View Full Version : Ламбда-сонда- Бош или Голдън Лодж?
Някой може ли да даде аргументирано мнение коя да избера? Лодж-а е малко по-евтина от Бош. Заслужава ли си да купувам Бош?
thecleaner
02-04-2008, 00:53
Много се е изписало по въпроса и отговора е Бош ама точния модел не универсален модел или друга марка ,а Бош по каталожен номер . А да се аргументирам ще кажа ползвай търсачката и сам ще си отговориш :wink: :wink:
Ако я няма в наличност,правиш поръчка,в рамките на 30-35 дни ти я доставят.Може и експресна до 5 дни,но те режат с още 30%.
thecleaner
02-04-2008, 01:11
Лодж са ментета...не си хвърляй парите на вятъра... Дори и да не са ментета ще са правени в Турция.
Или БОШ или Денсо...АЗ ти препоръчвам денсо-4 лв. бройката и никакви ядове 8.500км. още повече че колата си върви супер...Едва ли трябва да обяснявам за гонките :)
Но пари на вятъра са това да знаеш :wink: Ако
да не си се накъркал Венци :lol: :lol: :lol:
thecleaner
02-04-2008, 01:18
или ти се спи хаххахаха що не прочетеш заглавието на темата първо :lol: :lol: :lol: а гонки не отказвам нищо че съм с валове и бутала от 1.4
Е нали беше ламбда???? къде на свещи го обърнахме пък сега
thecleaner
02-04-2008, 01:19
и аз това се чудя :!: :!: :!:
А аз си мислех, че 200мл ракия няма да ме хванат :lol: :lol:
Вземай бош и не ме слушай повече :lol: :lol:
а Последно какъв модел на бош.....?? нещо каталожен номер или и аз да пия една ракия и да купя квот ми падне :lol:
0 258 003 301
Trade Numbers LS 3301 (тва трябва да пише на кутията)
Аз поради липса на горната взех универсална (пак от каталога на Бош за мойта кола)
0 258 986 506
LS 06
...и изкара 6 месеца :-)
И въобще, справки за бошовизми - в каталога (http://ecat-online.bosch.de/toc/frame1.html)
Не мога да дам директен линк към конкретните ламбди, че е много "софистикейтид" реализацията на каталога, но ще се ориентирате - език (english), марка, модел/модификация, Engine > Lambda Sensor
Хубавото е, че може да се види съпоставка с оригиналния номер на частите (този от еПЕР) като се кликне на бошовския номер (+ някои други полезни детайли)
Благодаря за отговорите, най-вероятно ще се доверя на Бош :).
Мерси и на тези, които говореха за свещи, че мислех да пускам тема и за това.
:lol: Сещам се за култовия виц: "Ало, Топлофикация ли е?" "Не, Енергото е." "Нищо, и на вас да ви... майката!" :lol: :lol: :lol:
Само за протокола- вече сложих сонда Бош. Дано сега арзходът да стане малко по-малък от на малък двуместен самолет. :lol:
dima_sovk
08-04-2008, 15:44
Отличнейший девайс! :) Рекомендую всем по надежности и испытаниям - только альфу ;)