 15:37
Здравейте, имам проблем със съединителя преди седмица ми светна лампичката на спирачната течност, че е празно и тогава съединителя почна много ниско да отделя и му долях течност и се оправи, преди няколко дена пак ми направи същия номер, казанчето беше празно и съединителя пропадна нацяло и никав го нямаше. Аз си мисля, че е от помпата или има спукан маркуч, но не съм сигорен. Някой който може да помогне или е имал същия проблем нека пише.
Благодаря ви предварително!!!

MBlaST
01-04-2008, 16:10
Колега,честит ти първи пост. За напред преглеждай старите теми, като използваш търсачката, за да не се получава дублиране.
Относно проблема - най-вероятно ти е протекъл работният цилиндър. Може и от помпата долу на самия педал, но тогава трябва да имаш локва от спирачна течност по стелката. Та да се върнем на работния цилиндър.Най-добре си го провери на ръка дали не е целия в спирачно масло,защото може да има скъсан маншон, да се е износил и да си сълзи/тече. Ако не го знаеш къде е - гледаш до капачката за маслото навътре. Краят му е захванат за една вилка, която отцепва съединителя. Ако не го виждаш накарай някой да стой в колата и да ти натиска педала и ще се усетиш кое е.
Ако се окаже това. цената му е към 30 лева а смяната към 20. Дано съм бил полезен :wink:

Speeder
01-04-2008, 17:02
Аз да допълня, че ремонта му е стотинки! Отиваш при Шкодаров и си напазаруваш уплътнения. Трябва да го свалиш и разглобиш първо де :)

Viktor_
01-04-2008, 18:27
Отиваш при Шкодаров и си напазаруваш уплътнения. - би ли написал къде се намира този човек, защото наскоро с един приятел от форума правихме долната помпа на съединителя на 155ца с ремонтен комплект гумички, но вътре вместо 2 различни имаше 2 еднакви - пак се оправи, но мисля че ще е полезно и за другите да знаят къде се продават гумички за помпи.

Yanko
01-04-2008, 18:37
Сега прегледах помпат и цилиндъра. Маншона на цилиндъра е скъсан. В продължение на 1 мин. може и повече без спиране натисках педала на съединителя имаше в началото около 1 сантиметър да опре до ламарината, но по едно време взе да се оправя, и сега си е както си е бил до сега. Но незнам до кога сигорно утре сутринта пак ще е така. Сега ще проверя колко ми струват цилиндъра и помпата ако не са мн скъпи ще ги смена или ще им сменя всички гумени истории (гумички и уплътнения). А за този Шкодаров и други са ми казвали за него, в Пловдив срещу Панаира по уличките някадели се намира.

Speeder
01-04-2008, 21:45
Ей тук някъде беше. Като отидете в онзи квартал питайте, хората го знаят

Yanko
02-04-2008, 20:44
Тия дни ще го посетя и да ги сменя само да остана по свободен, ако нестане и тогава ще сменя помпата и цилиндъра. Помпата ми е 70 лв и цилиндъра 30лв.
Благодаря за съдействието!!!

Speeder
02-04-2008, 21:17
Помагаме с удоволствие! Колега, докарай боксерчето на някоя среща, че с Мбласт сме големи фенове :roll:

Yanko
02-04-2008, 21:47
Няма проблем само да остане време, че сега се дипломирам и са ме погнали да правя диплома. Иначе боксерчето е мн добро двигателче аз вече Алфата я карам 3-4 години и съм доволен имало е доста ремонти по нея но за сметка на това не съм я спирал. Да ве питам бензинова помпа нова ли да си купя или да си взема втора ръка, в момента карам на газ.

$_LUDA_ALFA_$
02-04-2008, 23:19
Здравей колега,имах същия проблем.Това най-вероятно е от помпата на съединителя(тази долната кадето е близо до скоросната кутия)виж ако има стечено масло там е само от това,има и вероятност да е от маркуч но провери помпата може да изпуска спирачна течност.УСПЕХ!!

Yanko
02-04-2008, 23:51
Здравей колега,имах същия проблем.Това най-вероятно е от помпата на съединителя(тази долната кадето е близо до скоросната кутия)виж ако има стечено масло там е само от това,има и вероятност да е от маркуч но провери помпата може да изпуска спирачна течност.УСПЕХ!!

И мен ме съмнява да е цилиндъра(той е при двигателя), а помпата (до педала) при нея няма белези да е текло масло а на мен доста масло ми изтече 2 пъти доливах м/у 50 и 100 мл. Сега ще ги сваля и цилиндъра и помпата и ще им сменя уплътненията. Ако нестане ще проверя и маркучите, че от годинките може и те да са заминали.
Благодаря за съдействието.

Speeder
03-04-2008, 01:20
Няма проблем само да остане време, че сега се дипломирам и са ме погнали да правя диплома. Иначе боксерчето е мн добро двигателче аз вече Алфата я карам 3-4 години и съм доволен имало е доста ремонти по нея но за сметка на това не съм я спирал. Да ве питам бензинова помпа нова ли да си купя или да си взема втора ръка, в момента карам на газ.
Спокойно и аз се дипломирам ;) затова 3 седмици не съм ходил на среща :oops:
За помпата: ако решиш да взимаш стара, има една морга на Пещерско шосе, на излизане от Пловдив, точно преди моста на Първенецка река (онова малкото дето е като поток) вдясно ;) там има една обръщана 1.3 боксер. Може да провериш , а и дават сносни цени

Yanko
03-04-2008, 08:22
Спокойно и аз се дипломирам ;) затова 3 седмици не съм ходил на среща :oops:
За помпата: ако решиш да взимаш стара, има една морга на Пещерско шосе, на излизане от Пловдив, точно преди моста на Първенецка река (онова малкото дето е като поток) вдясно ;) там има една обръщана 1.3 боксер. Може да провериш , а и дават сносни цени

Ако реша стара да слагам ще мина да проверя. А за помпата какво е по добре да взема употребявана на Бош или нова Китайска от порядака на 100-140лв. незнам дали я знаеш на Коматевско шосе има морга само за Италиянски коли.[/quote]

LeoVin4i
03-04-2008, 09:56
Моя боксер беше с китайска, изгоря за няма 3 месеца :frown: Ся сме с BOSCH.

Yanko
03-04-2008, 12:49
Моя боксер беше с китайска, изгоря за няма 3 месеца :frown: Ся сме с BOSCH.

Помниш ли цената и от къде си я взел. Аз карам на газ по-принцип но оправя ли си помпата ще почна да карам повечко на бензин (по-добре върви)

LeoVin4i
03-04-2008, 14:53
Ами помня, че над 300 кинта ми излезе ремонта , ама това с труда, май и некво уплътнение сменяха. Майстора я намери помпата незнам откъде. Освен BOSCH и други фирми я правят, мисля че има и на MAGNETI MARELLI и HOFFER. Виж тука за ориентир http://www.axm-auto.com/

Yanko
03-04-2008, 19:44
Ами помня, че над 300 кинта ми излезе ремонта , ама това с труда, май и некво уплътнение сменяха. Майстора я намери помпата незнам откъде. Освен BOSCH и други фирми я правят, мисля че има и на MAGNETI MARELLI и HOFFER. Виж тука за ориентир http://www.axm-auto.com/

Мерси много ще проверя. Аз разпитах по Пловдив на едно място ми казаха, че имат Китайска за 80-100лв също и на Бош около 200лв, но искат да им занеса старата помпа да видят номера, да не стане така да ми дадът друга, искат да са сигорни. Но идва проблема, че нямам никаква в момента.

Yanko
10-04-2008, 07:54
Колеги вече си оправих съединителя, смених уплатненията и сега всичко е на 6. А уплатненията никаде ги нямаше добрече беше Шкодрата, и както каза Speeder ремонта излиза стотинки.

Speeder
10-04-2008, 10:05
Честито! Чакаме те на някоя среща! Тази неделя сме на Калояново. ;)

Yanko
10-04-2008, 13:54
Честито! Чакаме те на някоя среща! Тази неделя сме на Калояново. ;)
Разбрах за Калояново но няма да съм в града, в неделя ще се пребера но късно. Иначе ми се идваше.