Log in

View Full Version : Alfa 33 проблемче.

BrooklyNY
01-04-2008, 18:08
Значи колицата си я взех съвсем скоро. В подписа ми се вижда каква е. Има газово, и бенз естествено. Значи в началото (2-3дни) нямаше никакви грижи, карах я на газ. Реших да и сложа бензин, че тоя, от който я взех каза, че почти не я е карал на бенз. Слагам, превключвам, тръгва и си бацаше горе доле добре. Изкарах я на магистралата да я видя ще пада ли двигателя няма ли :). И почна да глъхне, губи мощност на бензин нещо да я е**. Няколко пъти като я огася и припаля се оправя.
После си карах на газ. Свърши ми газта на едно пътуване. Превключих на бензин и като стигнах до града и сложих газ. Сега не ще въобще да запали на газ :shock: . На бензин прави магариите с глъхненето(губене не мощност) и не мисля, че е добре да я карам така докато не я види някой. Какво може да е? Не разбирам от коли много. Това ми е първата кола.

П.С. Като глъхне на бензин е все едно някой цилиндър спира, като давам газ и отпускам съединителя оборотите започват да падат и се изгася. На газ ми го направи един път същата магария. Мисля си за тоци и свещи, или нещо по-сериознао незнам :(.

П.С. 2 Ако може и да ми препоръчате къде да я закарам във Варна ще сте златни. Трябва и елкон задължително. Благодаря ви!

nikolamilchev
02-04-2008, 09:59
Дай да се срещнем да я погледна и ще ти препоръчам добър сервиз.

BrooklyNY
02-04-2008, 10:26
Ами как да го направим, аз по цял ден съм на работа? Днес едва я запалих сутринта на бензин, ама си беше явно, че не работи добре. Дори вече си мисля, че не само един цилиндър не работи. Много бързо и свърши бензина. И сега е зарязана в "Петлешев". Абе лоша работа ви казвам.
@nikolamilchev дай да се разберем някак да се срещнем. За мен след работа е най-удобно, обаче то вече е тъмно. Може по-рано сутринта ако ти е удобно. Незнам, кажи на теб как ти е удобно и ще го измислим.

ЕДИТ: При разходката ми из форума се натъкнах на няколко члена, които имат сходни проблеми, явно е нещо, което се случва често на Афичките. Влюбих се в количката докато я видях и много искам да си я вкарам в кондиция :(.

pfloyd
02-04-2008, 17:19
И аз вече писах веднъж или два пъти във форума във връзка със същия /или подобен/ проблем, а има поне 4-5 подобни теми. Очевидно проблемът е широко разпространен, но няма решение. Интересното е че от '85 г. до сега карам само Алфи /Алфета 1.8, Алфа 75, Алфа 33 1.7 QV и сега 33 1.7 16V/ но с първите три не съм имал подобен проблем.
@nicolamilchev - Колега ако не възразяваш ще ти пиша на ЛС идната седмица, че сега правя ремонти по ходовата част, за да ми препоръчаш сервиз.

BrooklyNY
02-04-2008, 17:21
И аз вече писах веднъж или два пъти във форума във връзка със същия /или подобен/ проблем, а има поне 4-5 подобни теми. Очевидно проблемът е широко разпространен, но няма решение. Интересното е че от '85 г. до сега карам само Алфи /Алфета 1.8, Алфа 75, Алфа 33 1.7 QV и сега 33 1.7 16V/ но с първите три не съм имал подобен проблем.
@nicolamilchev - Колега ако не възразяваш ще ти пиша на ЛС идната седмица, че сега правя ремонти по ходовата част, за да ми препоръчаш сервиз.

Как реши, че няма решение проблема? Щом дълго си карал Алфи къде си ги водел до сега? Някакви препоръки? Като гледам и ти искаш същия съвет, и ми е интересно поне къде да не ходя, ако можеш да споделиш.

П.С. Значи мисля, че имам напредък, в смисъл според прочетеното и з дебрите на форума си правя извода, че е от дебитометъра. Моето газово не е инжекцион и съответно колата бая здраво паткаше от време на време, което е довело до скапването на този дебитометър. Симптомите са налице, губи мощност на бензин и гасне, също така трудно пали. Въпроса остана един. Защо подяволите не пали на газ звяра? Би трябвало да може според това, което прочетох.

Kris
02-04-2008, 18:37
Предлагам ти да зареждаш газ само от Петрол, от както останалата газ ми скапа датчика на Хол, зареждам само от там и нямам проблеми!! Ако е дебитометър - лошо, но ако не пали и на газ, може пък и да е този датчик. Защо не я заведеш на Бончо долу на ЖП гара да я види ??

bboshnakov
02-04-2008, 18:42
При положение че не си с газов инжекцион, а се държи по същия начин и на газ, вероятността проблемът да идва от дебитомера е малка, поне според мен, не претендирам да съм експерт, само споделям мнение :)
Проблемът с редовното "гърмене" на газ и гасненето може да идва просто от проблеми със свещите и кабелите :idea: Виж, губенето на мощност не звучи добре :?

RaIDeR
02-04-2008, 19:09
В двата края на бубината за високото има две букси , (там където влизат кабелите на свещите) разкачи ги остчржи ги малко с отверката, натисни ги малко за да влизат по-плътно буксите и ги пръсни с контактен спрей ако имаш !
После кажи какъв е резултата !? :lol:

BrooklyNY
02-04-2008, 21:42
В двата края на бубината за високото има две букси , (там където влизат кабелите на свещите) разкачи ги остчржи ги малко с отверката, натисни ги малко за да влизат по-плътно буксите и ги пръсни с контактен спрей ако имаш !
После кажи какъв е резултата !? :lol:

Ами няма резултат :(.

DJ_STIVAN
02-04-2008, 22:47
Колега, как са ти тоците по колата? Пада ли ти акомулатора често? Щото наскоро имах същия проблем - Огромен разход 18/100 :shock: , работа на колкото цилиндара колата си пожелае, глъхнене, невървене,мн. трудно палеше . И всичките тези неща бяха от слаба маса на двигателя. Свалих я, изтърках всички клеми и т.н. и от тогава... 10/100 и колата си е кола :wink: ( има една подробност само, че моята кола от както е създадена не е помирисвала газ :roll: )

pfloyd
03-04-2008, 00:50

Как реши, че няма решение проблема? Щом дълго си карал Алфи къде си ги водел до сега? Някакви препоръки? Като гледам и ти искаш същия съвет, и ми е интересно поне къде да не ходя, ако можеш да споделиш.

П.С. Значи мисля, че имам напредък, в смисъл според прочетеното и з дебрите на форума си правя извода, че е от дебитометъра. Моето газово не е инжекцион и съответно колата бая здраво паткаше от време на време, което е довело до скапването на този дебитометър. Симптомите са налице, губи мощност на бензин и гасне, също така трудно пали. Въпроса остана един. Защо подяволите не пали на газ звяра? Би трябвало да може според това, което прочетох.

Ами няма решение защото от три години се дъвче тая тема из форума и никой не се е похвалил че си е решил проблема.
Първите две ги карах в Италия. Вторите две във Варна, като първата я карах 7-8 г. и нямах никакви проблеми /тя беше с 2 карб./ Последната я карам от 01-02г., но проблемът се появи преди 2-3 г. Най-често ми казват абе щом пали без проблем не я води по елкони само ще ти я разбутат и тъй като при мен проблемът не е толкова тежък и е на периоди си я карам така. Това не значи че ако има възможност не бих я оправил. Просто не знам къде.

bboshnakov
03-04-2008, 01:00
pfloyd, не искам да се повтарям излишно, нито да правя реклама някому. Но ще го направя, но не с цел да досаждам и да натрапвам мнение, а тъй като по всичко личи, че имаш желание да правиш нещата като хората, а не през пръсти, което е похвално 8)
Ако в България има място, където да са в състояние да решат 99,99 процента от проблемите на една Алфа с боксерен двигател, то това е сервиза на Лисан. Просто такова нещо като "хронично" губене на мощност, трудно палене и така нататък при 33-ките няма, или ако има, то е плод на липса на правилно диагностициране на проблема и некомпетентност на хората, които решават проблема :drive:
33-ките може и да не са най-надеждните автомобили на света, но пък и не са едва ли не самоходни гробници, които цял живот си прекъсват, гаснат, гърмят и правят не знам още какви мизерии, всичко е въпрос на правилна и своевременна поддръжка :!:

pfloyd
03-04-2008, 03:00
bboshnakov, напълно съм съгласен с теб относно качествата на 33-ките. Самият факт, че карам втора такава говори най-добре за мнението ми за този модел. Очевидно е обаче че при някои съществува проблема с гасненето на празни обороти и губенето на мощност /или непоемането на газ,не знам как е по-правилно да се каже/. Търсенето на решение не е в никакъв случай повод за такива драстични определения за 33-ките. Вярвам ти, че колегата от София е в състояние да реши проблема, но ние във Варна се опитваме да намерим по-удобен за нас вариант, т.е. местно решение на въпроса. Ако не успеем тогава вече всеки за себе си ще реши дали си заслужава пътя до София или не.

Vesko84
03-04-2008, 07:50
Така като чета ми се струва че проблемът на газ не е свързан с този на бензин. Все пак в началото с бил само на бензин, а изведнъж не може да пали на газ. На мен ми се случи подобно нещо изведнъж и то само на газ - не палеше. На бензин нямаше грижи. Проблемът се оказа в изпарителя - след ремонт си палеше и на газ. Така че помисли и жърху този вариант. А на бензин - наистина може да е дебитомерът, Успех!

gadimir
03-04-2008, 08:22
При мен проблема е докато загрее колата.....Като е студена при запалване трябва да подам няколко пъти газ,често трябва да повторя упражнението защото не става от първия път.......
Колкото до сервизите:с/у Метро (зад Киров)има сервиз приятелски настроен към Алфи,но....за нашия модел(33)няма софтуер или нешо подобно(поздрави на колегата Spe4elist :lol: )
От другата страна на Метро има диагностика,но не ме убедиха че ми"оправят колата"(3 пъти :!: :!: :!: )
Не ходи в "Шама" по пътя за Виница в дясно(ако се видим на някоя среща ще покажа на какво ми направиха колата,само ще ти кажа че ми СЛОЖИХА НАКЛАДКАТА НАОБРАТНО :!: :!: :!: :!: )
ЗА този на гарата не знам,вече съм отчаян.......
Май за мен само Lisan е спасението:или ще отида до София,или ....ще видим...
Дано съм бил полезен.
ПОЗДРАВИ
P.S.чакаме те на срещите

BrooklyNY
03-04-2008, 09:55
@gadimir Благодаря ти за поканата на срещите, ще идвам с удоволствие, само да накарам звяра да заръмжи като преди.

@Vesko84 От начало я карах само на газ. Свърши ми газта и се наложи да я сложа на бензин. От тогава не иска да пали на газ. Вчера я запалих няколко пъти на бензин, обаче нито един път не заработи както трябва. Все на по-малко цилиндри се мъчи.

@pfloyd Аз и да исках, няма как да я домъкна до София в това състояние. Но като я оправ, така че да знам, че ще ме докара до столицата ще ида при Лисан.

@DJ_STIVAN Аз съм техник в компютърен сервиз. Завършил съм електротехникум и мисля, че разбирам от тоци малко или много. Мисълта ми е, че като погледна как е далаверата с кабелите и ми се плаче. Все са кърпени с изолирбанд. Иска ми се да ги сменя всичките! А тази маса на двигателя трябва да видя къде е и да опитам упражнението.

Мисля, че забравих да споделя, че на газ паткаше бая здраво поне по веднъж дневно. Жена ми все подскачаше от седалката :). Та и това е една от причините да си мисля, че е дебитометъра.
Днес си мисля да и купя хубави свещи и да ги подменя. Имам няколко въпроса.
1. Какви свещи да и купя, искам да са качествени, цената не е от голямо значение?
2. Трудно ли се махат? Доста заврени ми се струват, а и до сега свещи не съм махал никога.

Искренно ви благодаря за мненията!

Kris
03-04-2008, 10:59
Свещи може да си вземеш от колегата spe4elist срещу Метро зад Киров, както каза gadimir. Една Имола се разхожда вече с неговите свещи и е повече от доволна :wink: Имаш ЛС :!:

DJ_STIVAN
03-04-2008, 19:46
Масата на двигателя е хваната за болта на стартера ( поне при мен е така ) За свещите... на този двигател доста лесно се сменят за разлика от тези на 16В - то :? А аз бих ти препоръчал да си вземеш Denso . Аз съм с такива и съм доста доволен, както и мн други. Denso имат и едни иридиеви (доста скъпи ) но и доста добри.Ако ти се намира някой лев си вземи такива, ако не - нормалните са по 6,7 лв пройката мепомна вече :)
Огледай си и кабелите и ако имаш възможност смени и тях !

pfloyd
04-04-2008, 03:00
Излиза че във Варна няма оправия. Явно трябва да се ходи в Сф. Жалко за най-добрия град за живеене в България! Явно алфистите няма да са съгласни с това определение за иначе наистина хубавия ни град.
Бих желал да посетя някоя от следващите сбирки, но още не съм приключил с ремонтите, така че ако има предварително фиксирани дати или дни с удоволствие ще се включа. Пожелавам на всички колкото е възможно по-малко контакти със сервизите.

nikolamilchev
04-04-2008, 09:37
Свещи - Бош с 4 полюса от Иво Димов срещу метро в сервиза на Киров-Бош. Кабели - от Евро 07 с поръчка от София за един ден - цена 53 лв. Свещите като ги свалиш 10-20 пъти и ти стават лесни за подмяна:)

BrooklyNY
04-04-2008, 11:17
Благодаря много на @nikolamilchev и @-Kris-. Вчера момчетата дойдоха и успяхме да решим поблема до някаква степен. Понеже нищо не разбирам ми е трудно да обясня какъв беше проблема. Ще го обясня простичко и не ми се смейте :). Най-дебелата тръба, която влиза в двигатела се беше изкарала вследствие на детонациите от газта. И още нещо имаше, ама @nikolamilchev ще ви обясни по-коректно, аз другата схема, заради която не ми бачкаше единият цилиндър не я разбрах. Също така забравих да питам дали след като оправя тези неща разхода на гориво ще падне? На газ все още не пали трябва газаджия да погледне там. Абе важното е, че не е нещо страшно ще се оправи. Вчера дори и чух пак гласа :). Отново благодаря на @nikolamilchev и @-Kris-, големи пичове сте момчета!